پیام خوزستان
دبیر اتاق بازرگانی ایران :
توسعه صنعت نیشکر با نگاه اقتصاد مقاومتی ضروری است
چهارشنبه 1 اسفند 1397 - 16:21:50
پیام خوزستان - اهواز - دبیر اتاق بازرگانی ایران مدیریت مصرف، هزینه و‌ تولید را رمز موفقیت در شرایط سخت اقتصادی دانست و گفت: توسعه صنعت نیشکر با نگاه اقتصاد مقاومتی برای خروج از فشار تحریم ها از جمله راهکارهای موجود و از ضرورت ها است.
به گزارش ایرنا علیرضا اشرف روز چهارشنبه در نهمین همایش فناوران نیشکر خوزستان در اهواز به بحث صنعت نیشکر و تولید شکر در ایران اشاره کرد و گفت: شکر یک کالای استراتژیک در جهان است که به‌ واسطه آن در طول تاریخ بسیاری از کشورها تحریم شده اند و همواره قدرت سیاسی بر این صنعت نفوذ داشته است .
وی اظهار داشت : در این سال ها هر فرصتی برای کشورهای حاکم فراهم شده در خصوص این صنعت به سایر کشورها از جمله ایران ضربه وارد کرده اند.
دبیر اتاق بازرگانی ایران گفت: امروز به هر دلیل و منطقی که تحریم هستیم، باید مقاومت کنیم ، اگرچه در کشور شاهد نارسایی هم هستیم اما این از تکلیفی که بر عهده داریم چیزی کم نمی کند.
وی گفت: صنعت نیشکر در خوزستان نیازمند سرمایه گذاری جدید داخلی و خارجی است تا زنجیره توسعه نیشکر و تولید شکر در این استان تقویت شود .
وی گفت: در سطح کشورهای جهان نیشکر تنها برای محصول شکرعمل آوری نمی شود بلکه صنایع جانبی آن است که سود فراوانی در بازارهای داخلی و خارجی دارد .
اشرف تصریح کرد: احداث کارخانه کاغذسازی و خمیرمایه در خوزستان می تواند مشکل اشتغال بخش عمده ای از این استان را برطرف کند.
وی طرح توسعه نیشکر را یکی از افتخارات صنعتی پس از انقلاب دانست و گفت: اقتصاد مقاومتی بر مبنای بهره برداری حداکثری از امکانات با هزینه حداقلی میسر می شود بنابراین باید ازهرعاملی برای اجرای هرچه بهتر آن استفاده کنیم .
اشرف تصریح کرد : اولین واحد تولید شکر در ایران در سال 1294 فعالیت خود را آغاز کرد که تنها بعد از دوسال قدرت های سیاسی آن را تعطیل کردند اما در دوره سال های 1311 تا 1333 هشت کارخانه تولید و شکوفایی این صنعت آغاز شد .
وی تصریح کرد : تحقیقات و فناوری در صنعت شکر می‌تواند بقای تولید شکر را تضمین کند؛ در سال های 1395 و 1396 جشن خودکفایی در این صنعت را برگزارکرده و میزان تولید را به 65 تن در هکتار رساندیم که رمز این موفقیت تحقیقات و پژوهش بود.
اشرف گفت: مسایل سیاسی را نباید وارد این صنعت کنیم چرا که عدم واگذاری نیشکر هفت تپه به متخصصان و تولید کنندگان این صنعت مشکلات عمده ای را در این استان ایجاد کرد .
همچنین محمود شمیلی مدیرعامل شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی خوزستان در این همایش گفت: این شرکت در سال جاری شرایط خاصی را تجربه کرد که شاید در 50 سال گذشته بی سابقه بوده است .
وی افزود: همچنین امسال تابستان سنگینی را سپری کردیم که اگر درایت کارشناسان و نیروهای تلاشگر این شرکت نبود، برداشت نیشکر با مشکل جدی مواجه شده و سطح تولید به حداقل ممکن می رسید اما اکنون به واسطه تجربه نیروهای این شرکت، شاهد برداشت محصولی با کیفیت بالا بودیم .
وی بیان کرد : امید است در سال های آینده نیز این ایستادگی باعث شکوفایی هرچه بیشتر صنعت نیشکر در استان شود.
شمیلی تصریح کرد : در سال جاری زمستان سختی داشتیم و بارش های پیوسته برداشت نیشکر را با تاخیر مواجه کرد اما با این وجود کیفیت محصول پایین نیامده و محصول در حال برداشت است .
مدیرعامل شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی خوزستان گفت: در حال حاضر بازار شکر در ایران متلاطم است و بر اساس برنامه های که در شرکت توسعه نیشکر پیش بینی شده ، فرصت ها و تهدیدها شناسایی و برنامه های استراتژیک کوتاه و بلندمدت تدوین شده است .
وی ادامه داد : از مهمترین برنامه های این شرکت شروع فعالیت های پایین دستی، جانبی و غیر نیشکری است که با برنامه ریزی انجام شده نه تنها از نیشکر سودآوری داشته ایم بلکه در فعالیت های غیرنیشکری نیز شاهد شکوفایی بوده ایم.
شمیلی گفت: یکی از بارزترین این برنامه ها طرح شورورزی و استفاده از زهاب نیشکر برای تولید محصولات جانبی است.
وی افزود:مشارکت دانشگاه چمران و موسسات تحقیقاتی کشور و همچنین تلاش همکاران برجسته این شرکت در موفقیت های به دست آمده نقش مهمی داشته است .
/6002/7152

http://www.khozestan-online.ir/fa/News/109803/توسعه-صنعت-نیشکر-با-نگاه-اقتصاد-مقاومتی-ضروری-است
بستن   چاپ