پیام خوزستان

آخرين مطالب

به مناسبت روز دزفول؛

حرکت در مسیر انقلاب و ولایتمداری منشا مقاومت مردم دزفول اجتماعی

  بزرگنمايي:

خوزستان آنلاین - تهران- حرکت در مسیر انقلاب اسلامی و پیروی از فرامین امام خمینی(ره) به عنوان محوری ترین دلیل استقامت و پایداری مردم دزفول شناخته می شود. آنانی که با وجود موشکباران فراوان بر پیکره این شهر بخش های تخریب شده را همزمان بازسازی می کردند و در برابر دشمنان این مرز و بوم دلاورانه ایستادند و اینگونه نام خود را تاریخ جاودان ساختند.
به گزارش گروه اطلاع رسانی ایرنا؛ مردم شهرهای مختلف ایران در جریان جنگ تحمیلی در برابر دشمن تجاوزگر با شجاعت و دلیری ایستادگی کردند و اینگونه سرمشق پایمردی و ایثار لقب گرفتند. دزفول از جمله شهرهای خوزستان در طول دفاع مقدس شاهد تجاوزهای بی شمار رژیم بعث و موشکباران دشمنان این مرز وبوم بود به گونه ای که «شهر هزار موشک» لقب گرفت و با تقدیم بیش از 2 هزار و 600 شهید از آزمون غیرت و شهامت سربلند بیرون آمد. «بلد الصواریخ یا شهر موشک‌ها، شهر مقاومت‌ و پایتخت مقاومت» از جمله نام هایی محسوب می شد که به این شهر می گفتند.
رژیم بعث که تصور می کرد می تواند به راحتی با تصرف شهرهای جنوبی ایران به تهران دست یابد، بارها به دزفول حمله کرد و این شهر را به محاصره خویش درآورد اما با دفاع مردم غیور این دیار روبرو شد و رزمندگان اسلام برای نجات این شهر و خوزستان عملیات «فتح المبین» را به مرحله اجرا درآوردند و از آن با موفقیت خارج شدند.
ایستادگی، ایثار و دلاوری مردم دزفول باعث شد تا این شهر «شهر نمونه مقاومت کشور» معرفی شود و اینگونه از 1389 خورشیدی از طرف شورای فرهنگ عمومی کشور، چهارم خرداد در تقویم رسمی به عنوان «روز مقاومت و پایداری» نامگذاری شد.
به همین مناسبت پژوهشگر گروه اطلاع رسانی در این زمینه به گفت وگو با «عباس پاپی زاده لنگان» نماینده مردم دزفول در دهمین دوره مجلس شورای اسلامی پرداخت.
** ضرورت انتخاب روزی به نام دزفول
انتخاب و معرفی شهر دزفول به عنوان شهر مقاومت از طرف شورای فرهنگ عمومی کشور به سبب پایداری و دلاوری های مردمی بود که در هشت سال جنگ تحمیلی در برابر دشمنان ایستادگی کردند و هدف حمله های هوایی رژیم بعث قرار می گرفتند. نقش ویژه مردم دزفول پس از پیروزی انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی، دلاوری های مردمان این دیار در دفاع مقدس و سختی‌هایی که متحمل شدند برای همگان روشن و واضح است. در این میان خانه‌هایی بودند که در طول جنگ، بارها تخریب و دوباره به وسیله مردم همان منطقه بازسازی شدند. وجود علمایی همچون «آیت الله سید علی قاضی» به عنوان امام جماعت آن شهر و روحیه دادن آنان به مردم سبب شد تا با توجه به فشارهای روانی حاصله از تلاش دشمن به مقاومت و ایستادگی بپردازند و تهدیدهای آنها را جدی نگیرند.
** مقاومت و پایداری شهر هزار موشک
پس از جنگ تحمیلی بازسازی دزفول از جمله برنامه های مطرح شده بود اما آن طور که باید این مهم پیگیری نشد. در مدت جنگ همزمان با وارد شدن لطمه ها و صدمه های فراوانی که به چهره شهرها و روستاها وارد آمد، مشکلات فراوان اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی در حوزه های مختلف رخ داد که برطرف کردن این مسایل با صرف زمان و هزینه های زیادی همراه است. شاخص های مختلف مربوط به توسعه استان خوزستان به لحاظ توسعه یافتگی نشان می دهد که این شهرستان در وضعیت نامناسبی قرار دارد و دزفول نیز در این استان از جمله شهر هایی محسوب می شود که آبادانی بسیار زیادی نیاز دارد. بخش وسیعی از شهرستان دزفول به دلیل جنگ به حاشیه شهر منتقل شده و مناطق حاشیه ای شهر به شدت رشد کرده است.
شهرستان دزفول منابع آبی خوبی دارد که می توان به استفاده بهینه در این زمینه در بخش کشاورزی به رشد قابل توجهی دست یافت. با سرمایه گذاری در بخش های انرژی می توان آثار جنگ را به طوری کلی از میان برد. احداث بزرگراه ها، کارخانه فولاد و تجهیز بیمارستان برای این شهرستان از جمله مواردی است که باید صورت پذیرد. به دلیل جنگ طولانی مدت در این شهر در بحث آموزش بسیاری از مدارس آن منطقه نیاز به بازسازی دارند زیرا تحصیل در این مدارس بسیار خطرناک و خطرهای فراوانی به دلیل شرایط محیطی دارد. دزفول نسبت به متوسط استانی و کشوری جایگاه مناسبی ندارد و در خصوص آمار مربوط به راه، آموزش، حوزه های مختلف صنعت و ... دچار مشکل است.
** نقش برجسته دزفول در کشور
دزفول همواره نقش شاخص و برجسته در کشور و جهان دارد. تاریخ درخشان جندی شاپور با ظرفیت بالای این سرزمین قابل تکرار نیست و باید تلاش کرد تا این ظرفیت علمی دوران کهن بار دیگر احیا شود. مطالعه گذشته و اینکه دانسته شود جندی شاپور چه بوده برای آیندگان مهم است، بنابراین باید ظرفیت های بالای این شهر به نسل های آینده معرفی شود.
با تلاش و پیگیری های زیادی که صورت پذیرفت دانشگاه جندی شاپور با پیشینه یک هزار و 800 سال توانست در یونسکو به ثبت برسد تا اینگونه چهره علمی و تمدن غنی کشور به جهانیان نشان داده شود. ملت ایران در طول تاریخ، آثار مهمی را از خود به جای گذاشته است که مرکز علمی جندی شاپور در سال های بسیار کهن یکی از همین موارد به شمار می رود. ایران پیش از اسلام در زمینه های علمی همواره پیشرفت داشته است و پس از اسلام نیز این مقوله شتاب گرفت که باید تلاش کرد این پیشرفت همچنان با اتکا به ظرفیت داخلی کشور تداوم یابد زیرا تقویت ظرفیت های علمی در جامعه موجب تعالی و رشد آن خواهد بود.
** ضرورت توجه به آثار باستانی دزفول
سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، باید نسبت به حفظ آثار و بناهای تاریخی دزفول که در سال های اخیر به طور بی رویه ای در حال تخریب هستند توجه بیشتری داشته باشند. بافت قدیم دزفول با معماری ویژه به عنوان بخشی از تاریخ این سرزمین دارای ظرفیت های بی شماری در زمینه گردشگری است که باید از اهمیتی بیشتری برخوردار شوند. سازمان میراث فرهنگی باید به نگرانی های دزفول دراین زمینه پاسخ بدهد زیرا بی اهمیتی نسبت به آثار تاریخی سبب می شود تا کشورهای خارجی آثار این مرز وبوم را به نام خود ثبت کنند و این موضوع می تواند زنگ خطر و هشداری جدی باشد.
** استفاده از ظرفیت های گردشگری دزفول
دزفول از جمله شهرهای مهم و حساس خوزستان است و به دلیل ظرفیت های فراوان در رتبه نخست هدف گردشگری مسافران به خوزستان قرار دارد، پس بایستی مسوولان شهری به ویژه شهرداری دزفول با انجام دادن اقدام های مؤثر پشتیبانی لازم را در بحث گردشگری و خدمات رسانی به گردشگران داشته باشد و محرومیت زدایی از بخش های مختلف این شهرستان از ضروری ترین موارد در این زمینه است که باید در اولویت فعالیت های اجرایی قرار گیرد. با تخصیص اعتبار لازم برای مناطق حاشیه ای می توان بافت های فرسوده را نوسازی کرد تا فضای شهری و حاشیه ای به نوعی متناسب سازی شوند و مسافرانی که به این شهرستان می آیند با 2 نگاه متفاوت روبرو نشوند زیرا این امر زیبنده نیست. با پیشنهاد دولت و تصویب مجلس شورای اسلامی در سال جاری اعتبارات بسیار خوبی برای بافت های فرسوده پیش بینی شده است که انتظار می رود استانداری خوزستان در هنگام توزیع این اعتبارات سهم بیشتری به دزفول اختصاص دهد تا بتوان از این فرصت برای بازسازی تمدن کهن این شهر استفاده کرد.
** خط مشی کلی نظام بر مدار اقتصاد مقاومتی
با توجه به دغدغه هایی که اینک در کشور وجود دارد، اقتصاد باید در اولویت قرار گیرد. در واقع خط مشی کلی نظام نیز بر مدار اقتصاد مقاومتی است. دولت باید ذیل سیاست‌های کلی برنامه های خود را تدوین و میان دستگاه های اقتصادی همگرایی ایجاد کند. باید دانست با وجود تمامی محدودیت ها، مسوولان اجرایی کشور کارهای قابل توجه و چشمگیری را انجام داده اند و می کوشند تا با ارتقای سطح خدمات زمینه رضایتمندی مردم از اقدام های انجام شده را افزایش دهند.
پژوهشم**9117**2002**9131

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/45239/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

معرفی نفرات برتر رده سنی نوجوانان دختر کاراته قهرمانی کشور

موفقیت‌های فولاد اکسین مرهون تلاش‌های کارگران است

ایمن سازی نقاط حادثه خیز جاده‌های خوزستان در دستور کار قرار گیرد

داستانک/ انسان های بازنده

عشق زندگی می بخشد

معاون اجرایی ارتش: هر تهدیدی علیه ایران را در نطفه خفه خواهیم کرد

گزارش علی باقری از نشست اعضای بریکس

گزارش صداوسیما از اجلاس امنیتی کشورهای عضو شانگهای با حضور وزیر دفاع

مقام سابق موساد: ایران شبکه‌ای باورنکردنی برای دور زدن تحریم‌ها ایجاد کرده است

در خط مقدم؛ روایتی از دیدار کارگران با رهبر انقلاب

رئیس جمهور: به رغم تهدیدها و تحریم‌ها می‌توان ایران را کشوری پیشرفته و فناور نامید

آصفری: آژانس گزارش صادقانه بدهد تا اعتماد ایران را جلب کند

نمازی: برای دور کردن خطرها از کشور باید مردم را با نظام همراه‌تر کنیم

به سردار سلیمانی گفتم اسارت شما هزینه زاست، به‌دست دشمن بیفتید چه؟

هلاکت یک صهیونیست در حمله موشکی حزب الله به مزارع اشغالی شبعا

آزادی 6 مرزبان ایرانی از طالبان (+عکس)

نوه نلسون ماندلا: اراده فلسطینی‌ها الهام بخش ماست

توسعه دزفول در گرو اجرای طرح‌های مصوبه سفر استاندار خوزستان

آزادی 63 پناهجوی افغان از بازداشت پلیس در پاکستان

کنکوری های اروند در حال رقابت با یکدیگر

سردار فدوی: امام خمینی (ره) خبیثان آمریکایی و صهیونیسم را مورد حمله مستقیم قرار داد/ 92 درصد از کشورهای جهان طی 200 روز گذشته، همان مطالب 60 سال پیش امام خمینی در خصوص آمریکا را تکرار کردند

طرح 550 هزار هکتاری کشاورزی باید در اولویت مجلس پیش رو باشد

جای خالی ستاره‌ آلومینیوم در جام حذفی (عکس)

لزوم ایمن سازی نقاط حادثه خیز جاده‌های خوزستان

انجام 10 عمل اهدای اعضا در خوزستان جهشی بی سابقه

چهره ها/ محمدرضا گلزار تماشاگر بازی لیکرز در بسکتبال NBA

چهره‌ها/ جدیدترین تصویر از فرهاد مجیدی و پسرش در امارات

عاقبت شوخی با «ناهید» خانم

سیلی عروس به گوش تازه داماد

از اولش هم از شوهرت بدم می اومد

«لوران کانته» فیلمساز فرانسوی برنده نخل طلا و سزار درگذشت

تو زندگی منو نابود کردی

آغاز ثبت‌نام برنامه‌های روز و هفته جهانی نجوم از فردا

دوربین مخفی از پشت پرده کمبود شیرخشک/ ویدئو

توضیحات رئیس سازمان خصوصی‌سازی درباره نحوه واگذاری سرخابی‌ها

نمایش درخشان دو دروازه‌بان پیکان مقابل مس

ادامه حیات، دغدغه دولت برای واگذاری سرخابی‌ها

پیام وزیر ورزش به‌ مناسبت روز فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه‌ای

شوک بزرگ به دنیای کشتی؛ پایان عصر تیلور - یزدانی

گزارشگری هادی عامل در جام تختی

زمین چمن باشگاه ذوالجناح در انتظار لیگ ملی

راز لگد تاریخی کلینزمن؛ مقابل تراپاتونی گریه کردم!

آغاز بازی های انتقامی پرسپولیس و اوسمار

آیا می‌توان اقتصادی به آفریقا سفر کرد؟

بعضی از رنج ها‌‌‌‌‌‌‌ را نمیشه حل کرد!

اظهارات وزیر کشور درخصوص دور دوم انتخابات مجلس

فرمانده سپاه با خانواده شهید حاجی‌رحیمی دیدار و گفت‌وگو کرد

رئوفیان: هر کس رئیس مجلس شود شورای وحدت با او همکاری می‌کند

موضع دولت درخصوص انتخاب رئیس مجلس دوازدهم

مصباحی مقدم: دشمنان شکست خورده در حال تدارک استراتژی جدید برای ضربه زدن به نظام هستند