معاون بهداشت دانشکده علوم پزشکی آبادان:
کنترل کیفی آب همچنان ادامه دارد
اجتماعی
بزرگنمايي:
پیام خوزستان - آبادان - معاون بهداشت دانشکده علوم پزشکی آبادان گفت: کنترل و پایش کیفی آب در محدوده فعالیت دانشکده علوم پزشکی آبادان (آبادان، خرمشهر و شادگان) به صورت مستمر ادامه دارد.
آرمین خالقجو افزود: به استناد رفرانسهای علمی موجود از جمله کتاب رهنمودهای کیفی آب آشامیدنی سازمان بهداشت جهانی( WHO ) تعداد بسیار کمی از عناصر شیمیایی کلیدی در آب آشامیدنی میتواند اثرات مخربی در سطح وسیع بر سلامتی داشته باشد که از این جمله می توان به فلوراید و آرسنیک اشاره کرد که خوشبختانه مقادیر این مواد در آب موجود منطقه بسیار کمتر از حد مجاز است.
وی اظهار کرد: افزایش عناصر شیمیایی اثرات نامطلوب آنی نداشته و در صورت مصرف در آب آشامیدنی میتواند در بلندمدت بر سلامت مصرفکنندگان اثرات سویی از جمله ناراحتیهای کلیوی را به جای گذارد.
معاون بهداشت دانشکده علوم پزشکی آبادان تصریح کرد: با توجه به وضعیت ایجاد شده در بحث آب و به منظور ایفای نقش در تامین سلامت شهروندان، دانشکده علوم پزشکی آبادان در دو جبهه به طور کامل مستقل اقدامات خود را آغاز کرد.
خالقی جو گفت: در ابتدا با توجه به مطبوع نبودن آب شبکه و عدم پذیرش آن توسط مصرفکنندگان و توجه آنها به منابع جایگزین، برای تامین آب آشامیدنی از جمله آبهای بستهبندی، آب شیرینکنهای عمومی، وسایل نقلیه توزیع آب، تانکرهای سیار، تانکرهای ثابت توزیع آب، آب حیات و آب غدیر، اقدامات گسترده ای را با حضور حداکثری نیروهای کارشناس بهداشتی به منظور کنترل و پایش کیفیت میکروبی و فیزیکی و شیمیایی آبهای در دسترس انجام و این اقدامات به صورت مستمر ادامه دارد.
وی با بیان اینکه اقدامات نظارتی نسبت به دورههای زمانی مشابه سالهای گذشته رشد فراوانی داشته، افزود: به طور مثال سنجش میزان کلر باقیمانده بیش از 150 درصد، نمونهبرداری میکروبی 100 درصد و آنالیزهای فیزیکی و شیمیایی بیش از 300 درصد رشد را نشان می دهد.
وی ادامه داد: به طور همزمان نسبت به رصد مداوم کیفیت آب شبکه آبرسانی شهری و روستایی و اعلام وضعیت موجود به سازمانهای متولی، اجرایی و ناظر در سطح شهرستان، استان و ملی اقدام و با توجه به راهکارهای ارائه شده نسبت به پایش مستمر، فعالیت لازم صورت گرفته است.
معاون بهداشت دانشکده علوم پزشکی آبادان تصریح کرد: با توجه به استفاده از آب شبکه در مصارفی همچون پخت و پز، استحمام و غیره توسط مصرفکنندگان؛ تمامی نظارتها و کنترلهای کیفی از آب شبکههای آبرسانی شهری و روستایی همچنان توسط کارشناسان این دانشکده در حال اجرا و پیگیری است.
خالقی جو گفت: با توجه به تلاشهای گسترده انجامشده به منظور تامین آب شرب شهروندان و همچنین ارتقای سطح کیفی آب شبکه آبرسانی از طریق اتصال خط غدیر2 ضروری است تا همشهریان ضمن دقت در مصرف بهینه و صرفهجویی لازم تا بهرهبرداری کامل از خط جدید و بهبود کیفیت آب شبکه آبرسانی، نکات بهداشتی را رعایت کنند.
وی از شهروندان خواست تا مواردی همچون اطمینان از منبع تامینکننده آب شرب، عدم استفاده از آبهای شرب غیرمطمئن و خارج از چرخه رسمی اعلامشده، استفاده از ظروف مناسب دربسته و تمیز برای نگهداری آب شرب، کنترل، بازرسی، لایروبی و شستشوی مخازن آب موجود در منازل، نگهداری آبهای بستهبندیشده در مکانهای خشک و خنک و دور از تابش مستقیم نور خورشید و رعایت بهداشت فردی به خصوص شستشوی صحیح دست ها را به طور کامل رعایت کنند.
لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/55060/