پیام خوزستان

آخرين مطالب

سیستم پایش و هشدار سیل سد دز طراحی شد علمي

  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - دزفول - سیستم پایش و هشدار سیل سد دز با همکاری محققان و پژوهشگران دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول طراحی شد.
مدیر امور فناوری، تجاری سازی، ارتباط با صنعت و کارآفرینی دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول روز چهارشنبه با اعلام این خبر گفت: دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول در حال حاضر 24 طرح پژوهشی با صنایع استان و سایر استان ها در دست اجرا دارد که بیشترین سهم تحقیقات را حوزه آب و انرژی به خود اختصاص داده است.
محمد ذاکر مشفق افزود: سیستم پایش و هشدار سیل سد دز یکی از طرح های تحقیقاتی دانشگاه جندی شاپور دزفول است که با همکاری سازمان آب و برق خوزستان و سد دز در حال اجرا است.
وی اظهار داشت: با توجه به سیلاب بزرگ سال 1395 در دزفول و ایجاد خسارت های فراوان نیاز به اجرای طرح های مطالعاتی در دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول احساس شد که پس از پیگیری لازم با سازمان آب و برق خوزستان و شرکت بهره برداری از سد و نیروگاه دز این طرح تحقیقاتی به دانشگاه ابلاغ و انجام شد.
این عضو هیات علمی دانشگاه جندی شاپور دزفول افزود: مطالعات و طراحی های این طرح تحقیقاتی انجام و حسگرها و ادوات مورد نیاز طرح بومی سازی شده اند.
وی با بیان اینکه سخت افزار و نرم افزار این طرح تحقیقاتی به طور کلی بومی سازی شده اند، گفت: اکنون در تولید ادوات نه تنها از خارج از استان بلکه از خارج از کشور نیز بی نیاز بوده و آماده نصب حسگرها و ادوات بر روی رودخانه هستیم.
ذاکر مشفق افزود: ابتدا قرار بود حسگرها و ادوات روی پل تله زنگ نصب شوند ولی با وجود پیگیری های صورت گرفته به دلیل تردد قطار امکان اخذ مجوز از راه آهن نبود به همین دلیل محل نصب حسگرها از تله زنگ به بالادست تغییر یافت.
وی اضافه کرد: با نصب این ادوات به زمان پیش هشدار برای سیل در ورودی سد دز یک ساعت اضافه می شود و می توانیم سه ساعت پیش از وقوع سیل و ورود آن به مخزن سد دز این موضوع را پیش بینی کنیم ضمن اینکه در آینده سیستم طوری ارتقا و توسعه خواهد یافت که مقدار سیلاب چند روز بعد در ورودی سد دز پیش بینی می شود.
وی گفت: این سیستم آنلاین خواهد بود و زمانی که سیلاب در بالادست اتفاق می افتد ورودی آب در سد اعلام می شود که می توان این پیش بینی را تا پایین دست شهر دزفول و حتی تا محل تلاقی رود دز و کارون نیز انجام داد.
این عضو هیات علمی دانشکده مهندسی عمران دانشگاه جندی شاپور دزفول افزود: برای اجرای این طرح یک ایستگاه تحقیقاتی هواشناسی و تبخیرسنجی کامل در دانشگاه نصب و همه پارامترهای هواشناسی در این ایستگاه ثبت و ضبط می شوند.
وی اظهار داشت: طراحی این ایستگاه با استانداردهای جهانی سازگار است و می توانیم اطلاعات هواشناسی، رطوبت، بارندگی، سرعت باد و سایر اطلاعات اقلیمی را با این ایستگاه در اختیار سازمان ها و عموم مردم قرار دهیم.
ذاکر مشفق با بیان اینکه تیم تحقیقاتی این طرح چهار نفر هستند، گفت: طراحی و ساخت ادوات انجام شده و منتظر مجوز نصب هستیم که اگر این طرح اجرا شود برای کاهش خسارت ها در پایین دست بسیار موثر خواهد بود.
وی طرح کاهش تبخیر را یکی دیگر از طرح های تحقیقاتی دانشگاه صنعتی جندی شاپور عنوان کرد و افزود: کشور ایران در منطقه گرم و خشک واقع شده و بخش عمده ای از منابع آبی ذخیره شده در سدها بدلیل تبخیر از دست می رود به عنوان مثال هر سال 2 متر از مخزن سد کرخه بابت تبخیر تلف می شود.
این محقق اظهار داشت: در این طرح تحقیقاتی با استفاده از نوع خاصی مواد شیمیایی که آلودگی برای محیط زیست ندارند حدود 40 درصد تبخیر کاهش می یابد که قرار است کارایی این روش ها برای اقلیم سد دز مطالعه و نتایج آن گزارش شوند.
مدیر امور فناوری، تجاری سازی، ارتباط با صنعت و کارآفرینی دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول گفت: بررسی اثر هیدرولیکی فلپ گیت بر سرریز سد دز یکی دیگر از طرح های تحقیقاتی این دانشگاه است که برای جلوگیری از آسیب رسیدن به سرریز و دریچه آن و درنهایت جلوگیری از وارد آمدن خسارت به سازه سد انجام شده است.
وی افزود: یک تیغه فولادی به ارتفاع 2 متر در سال 1362 به دریچه سرریز سد دز اضافه شد که ذخیره آب را 2 متر افزایش داد؛ چند سال بعد نیز یک تیغه دیگر به ارتفاع 1.2 به آن اضافه شد که درمجموع با این اقدامات می توان تا 3.2 متر به ارتفاع آب روی دریچه سرریز سد اضافه کرد.
وی اظهار داشت: تاکنون مطالعات و تحقیقاتی که اثر این آب اضافه را بر عملکرد هیدرولیکی سرریز و پایداری دریچه ها بسنجد انجام نشده است به همین خاطر سد دز به خاطر اهمیت موضوع از ما خواست اثر این افزایش ارتفاع را بر عملکرد هیدرولیکی و سازه ای دریچه مورد بررسی قرار دهیم.
ذاکر مشفق افزود: اکنون این طرح تحقیقاتی در حال اجرا بوده و تاکنون حدود 80 درصد آن انجام شده است و تا 2 ماه دیگر تمام می شود.
وی تخمین بارش اتفاق افتاده در حوضه آبریز سد دز را یکی دیگر از طرح های پژوهشی این دانشگاه عنوان کرد و گفت: توزیع مکانی بارش با اجرای این طرح با دقت بالا در هر واقعه بارندگی در حوضه آبریز سد دز قابل محاسبه خواهد بود.
احداث سد عظیم دز در سال 1338 خورشیدی توسط ایتالیایی ‌ها در کوه ‌های زاگرس آغاز و در سال 1341 خورشیدی پایان یافت.
دریاچه این سد 65 کیلومتر طول و 225 هزار کیلومترمربع مساحت داشته و گنجایش نهایی آن 3٫3 میلیارد مترمکعب است.
این سد با ارتفاع 203 متر در زمان ساخت خود به عنوان یکی از مرتفع‌ ترین سدهای جهان (ششمین سد جهان در آن زمان) شناخته می ‌شد و در حال حاضر نیز پنجاهمین سد بلند دنیا در بین سدهای ساخته شده و در دست ساخت است.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/97310/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

معرفی نفرات برتر رده سنی نوجوانان دختر کاراته قهرمانی کشور

موفقیت‌های فولاد اکسین مرهون تلاش‌های کارگران است

ایمن سازی نقاط حادثه خیز جاده‌های خوزستان در دستور کار قرار گیرد

داستانک/ انسان های بازنده

عشق زندگی می بخشد

معاون اجرایی ارتش: هر تهدیدی علیه ایران را در نطفه خفه خواهیم کرد

گزارش علی باقری از نشست اعضای بریکس

گزارش صداوسیما از اجلاس امنیتی کشورهای عضو شانگهای با حضور وزیر دفاع

مقام سابق موساد: ایران شبکه‌ای باورنکردنی برای دور زدن تحریم‌ها ایجاد کرده است

در خط مقدم؛ روایتی از دیدار کارگران با رهبر انقلاب

رئیس جمهور: به رغم تهدیدها و تحریم‌ها می‌توان ایران را کشوری پیشرفته و فناور نامید

آصفری: آژانس گزارش صادقانه بدهد تا اعتماد ایران را جلب کند

نمازی: برای دور کردن خطرها از کشور باید مردم را با نظام همراه‌تر کنیم

به سردار سلیمانی گفتم اسارت شما هزینه زاست، به‌دست دشمن بیفتید چه؟

هلاکت یک صهیونیست در حمله موشکی حزب الله به مزارع اشغالی شبعا

آزادی 6 مرزبان ایرانی از طالبان (+عکس)

نوه نلسون ماندلا: اراده فلسطینی‌ها الهام بخش ماست

توسعه دزفول در گرو اجرای طرح‌های مصوبه سفر استاندار خوزستان

آزادی 63 پناهجوی افغان از بازداشت پلیس در پاکستان

کنکوری های اروند در حال رقابت با یکدیگر

سردار فدوی: امام خمینی (ره) خبیثان آمریکایی و صهیونیسم را مورد حمله مستقیم قرار داد/ 92 درصد از کشورهای جهان طی 200 روز گذشته، همان مطالب 60 سال پیش امام خمینی در خصوص آمریکا را تکرار کردند

طرح 550 هزار هکتاری کشاورزی باید در اولویت مجلس پیش رو باشد

جای خالی ستاره‌ آلومینیوم در جام حذفی (عکس)

لزوم ایمن سازی نقاط حادثه خیز جاده‌های خوزستان

انجام 10 عمل اهدای اعضا در خوزستان جهشی بی سابقه

چهره ها/ محمدرضا گلزار تماشاگر بازی لیکرز در بسکتبال NBA

چهره‌ها/ جدیدترین تصویر از فرهاد مجیدی و پسرش در امارات

عاقبت شوخی با «ناهید» خانم

سیلی عروس به گوش تازه داماد

از اولش هم از شوهرت بدم می اومد

«لوران کانته» فیلمساز فرانسوی برنده نخل طلا و سزار درگذشت

تو زندگی منو نابود کردی

آغاز ثبت‌نام برنامه‌های روز و هفته جهانی نجوم از فردا

دوربین مخفی از پشت پرده کمبود شیرخشک/ ویدئو

توضیحات رئیس سازمان خصوصی‌سازی درباره نحوه واگذاری سرخابی‌ها

نمایش درخشان دو دروازه‌بان پیکان مقابل مس

ادامه حیات، دغدغه دولت برای واگذاری سرخابی‌ها

پیام وزیر ورزش به‌ مناسبت روز فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه‌ای

شوک بزرگ به دنیای کشتی؛ پایان عصر تیلور - یزدانی

گزارشگری هادی عامل در جام تختی

زمین چمن باشگاه ذوالجناح در انتظار لیگ ملی

راز لگد تاریخی کلینزمن؛ مقابل تراپاتونی گریه کردم!

آغاز بازی های انتقامی پرسپولیس و اوسمار

آیا می‌توان اقتصادی به آفریقا سفر کرد؟

بعضی از رنج ها‌‌‌‌‌‌‌ را نمیشه حل کرد!

اظهارات وزیر کشور درخصوص دور دوم انتخابات مجلس

فرمانده سپاه با خانواده شهید حاجی‌رحیمی دیدار و گفت‌وگو کرد

رئوفیان: هر کس رئیس مجلس شود شورای وحدت با او همکاری می‌کند

موضع دولت درخصوص انتخاب رئیس مجلس دوازدهم

مصباحی مقدم: دشمنان شکست خورده در حال تدارک استراتژی جدید برای ضربه زدن به نظام هستند