پیام خوزستان

آخرين مطالب

آتشی که دل طبیعت را می سوزاند اجتماعی

  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - دزفول- برداشت محصول گندم همیشه با آتش زدن کاه و کلش و بقایای محصول در شمال خوزستان همراه است به طوری که این آتش سوزی ها تنفس را برای شهروندان دشوار کرده و نفس طبیعت را می گیرند.

باز هم نفس شهر دزفول با آتش زدن بقایای مزارع گندم و کلزا تنگ شده و دودی غلیظ آسمان این شهر را در هوایی گرم فرا گرفته است.
آتش زدن کاه و کلش و بقایای محصول گندم در روزهای گرم سال که مردم به هوای بیشتری برای تنفس نیاز دارند مشکلات زیست محیطی را دوچندان می‌کند.
سرایت آتش به زمین‌های اطراف و در برخی موارد سرایت آتش به جنگل‌ها، تنها نمونه‌ای از این سهل انگاری و یا ناآگاهی برخی کشاورزان است که بدون توجه به عواقب این پدیده و در اقدامی غیراخلاقی آتش را به جان طبیعت و محل زندگی مردم می‌اندازند.
به گزارش ایرنا با وجود هشدارها و شکایات متعددی که در این خصوص از سوی نهادها و اشخاص می‌شود باز هم با آغاز فصل برداشت با آتش زدن گسترده مزارع گندم روبرو هستیم.
یک دوستدار محیط زیست در این خصوص به خبرنگار ایرنا گفت: هفته‌های اخیر مزارع کشت کلزا در چهارراه آوج شهرستان دزفول به طور گسترده به آتش کشیده شد و دود و غبار این آتش سوزی عمدی خسارات غیرقابل جبران محیط زیستی و آلودگی تنفسی به وجود آورد.
علی عراقی ضمن انتقاد از بی توجهی اداره حفاظت محیط زیست و دیگر دستگاه‌های ذیربط خواستار برخورد با عوامل این آتش سوزی‌ها شد.
یکی دیگر از دوستداران محیط زیست به خبرنگار ایرنا گفت: آتش زدن کاه و کلش کشاورزی جرم بوده و طبق ماده 22 و 33 قانون نحوه جلوگیری از آلودگی هوا و ماده 688 قانون مجازات اسلامی باید با مجرمان برخورد شود.
موسی محمدپور افزود: کارشناسان معتقدند سوزاندن کاه و کلش بعد از برداشت محصول میکروارگانیزم های خاک از جمله انواع باکتری، قارچ، جلبک، گلسنگ و مواد آلی خاک را نابود و مواد مغذی زمین را از بین برده و آلودگی محیط زیست را نیز در پی دارد.
وی اظهار داشت: آتش زدن کاه و کلش باور غلط و زیان باری است که میزان نفوذپذیری خاک را کاهش می‌دهد، مواد آلی خاک را از بین می‌برد و میزان فرسایش آبی و بادی را افزایش می‌دهد.
این دوستدار محیط زیست افزود: این سنت غلط علاوه بر وارد کردن خسارت جبران ناپذیر به خاک، کیفیت و عملکرد محصول را در سال آینده کاهش می‌دهد، این در حالی است که آموزش‌های لازم برای جلوگیری از این اقدام غیرفرهنگی توسط نهادهای متولی ارائه نمی‌شوند.
** فرهنگ سازی در خصوص آتش نزدن بقایای مزارع از مدارس آغاز شود
دبیر نظام صنفی کشاورزان دزفول نیز در این خصوص گفت: با توجه به فرارسیدن فصل گرما برخی کشاورزان با هدف از بین بردن علف‌های هرز و تسهیل در عملیات کاشت، داشت و برداشت بعدی اقدام به سوزاندن بقایای گندم می‌کنند که این امر باعث صدمه زدن به محیط زیست می‌شود.
بهمن دریکوندی با اشاره به وجود 17 هزار بهره بردار در حوزه کشاورزی شهرستان دزفول افزود: آموزش در خصوص آتش نزدن بقایای گندم باید از مدارس دزفول آغاز شود.
** وقوع بحران محیط زیست در حوزه کشاورزی نزدیک است
رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان دزفول نیز با اشاره به مشکلات زیست محیطی حوزه کشاورزی اظهار داشت: وقوع بحران محیط زیست در این حوزه نزدیک است.
مصطفی استاد چینی گر حفظ محیط زیست را وظیفه‌ای همگانی دانست و افزود: محیط زیست به همه تعلق دارد ولی به دلیل استفاده‌های نابجا دچار چالش‌های متعددی شده است لذا برای جلوگیری از تبدیل چالش‌های محیط زیستی به بحران باید روش زندگی خود را تغییر دهیم.
وی بحران گردوخاک و افزایش دمای هوا را از جمله بحران‌های محیط زیست عنوان کرد و گفت: با توجه به ارتباط مستقیم کشاورزی با آب و خاک، اگر این حوزه براساس علم پیش نرود، بحران‌های زیادی در حوزه کشاورزی و محیط زیست گریبانگیر ما خواهد شد.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست دزفول با اشاره به اینکه بحران در زمینه محیط زیست نزدیک است، افزود: استفاده 90 درصد آب‌های کشور برای کشاورزی منجر به خشک شدن تالاب‌ها شده است ضمن اینکه افزایش سطح زیر کشت زمین‌های کشاورزی باعث تخریب زمین و خاک می‌شود.
وی با بیان اینکه استفاده از سموم، اکوسیستم را از بین می‌برد، اظهار داشت: همزمان با برداشت محصول گندم صدها هکتار از زمین‌های کشاورزی دزفول آتش زده می‌شوند و میلیون‌ها تن دی اکسید کربن وارد جو می‌شود.
استاد چینی گر افزود: این امر منجر به افزایش گازهای گلخانه‌ای و دمای هوا می‌شود که برای حل این مشکل باید روش‌های جدید مبتنی بر تکنولوژی جدید بر اساس اقتصاد کشاورزی مدنظر باشد.
** آتش زدن زمین کشاورزی، شرایط کشت بعد را مختل می‌کند
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول نیز گفت: میلیاردها تومان سرمایه به صورت آگاهانه یا ناآگاهانه با سوزاندن بقایای کشاورزی نابود می‌شود که اثرات نامطلوب زیادی بر کیفیت خاک دارد.
علی افروس بیان کرد: 56 هزار تن دی اکسید کربن از هر یک میلیون تن کاه سوزانده شده، آزاد می‌شود در حالی که کاه می‌تواند منبع خوبی برای تأمین علوفه باشد ضمن اینکه سوزاندن زمین موجب از بین رفتن کرم‌ها، حشرات و دیگر جانداران مفید خاک می‌شود و تحمل گیاه را نیز کاهش می‌دهد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول گفت: سوزاندن کاه و کلش به شدت حاصلخیزی خاک کشاورزی را تحت تأثیر قرار می‌دهد زیرا خاک را سخت‌تر و امکان رشد را برای کشت بعد مختل می‌کند.
وی افزود: فرسایش خاک، در معرض خطر قرار گرفتن بسیاری از گونه‌های گیاهی و جانوری از دیگر نتایج سوزاندن زمین کشاورزی است که کشاورزان باید روش‌های جایگزین را هرچند هزینه بر دنبال کنند.
افروس حمایت از طرح‌های صنایع تبدیلی، خاک ورزی حفاظتی و واگذاری کود اوره به کشاورزان را از جمله راهکارها برای جلوگیری از سوزاندن باقی مانده محصولات کشاورزی عنوان کرد و گفت: دانشگاه آزاد دزفول با داشتن افزون بر 20 عضو هیأت علمی دکتری در زمینه کشاورزی آماده همکاری با مراکز تحقیقاتی کشاورزی و مسئولان جهت حل این مشکل است.
7278/‌3022

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/120481/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

علی لاریجانی پیام داد

نقوی حسینی: پایداری‌ها از اصطلاح «پشم» خیلی ناراحت شدند

زهره حمیدی وضعیت بیماری‌اش را تشریح کرد؛ بعد از بیماری یک انسان جدیدتر شدم

شناسایی 16 متهم فراری در خرمشهر

5 تفاوت اساسی در کاشی و سرامیک - کاویان سرام

نوعدوستی کارمند یزدی برای آزادی زندانیان

کشف سکه‌های عتیقه مربوط به دوران اشکانیان از مسافر یک قطار

آنچه امام علی (ع) به عقیل آموخت

89 درصد فقرا از شاغلین سابق و امروز هستند/ ماجرای تحمیل ایمان با زور را کنار بگذارید

دستگیری صیادان غیر مجاز ماهی در باغملک

توقیف 33 هزار لیتر سوخت قاچاق در کرخه؛ 2 نفر دستگیر شدند

نیمه‌نهایی با ازبکستان: همه چیز به نفع ایران

حذف تیم‌های ریکرو مردان و زنان ایران در کاپ جهانی شانگهای

حضور مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان گلستان در برنامه زنده صبح عالی

گوشت آفریقایی و تانزانیایی در راه است

تو که با عاشقان درد آشنایی

روسیه: توافقنامه‌های امنیتی با ایران و 3 کشور دیگر در سال جاری اجرایی می‌شوند

پاکستان: سفر رئیسی به اسلام‌آباد موفقیت‌آمیز بود؛ مخالفت‌های خارجی اهمیتی ندارد

واکنش سردار فدوی درخصوص احتمال ورود سپاه به صنعت خودروسازی: هرجا معظم له صلاح بدانند، ورود پیدا می‌کنیم

ایران دفعه بعد، 3 هزار موشک و پهپاد به اسرائیل می‌زند یا 30 هزار؟

اوقات شرعی ششم اردیبهشت ماه به افق آبادان و خرمشهر

بزرگداشت حمزه سیدالشهدا در کشور کم‌رنگ است

دستگیری ماشین قاچاق سوخت در کرخه خوزستان

پورفرجی:حضور امینی در شهرداری اهواز باعث ایجاد اختلاف بین نیروهای انقلابی شده است

سپاهان نمی‌تواند استقلال ملاثانی را دست‌کم بگیرد!

تبدیل به ضایعات بیش از 3 هزار کیلوگرم گوشت مرغ در بیرجند

برداشت چغندر قند از اراضی کشاورزی خوزستان

مقاومت در برابر عوامل بازدارنده از کمال،لازمه انتخاب راه صحیح است

پوستر جدید فیلم سینمایی سال گربه منتش شد

سرگشتگی و یاس یک فضانورد

چهره ها/ واکنش همسر مهدی قایدی به شایعات

توسعه روشی برای بهبود مصرف انرژی در دستگاه‌های مخابراتی

صحبت های دادستان کل کشور درباره اجرای طرح نور

آغاز اردو از هجدهم

بنیاد باید به نهاد راهبردی و مطالبه‌گر تبدیل شود

تکریم و سپاسگزاری استاندار و مدیرکل بنیاد مازندران از والدین معزز شهیدان والامقام سروی

کاخ سفید: به اسرائیل کمک می‌کنیم تا با حملات ایران مقابله کند

اصولگرایانِ منتقد «گشت ارشاد»، تغییر موضع داده‌اند؟

کرانه باختری، میدان وحدت در جبهه مقاومت

گرگ های زیادی اطراف همسرتون هستند

استوری جذاب الناز حبیبی با تم مشکی

«اسماعیل» دوست نداره من کار کنم

شش سریال پربیننده صداوسیما که درس عبرت مردم شدند

خدایا زندگی رو زیر و رو کن

رئیسی: شرکت‌ها و متخصصان ایرانی آماده مشارکت در پروژه‌های عمرانی سریلانکا هستند

سردار فدوی: صهیونیست‌ها با حمله به کنسولگری حماقت کردند و باید تنبیه اساسی می‌شدند

واکنش مداخله‌جویانه آمریکا به صدور حکم بدوی برای توماج صالحی

رئیس‌جمهور وارد تهران شد

دستور وزیر کشور به استانداران درباره مراسم بزرگداشت امام خمینی(ره)

عبدی: چند بار دست در حفره حجاب کردید و گزیده شدید؟