پیام خوزستان

آخرين مطالب

سالانه 310 میلیون متر مکعب فاضلاب به کارون می‌ریزد اقتصادي

  بزرگنمايي:

خوزستان آنلاین - اهواز - مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب خوزستان گفت: سالانه 450 میلیون متر مکعب فاضلاب وارد پیکره آبی این استان می شود که از این میزان، 310 میلیون متر مکعب در سال فاضلاب ورودی به کارون است.
به گزارش ایرنا صادق حقیقی پور روز چهارشنبه در نشست شورای حفاظت کیفی رودخانه کارون در محل استانداری بیان کرد: اقداماتی در 2 بخش سامانه‌های جمع آوری و دفع فاضلاب و تصفیه خانه ها برای کاهش فاضلاب ورودی به کارون در دست انجام است.
وی افزود: در حوزه طرح های فاضلاب هم اکنون در شهرهای اندیمشک، دزفول، شوش، شوشتر، آبادان و خرمشهر در مجموع 2 هزار و 100 میلیارد ریال پروژه فعال با طول 400 کیلومتر شبکه جمع آوری فاضلاب داریم.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب خوزستان توضیح داد: اعتباری که امسال از محل شورای حفاظت کیفی کارون برای ما در نظرگرفته شد 280 میلیارد ریال برای 2 پروژه در شهرهای شوشتر و دزفول بود که تاکنون تخصیص داده نشده است.
** موافقت شورای اقتصاد با اختصاص 100 میلیون یورو برای ایذه و مسجد سلیمان
وی گفت: همچنین با موافقت شورای اقتصاد برای اجرای شبکه جمع آوری و تصفیه خانه فاضلاب مسجدسلیمان و ایذه به مبلغ100 میلیون یورو جذب شده که در مرحله مناقصه است.
** ریختن فاضلاب به رودخانه کارون باید کنترل و مدیریت شود
استاندار خوزستان نیز در این نشست با تاکید بر مدیریت پساب‌ها و نجات بخشی و حفاظت از رودخانه کارون گفت: با توجه به خشکسالی ها و دبی کم آب، دفع فاضلاب ها در رودخانه شرایط را بدتر می‌کند لذا باید هر سه بخش فاضلاب خانگی، صنعتی و کشاورزی به صورت متوازن کنترل و مدیریت شوند.
غلامرضا شریعتی افزود: اگر کارها با جدیتی که در زمینه آب و فاضلاب شروع شده تا چند سال آینده به همین شکل تداوم داشته باشد قادر خواهیم بود از ورود بخش قابل توجهی از فاضلاب خانگی به رودخانه های خوزستان به ویژه کارون جلوگیری کنیم.
وی گفت:در حوزه حفاظت از منابع آب شورای حفاظت کیفی آب کارون فعال بوده و باید فعال‌تر شود و جلسات مرتب و منسجم برگزار شود و در حوزه فاضلاب صنعت وقت ویژه‌ای گذاشته شود.
استاندار خوزستان بیان کرد: علاوه بر پساب‌ فاضلاب خانگی و بیمارستانی، پساب صنایع هم به رودخانه کارون می ریزد که باید میزان آلودگی مشخص، و با آنها اتمام حجت شود.
وی ادامه داد: صنایع خوزستان باید به شورای حفاظت کیفی کارون دعوت شوند و به آنها فرصت دهیم که جلوی ورود فاضلاب به رودخانه را بگیرند در غیر این صورت با آنها برخورد خواهد شد.
شریعتی با بیان اینکه هم اکنون حفاظت منابع آب از همه چیز مهمتر است گفت: سازمان حفاظت
محیط زیست و آب و برق خوزستان، گزارشی از وضعیت کارون و دز تهیه،و سهم هربخش در آلودگی
آن مشخص شود و اینکه چه کارهایی برای اصلاح این وضعیت باید صورت گیرد.
وی ادامه داد: احیای کارون و رفع آلودگی آن جزو مصوبات برنامه پنج ساله ششم است و ما باید از این مصوبه نهایت استفاده را بکنیم.
وی اضافه کرد: این گزارش باید تا جلسه آینده این شورا تهیه شود و صنایع در برنامه زمانی مشخص از تخلیه فاضلاب در رودخانه ها جلوگیری کنند و اگر هم برای این کار نیاز به تسهیلات و وام داشته باشند در اختیار آنها قرار خواهیم داد.
استاندار خوزستان گفت: سهم آلودگی زهاب های کشاورزی نیز باید مشخص، و راهکارهای مقابله با آن ارایه شود البته در شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی طرح شورورزی در حال پیگیری است.
وی با بیان اینکه رسیدگی به وضعیت کارون در محدوده اهواز اهمیت مضاعف دارد افزود:سازمان آب و برق، آب و فاضلاب اهواز و شهرداری اهواز وظایف خود را به صورت جدی انجام دهند.
استاندار خوزستان با بیان اینکه تصفیه خانه شرق اهواز در حال اتمام است توضیح داد: امیدواریم عملیات اجرایی تصفیه خانه غرب اهواز نیز به زودی آغاز شود.
وی بیان کرد: سیستم کلکتورها (شبکه های جمع آوری) در شرق کارون به زودی شروع می شود و در غرب اهواز هم پیگیر آن هستیم تا این کار انجام شود.
شریعتی گفت: موافقت رییس جمهوری گرفته شده تا اگر کار ایستگاه های پمپاژ فاضلاب تسریع داده شوند و تا 19 خرداد تکمیل شود، 80 میلیون دلار هم از طریق فاینانس چین جذب شود و بتوانیم ایستگاه پمپاژ فاضلاب اهواز را در قالب فاینانس لحاظ کنیم؛ اگر این ایستگاه پمپاژ ساخته شود وضعیت فاضلاب خانگی اهواز تا سه سال آینده سامان دهی جدی می شود.
وی با اشاره به آلودگی ناشی از دفع فاضلاب بیمارستانی در کارون اظهار کرد: بیمارستان ها باید جدیت به خرج دهند و پیگیری شود که جلوی تخلیه فاضلاب بیمارستان ها در رودخانه گرفته شود.
** فاضلاب از 24 نقطه به کارون می ریزد
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب اهواز نیز گفت: 24 نقطه فاضلاب به رودخانه کارون می ریزد که با استفاده از مشاور بررسی و دبی سنجی شد که بیشترین دبی را نقاط شرق و غرب کارون دارند.
حسن کریمی بیان کرد: از این 24 نقطه پنج نقطه بیشترین حجم فاضلاب را به خود اختصاص می دهند که چهار نقطه در شرق کارون و یک نقطه در غرب کارون واقع شده و 154 هزار متر مکعب فاضلاب وارد کارون می‌ کنند.
مدیر کل حفاظت محیط زیست خوزستان نیز با اشاره به آخرین اقدامات شورای حفاظت رودخانه کارون بیان کرد: تشکیل کارگروه حفاظت کیفی رودخانه های کارون و دز در شهرستان های حوضه این 2 رودخانه(دزفول، شوش، اندیمشک، گتوند، شوشتر ، اهواز ، شادگان، آبادان، خرمشهر) و تهیه
برنامه اجرایی کاهش آلودگی رودخانه کارون و ارایه آن به معاون اول رییس جمهوری از جمله این اقدامات است.
احمدرضا لاهیجان زاده ادامه داد: بازنگری طرح جامع کاهش آلودگی رودخانه کارون، ردیابی ایزوتوپی و شناسایی آلاینده های فلزات سنگین در مخزن و محدوده پایین دست سد گتوند علیا، بررسی منابع شوری، کیفیت آب، آلاینده های فلزات سنگین و هیدروکربن های آروماتیک چندحلقه ای رودخانه های کارون و دز و بررسی کیفیت رسوب رودخانه های کارون و دز، از جمله فعالیت های تحقیقاتی و پژوهشی در این حوزه هستند.
وی افزود: راه اندازی تصفیه خانه فاضلاب بیمارستان فاطمه زهرا(س) اهواز، شروع عملیات ساخت تصفیه خانه فاضلاب بیمارستان شرکت نفت سجد سلیمان، پیگیری مداوم به منظور ساماندهی فاضلاب های بیمارستانی، تفکیک و جداسازی پسماند و نصب و راه اندازی سیستم های غیرسوز در بیمارستان‌های خوزستان از جمله اقدامات در دست پیگیری در این حوزه به شمار می رود.
** 95 درصد بیمارستان های خوزستان سیستم تصفیه فاضلاب دارند
مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان گفت:هم اکنون کلیه بیمارستان های شهرستان اهواز به سیستم تصفیه خانه فاضلاب مجهز بوده و در کل خوزستان از 52 بیمارستان 95 درصد دارای سیستم تصفیه خانه فاضلاب هستند.
وی همچنین بیان کرد: در سال 1395 مبلغ 900 میلیارد ریال اعتبارات طرح احیای کارون از سوی سازمان برنامه و بودجه کشور مشخص شد و توزیع اعتبارات و اولویت پروژه های اثر گذار طی چهار جلسه با محوریت سازمان برنامه و بودجه و با حضور ارگان های مربوطه مشخص شد که با وجود پیگیری انجام شده تخصیص اعتباری صورت نگرفت.
وی افزود: در سال 1396 نیز مبلغ 600 میلیارد ریال تعیین شد که تاکنون نیز نتیجه ای نداشته است.
** وضعیت کارون رقت بار شده است
مدیرکل مدیریت بحران خوزستان نیز گفت: وضعیت کارون با وجود خشکسالی و میزان دبی فعلی در مقطع اهواز وضعیت رقت باری پیدا کرده که باید فکری به حال آن شود.
کیامرث حاجی زاده افزود: با توجه فاضلاب‌هایی که به کارون می‌ریزد، بوی نامطبوع آن در حاشیه کارون مردم را اذیت می‌کند.
وی با اشاره به چاره اندیشی برای نیزارهای روییده در کارون گفت: هنوز تکلیف این موضوع که متولی نگهداری و بهره برداری از کارون چه کسی است مشخص نشده و بین شهرداری و سازمان آب و برق بلاتکلیف است؛ این موضوع باید هر چه سریع‌تر حل شود.
به گزارش ایرنا حوضه آبریز کارون بزرگ شامل استان چهارمحال و بختیاری، بخش‌های از استان‌های لرستان و خوزستان و بخش‌هایی از استان‌های مرکزی، اصفهان، کهگیلویه و بویراحمد و فارس است آبراهه اصلی حوضه، رود کارون است که شاخه اصلی آن از کوهرنگ زردکوه سرچشمه می‌گیرد. 2 شاخه دیگر در بهشت‌آباد به آن می‌رسند و رود کارون تشکیل می‌شود. پس از تلاقی با رود خرسان به سوی شمال غربی جریان می‌یابد و پس از گذر از شمال ایذه، به سوی جنوب غربی متمایل می‌شود. در شمال شوشتر به 2 شاخه تقسیم و به سوی جنوب خوزستان سرازیر می‌شود. در بند قیر دوباره 2شاخه به یکدیگر می‌پیوندند. در همین نقطه، رود دز نیز به آن متصل می‌شود و در نهایت، در آبادان وارد اروندرود می‌شود.
شورای حفاظت کیفی رودخانه کارون در مورخ 16تیر سال 81 به استناد اصل 138قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران توسط هیات وزیران تصویب شد.
7164/ 6037

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/45209/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

داستانک/ پری خوشحال

حسن بیادی: چه بسا دخالت‌های دولت نباشد کارها بهتر انجام شود

استقبال رسمی مقامات سریلانکا از رییس جمهور

رئیسی: اشغالگری رژیم صهیونیستی نه مشروعیت‌زا است و نه مالکیت‌آور

شیر خاورمیانه؛ لقب سریلانکایی‌ها به رئیس جمهور ایران

خط و نشان سیاوش اکبرپور برای سپاهان!

دیدار یحیی السنوار با رهبران جنبش + جزئیات | حماس: 30 افسر اسرائیلی را در اختیار داریم

آغاز عملیات احداث باند دوم محور اهواز خرمشهر

اوج گیری گرما در اروند

چرا اردنِ «هاشمی» مخالف تسلیح کرانه باختری است؟

کنایه «نون خ» به شعارهای مسئولین!

کشف یک راه جدید برای از بین بردن بوی زیر بغل

شاید موشک‌های آینده بدون سوخت کار ‌کنند!

هزینه‌کرد اعتبارات حق آلایندگی در خوزستان زیر ذره‌بین بازرسان

یک خبر خوب و خوشحال‌ کننده برای سربازان

پیشنهاد منچسترسیتی به خسرو حیدری

بازی پرسپولیس و سپاهان جذاب است

استرس فوتسالیست‌ها باید کنترل شود

گرایی کشتی‌گیر قدرتمندی است

محمدی: باخت تیلور بار روانی را از تیم ملی کشتی کم کرد

هشدار در انتخاب سرمربی خارجی برای بسکتبال

تیم ملی والیبال از امروز با سرمربی

حضور نماینده دوچرخه‌سواری ایران در کمپ اتحادیه جهانی سوییس

اسماعیلی‌فر در بهترین فرم، محروم از سپاهان

جانباز سرافراز «علی طحان سفلی» به خیل همرزمان شهیدش پیوست

یورو رکورد زد

چرا شادترین شاعر ایران سال‌ها نادیده گرفته شد؟

پنجره متفاوت از دیدار فرماندهان عالی نیروهای مسلح با فرمانده کل قوا

آمریکا: در حال مذاکره مستقیم با ایران درباره برجام نیستیم

عباس زاده: فاصله بین احمدی‌نژاد و محصولی بیشتر خواهد شد

اوقات شرعی پنجم اردیبهشت ماه به افق آبادان و خرمشهر

سریال‌های جدید تلویزیون/ از بدل و آقای قاضی تا هشت‌پا و رویان

همه مرد های مجرد آبادی خواستگار گلاتاژ بودند!

ساعت هوشمندی که اختلال در ریتم قلب را زودتر از وقوع پیش‌بینی می‌کند

رفع تصرف 550 مترمربع از اراضی ملی و دولتی در خوزستان

ستاره بایرن مونیخ: جایی نمی‌روم

سرنوشت قایدی در فصل آتی

روایت کشتی‌گیر ایرانی از مبارزه‌اش با برنده دیوید تیلور

العهد در فینال ای اف سی کاپ

برنامه عملیاتی برای تسریع در امر خدمت رسانی بهتر به جامعه ایثارگری طراحی شده است

نشست ستاد استانی کنگره ملی شهدای غریب در گلستان برگزارشد

سقف تراکنش‌های بانکی تغییر کرد

امیدواریم توافق‌های سفر به پاکستان با پیگیری مقام‌های دو طرف اجرایی شود

وزیر نفت به همراه رئیس‌جمهوری عازم سریلانکا شد

رئیس جمهور: تردید نداریم که نظمی عادلانه جایگزین نظم فعلی خواهد شد

رئیسی پاکستان را به مقصد سریلانکا ترک کرد

واکنش سخنگوی دولت به حمایت مالی مجدد آمریکا از صهیونیست‌ها

200 روز جنگ و 7 تحول جهانی به‌نفع مقاومت

منشی دکتر زیر آبشو زد!

استادیوم بازی استقلال ملاثانی و سپاهان در جام حذفی مشخص شد