پیام خوزستان

آخرين مطالب

کیانشهر، محله ای که آوازه اش تنها از دور خوش است مقالات

  بزرگنمايي:

پیام خوزستان- محله کیانشهر از اوایل دهه 70 براساس قوانین و طرح جامع و تفضیلی شهر اهواز به تدریج با ساخت و ساز زمین های واگذار شده از سوی نهادهای دولتی و غیر دولتی به کارکنانشان شکل گرفت، انتظار می رفت این محله به دلیل همجواری با محله مرفه نشین کیانپارس و البته نوساز بودن آن دارای زیرساخت های مناسبی باشد.
نبود زیرساخت های اساسی همچون شبکه جامع دفع فاضلاب و همچنین دفع آب های سطحی موجب شده تا ساکنان این محله با مشکلاتی مواجه باشند که این مشکلات با شروع بارش های باران به مراتب بیشتر شده و علاوه بر اختلال در رفت و آمد شهری سبب خسارت به منازل آنها نیز شده است.

**خسارت عدم دفع آبهای سطحی به منازل
پس از بارش های اخیر باران اراضی خالی محله کیانشهر به شبه تالاب تبدیل شده و پذیرای تعداد زیادی پرنده است که همین امر سوژه بسیاری از کاربران شبکه های اجتماعی نیز شده است، بیش از چهار روز از آخرین بارش باران گذشته اما همچنان در بسیاری از معابر و خیابان ها آب های سطحی بر زمین باقی مانده و بوی تعفن آنها باعث آزار ساکنان شده است.
یزدانپور یکی از ساکنان خیابان مریم در کیانشهر در این خصوص گفت: زمین همجوار خانه من خالی است به همین جهت پس از باران آب زیادی در آن جمع می شود، رطوبت این آبها به خانه من هم سرایت کرده و خسارت نیز زده است.
وی ادامه داد: منزل من دقیقا روبروی شهرداری منطقه 2 است تاکنون چند بار برای رسیدگی به این وضعیت مراجعه کردم هربار قول می دهند که برای تخلیه این آب مراجعه کنند اما تاکنون خبری نشده است، عمق آب زیاد است و تنها با مکنده قابل جمع آوری است.
صاحب یک بنگاه معاملات املاک نیز با اشاره به اینکه این شرایط سبب دلسردی خریداران و سرمایه گذاری آنها در این محله می شود اظهار داشت: علاوه بر اینکه خریداران با مشاهده این حجم از آبگرفتگی تمایلی به خرید زمین و مسکن ندارند بلکه حتی صاحبان اراضی نیز دیگر برای ساخت مسکن اقدام نمی کنند.
وی ادامه داد: بارها برای رفع این مشکلات نامه نگاری کرده ایم اما راهگشا نبوده است، با هر بارش باران ما نگران آبگرفتگی خیابان ها، ایجاد بوی بد ناشی از ماندن آب در اراضی خالی و قطعی برق هستیم، قطعا این شرایط به ضرر سرمایه گذاران و ساکنان محله است اما فعلا امیدی به اصلاح این شرایط نداریم.
مدیر منطقه 2 شهرداری اهواز در این خصوص پاسخ داد: کیانشهر دارای اراضی خالی بسیاری است که این اراضی پس از باران سرشار از آب می شوند، متولی این اراضی اداره کل مسکن و شهرسازی و ارتش هستند.
پرویز دغاغله ادامه داد: یکی از راه های عدم آبگرفتگی این اراضی پر کردن آنها است اما اگر آنها را پر کنیم باز هم دچار مشکل می شویم زیرا به دلیل نبود سیستم فاضلاب جایی برای دفع آن وجود ندارد.
وی تصریح کرد: در خیابان هایی نیز که شبکه فاضلاب وجود دارد در تمام ایام سال حتی تابستان شاهد هستیم که فاضلاب از درون منهول ها بالا می زند، برای هر محله کانال هایی کشیدیم و این آب ها را سمت نهر سالمی هدایت کرده ایم اما این نیز یک راهکار موقت است.
**پاسکاری وظایف بین آبفا و شهرداری
دغاغله خاطرنشان کرد: ارتش حدود 20 سال پیش ساخت و ساز در این محله را آغاز کرده که با گذشت زمان سیستم فاضلاب آن دچار فرسودگی شده و در برخی نقاط نیز هنوز هیچ سیستم فاضلابی ایجاد نشده است، از سویی دیگر شبکه دفع فاضلاب کل خروجی کیانشهر به سمت دغاغله دارای خط لوله 400 میلی متر است که حتی جوابگوی یک محله کوچک نیست.
وی با اشاره به اینکه مساحت کیانشهر معادل محله سیدخلف، کیان آباد و کیانپارس است گفت: در بسیاری از خیابان های از جمله خیابان هایی که با نام مریم، شقایق و رز نامگذاری شده اند به طور دائم مشکل جاری شدن فاضلاب را داریم.
دغاغله با بیان اینکه بودجه آبفا نیز کفاف این پروژه سنگین را نمی دهد و نیازمند اعتبارات استانی است تصریح کرد: درحال حاضر این حجم بالا از آبگرفتگی را با مکنده ها خارج می کنیم که البته کار اصولی و درستی نیست، اگرچه دفع آبهای سطحی با شهرداری است اما خروجی برای دفع آن وجود ندارد.
مدیر فنی و خدمات مهندسی آبفا اهواز نیز تصریح کرد: توسعه خدمات آبفا در نقاطی صورت می گیرد که در طرح جامع تفصیلی وجود داشته باشد، محله کیانشهر از نظر آبفا اهواز بلاتکلیف است.
محسن کریمی با اشاره به اینکه باید تکلیف ساخت و سازها مشخص شود ادامه داد: در نقاطی از کیانشهر که مشکل ساخت و ساز وجود ندارد و خانه ها ساخته شده اند نسبت به ساخت شبکه فاضلاب اقدام شده است.
وی درخصوص انسداد شبکه در نقاطی که جمعیت ساکن است تصریح کرد: در برخی مقاطع شاهد انسداد شبکه هستیم که دلیل آن ریختن نخاله های ساختمانی، زباله و هدایت حجم بالایی آب های سطحی به این شبکه است، که درواقع کارکرد شبکه دفع فاضلاب را مختل می کند.
کریمی با اشاره به اینکه اگر در شبکه تنها فاضلاب بهداشتی(خانگی) هدایت شود مشکل بالازدگی فاضلاب ایجاد نمی شود گفت: براساس طرح جامع فاضلاب اهواز 2 اقدام شامل احداث ایستگاه اصلی و فرعی برای این محله در دستور کار قرار دارد.
وی ادامه داد: مساله مهم این است که ورود حجم بالای آب سطحی به شبکه فاضلاب سبب مشکلات زیادی شده است از همین رو شهرداری باید نسبت به ساخت شبکه دفع آبهای سطحی اقدام کند.
در چند ماه اخیر برخی با مطرح کردن این محله به عنوان یک محله تازه تاسیس دارای زیرساخت های مناسب دائما آن را محلات محرومی نظیر مهدیس مقایسه می کنند، اما باوجود مشکلات بسیار این محل باید گفت کیانشهر محله ای است که آوازش تنها از دور خوش است.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/95499/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ضربه کاری به ارتش اسرائیل و ترجمه عملی تهدیدات نصرالله

بهبود سرعت و کیفیت اینترنت با اجرای فیبرنوری در خوزستان

آزادی بیان به سبک فرانسه

به سطح قالتاقی انسان‌ها احترام بزارید

پخش یک سریال خارجی جدید از تلویزیون

شکایت صداوسیما از مهران مدیری به کجا رسید؟

وقتی رفتار بهمن هاشمی به بقیه هم سرایت میکنه!

هیتلر برای چه به دنبال برج ایفل بود؟

سگ رباتیک با قابلیت شعله‌افکنی تا فاصله 10 متری

افزایش دما و رطوبت تا هفته آینده در خوزستان

العین - یوکوهاما، آماده برای جنگ بر سر جام نقره‌ای

سرپرست استقلال خوزستان؛ فقط تمرکز و دیگر هیچ!

پائز: المپیک 2024 واقعیت است، نه رویا

معرفی نامزدهای جایزه ادبیات داستانی زنان

نامزد دور دوم انتخابات: شفافیت مجلس قبل مورد نقد است/ در کشور حکمرانی رسانه‌ای درستی نداریم

افشاگری فلاحت‌پیشه درباره یک کلاهبرداری بزرگ؛ ماجرای دریافت غرامت جنگی از عراق

مراسم استقبال رسمی از رئیس‌جمهور ایران در سریلانکا

پنج پیشنهاد ایران برای تقویت امنیت اطلاعات در جهان

بالا رفتن پرچم ایران در جزیره سیلان سریلانکا

جزئیات رایزنی‌های چهار گزینه ریاست مجلس دوازدهم با منتخبین

ابراز احساسات مردم سریلانکا از حضور رئیسی در کشورشان

مراسم معارفه امام جمعه بخش سردشت دزفول

محل میزبانی استقلال‌ملاثانی از سپاهان مشخص شد

سردبیر الاخبار: پاسخ تنبیهی ایران بخشی از نبرد جاری علیه صهیونیست‌ها بود

9 رتبه برتر جشنواره سفیران سلامت برای دانش‌آموزان خوزستانی

«وعده‌ صادق» روح تازه‌ای به رزمندگان مقاومت دمید

پروژه فیبر نوری در خوزستان ظرف 4 ماه به پایان می‌رسد

تغییر ورزشگاه بازی استقلال ملاثانی-سپاهان با نظر شورای تأمین

ضروت تسریع در اجرای پروژه فیبرنوری در خوزستان

گیلان، مهد شهیدان و سرداران دفاع مقدس است

لغو سیزدهمین جلسه شورای شهر اهواز با موضوع برکناری شهردار

کارگاه "راهبرد حقوقی و هماهنگی برای آزادی فلسطین" در استانبول برگزار شد

آتش سوزی یک مدرسه دخترانه در اهواز + جزییات

فرآیند احداث پایانه مکانیزه مواد معدنی آغاز شد/ تحقق ترافیک 10 میلیون تنی مواد معدنی و شیمیایی ظرف سه سال

کشف 73 سکه عتیقه در ایستگاه راه آهن اندیمشک

نکات اساسی سخنرانی «ابوعبیده» از نگاه عبدالباری عطوان

گردشگری مقاومت یکی از راه‌های معرفی شهدا است

آزادی فردی و اجتماعی باید مطابق شریعت باشد

یکی از 4 سنگرِ اهواز در زمان جنگ از بین رفت

جلسه شورای اسلامی اهواز برای سیزدهمین بار متوالی تشکیل نشد!

لیلا زارع: نباید در زمینه فیلمسازی فقط به جشنواره‌های دولتی اکتفا کرد

بازهم سلمان برای کارهای سخت انتخاب شد!

روایت زهره حمیدی از روزهای سخت سرطان؛ از تلویزیون و وزارت ارشاد دلخورم

همه‌جا پای یک ژن در میان است؛ حتی در لذت از موسیقی!

توسعه نیشکر به یاری صنعت نفت ‌آمد/ گاز بیو دی‌اکسیدکربن جایگزین نیتروژن می‌شود

باید یک سیلی پای گوش لیائو خواباند!

بودجه روسیه برمبنای نفت 65 دلاری تنظیم می‌شود

تأکید ایران و پاکستان بر اهمیت همکاری در حوزه انرژی ازجمله خط لوله گازی آی‌پی

دلیل انصراف نامزد‌های جایزه قلم آمریکا چه بود؟

ربیعی: از تصمیم‌گیران و تصمیم‌سازان خواهش می‌کنم مدتی تصمیم نگیرید