پیام خوزستان

آخرين مطالب

شمسایی در مراسم تودیعش چه گفت؟ اقتصادي

  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - مدیرعامل پیشین سازمان آب و برق خوزستان در خصوص انتقال آب از سرشاخه‌ها گفت: من از 23 سال پیش با انتقال آب از سرشاخه‌ها مخالف بودم. دلیل مخالفت من نیز استانی‌گری نبود، بلکه دلیل آن تنها جنبه کارشناسی دارد.
به گزارش ایسنا - منطقه خوزستان، محمدرضا شمسایی در مراسم تکریم و معارفه مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان که امروز 30 بهمن ماه در اهواز برگزار شد، اظهار کرد: بخش اول اقدامات انجام شده در دوره تصدی من در سازمان آب و برق شامل اصلاح ساختار و اقدامات ساختاری و سازماندهی مجدد سازمان آب و برق خوزستان در بخش‌هایی می‌شود که به نظر می‌رسید یا ضعف داشتیم یا نیاز به اصلاح و تکمیل داشتیم.
وی افزود: راه‌اندازی واحد مشارکت‌های مردمی برای تشکل‌های موجود با مشارکت جهاد کشاورزی خوزستان و وزارت جهاد کشاورزی انجام شد که ما اولین شرکت در وزارت نیرو بودیم که این کار را انجام دادیم. در حال حاضر 90 هزار هکتار از تشکل‌ها را تشکیل داده‌ایم و در سال آینده قرار است این عدد به 200 هزار هکتار برسد.
مدیرعامل پیشین سازمان آب و برق خوزستان گفت: اقدام بعدی ایجاد و راه‌اندازی مرکز مانیتورینگ سازمان آب و برق استان بود. از گذشته حدود 200 ایستگاه آب‌سنجی و هواشناسی داشتیم اما واقعیت این است که در طول هشت سال چندان به آن توجه کافی نشده بود. سعی کردیم این 200 ایستگاه را بازسازی کنیم.
وی ادامه داد: حدود 100 ایستگاه جدید نیز راه‌اندازی و تلاش کردیم این ایستگاه‌ها را آنلاین و برخط کنیم. در حال حاضر از این 300 ایستگاه، حدود 180 ایستگاه برخط شده‌اند و اطلاعاتی که از رودخانه‌ها داریم، علاوه بر خوزستان از شش استان دیگر نیز هست و وضعیت را به صورت آنلاین بررسی می‌کنیم.
شمسایی خاطرنشان کرد: راه‌اندازی سامانه پیش‌بینی هواشناسی یکی دیگر از اقدامات ما بود. ما اولین سازمان آب منطقه‌ای در کشور بودیم که این اقدام را انجام دادیم. این سامانه برای پیش‌بینی‌های کوتاه‌مدت و میان‌مدت هست. این سامانه می‌تواند در واحد مدل‌های آب محیط زیست که ظرف 3 سال گذشته راه‌اندازی شده‌اند میزان بارش‌ها را در حوزه‌های مختلف پیش بینی کند. پیش‌بینی‌های سازمان هواشناسی استانی است اما در آب و برق خوزستان و شرکت آب منطقه‌ای به پیش‌بینی‌های حوزه‌ای نیاز داریم.
وی گفت: راه‌اندازی واحد برنامه‌ریزی منابع آب نیز یکی از اقدامات ما بود که این مرکز برنامه مصرف آب را از سدها تا انتهای رودخانه برنامه ریزی می‌کند تا آب هم از نظر کمی و هم کیفی شرایطی داشته باشد که قابل تحمل برای کشاورزی و صنعت و شرب باشد. با استفاده از مدل‌های بارش ‌روان‌آب، میزان ورودی آب به سدها را پیش‌بینی و برای طول رودخانه از پایین‌دست و بالادست برنامه ریزی می‌کند.
مدیرعامل پیشین سازمان آب و برق خوزستان در خصوص دیگر اقدامات انجام شده در این سازمان گفت: مؤسسه تحقیقاتی آبیاری زهکشی بین‌المللی با همکاری ستاد وزارت نیرو و شرکت مدیریت منابع آب به خوزستان منتقل شد و در زمینه‌ پژوهش‌های مختلف تحقیقاتی را فراهم کرده و در حال حاضر با آلمان‌ها، روس‌ها و کشور کره جنوبی در حال همکاری هستیم. ایجاد و راه‌اندازی مرکز دیتای سازمان آب و برق هزینه سنگینی برای ما داشت اما اگر می‌خواهیم دولت الکترونیک را راه‌اندازی کنیم باید بسترهای لازم را فراهم کنیم که این کار نیز انجام شده است. طرحی در استان تحت عنوان تک‌فا انجام شده است که طی آن بیش از 80 پروژه نرم افزاری و سخت افزاری در آب و برق خوزستان انجام شده است تا جزو شرکت‌های پیشتاز در زمینه دولت الکترونیک باشیم.
شمسایی افزود: راه‌اندازی و ایجاد واحد ژئوماتیک از اقدامات دیگر ما بود. این واحد از 16 سال پیش در آب و برق راه‌اندازی شد، اما در این دوره کار جدیدی که انجام شد این بود که پهبادهایی را خریداری کردیم. نقشه‌برداری، نوع کشت و ... که همه به صورت سنتی انجام می‌شد، اما حالا این توانایی در سازمان ایجاد شده است تا این واحد با استفاده از این دستگاه‌ها نقشه‌برداری و فیلمبرداری را در کوتاه‌ترین زمان ممکن انجام دهد.
وی خاطرنشان کرد: ظرف سه سال اخیر دولت جمهوری اسلامی نگاه ویژه‌ای به خوزستان در زمینه اعتبارات تخصیصی داشته است. در بخش آب ما یکی از بهترین سال‌ها را در سه - چهار سال اخیر داشتیم. طرح آبیاری غدیر یکی از بزرگترین طرح‌های آبرسانی کشور است. در این سال‌ها افتتاح شد و موجب تأمین آب شهرهای اهواز، دشت آزادگان، آبادان، خرمشهر و شادگان شد. به عنوان یک مطلع می‌گویم در حدود سه سال گذشته اعتبارات بسیار مناسبی به خوزستان داده شد اما به دلیل عقب افتادگی تاریخی که در خوزستان داریم، این اعتبارات همچنان باید ادامه داشته باشد.
مدیرعامل پیشین سازمان آب و برق خوزستان ادامه داد: طرح آبرسانی شمال شرق استان را بیش از یک سال پیش شروع کردیم. به دلیل مشکلات پیش آمده در فاینانس آن، هنوز دچار مشکلاتی در این زمینه هستیم اما همین که دولت این طرح را تصویب کرد و پذیرفت که چنین طرح مهمی در استان آغاز شود، جای تشکر دارد. مناقصه طرح آبرسانی شهرهای جنوب شرق استان برگزار شده است. امیدواریم این طرح به زودی شروع به کار کند.
شمسایی در خصوص اجرای طرح 550 هزار هکتاری در استان گفت: آبیاری و زهکشی شبکه‌های فرعی حدود 300 هزار هکتار از این طرح انجام شده، آبیاری و زهکشی شبکه‌های اصلی نیز به دلیل مشکلات مالی با مشکلاتی مواجه بود که با تأمین منابع از صندوق توسعه ملی نیز این کار سرعت گرفته و در حال انجام است.
وی افزود: در این دو سال، دو سد تنظیمی در استان به اتمام رساندیم. دو سد دیگر نیز در همین زمینه در آبادان و خرمشهر شروع کردیم تا مساله جلوگیری از آب شور در پایین دست حل شود و قرار است در این زمینه اعتباری به زودی داده شود. یک سد در لالی و یک سد نیز در خیرآباد آماده کلنگ‌زنی هستند.
مدیرعامل پیشین سازمان آب و برق خوزستان در خصوص نیروگاه‌های برق‌آبی تصریح کرد: بهینه سازی یکی از واحدهای سد و نیروگاه شهید عباسپور حدود 2 سال پیش به اتمام رسید. بهینه‌سازی واحد شماره 4 نیروگاه دز نیز که سال‌ها خوابیده بود، به حدود 80 درصد پیشرفت رسیده است. واحد دوم نیروگاه مارون نیز افتتاح و به بهره‌برداری رسیده است. مناقصه نیروگاه دوم سد دز نیز در حال انجام است و به زودی پیمانکار آن مشخص می‌شود.
شمسایی تصریح کرد: مطالعه و بازنگری برنامه جامع استراتژیک سازمان آب و برق خوزستان صورت گرفته که طی آن یک برنامه ده ساله برای سازمان تهیه شده و تقریبا به اتمام رسیده است. مطالعات و تهیه برنامه جامع 10 ساله در زمینه GIS، مطالعه طرح جامع سازه‌های آبی نیز در استان انجام شده است. خوزستان بیشترین سازه‌های آبی کشور را دارد و ظرف سه سال گذشته مطالعه جامعی در زمینه همه سازه‌های آبی تاریخی در استان انجام شد.
وی خاطرنشان کرد: برگزاری دوره‌های آموزشی برای مدیران و توجه به مدیرپروری ظرف سه سال آخر نیز از دیگر اقدامات انجام شده است.
مدیرعامل پیشین سازمان آب و برق خوزستان خاطرنشان کرد: 5 سال پیش هورالعظیم خشک بود. ما ظرف دو سال که بیشترین سال‌های خشکسالی را در آن دو سال داشتیم، هورالعظیم را تقریبا پر کردیم. بخش‌هایی از آن هنوز خالی است و مسوولان استانی در آن بخش‌ها رعایت شرکت نفت را کرده‌اند. ما پر کردن هورالعظیم را در سال‌های خشکسالی با مدیریت انجام دادیم.
شمسایی ادامه داد: سال آبی گذشته یکی از خشک‌ترین سال‌ها بود و آب ذخیره شده در پشت سدهای ما بسیار کم بود. با تدبیر و مدیریت صحیح رودخانه و توزیع آب مخازن سدها توانستیم با کمترین خسارت و مشکل، اما با ریسک بالا آن شرایط را پشت سر بگذاریم. اگر بارندگی‌های پاییز امسال رخ نمی‌داد، در خوزستان حتی در زمینه آب شرب نیز مشکل داشتیم. سازمان آب و برق خوزستان ظرف یک سال یک خط 90 کیلومتری با قطر دو هزار را توانست کارفرمایی کند. قرارگاه خاتم‌الانبیا خیلی در این زمینه به ما کمک کرد.
مدیرعامل پیشین سازمان آب و برق خوزستان در خصوص انتقال آب از سرشاخه‌ها گفت: من از 23 سال پیش با انتقال آب از سرشاخه‌ها مخالف بودم. دلیل مخالفت من نیز استانی‌گری نبود، بلکه دلیل آن تنها جنبه کارشناسی دارد. من با انتقال آب نه به اصفهان و نه هیچ جای دیگری موافقت نداشتم. مدیران سازمان آب و برق و کارشناسان آن نیز با انتقال آب مخالف‌اند. دلیل آن نیز کارشناسانه است. در مورد سد گتوند نیز گزارشات سازمان آب و برق به وزارت نیرو وجود دارد. اگر به آن توجه می‌شد، شاید به نوعی این مشکلات را در استان نداشتیم. البته دلیل این عدم توجه این نیست که غرضی در کار بوده، اشتباه کارشناسی در کارها پیش می‌آید.
شمسایی خاطرنشان کرد: بیش از چهار سال تا بازنشستگی من باقی مانده که دوست دارم این مدت را خدمت کنم. و در این سال‌ها تا جایی که می‌توانم در خدمت مردم باشم.
انتهای پیام

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/109662/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

فعالیت 880 اتاق بهداشت در مدارس خوزستان

آغاز تبلیغات دور دوم انتخابات از 13 اردیبهشت

مصاحبه کم‌سابقه بنیان‌گذار تلگرام: به‌دنبال آزادی هستم، نه ثروت

ساخت 2600 واحد مسکونی برای معلمان خوزستانی

جدیدترین قیمت سکه، نیم سکه، ربع سکه و طلای 18 عیار در بازار | جدول قیمت ها

توزیع آب شرب با کیفیت از اولویت‌های آبفای خوزستان

انعقادتفاهم نامه توانمندسازی منابع انسانی و تربیت نیروی متخصص و ماهر در خوزستان

انتقام سعید واسعی از فولادی‌ها؛ گل سه امتیازی در خوزستان

تمدید ثبت نام آزمون استخدام نیروی خدمتگزار

حمله حزب الله به 2 مرکز تجمع نظامیان صهیونیست

فصل سوم «پدرخوانده» ابوطالب آماده پخش شد

ترفندهای بچه برای درآمدزایی!

تیزر جدید شب‌آهنگی با حضور بازیگر زن جوان

پرفروش‌ترین و پرمخاطب‌ترین روز سینمایی فروردین 1403

انیمیشن دیدنی ناسا از قمر سیاره مشتری

یک لرزه‌سنج مسافر ماه می‌شود!

بنیاد شهید تا پایان فروردین 1403 ، حدود 2 هزار میلیارد تومان به بیمه دی بدهی دارد

در دیدار رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران با مدیران ارشد بیمه دی مطرح شد؛ بیمه دی موجب رضایتمندی خانواده‌‌ی بزرگ ایثار و شهادت و مایه‌ی آبرومندی در دولت گردید

ساخت و ساز در کیش باید الگوی صنعت ساختمان سازی در کشور باشد

انتقاد شدید روحانی مشهور از گرانی کمرشکن

مذاکرات هند و اوپک درباره تحولات بازار نفت

واردات نفت چین از روسیه در ماه مارس افزایش یافت

تحقق جهش تولید صنایع دستی با حمایت از بخش خصوصی

کاهش 28 درصدی پرونده‌های محاکم تجدید نظر خوزستان

یادواره سردار شهید سیدمحمدحجازی در فریمان

واکنش ایران معادلات منطقه را تغییر داد

سالن‌های جدید سینما آزادی همچنان خارج از مدار؛ افتتاح صوری یا ظرفیت واقعی؟

مقاومت لبنان 2 پایگاه‌ اسرائیل را هدف قرار داد

درخشش فرنگی کاران خوزستان در مسابقات بین المللی

لحظه حمله مقاومت اسلامی عراق به بندر ایلات + فیلم

برگزیدگان مسابقه عکاسی «کودکان شجاع مقاومت» معرفی‌ شدند

«انگل؛ خاکستری»: روایتی تماشایی از یک آخرالزمان انگل‌زده

کنایه‌ بچه به شرایط سخت و عجیب اقتصادی

«برمودا» امشب میزبان عمو قناد است

سروش رفیعی: حاشیه ندارم چون فیلم بازی نمی‌کنم!

نمایی از داخل کپسول فضانوردی Orion

اطلاعات غلطی که دولت در باره کاهش نرخ بیکاری می دهد، فقط حلوا حلوا گفتن است؛ با آن دهان شیرین نمی شود

ایجاد بیش از 8 هزار فرصت شغلی در خوزستان

شناسایی بیش از 8600 تن اضافه تناژ در محورهای خوزستان

انتصاب سرپرست جدید موسسه آموزشی علوم وفنون کیش

اعلام برنامه های هفته سلامت در نشست رییس مرکزتوسعه سلامت با خبرنگاران

ماجرای گروگان گیری دختر 16 ساله در تهران

قیمت طلا، قیمت دلار، قیمت سکه و قیمت ارز 1 اردیبهشت 1403

نشست هم اندیشی با تشکل‌های ایثارگر استان کرمانشاه

مقام مسئول: 6 دهک جامعه توان خرید خانه را ندارند

عملکرد وزارت نفت در بخش‌های نفت، گاز، پالایش و پخش و پتروشیمی بررسی می‌شود

ایران به فناوری سامانه پایش وضع ماشین‌های دوار دست یافت

به‌کارگیری توانمندی داخلی در تعمیر تجهیزات خط میبد - نائین

نوجوان مرگ مغزی‌شده خرمشهری به 2 نفر جان دوباره بخشید

او را شاعر آزادی می‌نامند! + فیلم