پیام خوزستان

آخرين مطالب

سم کشاورزی و محصولی که می خوریم اقتصادي

  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - دزفول - با وجود اقدام انجام شده برای کاهش مصرف سم در تولید محصولات کشاورزی از سوی وزارت جهاد کشاورزی همچنان کارشناسان بهداشت و تغذیه نسبت به درصد سم مصرف شده در تولید محصولات به ویژه سبزی و صیفی ابراز نگرانی می کنند.
به گزارش ایرنا در حالیکه بازار سم و کود شیمیایی در کشور به بازاری سودآور و پر رونق تبدیل شده است به نظر می رسد نظارت جدی از سوی وزارت جهاد کشاورزی بر روی نوع سم و میزان آن در کشت و تولید محصولات نمی شود.
دزفول در شمال استان خوزستان نمونه ای بارز از بازار فروش انواع سم و کود شیمیایی برای تولید بیش از پنج میلیون تن انواع محصولات کشاورزی در این منطقه است که رونق خاص خود را دارد.
افزایش شمار واحدهای مجاز و غیر مجاز عرضه سم و کود شیمیایی در شمال استان خوزستان به ویژه دزفول و استقبال کشاورزان از انواع سم های عرضه شده در بازار این شهرستان ضرورت نظارت بیشتر بر این واحدها و نیز نوع سم عرضه شده در بازار دزفول را
دو چندان کرده است.
با مراجعه به بازار دزفول با انواع و اقسام سم و کود شیمیایی داخلی و خارجی مواجه می شویم که شاخص اصلی آنها تاثیر بالا بر آفات و بیماریهای گیاهی است.
علاوه بر انواع سم و کودهای شیمیایی موجود در بازار برخی کشاورزان از نفت سفید نیز برای مبارزه با آفات استفاده می کنند که نوعی تهدید جدی برای سلامت مصرف کنندگان بشمار می رود.
بسیاری از مصرف کنندگان سبزیجات در دزفول هنگام خیرد محصول سبزی و نیز هویچ ابتدا محصول را بو می کنند چرا که نگران مصرف نفت در تولید این محصولات می باشند.
مسئول گیاه پزشکی مرکز تحقیقات صفی آباد دزفول در شورای سلامت و امنیت غذایی دزفول گفت:استفاده از سموم کشاورزی یک مشکل جهانی است که در کشور ما نیز وجود دارد البته بخشی از آن به فرهنگ عامه بر می گردد و باید آگاهی مردم در این خصوص افزایش یابد.
غفور زاده دباغ افزود:در تولید محصولاتی چون انواع مرکبات تولید دزفول اصولا هیچگونه سمی استفاده نمی شود و مصرف بالای سم در برخی محصولات مانند خیار و گوجه زیاد است که مرکز بهداشت باید بر روی محصولات کشاورزی آزمایش های لازم را انجام دهد تا مشخص شود چه میزان سم استفاده شده است.
وی یکی از راهکاریهای کاهش مصرف سم در تولید محصولات را انجام اقدامات تنبیهی و تشویقی دانست و پیشنهاد کرد در صورت مواجه شدن با مواد غذایی که سم زیادی در تولید آنها مصرف شده باید اقدام تنبیهی برای تولید کننده اعمال شود و افرادی که از سم کمتری استفاده می کنند نیز تشویق شوند.
زاده دباغ با بیان اینکه باید چرخه تولید تا مصرف محصولات کشاورزی به دقت بررسی شود گفت:با توجه به پائین بودن سطح دانش تولیدکنندگان نسبت به عوارض ناشی از مصرف سم انتظار می رود دوره های آموزشی ویژه کشاورزان برگزار شود و عوارض استفاده از سم اطلاعرسانی شود و از طرف دیگر محصولات ارگانیک نیز معرفی و برای آنها تبلیغ شود و مکانی برای عرضه آنها در نظر گرفته شود.
وی افزود:حدود 30 هزار هکتار از مزارع دزفول به کشت ذرت اختصاص داده می شود که در گذشته تقریبا سه بار سم پاشی می شد که با مبارزه بیولوژیک این سم پاشی ها حذف شده ضمن اینکه در تولید محصول یونجه نیز مصرف سم از چرخه تولید حذف شده است.
مسئول گیاه پزشکی مرکز تحقیقات صفی آباد دزفول با بیان اینکه مگس جالیزی خسارت زیادی به محصول خیار،هندوانه و کدوی دزفول وارد کرده است گفت:در این خصوص آزمایش هایی توسط کارشناسان مربوطه انجام شده که نتیجه آنها اطلاع رسانی می شود.
مدیر مرکز رشد واحدهای فناور کشاورزی صفی آباد نیز گفت:مصرف بالای آفت کش ها کاهش 14 تا 25 درصدی تولید محصولات را در جهان به دنبال داشته است.
سیدحسین محمودی نژاد افزود:کشاورزان از طرفی می خواهند بیشترین عملکرد را داشته باشند و از طرف دیگر در کمترین زمان محصول خود را وارد بازار کنندکه نتیجه آن استفاده از سم برای تولید محصول و فاجعه زیست محیطی است.
وی به راهکارهای کاهش استفاده از سم در تولید محصولات کشاورزی اشاره کرد و گفت:پیشنهاد می شود برای کنترل مصرف سم در تولید محصولات در صدور مجوز واحدهای عرضه سم دقت و حساسیت بیشتری صورت گیرد تا هرکس نتواند به راحتی فروشگاه عرضه سم دایر کند.
وی همچنین پیشنهاد کرد برای کنترل محصولات کشاورزی پرخطر از نظر مصرف سم ، محصولات قبل از عرضه به بازار در آزمایشگاهی در مجاورت بازار میوه و تره بار دزفول به صورت رایگان آزمایش شوند و محصول پس از تائید بی خطر بودن از نظر میران مصرف سم به بازار عرضه شوند.
وی پرداخت تسهیلات رایگان از سوی دولت به تولید کنندگان محصولات ارگانیک را گامی دیگر در تشویق کشاورزان به تولید محصول سالم بیان کرد.
مدیر مرکز رشد واحدهای فناور کشاورزی صفی آباد بیان داشت:کشاورز باید بداند استفاده از سم آخرین راهکار برای مبارزه با آفات است نه اولین راه زیرا بسیاری از آفات با مدیریت زراعی قابل کنترل بوده و نیاز به سمپاشی ندارند.
مدیر جهاد کشاورزی دزفول نیز گفت:در حالیکه در جهان برای هر هکتار مزرعه حدود یک کیلوگرم سم مصرف می شود این میزان در ایران 560 گرم در هکتار است که این گرایش استفاده از سم در ایران از سال 75 روند کاهشی داشته است.
احمد زارعی سموم را به انواع پرخطر،با خطر متوسط و کم خطر تقسیم کرد و گفت:در سالهای 75 تا 80 درصد سمومی که در کشاورزی مصرف می شد پرخطر و با خطر متوسط بود که این میزان اکنون به حدود 70درصد استفاده از سموم کم خطر کاهش یافته است.
وی با بیان اینکه اقدام زیادی برای کاهش مصرف سم در دزفول صورت گرفته است گفت: در ایران در حال حاضر استفاده از سموم پرخطر به کمتر از هشت درصد رسیده است و فقط پنج درصد محصولات تولیدی کشور حاوی مواد شیمیایی و سموم بیش از حدمجاز هستند.
زارعی افزود:در سالهای اخیر اقدامات بسیار خوبی در این خصوص صورت گرفته و 113 سم پرخطر از سبد سموم کشاورزی حذف شده اند با این وجود باید تلاش شود حتی یک هکتار از محصولات تولیدی نیز سم غیرمتعارف نداشته باشند .
وی افزود:سالانه حدود 40 هزار هکتار از مزارع دزفول در گذشته به صورت هوایی سم پاشی می شد که مشکلات زیست محیطی بسیاری موجب می شد که اکنون این سم پاشی حذف شده و با حساسیت ایجاد شده در این رابطه کلینیک های بسیاری در دزفول راه اندازی شده است .
وی افزود:فروشگاه های غیرمجاز عرضه کود و سم در دزفول در حال ساماندهی هستند بطوری که در سال گذشته 17 فروشگاه غیرمجاز عرضه سم در دزفول پلمب شد و طی هفته گذشته نیز 15 فروشگاه شناسایی شده اند که نسبت به پلمب آنها اقدام خواهد شد.
پارسال در نشست کارگروه کشاورزی دزفول به فروشگاه های فاقد مجوز عرضه کود و سم در این شهرستان یک ماه مهلت داده شد تا نسبت به اخذ مجوزهای قانونی اقدام کنند در غیر اینصورت تعطیل می شوند.
همچنین در این نشست تعداد واحدهای عرضه سم کشاورزی در شهرستان دزفول 220 واحد اعلام شده و عنوان شد از این تعداد تنها 39 فروشگاه مجوزهای لازم را دریافت کرده و به صورت قانونی فعالیت می کنند و برای 138 فروشگاه عرضه سم کشاورزی پرونده تشکیل شده است.
مدیر جهاد کشاورزی دزفول بر ضرورت آموزش و ترویج کشاورزی تاکید کرد و گفت: برخورد قضایی ،معدوم کردن برخی محصولات تولیدی در مزرعه ،ایجاد شبکه های مراقبت برای محصولات پرمصرف و برندسازی محصولات سالم از جمله فعالیت های جهاد کشاورزی در سالهای اخیر بوده است.
زارعی افزود:گوجه و خیار که بیشترین مصرف سم را دارند فقط در 2 فصل در دزفول کشت می شوند ومابقی این محصولات از سایر شهرهای کشور وارد این شهرستان می شود.
سرپرست فرمانداری ویژه دزفول نیز در نشست شورای سلامت و امنیت غذایی گفت: دزفول قطب کشاورزی جنوب غرب کشور محسوب می شود و مردم حق مصرف محصول سالم را دارند و رسانه ها باید در این خصوص شفاف سازی کنند .
امیر عیسی زاده افزود:در خصوص سموم کشاورزی در سالهای گذشته مافیا و قاچاق زیادی وجود داشت که با اقدامات انجام شده این مشکلات به حداقل رسیده است و در حال ساماندهی است و فروشگاه هایی که بدون مجوز بودند از عرصه فعالیت خارج شدند.
وی ضمن تقدیر از تلاش مدیریت جهاد کشاورزی دزفول در این راستا گفت:با توجه به گستردگی و وسعت شهرستان دزفول،ساماندهی فروشگاه عرضه سم و کود شیمیایی در این شهرستان کار پیچیده ای بود که تا حدودی انجام شده ضمن اینکه باید از ظرفیت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی صفی آباد در راستای تولید محصول سالم و ارگانیک بیشتر استفاده کرد.
سالانه بیش از پنج میلیون تن انواع محصولات کشاورزی شامل 120 نوع محصول در دزفول ، شوش ، اندیمشک و گتوند در شمال استان خوزستان تولید می شود.
بخش زیادی از محصول تولید این منطقه به بازار مصرف سراسر کشور و بعضا خارج از کشور صادر می شود.
7278/6068

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/55009/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

معرفی نفرات برتر رده سنی نوجوانان دختر کاراته قهرمانی کشور

موفقیت‌های فولاد اکسین مرهون تلاش‌های کارگران است

ایمن سازی نقاط حادثه خیز جاده‌های خوزستان در دستور کار قرار گیرد

داستانک/ انسان های بازنده

عشق زندگی می بخشد

معاون اجرایی ارتش: هر تهدیدی علیه ایران را در نطفه خفه خواهیم کرد

گزارش علی باقری از نشست اعضای بریکس

گزارش صداوسیما از اجلاس امنیتی کشورهای عضو شانگهای با حضور وزیر دفاع

مقام سابق موساد: ایران شبکه‌ای باورنکردنی برای دور زدن تحریم‌ها ایجاد کرده است

در خط مقدم؛ روایتی از دیدار کارگران با رهبر انقلاب

رئیس جمهور: به رغم تهدیدها و تحریم‌ها می‌توان ایران را کشوری پیشرفته و فناور نامید

آصفری: آژانس گزارش صادقانه بدهد تا اعتماد ایران را جلب کند

نمازی: برای دور کردن خطرها از کشور باید مردم را با نظام همراه‌تر کنیم

به سردار سلیمانی گفتم اسارت شما هزینه زاست، به‌دست دشمن بیفتید چه؟

هلاکت یک صهیونیست در حمله موشکی حزب الله به مزارع اشغالی شبعا

آزادی 6 مرزبان ایرانی از طالبان (+عکس)

نوه نلسون ماندلا: اراده فلسطینی‌ها الهام بخش ماست

توسعه دزفول در گرو اجرای طرح‌های مصوبه سفر استاندار خوزستان

آزادی 63 پناهجوی افغان از بازداشت پلیس در پاکستان

کنکوری های اروند در حال رقابت با یکدیگر

سردار فدوی: امام خمینی (ره) خبیثان آمریکایی و صهیونیسم را مورد حمله مستقیم قرار داد/ 92 درصد از کشورهای جهان طی 200 روز گذشته، همان مطالب 60 سال پیش امام خمینی در خصوص آمریکا را تکرار کردند

طرح 550 هزار هکتاری کشاورزی باید در اولویت مجلس پیش رو باشد

جای خالی ستاره‌ آلومینیوم در جام حذفی (عکس)

لزوم ایمن سازی نقاط حادثه خیز جاده‌های خوزستان

انجام 10 عمل اهدای اعضا در خوزستان جهشی بی سابقه

چهره ها/ محمدرضا گلزار تماشاگر بازی لیکرز در بسکتبال NBA

چهره‌ها/ جدیدترین تصویر از فرهاد مجیدی و پسرش در امارات

عاقبت شوخی با «ناهید» خانم

سیلی عروس به گوش تازه داماد

از اولش هم از شوهرت بدم می اومد

«لوران کانته» فیلمساز فرانسوی برنده نخل طلا و سزار درگذشت

تو زندگی منو نابود کردی

آغاز ثبت‌نام برنامه‌های روز و هفته جهانی نجوم از فردا

دوربین مخفی از پشت پرده کمبود شیرخشک/ ویدئو

توضیحات رئیس سازمان خصوصی‌سازی درباره نحوه واگذاری سرخابی‌ها

نمایش درخشان دو دروازه‌بان پیکان مقابل مس

ادامه حیات، دغدغه دولت برای واگذاری سرخابی‌ها

پیام وزیر ورزش به‌ مناسبت روز فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه‌ای

شوک بزرگ به دنیای کشتی؛ پایان عصر تیلور - یزدانی

گزارشگری هادی عامل در جام تختی

زمین چمن باشگاه ذوالجناح در انتظار لیگ ملی

راز لگد تاریخی کلینزمن؛ مقابل تراپاتونی گریه کردم!

آغاز بازی های انتقامی پرسپولیس و اوسمار

آیا می‌توان اقتصادی به آفریقا سفر کرد؟

بعضی از رنج ها‌‌‌‌‌‌‌ را نمیشه حل کرد!

اظهارات وزیر کشور درخصوص دور دوم انتخابات مجلس

فرمانده سپاه با خانواده شهید حاجی‌رحیمی دیدار و گفت‌وگو کرد

رئوفیان: هر کس رئیس مجلس شود شورای وحدت با او همکاری می‌کند

موضع دولت درخصوص انتخاب رئیس مجلس دوازدهم

مصباحی مقدم: دشمنان شکست خورده در حال تدارک استراتژی جدید برای ضربه زدن به نظام هستند