پیام خوزستان
گزارشی از سیزدهمین نمایشگاه بین المللی کتاب خوزستان
چهارشنبه 24 بهمن 1397 - 22:48:55
پیام خوزستان - اهواز - نمایشگاه بین المللی کتاب خوزستان هر ساله به رسم همیشگی حوالی همین روزها مهمان خوزستانی ها می‌شود تا دوباره شور و شوقی در حوزه کتاب و کتابخوانی ایجاد کند و امسال نیز این نمایشگاه از 17 تا 23 بهمن در اهواز برپا بود.
به گزارش ایرنا وجود برخی کاستی ها و نبود پیش بینی لازم در زمان برپایی این نمایشگاه که به تعطیلی برخورد کرده بود باعث شد تا ناشران و کتابفروشان آن طور که باید و شاید راضی نمایشگاه را ترک نکنند.
برخی از مخاطبان کتاب هم امسال دل خوشی از قیمت‌ کتاب ها و عنوان های ارایه شده نداشتند و به گفته یکی از آنها توقع رو به رو شدن با این چنین نمایشگاهی را نداشت.
هرچند که معاون فرهنگی و رسانه ای اداره گل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان خبر از فروش 16میلیارد ریالی نمایشگاه و رشد 20 درصد نسبت به نمایشگاه پارسال خبر می دهد اما نگاه ناشران درون غرفه و برآورده نشدن انتظارات مخاطبان حاکی از حکایت دیگری بود.
سیزدهمین دوره از نمایشگاه کتاب خوزستان 17 بهمن با حضور 567 ناشر داخلی و خارجی ، فعالیت خود را در محل دایمی نمایشگاه های بین المللی اهواز آغاز کرد؛ ناشران در 340 غرفه فعالیت داشتند که حدود 91 هزار و 125 عنوان کتاب را عرضه کرده بودند.
در حاشیه این نمایشگاه برنامه های جنبی شامل نشست های ادبی ، فرهنگی و هنری سرای اهل قلم با حضور پژوهشگران ، شاعران، نویسندگان و هنرمندان برگزار شد.
رشید کیوانی، ناشر خط تیره، در باره این نمایشگاه به خبرنگار ایرنا گفت: وضعیت نمایشگاه کتاب از نظر فروش بسیار بد بود چراکه بخشی از آن مصادف با تعطیلات شد.
وی ادامه داد: برنامه های جنبی نیز بی کیفیت بود و چهره های مشهوری که موجب جذب مخاطب شوند را در این دوره از نمایشگاه شاهد نبودیم.
این ناشر افزود: با اینکه پارسال تخفیف 40 درصدی برای خرید کتاب اختصاص داده بودند اما امسال این تخفیف کاهش و به 30 درصد رسید که موجب کاهش توان خرید مخاطبان شد.
مهدی نداف دیگر کتابفروش این نمایشگاه که سابقه طولانی در شرکت در نمایشگاه های کتاب مختلف را دارد بیان کرد: وضعیت نمایشگاه کتاب امسال اصلا خوب نبود.
وی ادامه داد: در نوبت صبح بازدید از نمایشگاه، به ندرت کسی به نمایشگاه می آمد و استقبال از نمایشگاه به طور کلی پایین بود.
وی افزود: رفتار کارکنان نمایشگاه با مخاطبان کتاب نامناسب بود به طوری که در ساعات پایانی شب وقتی علاقه مندان به کتاب در حال بازدید یا خرید کتاب بودند لامپ ها به ناگهان خاموش می شد که دیدن چنین برخوردی در یک نمایشگاه فرهنگی دور از انتظار است.
وی بیان کرد:تخفیف در نظر گرفته شده برای خرید کتاب بسیار کم بود و قرار دادن زمان برگزاری نمایشگاه در پایان ماه که بیشتر مردم هنوز حقوق دریافت نکرده اند مناسب نبود؛تجربه نشان داده برگزاری چنین نمایشگاه هایی در اوایل ماه موجب استقبال بیشتر می شود.
هادی قطبی زاده، ناشر آیات نیز بیان کرد: ناشران خوزستانی با وجود مشکلاتی که دارند اما همچنان کتاب چاپ می‌کنند.
وی به گرانی کاغذ اشاره کرد و گفت: این امر بر قیمت کتاب تاثیر گذار است و با توجه به اینکه مردم از نظر اقتصادی جیبشان خالی است و توان خرید کتاب ندارند می تواند بر میزان استقبال از نمایشگاه اثر گذار باشد.
وی گفت: پارسال نیز نمایشگاه مانند امسال خوب نبود و می‌توان گفت چند سالی است که شاهد رکود نسبی در نمایشگاه کتاب خوزستان هستیم.
یکی از بازدید کنندگان در این نمایشگاه نیز گفت: به نظر می رسد نمایشگاه مسیر هدفمندی را طی نمی کند و باری به هر جهت است و تنها هدفش این است که با برگزاری یک دوره چند روزه رفع تکلیف کند.
حیدر فلاح افزود: متولیان فرهنگی باید برای برگزاری یک نمایشگاه از نظر سیاست گذاری و چگونگی برگزاری متفاوت آن وقت بگذارند.
این کتابخوان گفت:از مسئولان برگزاری نمایشگاه تشکر می کنیم اما وقتی ببینیم این همه هزینه بدون خروجی صورت گرفته است باعث ناراحتی می شود چرا که هم وقت بازدید کنندگان و هم بیت المال را هدر داده ایم.
سمیه منصورمنش نیز که همراه با فرزند خردسال خود به نمایشگاه آمده بود درباره بخش کودک و نوجوان نمایشگاه گفت: توجه به مطالعه و آشنا کردن کودکان با کتاب برای من بسیار مهم است برای همین به همراه فرزندم به این نمایشگاه آمدم.
وی بیان کرد: نمایشگاه خوب بود اما در بخش کودکان نظم را شاهد نبودیم؛ پیدا کردن یک کتاب برای من و فرزندم ، کار مشکلی بود که امیدوارم در سال های بعدی این مشکلات برطرف شود.
عباس جابر زاده، دیگر مخاطب این نمایشگاه گفت: متاسفانه ناشران خوب را در این نمایشگاه ندیدم و بیشتر غرفه ها کتاب های انباری خود را برای فروش آورده بودند در حالی که باید ناشران مطرح همراه با تازه ترین چاپ ها و عنوان های کتاب به نمایشگاه آورده شوند تا رغبت خرید بکنیم.
وی افزود: اگر قرار باشد کتاب های انباری را از فروشندگان در نمایشگاه بخریم لزومی بر شرکت در نمایشگاه نبود و می توانستیم به کتابفروشی های شهر خودمان مراجعه کنیم.
وی ادامه داد: در بخش جنبی چند برنامه در حوزه ادبیات داستانی برپا شد که در آنها شرکت کردم و به نظرم برنامه های خوب و باکیفیتی بودند.
ناشر انتشارات تراوا گفت:سیاست اداره کل فرهنگ وارشاد اسلامی خوزستان دربرگزاری نمایشگاه کتاب استان باید تغییر زیرساختی پیدا کند یعنی مدیریت، برنامه ریزی، بودجه و ... استانی شوند.
هادی مدرس نیا افزود:موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران هر سال تعدادی ناشر فاقد اعتبار با کتاب های انباری را از یک نمایشگاه به نمایشگاه دیگر می برد.
وی گفت: اگر ناشر قوی به نمایشگاه کتاب آورده شود به طور قطع پای مردم نیز به نمایشگاه ها باز می شود.
سیزدهمین نمایشگاه کتاب خوزستان با همه نکات مثبت و منفی اش به پایان رسید، اما با توجه به گفته ها و شنیده های اهالی کتاب و نشر انتظارات در حوزه کتاب تغییر کرده و اهالی کتاب در انتظار رویدادهای متفاوت تری در این حوزه هستند،باید دید آیا برنامه متولیان فرهنگی برای حوزه کتاب تغییر خواهد کرد یا خیر؟
7164 / 6037

http://www.khozestan-online.ir/fa/News/108025/گزارشی-از-سیزدهمین-نمایشگاه-بین-المللی-کتاب-خوزستان
بستن   چاپ