پیام خوزستان

آخرين مطالب

رییس دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت:

باید فناور خوب تربیت کنیم علمي

  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - رییس دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به وجود پژوهشگران زیاد در کشور، گفت: باید بتوانیم فناور خوب تربیت کنیم تا پژوهش‌ها در جامعه تاثیرگذاری داشته باشند.
به گزارش ایسنا - منطقه خوزستان، حسین وطن‌پور در افتتاحیه دومین رویداد تخصصی کارآفرینی سلامت با عنوان "استارتاپی‌ها به دیابت نگاه کنید" که امروز، چهارشنبه (15 اسفندماه) در دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز برگزار شد، اظهار کرد: ما امروز از شما می‌خواهیم که یک تمرین با هم انجام دهید تا برای مشکلات کشور راه‌حل پیدا کنیم. در طول 40 سال سرمایه‌گذاری زیادی در آموزش و دانشگاه‌ها انجام شده است.
وی افزود: اتفاقات خوبی در این زمینه رخ داده است و فارغ‌التحصیلان و دانشجویان ما امروز از نظر سطح آموزش فوق‌العاده هستند. هر جای دنیا که می‌رویم ایرانیان را می‌بینیم. این را مدیون اساتیدی هستیم که در دانشگاه‌ها اطلاعات خوبی را در اختیار دانشجویان گذاشته‌اند.
رییس دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: اما این آموزش چندان مشکل ما را حل نکرده است؛ به طور مثال در گذشته یک پزشک در اورژانس با بیماران زیادی مواجه می‌شد اما برای این پزشک سوال نبود که این همه مجروح از کجا می‌آیند و چه کاری باید انجام دهیم که تعداد این مجروحان کاهش پیدا کند. با وجود دانشگاه‌ها و دانشکده‌ها در شهرها، باید ببینیم ما چه نقشی در جامعه داریم. حل کردن مسائل جامعه در دانشگاه‌ها به صورت جدی دنبال شد و تلاش کردیم برای کار در این زمینه مراکز تحقیقاتی ایجاد کنیم.
وطن‌پور گفت: امروز می‌بینیم که از دانشجویان دانشگاه‌های وزارت علوم نیز اینجا حضور دارند. ما باید باهم کار و مسایل را حل کنیم. این استارتاپ‌ها یک تمرین هستند. همه مشکلات نیز در این استارتاپ‌ها حل نخواهند شد. باید یاد بگیریم با هم باشیم، با هم کار کنیم و با هم پژوهش کنیم. روند پژوهش در کشور ما خیلی خوب شده است. امروز در حوزه فناوری‌های نوین، هوش مصنوعی، لیزر و... کارهای خوبی در کشور انجام می‌شود. در حوزه میکروبیولوژی در کشور کارهای تحقیقاتی انجام می‌دهیم. در رباتیک نیز فوق‌العاده هستیم. در دنیا در حوزه پژوهش فاصله ما با دیگر کشورها خیلی کم است و در این زمینه از دنیا عقب نیستیم.
وی افزود: ما پژوهش انجام می‌د‌هیم و مقاله چاپ می‌کنیم اما این مسائل نمی‌تواند مشکل ما را صد درصد حل کند. پژوهش ما هیچ درآمدزایی برای کشور ندارد و تنها موجب می‌شود من که وارد دانشگاه می‌شوم، از مرحله استادیاری به دانشیاری و بالاتر ارتقا پیدا کنم، اما این چه فایده‌ای دارد؟ تعداد زیادی عضو هیات علمی و دانشجوی PHD در کشور داریم. باید مشکل محیط زیست، دیابت، فشار خون و... را حل کنیم.
رییس دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تصریح کرد: این استارتاپ تمرینی است تا بتوانیم برای کشور راه‌حل پیدا و پژوهش‌ها را به یک پدیده تاثیرگذار تبدیل کنیم. تاثیرگذاری نیز انوع مختلفی دارد؛ ممکن است این تاثیرگذاری موجب افزایش اشتغالزایی، کاهش بیکاری و کاهش خروج نخبگان از کشور شود یا مشکلات و کمبودهای ما را حل کند. ما کشوری هستیم که دائما درحال تحریم هستیم، ما با اصولی جلو آمده‌ایم که دیگر کشورها حاضر به پذیرفتن آن‌ها نیستند؛ یا باید دست از آرمان‌هایمان برداریم یا روی آرمان‌های خود محکم بایستیم.
وطن‌پور گفت: 22 داروی بایوتک در کشور تولید می‌کنیم که این مساله برای ما 490 میلیون دلار صرفه‌جویی ارزی دارد. امروزه دانشگاه‌ها درها را به روی همه باز کرده‌اند. امروز از صنعتگر و غیر هیات علمی می‌خواهند که بیایند و در دانشگاه کار کنند. امرز ما به دنبال فناور هستیم تا این دانش را به محصول تبدیل کنیم، تا در جلوگیری از خروج ارز، خروج نخبگان و حتی برای استقلال و دفاع از خودمان، تاثیرگذاری داشته باشیم. اگر ما دانش هسته‌ای و دانش موشکی را نداشتیم کشورهای دیگر با ما چنین صحبت نمی‌کردند؛ امروز ما در دنیا تاثیرگذار هستیم.
وی افزود: این تاثیرگذاری ما به خاطر جوانان ما است. استارتاپ‌ها شما را برای آینده آماده می‌کنند و باعث می‌شوند شما در آینده کسب و کار خود را راه‌اندازی کنید و تبدیل به کارفرما شوید. ما معتقد هستیم در سنین جوان‌تر اتفاقات خوب می‌افتد. باید بتوانیم فناور خوب تربیت کنیم. البته این مساله یک رفتار است. علی‌رغم فراهم بودن شرایط، می‌بینیم این اتفاق رخ نداده است، چراکه ما حس فکر کردن به اتفاقات اطراف را نداریم.
رییس دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خاطرنشان‌کرد: ما امروز افرادی را در دانشگاه‌ها می‌خواهیم که این رفتار را تغییر دهند. معنی همه این حرف‌ها این نیست که آموزش یا پژوهش تعطیل شود، ما می‌گوییم پژوهش باید به نحو احسن انجام شود و ارتقا پیدا کند، نه روشی که استادی 20 سال اطلاعات کهنه را به دانشجویان آموزش دهد، آن هم اطلاعاتی که دانشجو می‌تواند همه را در اینترنت پیدا کند.
وطن‌پور گفت: دانشکده‌های توانبخشی و نهادهای مختلفی برای معلولین داریم. همه این نهادها یک روز دور هم جمع شدند و همه با هم اتفاق نظر داشتند که ما یک ویلچر استاندارد در کشور نداریم. اگر می‌خواهیم فناوری خوب داشته باشیم، به پژوهش خوب نیاز داریم. ما پژوهشگران فوق‌العاده‌ای داریم که تاثیرگذاری اجتماعی دارند.
انتهای پیام

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/111496/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بخشی از کتاب/ چون که او گل من است

پیام رئیسی در پی درگذشت عروس امام خمینی

تصاویر جدید از سردار قاآنی با پوشش غیرنظامی

آزادی کارکنان هندی کشتی توقیف شده توسط ایران

آزادی 6 مرزبان بازداشت شده در جنوب شرق کشور

آزادی 6 مرزبان ایرانی از طالبان

آزادی 6 مرزبان ایرانی بازداشت شده توسط طالبان

رئیسی: عملیات وعده صادق برای دوستان انقلاب اسلامی پیام همبستگی و برای دشمنان پیام مقاومت داشت

گلر استقلالی با دستکش سیدحسین مقابل سپاهان

موفقیت‌های فولاد اکسین مرهون تلاش‌های کارگران است

ایمن سازی نقاط حادثه خیز جاده‌های خوزستان در دستور کار قرار گیرد

فروش 9 میلیاردی «مست عشق» در دو روز

تصاویری از لحظه فرود آپولو 11 بر سطح ماه در سال 1969

ماجرای قتل هولناک پدر به دست دختر جوانش

عاملان تیراندازی در اتوبان همت دستگیر شدند

محاکمه یک پرستار قلابی به جرم قتل زن مسن

برایتون 0 - 4 سیتی؛ تلافی رئال را سر دی‌زربی خالی کردند

چهارمین شلیک جلال به قلب دروازه پیکان

شکایت از پورتو به خاطر مهدی طارمی

فقط سیتی؛ قرار نیست تیم دیگری قهرمان شود

گواردیولا: شاید ما هم مثل لیورپول شویم

ترکیب احتمالی پرسپولیس در جام حذفی

اسلات: مگر دیوانه‌ام پیشنهاد لیورپول را رد کنم

معرفی نفرات برتر رده سنی نوجوانان دختر کاراته قهرمانی کشور

بازدید معاون وزیر ورزش از اردوی ملی‌پوشان جوجیتسو

پیام تبریک وزیر ورزش به مناسب قهرمانی ملی‌پوشان ووشو

شکست تیم ملی هاکی روی یخ ایران در قهرمانی جوانان آسیا

باخت سنگین شهرداری در فینال سوپر لیگ بسکتبال غرب آسیا

صعود مس رفسنجان به جمع 8 تیم برتر جام حذفی با حذف پیکان

شاعرانه/ چیزی کم از بهشت ندارد هوای تو

غریب‌ آبادی: آمریکا صلاحیت ورود به عرصه حقوق بشر را ندارد

توئیت مهدی فضائلی درباره سردار بلندپایه سپاه

اقامه نماز جمعه در مصلای امام خمینی شهر ایلام

سردار فدوی: نقش شهید حجازی در توانمندسازی مقاومت موثر است

حمله پهپادی حزب الله به یک پایگاه توپخانه‌ای رژیم صهیونیستی

سردار فدوی: شهید حجازی در توانمندسازی جبهه مقاومت نقش موثری ایفا کرد

سردار اشتری: شهید حجازی از بازوان اصلی محور مقاومت بود

بیماران اروندی در منطقه آنژیوگرافی می شوند

عملیات وعده صادق برای دوستان انقلاب اسلامی پیام همبستگی و برای دشمنان پیام مقاومت داشت

منابع عبری: اسرائیل با آتش‌بس چند هفته‌ای موافقت خواهد کرد

تهدید خانواده آرمان عبدالعالی به شکایت از فیلم «بی بدن»

آرنولد از رقابت با استالونه می‌گوید

دو تا کلیه محکم و پرکار، در عین حال ترد و کرانچی!

صفحه مجازی همسر سابق «مهدی قائدی» بسته شد

بازسازی سکانس مشهور ترانه علیدوستی توسط صهبا شرافتی

پخش برنامه «هفت» با اجرای بهروز افخمی از فردا

مهران مدیری با «پدر قهوه» به شبکه خانگی می آید

قرارداد کار کارگران یک ماهه شد!

پرینت سه بعدی زره برای تبدیل گربه پشمالو به جنگجو/ ویدئو

رفع دغدغه های معیشتی و امنیت شغلی کارگران گروه ملی در اولویت قرار گیرد/ لزوم برطرف کردن مشکلات واگذاری زمین چمن جهت مسابقات تیم های فوتبال استان