پیام خوزستان

آخرين مطالب

یوسفی:

اقتصاد مقاومتی نسخه شفابخش اقتصاد کشور است/در تحلیل اهمیت خوزستان نباید دچار ساده‌انگاری شویم علمي

  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - نماینده مردم اهواز، کارون، باوی و حمیدیه در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اهمیت تحقق رونق تولید در کشور، گفت: مبنای توسعه همه کشورهای پیشرفته دنیا، توجه و اتکا به توان داخلی بوده است و این، همان اقتصاد مقاومتی مورد نظر مقام معظم رهبری است؛ در واقع باید گفت که اقتصاد مقاومتی نسخه شفابخش اقتصاد ایران است.
به گزارش ایسنا - منطقه خوزستان، همایون یوسفی در نشستی با عنوان راهکارهای تحقق شعار سال که در جهاد دانشگاهی خوزستان برگزار شد، اظهار کرد: در خصوص توسعه و راهکارهای آن باید گفت که کشورهای پیشرفته دنیا امروز دیگر از توسعه منابع‌محور عبور کرده‌اند و توسعه را بر اساس نیروی انسانی و داشته‌های علمی خود تعریف می‌کنند و ما نیز این مورد را باید سرلوحه برنامه‌ریزی‌ها برای توسعه کشور قرار دهیم. توسعه را در کشورهای پیشرفته، فعالان اقتصادی ایجاد می‌کنند، نه دولت‌ها و دولت‌ها تنها نقش نظارتی دارند.
وی افزود: برای تحقق شعار سال و رونق تولید در کشور، لازم است به گونه‌ای عمل کنیم که فعالیت فعالان اقتصادی راحت‌تر شود. رونق تولید از شاخص‌های عملکرد اقتصادی کشور است و اگر کشور رونق تولید داشته باشد، اقتصادی پویاتر خواهیم داشت و لازمه تحقق این مهم، ثبات اقتصادی است.
یوسفی با اشاره به نامگذاری سال از سوی مقام معظم رهبری، تصریح کرد: در 20 سال گذشته مقام معظم رهبری شعارهایی را برای سال انتخاب کرده‌اند و 12 سال از این مدت، شعار اقتصادی تعیین شده است و رکن اصلی این شعارها نیز حمایت از تولید داخلی و اقتصاد مقاومتی بوده است. مهمترین شاخصه برای تحقق رونق تولید، بهبود فضای کسب و کار است که این موضوع به مولفه‌های بسیاری مانند اصلاح نظام بانکی و مالیاتی و تسهیل فرآیند صدور مجوزها و همچنین توسعه ارتباط با اقتصاد دنیا وابسته است.
نماینده مردم اهواز، کارون، باوی و حمیدیه در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: تسهیل سرمایه‌گذاری، نکته مهم دیگری است که رکن اصلی تحقق شعار سال است. اگر تسهیل سرمایه‌گذاری محقق نشود، سرمایه‌ها به سمت سرمایه‌گذاری‌های غیرمولد خواهد رفت و مواردی مانند خرید ارز و طلا را شاهد خواهیم بود. با وجود همه مشکلات اقتصادی موجود، در حال حاضر اقتصاد ایران رتبه 17 از نظر تولید ناخالص ملی را در اختیار دارد و سالانه 450 میلیارد دلار پول در حوزه‌های اقتصادی کشور جریان دارد؛ با این وجود به دلیل اینکه ساختارهای اقتصادی در کشور به خوبی تعریف نشده‌اند، شاهد سرمایه‌گذاری مولد در کشور نیستیم. در بسیاری از کشورهای دنیا قوانینی تصویب شده تا از هدایت سرمایه‌ها به سمت سرمایه‌گذاری غیرمولد جلوگیری شود.
وی افزود: در شرایط رکود تورمی، اقتصاد از جریان می‌افتد و نقدینگی زیاد در کشور، تورم را منجر می‌شود. به همین دلیل تحقق رونق تولید در شرایط فعلی، کار آسانی نیست، ولی واجب و ضروری است. مبنای توسعه همه کشورهای پیشرفته دنیا، توجه و اتکا به توان داخلی بوده است و این، همان اقتصاد مقاومتی مورد نظر مقام معظم رهبری است. در واقع باید گفت که اقتصاد مقاومتی نسخه شفابخش اقتصاد ایران است.
یوسفی گفت: ایران تنها کشوری است که بیشترین همسایه‌ها را دارد و با وجود 15 کشور در اطراف ایران، فضای بسیار خوبی برای توسعه ارتباطات اقتصادی و مشارکت اقتصادی فراهم است. توجه به علوم دانش‌بنیان، مشخصه دیگر اقتصاد مقاومتی است. زمانی دانشگاه‌های دنیا آموزش‌محور بودند و پس از آن پژوهش‌محور شدند و اکنون نسل جدید دانشگاه‌ها، مهارت‌محور هستند و فردی که فارغ‌التحصیل می‌شود باید بتواند اشتغال‌زایی کند.
وی افزود: نکته دیگری که باید به آن توجه داشت این است که برای تحقق اقتصاد مقاومتی لازم است مقررات مالیاتی و بانکی کشور نیز به درستی تنظیم شوند و با وجود مقررات فعلی، قطعا با مشکلاتی مواجه خواهیم شد. همچنین لازم است سیاست‌های اقتصادی کشور با سیاست‌ خارجی، هماهنگ شود.
یوسفی با تاکید بر ضرورت اصلاح ساختار بودجه کشور، خاطرنشان کرد: در حال حاضر بودجه کشور بر اساس نفت و مالیات بسته می‌شود و مالیات نیز وابسته به نفت است؛ در چنین شرایطی اگر تولید نفت کشور کاهش یابد به همان نسبت مالیات نیز کاهش یافته و کشور از نظر منابع دچار مشکل می‌شود. در نتیجه لازم است بودجه عمومی کشور از نفت مجزا شود و ساختارهای بودجه‌ریزی و برنامه‌ریزی کشور مستقل از نفت شوند. دولت باید شهامت به خرج دهد و ساختارهای اقتصادی کشور را جراحی کند، زیرا با درمان‌های معمولی مشکلات حل نمی‌شود.
وی در خصوص اهمیت توجه بیشتر به استان خوزستان، ادامه داد: مبنایی تئوری وجود دارد که کشورهای دنیا را بر اساس موقعیت جغرافیایی و جمعیتی، درجه‌بندی می‌کند. در این تئوری مقوله‌ای به نام قلب زمین تعریف شده و طبق این تعریف در جغرافیای سیاسی، قسمتی از روسیه، ایران، افغانستان و غرب چین به عنوان قلب زمین تعریف شده است. نیم‌کره شرقی زمین 79 درصد منابع طبیعی دنیا را در اختیار دارد و ایران در حالی که یک درصد وسعت زمین است، 7 تا 8 درصد منابع دنیا را در اختیار دارد. دومین کشور در تولید نفت و گاز هستیم و به همین دلیل ایران مهمترین کشور دنیاست.
نماینده مردم اهواز، باوی، کارون و حمیدیه گفت: سه نقطه استراتژیک یعنی تهران به عنوان پایتخت، تنگه هرمز و خوزستان نیز از نظر جغرافیای سیاسی در ایران اهمیت دارند و خوزستان مهمترین این نقاط است. پس اگر خوزستان را درست تحلیل و بررسی کنیم، از مهمترین نقاط دنیا است به همین دلیل در 400 سال گذشته هر زمان خواسته‌اند به ایران فشار وارد کنند، از ناحیه خوزستان ورود کرده‌اند. در تاریخ معاصر نیز چنین بوده و نمونه آن نیز جنگ تحمیلی بوده است. به همین دلیل در تحلیل اهمیت خوزستان نباید دچار ساده‌انگاری شویم، در حالی که دشمنان ما اهمیت خوزستان را به خوبی درک کرده‌اند.
وی ادامه داد: سرمایه‌گذاری در خوزستان، بازتولید کشور را صدها برابر می‌کند و آینده سیاست، امنیت و اقتصاد کشور در خط جنوبی کشور و به ویژه خوزستان است و اگر بخواهیم آینده بهتری برای کشور تصور کنیم، باید برنامه‌ریزی بهتری در خوزستان داشته باشیم. بسیاری از دشمنان نیز به دلیل اینکه اهمیت خوزستان را می‌دانند، به دنبال سیاه‌نمایی و افزایش مهاجرت از این استان هستند و اگر مهاجرت نخبگان افزایش یابد، جامعه منفعل می‌شود و جامعه منفعل نیز متزلزل خواهد شد.
یوسفی در خصوص وقوع سیل در خوزستان، گفت: در حال حاضر شاهد تغییرات اقلیمی در دنیا هستیم و بخش عمده تغییر اقلیم در شمال آفریقا و خاورمیانه است. تغییر اقلیم در ایران نیز از غرب و جنوب غرب در حال ورود به فلات ایران است و پس اگر سیلی روی می‌دهد، نباید فکر کنیم مشکل خشکسالی رفع شده است. در تغییر اقلیم، خشکسالی و سیل به توالی اتفاق می‌افتد. نقشه‌های جهانی نیز نشان می‌دهد که ایران تا سال 2050 خشک‌تر خواهد شد و به همین دلیل تغییر اقلیم باید مبنای تصمیم‌گیری‌های آینده ما باید باشد.
وی افزود: در سالیان پیش در کارون کشتی‌رانی می‌شد و دبی 5 تا 6 هزار در این رودخانه جریان داشت و سیلی هم ایجاد نمی‌شد. در سال 84 نیز دبی کارون به 3500 مترمکعب رسید و مشکلی پیش نیامد. ولی اکنون به دلیل تجاوز به حریم رودخانه‌ها، شاهد بروز مشکلات هستیم و اکثر افرادی که خسارت دیدند نیز افرادی بودند که به حریم رودخانه‌ها تجاوز کرده بودند. بستر رودخانه به تدریج کوچک شده و جاده‌های ساحلی در حاشیه کارون ایجاد شده و همین موضوع موجب سرریز رودخانه و پس‌زدگی فاضلاب می‌شود.
یوسفی گفت: اهواز، پس از تهران و مشهد، بیشترین حاشیه‌نشین را دارد و عارضه دیگر سیل این است که افرادی که خانه و زمین کشاورزی خود را از دست داده‌اند، برخی از آنها دیگر به روستای خود برنمی‌گردند و این امکان وجود دارد که در حاشیه اهواز مستقر شوند و این موضوع مشکل حاشیه‌نشینی اهواز را بیشتر می‌کند.
وی در خصوص فعالیت جهاد دانشگاهی نیز گفت: جهاد دانشگاهی بر اساس نیاز روز در سال 1359 تشکیل شد و از همان سال‌های ابتدای فعالیت، منشاء خدمت بود. در شرایط جنگ و سال‌های دفاع مقدس نیز با توجه به شرایط، شاهد اقدامات خوبی از این نهاد بودیم و پس از آن به تدریج به فراخور نیاز کشور، اساسنامه نیز نهاد نیز تغییر کرد و وظایف متعدد علمی و فرهنگی بر عهده جهاد دانشگاهی قرار گرفت. جهاد دانشگاهی در چهارچوب ساختاری کشور، مجموعه‌ای مولد و غیروابسته به دولت و مجلس است. متاسفانه در سال‌های اخیر تصمیماتی اتخاذ شده که میزان وابستگی سازمان‌ها به دولت و مجلس را افزایش داده، ولی جهاد ددانشگاهی این وابستگی را نداشته و به همین دلیل شاهد نوآوری در این مجموعه هستیم.
به گزارش ایسنا - منطقه خوزستان، سیدعلیرضا علوی، رییس سازمان جهاد دانشگاهی خوزستان نیز با تاکید بر اهمیت رونق تولید، گفت: برنامه‌ریزی‌ها در جهاد دانشگاهی به‌گونه‌ای بوده که در مسیر خودکفایی کشور و کمک به رونق تولید داخل فعالیت کنیم و در همین راستا نیز در سال گذشته چندین مجموعه تولیدی در این نهاد در اهواز ایجاد شده است.
وی با اشاره به فعالیت‌های تولیدی در پژوهشکده تکنولوژی تولید جهاد دانشگاهی خوزستان، افزود: تدوین دانش فنی و تولید مته‌های حفاری، عملکرد درخشان جهاد دانشگاهی در استان خوزستان بود که موجب خودکفایی صنعت نفت در این بخش خواهد شد. همچنین خط تولید فرآورده‌های شیمیایی در سال گذشته راه‌اندازی شد.
علوی با اشاره به فعالیت‌های جهاد دانشگاهی در حوزه‌های فرهنگی، آموزشی و پژوهشی، تصریح کرد: مجموعه پزشکی و درمانی جهاد دانشگاهی نیز در سال گذشته توسعه خوبی داشت و علاوه بر بازسازی مرکز خدمات تخصصی پزشکی، بخش جراحی محدود نیز در این مجموعه فعالیت خود را آغاز کرد.
انتهای پیام

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/116200/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سیلاب برای قطار تهران-گرگان دردسرساز شد

کار بزرگ یاران حاج‌صفی با 3 گل طلایی

جلوگیری از سوزاندن بقایای گیاهی کاه و کلش در گتوند

حملات هوایی شدید رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان

کلوپ: حالا فقط لغزش سیتی و آرسنال ما را قهرمان می کند

اتلتیک بیلبائو ایران در انتظار رویایی با سپاهان

خوشحالی هواداران اینتر پس از کسب بیستمین قهرمانی در لیگ

جزئیات کشف سکه‌های دوره اشکانی از یک مسافر قطار

حملات هوایی شدید اسرائیل به جنوب لبنان

خلاصه بازی منچستریونایتد 4 - شفیلد یونایتد 2

تن هاخ: وحشت نکردیم، خیلی خونسرد بردیم

اسبقیان: دخل و خرج دو باشگاه بر عهده مالکان آنهاست

آقای کلوپ لیگ را در گودیسون پارک از دست دادی!

نایب رئیس بارسا تأیید کرد؛ ژاوی می‌ماند

خنده های یورگن کلوپ پس از گل دوم اورتون به لیورپول

سخت‌ترین بازیکنانی که مقابل خسرو قرار گرفتند

استعفای ناگهانی فرمانده یگان «اشباح» ارتش رژیم صهیونیستی

لحظه هدف قرار دادن پناهگاه صهیونیست‌ها توسط حزب‌الله |ببینید

تمجید سایت فیفا از عملکرد متقدرانه شاگردان شمسایی

خلاصه بازی اورتون 2 - لیورپول 0

گل دوم منچستریونایتد توسط فرناندز از روی نقطه پنالتی در دقیقه 61

احمدی: تیمی خواهیم ساخت که در آسیا مدعی باشد

گل چهارم منچستریونایتد توسط هویلون در دقیقه 86

گل سوم منچستریونایتد توسط فرناندز در دقیقه 81

نتانیاهو از پیگرد قضایی و سیاسی پس از جنگ می‌ترسد

اتفاق خوب برای سپاهان قطعی شد

ترفند متفاوت آدم ربایان به دام انداختن مردم

پیش بینی وضعیت بارندگی برای آخر هفته

ماجرای تعطیلی شنبه یا پنجشنبه جنجالی شد

تمجید دل‌پیرو از بلینگام؛ جود استثنایی است

امیدوارم رانگنیک پیشنهاد بایرن را رد کند

گل دوم اورتون به لیورپول توسط دومنیک کالورت لوین در دقیقه 58

احساساتی شدن جان تری پس از پیام تبریک مورینیو به مناسبت ورود به تالار مشاهیر لیگ برتر

آخرین وضعیت بدهی‌های سرخابی‌ها به بانک شهر

پاری‌سن‌ژرمن برد و در آستانه قهرمانی قرار گرفت

چگونگی فرآیند واگذاری سرخابی‌ها از زبان احمدی

دکلمه زیبای خسرو شکیبایی

رئیسی پایتخت سریلانکا را به مقصد تهران ترک کرد

ثبت صادرات 6 میلیارد دلاری در خوزستان

آغاز برداشت چغندرقند از مزارع دزفول

95 درصد روستاهای خوزستان از اینترنت بهره‌مند هستند

رفع ابهامات حق بیمه مشاغل سخت و زیان‌آور و مفاصا حساب قراردادها

بازدید جامعه ورزش کشور از یادمان‌های جنوب غرب خوزستان

دور دوم انتخابات مجلس در آبادان الکترونیکی برگزار می‌شود

جزئیات دیدار یحیی السنوار با رهبران حماس روی زمین

پیش‌بینی وزش باد در اغلب مناطق خوزستان

پایگاه‌های اورژانس در مسیر زائران اربعین شلمچه مستقر می‌شوند

جمالپور: حق کشتی فرنگی خوزستان داشتن 2 مربی در المپیک است

اجرای طرح کشت چوب در 300 هزار هکتار از اراضی خوزستان

بیش از 370 هزار تن گندم در خوزستان خریداری شد