پیام خوزستان

آخرين مطالب

تولید واکسن هاری انسانی طی دو سال آینده/لزوم ایجاد مدیریت یکپارچه در حوزه تولید علمي

  بزرگنمايي:

راه ترقی- دکتر علیرضا بیگلری با اشاره به اینکه واکسن یکی از مقوله‌های مهم حوزه سلامت است که لازم است فناوری‌های مربوط به تولید آن را در داخل کشور مهیا کنیم، افزود: اگر به تاریخچه ساخت واکسن در کشور برگردیم، می‌بینیم که در سال‌های نه چندان دور که واکسن‌سازی در کشور آغاز شد، یکی از کشورهای موفق در این زمینه بوده‌ایم؛ ولی واقعیت این است که این روند به دلایل متعددی به خوبی پیگیری نشده است و موجب شده در حال حاضر با شرایط مطلوب و جایگاهی که لایق ما است، فاصله داشته باشیم. 

وی ادامه داد: در سال‌های اخیر پیشرفت‌های خوبی در زمینه تولید واکسن داشته‌ایم، ولی امروزه با وضعیت مطلوب فاصله داریم، البته این فاصله زیاد نیست ولی با توجه به اینکه امروزه کشور ما یکی از تولیدکنندگان واکسن به شمار می‌آید، لازم است که با یک همت همگانی بتوانیم فناوری‌های تولید واکسن‌های جدید را که در دنیا عرضه می‌شود، در داخل کشور ایجاد کنیم.

بیگلری با اشاره به اینکه فناوری‌های تولید واکسن در کشور به نوعی تکمیل‌کننده هم هستند، افزود: به طور مثال اگر فناوری تولید یک واکسن را به مجمع واکسن اضافه کنیم، مسلما قدرت ساخت واکسن‌های دیگر را هم خود به خود پیدا خواهیم کرد؛ چراکه در اکثر موارد واکسن‌ها فناوری‌های مشابهی دارند؛ به همین دلیل تا جایی که ممکن است باید سعی شود تعداد واکسن‌های قابل ساخت در داخل کشور، بیشتر شوند تا از این طریق هم به توانایی بیشتری در ساخت واکسن‌های بیشتر و با کیفیت‌تر دست پیدا کنیم و هم دانش فنی را که موجب پیشرفت در سایر حوزه‌های علوم نیز می‌شود، ایجاد کنیم.

جلوگیری از خروج ارز با ایجاد شرایط تولید واکسن در کشور

وی ادامه داد: توجه به ایجاد شرایط تولید واکسن در داخل کشور مسلما از خروج ارز از کشور جلوگیری می‌کند؛ چرا که هزینه تولید واکسن در اکثر اوقات ارزانتر از وارد کردن آن تمام می‌شود.  

رییس انستیتو پاستور با بیان اینکه در علم پزشکی هر روز واکسن‌های جدید تولید می‌شود، تاکید کرد: اگر بخواهیم یک واکسن را به صورت آماده از کشورهای دیگر خریداری کنیم، محصولی را می‌خریم که با قیمت خیلی گران وارد کشور می‌شود؛ ولی اگر در کشور آن واکسن را تولید کنیم، دیگر نیاز نیست منتظر ورود تکنولوژی از دیگر کشورها باشیم و ارز بیشتری را صرفه‌جویی می‌کنیم.

بیگلری اظهار کرد: در حال حاضر بزرگان عرصه سلامت کشور به این امر همت گماشته‌اند تا افراد و شرکت‌های توانمند را برای ورود به عرصه تولید واکسن  شناسایی کنند و در همین راستا با کسانی‌که می‌توانند در این زمینه فعالیت داشته باشند، ارتباطاتی برقرار شده و اطلاعات آن‌ها جمع آوری شده و بانک اطلاعاتی ایجاد شده است تا هر پتانسیلی که در کشور در بخش‌های دولتی،‌ دانشگاهی، خصوصی و همچنین شرکت‌های دانش‌بنیان  وجود دارد، در تولید واکسن مورد استفاده قرار گیرد.

لزوم ایجاد مدیریت یکپارچه در کشور در حوزه تولید واکسن

وی با تاکید بر لزوم ایجاد مدیریت یکپارچه در کشور در حوزه تولید واکسن گفت: وقتی یک تقسیم کار ملی صورت بگیرد و از پتانسیل همه دانشمندان جوان استفاده کنیم، قطعا شاهد کسب نتایج خوبی در این حوزه خواهیم بود، بنابراین تلاش می‌شود با یک برنامه منظم و تقسیم کار ملی بتوانیم مساله تولید واکسن را در کشور بسیار متفاوت‌تر از آنچه در گذشته بود، پیش ببریم.  

بیگلری اظهار کرد: اگر تولیدکننده‌ای یک تکنولوژی را دارد، باید یک مدیریت واحد بتواند از این پتانسیل برای ساخت واکسن‌های دیگر استفاده کند و این مساله زمانی محقق می‌شود که یک مدیریت یکپارچه و یک همکاری گسترده در بین تولیدکنندگان واکسن وجود داشته باشد.

رییس انستیتو پاستور ایران ادامه داد: ما در سال‌های اخیر در امر تولید واکسن یکی از کشورهای موفق بوده‌ایم و امیدواریم در آینده نیز نه تنها کودکان در کشور خودمان با واکسن‌های ایرانی واکسینه شوند، بلکه کودکان در بسیاری از کشورهای دنیا نیز از منافع واکسن‌های تولیدی ایران بهره‌مند شوند.

تمرکز بر تولید دو واکسن پنوموکوک و واکسن روتاویروس در کشور 

بیگلری گفت: در حال حاضر واکسن "پنوموکوک" و واکسن "روتاویروس" دو واکسن خیلی مهمی هستند که کاملا به صورت متمرکز به دنبال ساخت آن‌ها هستیم، "پنوموکوک" و "روتاویروس" به ترتیب عامل اسهال و عفونت‌های تنفسی نظیر ذات‌الریه هستند؛ این دو واکسن از واکسن‌های اولیه‌ای هستند که بر روی ساخت آن‌ها متمرکز شده‌ایم و در این راستا با اجازه مقام معظم رهبری، 100 میلیون دلار از  صندوق ذخیره ارزی برداشت شده و برای تامین این دو واکسن اختصاص پیدا کرده است.

وی افزود: از دیگر واکسن‌هایی که برنامه ساخت آن در حال بررسی است، واکسن فلج اطفال تزریقی است؛ با توجه به اینکه نیاز داریم این واکسن را به صورت تولید داخل داشته باشیم، اقدامات خوبی در زمینه تولید آن انجام شده است و پیشرفت‌های خوبی نیز داشته‌ایم.

وی همچنین با اشاره به تمرکز بر تولید و ساخت واکسن HPV توسط دانشمندان جوان کشور گفت: خوشبختانه در زمینه تولید و تهیه این واکسن در نقطه صفر نیستیم و مطالعات خوبی در زمینه آن انجام شده است.

بیگلری تصریح کرد: یک حرکت بسیار انسجام یافته و متمرکز در کشور در حال انجام است تا تولید واکسن را در کشور به سرانجام برسانیم و واکسن‌های متعددی را که برای کودکان استفاده می‌شود، در داخل کشور تولید کنیم.

تولید واکسن هاری انسانی طی دو سال آینده در کشور 

وی اظهار کرد: خبر خوب در حوزه تولید واکسن هاری انسانی در انستیتو پاستور این است که خوشبختانه بیش از نیمی از مراحل اولیه تولید را گذرانده‌ایم و پیش‌بینی ما این است که در بازه زمانی 2 تا 2.5 سال به بازار عرضه خواهد شد که این واکسن از جمله واکسن‌هایی است که مراحل تولید آن به خوبی شروع شده و پیش رفته است.

رییس انستیتو پاستور ادامه داد: پیشرفت‌ها در حوزه تولید واکسن نشان‌دهنده حرکت منسجمی است که در این حوزه در کشور در جریان است و  از 4 تا 5 سال آینده خبرهای  خوبی را در زمینه تولید واکسن برای مردم خواهیم داشت.  

وی با اشاره به اینکه در حوزه صنعت واکسن، ایران در بین کشورهای منطقه خیلی پیشرفته‌تر است، گفت: ما در منطقه و در دنیا بعنوان یکی از کشورهای صاحب نام در زمینه تولید واکسن شناخته شده‌ایم، اما به این مساله قانع و راضی نیستیم، چراکه باید جایگاهی به مراتب بهتر از این داشته باشیم و با این سطح علمی و توانمندی باید وضعیت ما بهتر از حال حاضر می‌شد.

رییس انستیتو پاستور بیان کرد: واکسن از جمله تکنولوژی‌های پیچیده‌ است، اما آنچه که خیلی مهم است، این است که باید بجای واردات به سمت تولید داخل حرکت کرده و تلاش کنیم برنامه‌های ایمن‌سازی را روی واکسن‌های تولید داخل متمرکز کنیم.

تمرکز بر واردات واکسن نتایج بدی را بر کشور تحمیل می‌کند

بیگلری در پایان تصریح کرد: توانمندی‌های موجود در کشور نشان می‌دهد که هر چه را که اراده کنیم، می‌توانیم در داخل کشور تولید کنیم؛ اما مشکل اصلی اینجاست که به راحتی به سراغ واردات می‌رویم و این یکی از مشکلاتی است که موجب کندی پیشرفت در حوزه تولید واکسن شده است، چراکه واردات آن سهل‌الوصول‌تر است؛ ولی نتایج بدی را بر  کشور تحمیل می‌کند.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/54514/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

معرفی نفرات برتر رده سنی نوجوانان دختر کاراته قهرمانی کشور

موفقیت‌های فولاد اکسین مرهون تلاش‌های کارگران است

ایمن سازی نقاط حادثه خیز جاده‌های خوزستان در دستور کار قرار گیرد

داستانک/ انسان های بازنده

عشق زندگی می بخشد

معاون اجرایی ارتش: هر تهدیدی علیه ایران را در نطفه خفه خواهیم کرد

گزارش علی باقری از نشست اعضای بریکس

گزارش صداوسیما از اجلاس امنیتی کشورهای عضو شانگهای با حضور وزیر دفاع

مقام سابق موساد: ایران شبکه‌ای باورنکردنی برای دور زدن تحریم‌ها ایجاد کرده است

در خط مقدم؛ روایتی از دیدار کارگران با رهبر انقلاب

رئیس جمهور: به رغم تهدیدها و تحریم‌ها می‌توان ایران را کشوری پیشرفته و فناور نامید

آصفری: آژانس گزارش صادقانه بدهد تا اعتماد ایران را جلب کند

نمازی: برای دور کردن خطرها از کشور باید مردم را با نظام همراه‌تر کنیم

به سردار سلیمانی گفتم اسارت شما هزینه زاست، به‌دست دشمن بیفتید چه؟

هلاکت یک صهیونیست در حمله موشکی حزب الله به مزارع اشغالی شبعا

آزادی 6 مرزبان ایرانی از طالبان (+عکس)

نوه نلسون ماندلا: اراده فلسطینی‌ها الهام بخش ماست

توسعه دزفول در گرو اجرای طرح‌های مصوبه سفر استاندار خوزستان

آزادی 63 پناهجوی افغان از بازداشت پلیس در پاکستان

کنکوری های اروند در حال رقابت با یکدیگر

سردار فدوی: امام خمینی (ره) خبیثان آمریکایی و صهیونیسم را مورد حمله مستقیم قرار داد/ 92 درصد از کشورهای جهان طی 200 روز گذشته، همان مطالب 60 سال پیش امام خمینی در خصوص آمریکا را تکرار کردند

طرح 550 هزار هکتاری کشاورزی باید در اولویت مجلس پیش رو باشد

جای خالی ستاره‌ آلومینیوم در جام حذفی (عکس)

لزوم ایمن سازی نقاط حادثه خیز جاده‌های خوزستان

انجام 10 عمل اهدای اعضا در خوزستان جهشی بی سابقه

چهره ها/ محمدرضا گلزار تماشاگر بازی لیکرز در بسکتبال NBA

چهره‌ها/ جدیدترین تصویر از فرهاد مجیدی و پسرش در امارات

عاقبت شوخی با «ناهید» خانم

سیلی عروس به گوش تازه داماد

از اولش هم از شوهرت بدم می اومد

«لوران کانته» فیلمساز فرانسوی برنده نخل طلا و سزار درگذشت

تو زندگی منو نابود کردی

آغاز ثبت‌نام برنامه‌های روز و هفته جهانی نجوم از فردا

دوربین مخفی از پشت پرده کمبود شیرخشک/ ویدئو

توضیحات رئیس سازمان خصوصی‌سازی درباره نحوه واگذاری سرخابی‌ها

نمایش درخشان دو دروازه‌بان پیکان مقابل مس

ادامه حیات، دغدغه دولت برای واگذاری سرخابی‌ها

پیام وزیر ورزش به‌ مناسبت روز فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه‌ای

شوک بزرگ به دنیای کشتی؛ پایان عصر تیلور - یزدانی

گزارشگری هادی عامل در جام تختی

زمین چمن باشگاه ذوالجناح در انتظار لیگ ملی

راز لگد تاریخی کلینزمن؛ مقابل تراپاتونی گریه کردم!

آغاز بازی های انتقامی پرسپولیس و اوسمار

آیا می‌توان اقتصادی به آفریقا سفر کرد؟

بعضی از رنج ها‌‌‌‌‌‌‌ را نمیشه حل کرد!

اظهارات وزیر کشور درخصوص دور دوم انتخابات مجلس

فرمانده سپاه با خانواده شهید حاجی‌رحیمی دیدار و گفت‌وگو کرد

رئوفیان: هر کس رئیس مجلس شود شورای وحدت با او همکاری می‌کند

موضع دولت درخصوص انتخاب رئیس مجلس دوازدهم

مصباحی مقدم: دشمنان شکست خورده در حال تدارک استراتژی جدید برای ضربه زدن به نظام هستند