پیام خوزستان

آخرين مطالب

مدیرکل منابع طبیعی خوزستان:

7 کانون تولید ریزگرد در خوزستان فعال هستند سياسي

  بزرگنمايي:

خوزستان آنلاین - اهواز - مدیرکل منابع طبیعی خوزستان گفت: هفت کانون ریزگرد در استان خوزستان داریم که بزرگ‌ترین آنها 113 هزار هکتار دارد.

به گزارش خبرنگار مهر ، احمد مطیعی عصر امروز در نشست خبری خود با اشاره به اینکه مسائل محیط زیستی و منابع طبیعی دیگر فانتزی نیست، اظهار کرد: امروزه همه شهرها و مجامع مسکونی، درگیر مسائل محیط زیستی هستند؛ همچنین اثرات رفتار انسان‌ها با طبیعت دیگر برای همه قابل‌لمس است.
وی با اشاره به اینکه خوزستان با همه مشکلاتش باز هم سرزمین مواهب و استعدادهاست، افزود: متوسط بارندگی در خوزستان شاید در قبل از دهه 70 به میزان 266 میلی‌متر بوده ولی امروزه دیگر این میزان خیلی کاهش پیدا کرده است.
مدیرکل منابع طبیعی خوزستان با اشاره به اینکه استعدادهای طبیعی در مشکلات خفه شده است، تصریح کرد: امیدوارم طبیعت سرسبز خوزستان به این استان برگردد و قطعاً مسائل زیست محیطی مختلف از جمله ریزگردها با همکاری مردم و مسئولان به‌خوبی حل می‌شود.
مطیعی با اشاره به اینکه برنامه‌های هفته منابع طبیعی با شعار «منابع طبیعی با مردم و برای مردم» برگزار می‌شود، گفت: در استان خوزستان جایگاه‌های خوبی در کشور داشته و داریم؛ در زمینه جنگل 960 هزار هکتار داریم که از این منظر مقام 6 کشور هستیم.
وی ادامه داد: همچنین حدود دو میلیون و 700 هزار هکتار مرتع در خوزستان داریم که از این منظر نیز جایگاه خوبی در کشور داریم؛ یک میلیون و 200 هزار هکتار بیابان در خوزستان داریم که جایگاه هفتم کشور است و از این بین 350 هزار هکتار شن زار و 350 هزار هکتار هم کانون ریزگردها هستند.
مدیرکل منابع طبیعی خوزستان با اشاره به توجه دولت به خوزستان در حوزه منابع طبیعی و تثبیت کانون‌های ریزگرد بیان کرد: سال گذشته دولت به بیابان‌زدایی و تثبیت کانون‌های ریزگرد توجه ویژه‌ای داشته و ادامه دارد؛ برای سال آینده نیز از صندوق توسعه ملی که 150 میلیون دلار به این حوزه (بیابان‌زدایی و تثبیت کانون‌های ریزگرد) در کشور تخصیص داده شده که نمایندگان مجلس باید برای افزایش سهم خوزستان تلاش کنند.
مطیعی با اشاره به اینکه جهت و حرکت سازمان منابع طبیعی کشور این است که کار را با مشارکت مردم انجام دهد، یادآور شد: البته این دیدگاه در خوزستان از سال‌های گذشته حتی دهه 70 وجود داشته و در زمینه جنگل‌کاری نیز مشارکت مردم در استان به‌خوبی ثبت شده بود.
وی اضافه کرد: در زمینه بهره‌برداری از مراتع بالغ‌بر 600 هزار هکتار طرح مرتع‌داری در خوزستان وجود دارد که در کنار 36 هزار هکتار از بهره‌برداری از اراضی نهال‌کاری شده و تثبیت کانون‌های ریزگردها به مردم واگذار شده است.
مدیرکل منابع طبیعی خوزستان با اشاره به اینکه برای تثبیت ریزگردها مجبور به انجام اقدامات سریع‌تر و عاجل هستیم، ادامه داد: درختکاری در شرق اهواز انجام شده که برای سال دوم آنها را به مردم واگذار می‌کنیم.
مطیعی خبر داد: در شهرستان شوش واگذاری اسناد طرح‌های مشارکت مردمی مرتع، جنگل و بیابان نیز پیش‌بینی‌شده که در یکی از روزهای هفته منابع اجرا می‌شود. همچنین در سال جاری حدود 6 هزار هکتار از عرصه‌ها را به مردم واگذار کردیم.
وی با بیان اینکه مالچ پاشی برای 15 هزار هکتار زمین در کشور تصویب شد، گفت: 10 هزار هکتار از این میزان به خوزستان اختصاص دارد که تاکنون هشت هزار هکتار از آن مالچ پاشی و درختکاری شده است. سال گذشته نیز در جنوب شرق اهواز حدود پنج هزار هکتار و در مابقی شهرستان‌ها نیز یک هزار و 500 هکتار کار کردیم.
مطیعی بیان کرد: در استان خوزستان، هفت کانون ریزگرد هورالعظیم، حدفاصل جفیر تا شلمچه، شمال شرقی اهواز، جنوب شرق اهواز، بندرامام و امیدیه، ماهشهر و هندیجان در استان خوزستان داریم.
بزرگ‌ترین کانون تولید ریزگرد
وی با اشاره به اینکه بزرگ‌ترین کانون جنوب شرق اهواز با 113 هزار هکتار وسعت است، ادامه داد: این کانون فوق بحرانی است و با کوچک‌ترین وزش باد مردم شهر اهواز شاهد ریزگردها خواهند بود.
مدیرکل منابع طبیعی استان خوزستان یادآور شد: برای تثبیت کانون‌های ریزگرد روش‌های مختلفی از جمله مرطوب‌سازی اراضی، بوته کاری، کاشت نهال و قُرق سازی داریم. قرار نیست همه کانون‌ها درختکاری شوند و بیشتر این درختکاری برای استفاده به‌منظور بادشکن است.
مطیعی با اشاره به اینکه همه استان تحت تأثیر خشک‌سالی قرار دارد، گفت: از محل آب‌های جاری و سطحی برای آبیاری نهال‌کاری‌های انجام شده استفاده می‌کنیم و قرار نیست که همه عرصه‌ها را نهال‌کاری کنیم.
وی با گلایه از اینکه متأسفانه برخی افراد غیرمتخصص با اظهارنظرهای اشتباه خود اذهان عمومی را مشوش می‌کنند، اضافه کرد: در بهترین شرایط پیش‌بینی می‌شود 20 درصد افت در عرصه‌های نهال‌کاری شده داشته باشیم. همچنین در صورت شوری خاک، بالا بودن آب زیرزمینی خاک، عدم آبیاری به‌موقع و یا گرمای هوا طبیعتاً میزان افت و تلفات نهال‌کاری شده افزایش پیدا می‌کند.
مطیعی با اشاره به اینکه در سه‌ماهه اول سال جاری 18 روز دمای بالای 50 درجه داشتیم، یادآور شد: همچنین در پاییز هم ریزگرد داشتیم که خسارت آن (در زمینه نهال‌کاری) خیلی بیشتر از خشک‌سالی بود.
مدیرکل منابع طبیعی استان خوزستان گفت: پنج هزار هکتار با 70 درصد سبزینگی داشتیم و امسال هم در جنوب شرق پنج هزار هکتار نهال‌کاری کشت شده است.
وی با اشاره به اینکه در خوزستان سال‌های متمادی کهور کشت می‌شد، عنوان کرد: سابقه کشت کهور در این استان به حدود 60 سال قبل می‌رسد که هرگز برای دام و انسان آسیب و ضرری ندارد.
مطیعی با تأکید دوباره بر اینکه کشت کهور پاکستانی در خوزستان به 60 سال قبل برمی‌گردد، ادامه داد: این درخت گونه دست کاشت و نه مهاجم است؛ در هیچ نقطه‌ای از استان درخت کهور بدون دست کاشت رشد نکرده است.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/31698/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

معرفی نفرات برتر رده سنی نوجوانان دختر کاراته قهرمانی کشور

موفقیت‌های فولاد اکسین مرهون تلاش‌های کارگران است

ایمن سازی نقاط حادثه خیز جاده‌های خوزستان در دستور کار قرار گیرد

داستانک/ انسان های بازنده

عشق زندگی می بخشد

معاون اجرایی ارتش: هر تهدیدی علیه ایران را در نطفه خفه خواهیم کرد

گزارش علی باقری از نشست اعضای بریکس

گزارش صداوسیما از اجلاس امنیتی کشورهای عضو شانگهای با حضور وزیر دفاع

مقام سابق موساد: ایران شبکه‌ای باورنکردنی برای دور زدن تحریم‌ها ایجاد کرده است

در خط مقدم؛ روایتی از دیدار کارگران با رهبر انقلاب

رئیس جمهور: به رغم تهدیدها و تحریم‌ها می‌توان ایران را کشوری پیشرفته و فناور نامید

آصفری: آژانس گزارش صادقانه بدهد تا اعتماد ایران را جلب کند

نمازی: برای دور کردن خطرها از کشور باید مردم را با نظام همراه‌تر کنیم

به سردار سلیمانی گفتم اسارت شما هزینه زاست، به‌دست دشمن بیفتید چه؟

هلاکت یک صهیونیست در حمله موشکی حزب الله به مزارع اشغالی شبعا

آزادی 6 مرزبان ایرانی از طالبان (+عکس)

نوه نلسون ماندلا: اراده فلسطینی‌ها الهام بخش ماست

توسعه دزفول در گرو اجرای طرح‌های مصوبه سفر استاندار خوزستان

آزادی 63 پناهجوی افغان از بازداشت پلیس در پاکستان

کنکوری های اروند در حال رقابت با یکدیگر

سردار فدوی: امام خمینی (ره) خبیثان آمریکایی و صهیونیسم را مورد حمله مستقیم قرار داد/ 92 درصد از کشورهای جهان طی 200 روز گذشته، همان مطالب 60 سال پیش امام خمینی در خصوص آمریکا را تکرار کردند

طرح 550 هزار هکتاری کشاورزی باید در اولویت مجلس پیش رو باشد

جای خالی ستاره‌ آلومینیوم در جام حذفی (عکس)

لزوم ایمن سازی نقاط حادثه خیز جاده‌های خوزستان

انجام 10 عمل اهدای اعضا در خوزستان جهشی بی سابقه

چهره ها/ محمدرضا گلزار تماشاگر بازی لیکرز در بسکتبال NBA

چهره‌ها/ جدیدترین تصویر از فرهاد مجیدی و پسرش در امارات

عاقبت شوخی با «ناهید» خانم

سیلی عروس به گوش تازه داماد

از اولش هم از شوهرت بدم می اومد

«لوران کانته» فیلمساز فرانسوی برنده نخل طلا و سزار درگذشت

تو زندگی منو نابود کردی

آغاز ثبت‌نام برنامه‌های روز و هفته جهانی نجوم از فردا

دوربین مخفی از پشت پرده کمبود شیرخشک/ ویدئو

توضیحات رئیس سازمان خصوصی‌سازی درباره نحوه واگذاری سرخابی‌ها

نمایش درخشان دو دروازه‌بان پیکان مقابل مس

ادامه حیات، دغدغه دولت برای واگذاری سرخابی‌ها

پیام وزیر ورزش به‌ مناسبت روز فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه‌ای

شوک بزرگ به دنیای کشتی؛ پایان عصر تیلور - یزدانی

گزارشگری هادی عامل در جام تختی

زمین چمن باشگاه ذوالجناح در انتظار لیگ ملی

راز لگد تاریخی کلینزمن؛ مقابل تراپاتونی گریه کردم!

آغاز بازی های انتقامی پرسپولیس و اوسمار

آیا می‌توان اقتصادی به آفریقا سفر کرد؟

بعضی از رنج ها‌‌‌‌‌‌‌ را نمیشه حل کرد!

اظهارات وزیر کشور درخصوص دور دوم انتخابات مجلس

فرمانده سپاه با خانواده شهید حاجی‌رحیمی دیدار و گفت‌وگو کرد

رئوفیان: هر کس رئیس مجلس شود شورای وحدت با او همکاری می‌کند

موضع دولت درخصوص انتخاب رئیس مجلس دوازدهم

مصباحی مقدم: دشمنان شکست خورده در حال تدارک استراتژی جدید برای ضربه زدن به نظام هستند