پیام خوزستان

آخرين مطالب

بازار شکر در آستانه آرامش اقتصادي

  بزرگنمايي:

پیام خوزستان- اختلال در بازار شکر، دوباره پای «واردات» را باز کرده است. واردات شکر، که پیش از این و در پی افزایش تولید، ممنوع شده بود، با گرانی ناگهانی شکر و اختلال در بازار آن، از حدود یک هفته پیش، دوباره از سرگیری شده است.
وزارت جهاد کشاورزی گفته است که مجوز واردات 400 هزار تا 600 هزار تن شکر را در سال 98 صادر کرده است.
مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه چهار کشور با اشاره به برنامه ریزی وزارت جهاد کشاورزی برای واردات شکر خام، می گوید: در چند روز اخیر 70 هزار تن شکر خام از طریق بندر امام خمینی وارد شده که تا کنون 28 هزار تن از بار کشتی تخلیه شده و این روند ادامه دارد.
خدارحم امیری زاده می افزاید: یک کشتی با 60 هزار تن شکر خام نیز در راه است که تا قبل از پایان سال از طریق بندر امام وارد کشور می شود.
وی ادامه می دهد: 10 هزار تن از شکر خام وارداتی به کارخانه قند دزفول و 10 هزار تن نیز به شرکت توسعه نیشکر برای تصفیه و عرضه به بازار داده شده است.
امیری زاده با بیان اینکه سهمیه شکر هر استان توسط شرکت بازرگانی دولتی در تهران تعیین می شود، خاطرنشان می کند: شکرهایی که اخیرا وارد شده به حدود 10 استان صادر می شود و سهم شکر مورد نیاز خوزستان نیز از همین محل تامین می شود، اگر چه میزان این سهمیه هنوز مشخص نشده است.
وی التهاب در بازار شکر را «غیرواقعی» و مربوط به روزهای پایانی سال و افزایش مصرف کارگاه های تولید شیرینی و قنادی ها می داند و می گوید: این گرانی ناشی از کمبود شکر نیست، با این حال شرکت بازرگانی دولتی در تامین کالاهای اساسی به صورت جدی ورود کرده است.

*پرونده های میلیاردی شکر
بعد از افزایش قیمت کالاهای اساسی، گرانی شکر، اختلال در بازار این محصول را در روزهای اخیر به دنبال داشته است. شکر که با نرخ مصوب 30 هزار ریال در کارخانه و 34 هزار ریال در مغازه باید به فروش برسد، اکنون در برخی فروشگاه ها نایاب شده و یا با 70 درصد بیش از این قیمت فروخته می شود.
مدیرکل تعزیرات حکومتی خوزستان در همین رابطه از تشکیل 2 پرونده در زمینه تخلف شرکت های تولید شکر خبر داده و گفته است: مبلغ تخلف در یکی از این پرونده ها 900 میلیارد ریال و دیگری 600 میلیارد ریال است.
رضا سعیدی از ذکر نام این شرکت ها خودداری می کند و می افزاید: پرونده این تخلفات دیروز (دوشنبه) توسط سازمان صنعت، معدن و تجارت خوزستان (صمت) ارائه شده و در حال بررسی است که هنوز رای نهایی درباره آنها صادر نشده است.
وی معاونت اقتصادی استانداری خوزستان و سازمان صمت را مسئول رسیدگی به گرانی شکر می داند.

*دلالان بی نام و نشان
خوزستان با تولید 45 درصد شکر کشور، قطب تولید این محصول استراتژیک به شمار می رود و شکر مورد نیاز 31 میلیون نفر را تامین می کند.
معاون نظارت و بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت خوزستان (صمت) همچنین درباره علت افزایش قیمت شکر در روزهای اخیر توضیح می دهد: میزان تقاضا کمی بیش از عرضه بوده، از سوی دیگر خشکسالی و کاهش تولید داشتیم، همچنین جَو روانی ایجاد شده در میان مردم باعث «احتکار خانگی» شده بود، به این معنی که مردم بیش از نیاز خود شکر خریداری می کنند؛ علاوه بر این جوسازی های دلالان و سوءاستفاده کنندگان در سطح بازار دست به دست هم دادند تا بازار شکر از حالت آرامش خارج شود.
علی محمد رحمانی نیاز سالانه شکر کشور را 2.2 میلیون تن عنوان می کند و می گوید: بر اساس اعلام مسئولان وزارت جهاد کشاورزی، خشکسالی امسال منجر به کاهش تولید 600 هزار تا 700 هزار تن شکر در کشور شده که شرکت بازرگانی دولتی متعهد به تامین آن از طریق واردات شکر شده است.
وی با بیان اینکه بارندگی های اخیر باعث تاخیر در برداشت نیشکر در خوزستان شده، می افزاید: بر اساس بررسی ها عملکرد شرکت کشت و صنعت نیشکر کارون قابل قبول بوده اما مشکل ما با شرکت کشت و صنعت توسعه نیشکر است که تصفیه شکر خام را کاهش داده و منجر به کاهش عرضه شکر به بازار شده است.
رحمانی در ادامه ادعای شرکت کشت و صنعت توسعه نیشکر را مبنی بر نبود خریدار برای موجودی شکر این شرکت را رد می کند و می گوید: در حال حاضر بازار تشنه شکر است و متقاضیان زیادی برای این کالا وجود دارند، بنابراین اگر این شرکت تولیدات قبلی خود را در انبار نگهداری و به بازار عرضه نکند، در واقع آن را احتکار کرده است.
معاون صمت خوزستان همچنین تجار و بنکداران را واسطه توزیع شکر عنوان می کند و می افزاید: دلال های شکر باید شناسایی شوند اما هنوز نتوانسته ایم کسی را به عنوان دلال شناسایی کنیم که در این زمینه رسانه ها و مردم می توانند کمک کنند.

*«احتکار خانگی» ممنوع
رحمانی با اشاره به راه اندازی گشت مشترک بازرسی و تشکیل پرونده تعزیراتی برای کارخانجات شکر، تصریح می کند: در بخش تولید شکر حدود یک هزار میلیارد ریال پرونده احتکار تشکیل و به تعزیرات ارجاع شده که در حال رسیدگی است و هنوز به نتیجه نهایی نرسیده است.
وی تصریح می کند: بازار شکر «مدینه فاضله» نیست و تخلف در آن، هم در کارخانه و به صورت عمده و هم در میان بنکداران و مغازه داران دیده می شود، بنابراین از مردم درخواست داریم دست به «احتکار خانگی» نزنند و به اندازه نیاز خود خرید کنند و از بابت شکر نگرانی نداشته باشند زیرا خرید بیش از نیاز است، که بازار شکر را با کمبود کاذب روبرو می کند.
رحمانی با اشاره به تشدید بازرسی ها، می گوید: قیمت مصوب شکر در مغازه ها 34 هزار تا 35 هزار ریال است و فروش بیش از قیمت گرانفروشی و تخلف به شمار می رود.
رحمانی می افزاید: 140 هزار واحد صنفی در خوزستان فعالیت می کنند که 40 هزار واحد آن در اهواز است بنابراین برای نظارت بر این تعداد واحد صنفی به همکاری مردم نیاز است و از آنها درخواست می کنیم در صورت مواجهه با هر گونه تخلف آن را به شماره 124 گزارش کنند.

*آشفته بازار شکر
بر اساس آمارهای سازمان جهاد کشاورزی خوزستان در سال زراعی گذشته (97-96) 900 هزار تن شکر تولید کرده که 97 هزار تن از آن از چغندر قند و مابقی از نیشکر تولید شده است. اگر چه برخی مسئولان کمبود شکر و افزایش قیمت آن را در نتیجه کاهش تولید شکر در خوزستان در پی خشکسالی شدید عنوان می کنند، اما با وجود پیگیری خبرنگار ایرنا، چنگلوایی رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان از پاسخگویی و شفاف سازی در این زمینه شانه خالی می کند.
9 واحد کشت و صنعت نیشکر در خوزستان وجود دارد که شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی با داشتن هفت واحد و بیش از 80 هزار هکتار مزرعه نیشکر، بزرگترین آنها به شمار می آید.
مدیرعامل شرکت کشت و صنعت توسعه نیشکر و صنایع جانبی اما معتقد است: علت اصلی گرانی شکر را در بازار باید جستجو کرد و این مساله ارتباطی به تولید شکر ندارد.
محمود شمیلی می افزاید: کارخانه های تولید شکلات و شیرینی و نوشابه، با خرید بیش از نیاز و ذخیره شکر، بازار را ملتهب می کنند، مساله دیگر در بازار فروش شکر، شگردهایی است که بعضی ها برای سودآوری بیشتر به کار می گیرند و من نمی خواهم وارد بحث آن شوم.
وی امسال را یک سال استثنائی برای مجموعه «نیشکر» می داند و توضیح می دهد: امسال شاهد یک تابستان خشک و بیرحم برای مزارع بودیم و از سوی دیگر با زمستانی بسیار پربارش مواجه شدیم به طوری که خوزستان رتبه دوم بارندگی در کشور را دارد، این شرایط تاکنون در خوزستان رخ نداده است.
شمیلی یکی از پیش شرط های برداشت نیشکر را خشک بودن زمین می داند و می گوید: بارندگی شدید در ماه های اخیر، برداشت نیشکر را با تاخیر دو سه ماهه مواجه کرده است.
وی می افزاید: بر اساس برآوردهای اولیه، تولید امسال شکر در این شرکت حدود 600 هزار تن خواهد بود که نسبت به پارسال 20 درصد کاهش دارد، البته تا زمان اتمام زمان برداشت نمی توان میزان قطعی تولید را اعلام کرد.
شمیلی ادامه می دهد: در سال های گذشته با توجه به اشباع بازار شکر در پائیز و زمستان، فرآیند سفید کردن (تصفیه) شکر تولیدی از ماه های بهمن و اسفند آغاز می شد، اما امسال با تاخیر در برداشت (که از بهمن آغاز شده)، عملیات برداشت و سفید کردن شکر به صورت همزمان انجام می شود، به همین دلیل تاخیر در برداشت تاثیر منفی بر بازار شکر نداشته است.
وی همچنین با اشاره به مشکلات فروش محصول شکر شرکت نیشکر، تصریح می کند: تا سال گذشته بخشی از تولیدات شکر سفید این شرکت، به فروش نمی رفت و گاهی تا سال آینده در انبارها باقی می ماند، به طور مثال شکر تولید سال 96 را نتوانستیم بفروشیم به همین دلیل ناچار شدیم برای پرداخت حقوق کارکنان خود، اسفند پارسال وام بگیریم، امسال شرایط استثنائی بوده و به دلیل مشکلاتی که در بازار بوجود آمد، شکرهای پارسال این شرکت تقریبا به طور کامل به فروش رفته است.
مدیرعامل توسعه نیشکر در ادامه اتهام احتکار شکر توسط این شرکت را رد می کند و می گوید: با توجه به اینکه نرخ شکر دولتی بوده (30 هزار ریال در کارخانه مصوب شده) و امسال هیچ تغییری نداشته، انبار کردن محصول، هیچ توجیه منطقی ندارد و این شرکت تمایل دارد هر چه زودتر تولیدات خود را به فروش برساند.
وی با بیان اینکه واردات شکر از چند ماه پیش آغاز شده می گوید: واردات بر فروش شکر تولید داخل تاثیر منفی می گذارد و مانع فروش محصول می شود.

*سوداگران شکر
در ماه های اخیر، نه تنها بازار کالاهای اساسی، بلکه بازار دادگاه های مفاسد اقتصادی نیز داغ شده است. آذر ماه امسال بود که اسماعیلی رئیس کل دادگستری تهران از رسیدگی به پرونده یکی از باندهای مهم جرایم اقتصادی در زمینه واردات شکر خبر داد و گفته است: 15 نفر که در حوزه واردات شکر مرتکب ارتشا، کلاهبرداری، جعل اسناد دولتی اعم از اسناد اعتباری و غیره شده بودند به 2 تا 13 سال حبس، شلاق، جزای نقدی و محرومیت از حقوق اجتماعی محکوم شده اند.
آیا کام سوداگران شکر بازهم تلخ می شود؟

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/112000/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

افزایش تعداد شرکت‌های دولتی از 300 به 2هزار!

شعرخوانی زیبا از باران نیکراه

منتجب‌نیا: اصولگرایان نمی‌توانند در مجلس با هم کنار بیایند

دکترای افتخاری دانشگاه کراچی به رئیسی اعطا شد

ادای احترام رئیس‌جمهور به مقامِ رهبر استقلال پاکستان

اظهارات جدید وزیر کشور درخصوص گشت ارشاد و طرح نور

رئیسی: خطای صهیونیست‌ها در تعرض به خاک ایران چیزی از این رژیم باقی نمی‌گذارد

پیشنهاد کشور‌های عربی به حماس؛ در ازای دریافت امتیازات سیاسی خلع سلاح شوید

واکنش ایران محاسبات دشمن را به هم ریخت

نظارت بر هزینه کرد اعتبارات حق آلایندگی در خوزستان

ابوعبیده: پاسخ قاطع ایران معادلات دشمن را برهم زد

بازداشت کلاهبردار خرید و فروش خودرو در آبادان

ایستادگی و مقاومت بارز‌ترین ویژگی‌های شهید قرنی است

دشمن در شن‌های غزه گیر افتاده است | پاسخ ایران قواعد جدیدی ایجاد کرد

نگرانی سپاهانی‌ها از تکرار اتفاقات ناگهانی در اهواز

فولاد خوزستان چرا هدف تحریم‌ها قرار گرفت؟

پیام ویژه حزب‌الله به اسرائیل!

بازداشت کلاهبردار معامله خودرو در آبادان

پایگاه‌های اشغالگران صهیونیست زیر آتش سنگین حزب‌الله

القسام: پاسخ ایران، قواعد جدیدی در درگیری با اسرائیل ایجاد کرد | ما از حقوق اصلی ملت خود عقب‌نشینی نخواهیم کرد

خرید تضمینی بیش از 308 هزار تن گندم از کشاورزان خوزستانی

صدور سند برای 56 هزار هکتار از بستر و حریم رودخانه‌ها در خوزستان

عملیات وعده صادق در جهان بی نظیر بود

پلمب یک رستوران بدلیل تخلفات بهداشتی در شادگان

برنامه‌های حرم رضوی به مناسبت شهادت حمزه سیدالشهدا(ع)

ابوعبیده: پس از گذشت 200 روز، مقاومت فلسطین همچنان استوار ایستاده است

داریوش ارجمند: دولت باید به اقتصاد خانواده‌ها توجه بیشتری کند

حواشی یک توهین/ عذرخواهی نماوا پذیرفته نشد!

علی دایی پیگیر وضعیت ترانه علیدوستی شد

به نظرتون سروش با حامد چه صحبتی داشت؟

ویدئویی جدید از رفتارهای عجیب بنیامین بهادری!

تصاویری شگفت‌انگیز از سحابی horsehead و Orion

رکورد تراپ بانوان توسط مرضیه پرورش‌نیا شکسته شد

داستان‌هایی از کریستین اندرسون با لهجه فارسی

فریدون عباسی: امروز ایران به قدرت نوظهور جهانی تبدیل شده است

نطق طوفانی علیرضابیگی: در مقابل گردنکشان و بدخواهان ملت ایران خواهم ایستاد

سخنگوی جبهه پایداری: در دور دوم انتخابات، لیست انقلابی‌تری خواهیم داشت

توصیه انتخاباتی مصباحی مقدم به مردم: از میان نامزدهای باقیمانده، اصلح را انتخاب کنید

القسام: پاسخ قاطع و گسترده ایران، معادلات دشمن را برهم زد

اجرای طرح ملی زراعت چوب با مشارکت بنیاد برکت در لالی +فیلم

نخستین قربانی اقتدار مقاومت در سرزمین‌های اشغالی/ آهارون هالیوا کیست؟

برداشت توت از باغات شهر منصوریه بهبهان+فیلم

آرای جدید انضباطی لیگ برتر اعلام شد

دیدار جمعی از کارگران با رهبر انقلاب فردا برگزار می‌شود

مدیریت متفاوت در قرمز و آبی‌های اهواز؛ یکی دخالت می‌کند، یکی حمایت!

کارگران فردا با رهبر انقلاب دیدار می‌کنند

عکس | تصویر جالب توجه منتشر شده از سوی قسام در دویستمین روز جنگ

لباس خنده‌دار حامد آهنگی و خانم بازیگر در برنامه «شب آهنگى»

«پرویز خان» راهی اکران آنلاین شد

«هما» عاقبت راز خود را برملا کرد