پیام خوزستان
طراحی سوخته؛ پشت پرده اعتراضات کارگری هفت‌تپه
يکشنبه 30 دي 1397 - 19:45:13
پیام خوزستان - مستند طراحی سوخته، با موضوع اعترافات دو نفر بازداشتی اعتراضات کارگری هفت‌تپه، از شبکه‌های صدا و سیما به روی آنتن رفت که ابعاد جدیدی از موضوع را به نمایش گذاشت.
به گزارش ایسنا - منطقه خوزستان، در ماه‌های گذشته شاهد اعتراضاتی در شوش و هفت‌تپه بودیم که از سوی رسانه‌های بیگانه، بسیار مورد حمایت قرار گرفت و داستان شکنجه اسماعیل بخشی و اظهارات سپیده قلیان، به تیتر نخست این رسانه‌ها تبدیل شد. مستند طراحی سوخته که شب گذشته از شبکه‌های تلویزیونی پخش شد، پشت پرده ماجرای اسماعیل بخشی و سپیده قلیان را به نمایش گذاشت.
در این مستند اسماعیل بخشی، در اعترافات خود گفت: "از طریق فردی به نام علی‌نژادی با یک فرد دیگری به نام علیرضا عسگری که ساکن سوئد است، آشنا شدم که در دهه هشتاد در تشکیل سندیکای کارگری در تهران و هفت‌تپه نقش مهمی داشت. او در جلساتی به من یاد داد که چگونه اعتصابات کارگری را شکل دهم و آن را هدایت کنم. در مورد تشکل‌یابی هم به من آموزش می‌داد و مدام تاکید می‌کرد که باید سازمان کارگری مخفی را شکل دهم. برای آموزش بیشتر هم من را با افراد دیگری آشنا کرد و جلسات را در تهران و شمال تشکیل می‌دادیم.
در ادامه به گروهی به نام گروه "گام" وصل شدم که این گروه نقش واسطه بین کارگران هفت تپه و کارگران اعتراضی شرکت فولاد خوزستان و سایر اعتراضات کارگری را داشت و قصد داشتند تا این اعتراضات را یکپارچه و سراسری کنند. این گروه در ادامه شعار نان، کار آزادی اداره شورایی را مطرح کردند تا آن را زمینه‌ای برای براندازی از طریق اعتراضات کارگری قرار دهیم.
سپس با گروهی که اعضای یک نشریه بودند در تهران آشنا شدم و قرار شد تمام فیلم و عکس‌ها را در اختیار این گروه که مخالف نظام بودند قرار دهم تا آنها در فضای مجازی و شبکه‌های ماهواره‌ای انتشار دهند که من هم این کار را انجام دادم."
در جریان اعتراضات کارگری، فرد دیگری به نام سپیده قلیان نیز بازداشت شد که رسانه‌های بیگانه جنجال بسیاری در مورد او درست کردند. این فرد نیز در مستند طراحی سوخته اعترافاتی را به شرح زیر به زبان آورد:
"به جریان حزب مارکسیست کمونیستی وابسته هستم و در سه روز حضورم در متن اعتراضات کارگری هفت‌تپه، عکس‌ها و فیلم‌های زیادی را تهیه و از طریق تلگرام در اختیار دوستان‌ام در کانال تلگرامی آمدنیوز که یک کانال برانداز هست قرار دادم. این مستندات را برای استفاده در شبکه توانا که یک شبکه معاند است نیز ارسال می‌کردم که فردی بنام علیرضا اعظمی، ساکن کشور هلند آن را دریافت کرده و در سایت و شبکه توانا منتشر می‌کرد."
اعتراضات کارگری شرکت کشت و صنعت هفت‌تپه، ناشی از سوء مدیریت و واگذاری نادرست شرکت به بخش خصوصی بود و اعتراض کارگران نیز به‌حق بود؛ با این وجود رسانه‌های بیگانه با تمرکز بر اعتراضات صنفی و به انحراف کشیدن آن، سعی در ایجاد آشوب با هدف شوم خود داشتند و در حالی که مسایل شرکت با ورود مسئولان به موضوع، در مسیر حل شدن بود، این رسانه‌ها و کانال‌های تلگرامی با بازنشر برخی ویدئو‌ها و حمایت از رابطان خود، سعی کردند فضا را آشفته کنند.
همچنین بر اساس مستند منتشر شده، فرشته محمدی که ساکن کشور بلژیک است یکی دیگر از افرادی است که در گروه گام وظیفه داشته است که هدایت اسماعیل بخشی در جریان اعتراضات کارگری هفت تپه را انجام دهد و اعتراف کرده است که طوفان توئیتری اعتراضات هفت تپه را به عهده داشته است.
علی نجاتی نیز دیگر فردی که در این رابطه دستگیر شده بود اعتراف می‌کند که به همراه اسماعیل بخشی و رضا شهابی با افرادی به‌نام سعیدی و باقری در کانادا ارتباط داشته‌ایم و آنها از طریق ما اعتراضات کارگری هفت تپه را هدایت می‌کردند.
اسماعیل بخشی 25 روز پس از آزادی ادعا می‌کند که در زمان بازداشت، مورد شکنجه قرار گرفته است و این موضوع به سرعت به تیتر نخست رسانه‌های بیگانه، قرار می‌گیرد. دور جدید عملیات روانی آغاز می‌شود و در شرایطی که شرایط شرکت رو به بهبود و حقوق کارگران نیز واریز شده است، بار دیگر رسانه‌های بیگانه تلاش می‌کنند که با مظلوم‌نمایی، از اسماعیل بخشی حمایت کنند و افکار عمومی را نسبت به وزارت اطلاعات و نیروی انتظامی، مخدوش کنند.
مسئولان کشور نیز دستور رسیدگی به این ادعا را صادر کردند و کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی پس از جلسه با وزیر اطلاعات، اعلام نظر کرد و هرگونه شکنجه و آزار و اذیت اسماعیل بخشی تکذیب شد. پس از مجلس نیز دولت به صراحت از کذب بودن این ادعا خبر داد و محمود واعظی اعلام کرد: آنچه که اسماعیل بخشی ادعا کرده بود، به هیچ وجه صحت ندارد.
قوه قضاییه نیز هیاتی را برای بررسی موضوع تشکیل داده بود و نتیجه بررسی هیات را اعلام کرد.
دادستان کل کشور ضمن تکذیب این ادعا، اعلام کرد که این فرد جرایمی را نیز مرتکب شده و برای پوشش دادن به این جرایم، ادعای کذب شکنجه را مطرح کرده است.
اسماعیل بخشی پس از آن در نشستی با فراکسیون امید مجلس، عنوان می‌کند که در دوران بازداشت، در کنار زندانیان داعشی نگهداری شده و این موضوع را مصداق شکنجه عنوان می‌کند. این در حالی است که بخشی در فرم نظرسنجی در هنگام آزاد شدن با وثیقه از زندان می‌نویسد پیش از آن تحت تاثیر حرف‌هایی که علیه این نهاد زده می‌شد، قرار داشتم، ولی در مدت بازداشت جز برادری و احترام ندیدم.
به نظر می‌رسد آمریکایی‌ها پس از پروژه شکست‌خورده تابستان داغ، در تلاش هستند که از هر فرصتی سوء استفاده کرده و اهداف شوم خود در مسیر به اصطلاح براندازی را پیگیری کنند. حال باید دید با روشن شدن پشت پرده ماجرای کارگران بازداشتی، چه برخوردی با آنها خواهد شد.
انتهای پیام

http://www.khozestan-online.ir/fa/News/102981/طراحی-سوخته؛-پشت-پرده-اعتراضات-کارگری-هفت‌تپه
بستن   چاپ