پیام خوزستان

آخرين مطالب

رییس مرکز عنوان کرد:

مرکز علمی‌کاربردی جهاددانشگاهی خوزستان در جمع برترین مراکز کشور/ایجاد رشته طراحی برنامه‌های کاربردی موبایل در انتظار مجوز گفتگو

  بزرگنمايي:

پیام خوزستان - رییس مرکز علمی کاربردی جهاد دانشگاهی خوزستان با بیان اینکه این مرکز در جمع 17 مرکز علمی کاربردی برتر کشور قرار گرفته است، دستاوردهای این مرکز را تشریح کرد.
علی اثنی‌عشری  اظهار کرد: مرکز علمی کاربردی جهاددانشگاهی از سال 1377 با دو رشته کاردانی در حوزه کامپیوتر شروع به فعالیت کرد و در حال حاضر که در بیستمین سال تاسیس این مرکز هستیم، حدود 22 رشته در دو مقطع کاردانی و کارشناسی در این مرکز وجود دارد.
وی افزود: در سال 77 کار خود را با 70 دانشجو شروع کردیم اما در حال حاضر حدود 2 هزار دانشجو در مرکز علمی کاربردی جهاددانشگاهی در حال تحصیل هستند و بالغ بر چهار هزار نفر نیز از این مرکز فارغ‌التحصیل شده‌اند. گروه‌های آموزشی مختلفی مانند گروه حسابداری، حقوق، شیمی، زبان، کامپیوتر و IT در جهاددانشگاهی وجود دارند و در سال‌های 96 و 97 نیز دو گروه دیگر به گروه‌های آموزشی این مرکز اضافه شدند و ما در رشته‌های علوم تربیتی وارد شدیم. در حوزه پزشکی نیز در سال 96 در رشته کاردانی تجهیزات پزشکی اتاق عمل در مرکز علمی کاربردی جهاددانشگاهی پذیرش دانشجو داشتیم. با توجه به پتانسیل‌های موجود در استان، برنامه داریم که این رشته را گسترش دهیم.
رییس مرکز علمی کاربردی جهادانشگاهی خوزستان درخصوص میزان اشتغال فارغ‌التحصیلان دانشگاه علمی کاربردی، گفت: دهم دی‌ماه، دکتر امید، رییس دانشگاه علمی کاربردی به اهواز آمدند؛ براساس آماری که ارائه دادند، حدود 75 درصد فارغ‌التحصیلان دانشگاه علمی کاربردی در کشور شاغل هستند. برخلاف دانشگاه‌های نظری افرادی که وارد دانشگاه علمی کاربردی می‌شوند اغلب شاغل هستند و شرایط سنی دانشجویان ما نیز با دانشجویان دانشگاه‌های نظری متفاوت است. براساس آمار ما بیش از نیمی از دانشجویان ما شاغل هستند.
اثنی‌عشری تصریح کرد: مزیت علمی کاربردی نسبت به دانشگاه‌های دیگر این است که از همان ترم اول دانشجویان با دروس کاربینی با محیط کار آشنا می‌شوند. در این دروس دانشجو باید محیط کار و شرایط آن را ببیند و با محیط آشنا شود. در ترم‌های دوم و چهارم نیز دانشجویان ما دروس کارورزی را باید بگذرانند. این درس‌ها تا حدی دانشجو را با محیط صنعت مرتبط می‌کند تا در زمان فارغ‌التحصیلی در این زمینه موفق باشند.

راه‌اندازی مرکز نوآوری مرکز علمی کاربردی جهاد دانشگاهی
وی درباره راه‌اندازی مراکز نوآوری در مراکز علمی کاربردی گفت: در مراکز نوآوری ایده‌های مختلف دانشجویان بررسی می‌شود. در این مراکز ایده پردازی انجام می‌شود و تسهیلات مناسبی نیز برای تجاری سازی ایده‌ها در نظر گرفته شده است که این مساله در دانشگاه علمی کاربردی بسیار نوپا است. تلاش می‌کنیم دانشجویان از این طریق بتوانند وارد بازار کار شوند. در حال حاضر در تلاش هستیم تا با فراهم کردن شرایط مناسب، مجوز یک مرکز نوآوری در مرکز علمی کاربردی جهاد دانشگاهی را تا ابتدای سال 98 داشته باشیم. این مراکز به دانشجویانی که ایده‌هایی را در ذهن دارند بسیار کمک می‌کند.
رییس مرکز علمی کاربردی جهادانشگاهی خوزستان تصریح کرد: مرکز علمی کاربردی جهاددانشگاهی در سال 96 در حوزه فرهنگی به عنوان مرکز نمونه استان معرفی شد. در سال 96 ما در حوزه انجمن‌های علمی دانشجویی، دبیرخانه علمی دانشجویی خوزستان را برعهده داشتیم.
اثنی‌عشری گفت: سال 97 دانشگاه علمی کاربردی کشور برای اولین بار در راستای کیفیت بخشی و بهبود مراکز علمی کاربردی، سطح بندی و ارزیابی مراکز علمی کاربردی را در دستور کار قرار داد. حدود یک هزار و 100 مرکز علمی کاربردی در کشور وجود داشتند که از این مراکز حدود 600 مرکز در ارزیابی و سطح بندی شرکت کردند. سطح بندی مراکز در سه مرحله انجام شد؛ مرحله اول خود اظهاری بود که در این مرحله، مراکز علمی کاربردی مدارک و مستندات لازم را در سایت آپلود کردند. مرحله دوم، راستی آزمایی این اطلاعات توسط واحدهای استانی بود. مرحله سوم تایید توسط دانشگاه علمی کاربردی کشور بود. این کار در تیرماه انجام شد.
مرکز علمی کاربردی جهاددانشگاهی جزو 17 مرکز علمی کاربردی برتر کشور
وی افزود: در نهایت مراکز از سطح دو تا چهار تقسیم بندی شدند. 17 مرکز علمی کاربردی در بالاترین سطح قرار گرفتند که مرکز علمی کاربردی جهاددانشگاهی خوزستان نیز در بین این مراکز بود. 66 مرکز در سطح چهار قرار گرفتند. این سطح بندی قرار است هر سال انجام شود.
رییس مرکز علمی کاربردی جهاددانشگاهی خوزستان درباره فعالیت‌های فرهنگی در مراکز علمی کاربردی گفت: ضعفی که دانشگاه علمی کاربردی در این زمینه دارد، پراکندگی مراکز است. این تا حدی تجمع دانشجویان در کنار یکدیگر را سخت می‌کند. مساله دیگر نیز قشر متفاوتی هستند که وارد مراکز ما می‌شوند؛ سن دانشجویان مراکز علمی کاربردی متفاوت است و این افراد اغلب شاغل هستند. این عوامل تا حدی دانشجوهای ما را از فضای مشارکت فرهنگی دور می‌کند.

اثنی‌عشری افزود: در مرکز علمی کاربردی جهاددانشگاهی همکاری ما با موسسه جهاددانشگاهی امتیاز مثبتی برای ما ایجاد کرده است. طبق مجوزی که دانشگاه به ما داد، اولین دوره متمرکز اعزام دانشجویان به مشهد توسط ما انجام شد. بهمن‌ماه نیز دومین اردوی متمرکز توسط ما برگزار می‌شود. در ارزیابی که جهاد دانشگاهی در برنامه ششم توسعه انجام داد، مشخص شد رضایت خوبی از مرکز علمی کاربردی وجود دارد. ما بیشترین جمعیت دانشجویی استان را داریم.
وی درخصوص گسترش رشته‌های دانشگاه علمی کاربردی گفت: برای گسترش رشته‌های دانشگاه دو بحث مطرح است؛ یکی بحث ماموریت‌گرایی مراکز علمی کاربردی است که ماموریت ما نیز در حوزه کامپیوتر و IT است. علاوه بر این امسال بخشنامه دولت موجب شد مراکز وابسته به دستگاه‌های اجرایی، پذیرش دانشجو نداشته باشند. برخی از رشته‌های مراکز علمی کاربردی دادگستری، امور مالیاتی و بهزیستی به ما واگذار شد. ملاک مد نظر ما حفظ رشته‌های موجود است.
رییس مرکز علمی کاربردی جهاددانشگاهی خوزستان گفت: امیدواریم در سال 98 رشته کارشناسی حوزه تجهیزات پزشکی را در مرکز داشته باشیم. بهمن ماه نیز دو رشته جدید کاردانی مددکاری خانواده و کارشناسی تربیت مربی پیش دبستانی به رشته‌های ما اضافه می شوند.

اثنی‌عشری افزود: در دانشگاه علمی کاربردی کارشناسی ارشد وجود ندارد. البته بحث‌هایی برای ایجاد رشته‌های مقطع کارشناسی ارشد به صورت پروژه محور در مراکز دانشگاه علمی کاربردی مطرح بوده است. قرار بود این کار در سال 98 اجرایی شود اما ممکن است این کار به سال 98 نرسد.
وی تصریح کرد: سیاست دانشگاه علمی کاربردی معتقد است که تکنسین پرور است. دانشگاه جامع علمی کاربردی در پذیرش رشته‌های دانشگاه اعتقاد دارد تناسب پذیرش در رشته‌های دانشگاهی باید رعایت شود. زمانی که می‌خواهیم در بهمن ماه پذیرش دانشجو داشته باشیم، 60 درصد افراد پذیرفته شده باید کاردانی باشند و 40 درصد کارشناسی. البته دانشگاه جامع می‌خواهد این درصدها را نیز تغییر دهد، به گونه‌ای که 70 درصد پذیرش‌ها در مقطع کاردانی و 30 درصد در مقطع کارشناسی باشند. دانشگاه جامع علمی کاربردی با توجه به نیازهای کشور، رشته‌هایی را برنامه‌ریزی می‌کند. رشته‌های ما کاربردی و متناسب با بازار کار طراحی و تدوین می‌شوند.
ایجاد رشته طراحی اپلیکیشن‌ها و برنامه‌های کاربردی موبایل در انتظار مجوز
رییس مرکز علمی کاربردی جهاددانشگاهی خوزستان گفت: در مرکز علمی کاربردی جهاددانشگاهی رشته‌ای به نام طراحی اپلیکیشن‌ها و برنامه‌های کاربردی موبایل برای مقطع کاردانی را تدوین کرده‌ایم. این رشته هم‌اکنون در شورای گسترش دانشگاه علمی کاربردی کشور منتظر دریافت مجوز است. اگر این رشته تصویب شود، سال آینده در این رشته پذیرش دانشجو خواهیم داشت. رشته بسیار خوب و کاربردی است. همچنین درصورت دریافت مجوز این رشته تا یک سال هیچ مرکز دیگری نمی‌تواند در این رشته پذیرش دانشجو داشته باشد.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/99181/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

معرفی نفرات برتر رده سنی نوجوانان دختر کاراته قهرمانی کشور

موفقیت‌های فولاد اکسین مرهون تلاش‌های کارگران است

ایمن سازی نقاط حادثه خیز جاده‌های خوزستان در دستور کار قرار گیرد

داستانک/ انسان های بازنده

عشق زندگی می بخشد

معاون اجرایی ارتش: هر تهدیدی علیه ایران را در نطفه خفه خواهیم کرد

گزارش علی باقری از نشست اعضای بریکس

گزارش صداوسیما از اجلاس امنیتی کشورهای عضو شانگهای با حضور وزیر دفاع

مقام سابق موساد: ایران شبکه‌ای باورنکردنی برای دور زدن تحریم‌ها ایجاد کرده است

در خط مقدم؛ روایتی از دیدار کارگران با رهبر انقلاب

رئیس جمهور: به رغم تهدیدها و تحریم‌ها می‌توان ایران را کشوری پیشرفته و فناور نامید

آصفری: آژانس گزارش صادقانه بدهد تا اعتماد ایران را جلب کند

نمازی: برای دور کردن خطرها از کشور باید مردم را با نظام همراه‌تر کنیم

به سردار سلیمانی گفتم اسارت شما هزینه زاست، به‌دست دشمن بیفتید چه؟

هلاکت یک صهیونیست در حمله موشکی حزب الله به مزارع اشغالی شبعا

آزادی 6 مرزبان ایرانی از طالبان (+عکس)

نوه نلسون ماندلا: اراده فلسطینی‌ها الهام بخش ماست

توسعه دزفول در گرو اجرای طرح‌های مصوبه سفر استاندار خوزستان

آزادی 63 پناهجوی افغان از بازداشت پلیس در پاکستان

کنکوری های اروند در حال رقابت با یکدیگر

سردار فدوی: امام خمینی (ره) خبیثان آمریکایی و صهیونیسم را مورد حمله مستقیم قرار داد/ 92 درصد از کشورهای جهان طی 200 روز گذشته، همان مطالب 60 سال پیش امام خمینی در خصوص آمریکا را تکرار کردند

طرح 550 هزار هکتاری کشاورزی باید در اولویت مجلس پیش رو باشد

جای خالی ستاره‌ آلومینیوم در جام حذفی (عکس)

لزوم ایمن سازی نقاط حادثه خیز جاده‌های خوزستان

انجام 10 عمل اهدای اعضا در خوزستان جهشی بی سابقه

چهره ها/ محمدرضا گلزار تماشاگر بازی لیکرز در بسکتبال NBA

چهره‌ها/ جدیدترین تصویر از فرهاد مجیدی و پسرش در امارات

عاقبت شوخی با «ناهید» خانم

سیلی عروس به گوش تازه داماد

از اولش هم از شوهرت بدم می اومد

«لوران کانته» فیلمساز فرانسوی برنده نخل طلا و سزار درگذشت

تو زندگی منو نابود کردی

آغاز ثبت‌نام برنامه‌های روز و هفته جهانی نجوم از فردا

دوربین مخفی از پشت پرده کمبود شیرخشک/ ویدئو

توضیحات رئیس سازمان خصوصی‌سازی درباره نحوه واگذاری سرخابی‌ها

نمایش درخشان دو دروازه‌بان پیکان مقابل مس

ادامه حیات، دغدغه دولت برای واگذاری سرخابی‌ها

پیام وزیر ورزش به‌ مناسبت روز فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه‌ای

شوک بزرگ به دنیای کشتی؛ پایان عصر تیلور - یزدانی

گزارشگری هادی عامل در جام تختی

زمین چمن باشگاه ذوالجناح در انتظار لیگ ملی

راز لگد تاریخی کلینزمن؛ مقابل تراپاتونی گریه کردم!

آغاز بازی های انتقامی پرسپولیس و اوسمار

آیا می‌توان اقتصادی به آفریقا سفر کرد؟

بعضی از رنج ها‌‌‌‌‌‌‌ را نمیشه حل کرد!

اظهارات وزیر کشور درخصوص دور دوم انتخابات مجلس

فرمانده سپاه با خانواده شهید حاجی‌رحیمی دیدار و گفت‌وگو کرد

رئوفیان: هر کس رئیس مجلس شود شورای وحدت با او همکاری می‌کند

موضع دولت درخصوص انتخاب رئیس مجلس دوازدهم

مصباحی مقدم: دشمنان شکست خورده در حال تدارک استراتژی جدید برای ضربه زدن به نظام هستند