پیام خوزستان
قصه و قصه گویی خلأهای آموزشی و تربیتی را پر میکند
جمعه 3 اسفند 1397 - 15:25:56
پیام خوزستان -

سعید رضوانی، مدیر روابط عمومی استانداری خوزستان در اختتامیه جشنواره منطقه ای قصه گویی ضمن خیرمقدم به مدیران اداره کل کتابخانه‌های استان چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویر احمد و استان لرستان و داوران کشوری گفت: همه ما درجشنواره قصه گویی کشور که به میزبانی اهواز برگزار شد، گردهم آمدیم در حوزه فرهنگ و اندیشه در استان خوزستان گفتگویی داشته باشیم.
 
وی بیان کرد: جشنواره قصه گویی محفلی است که همه ما تجربه مشترکی از آن داریم و اولین آوا‌ها و صدا‌هایی که در گوش ما طنین انداز شد قصه‌های مادر، پدر، مادربزرگ و پدربزرگ و اطرافیان بود، همچنین قصه‌هایی از رادیو و تلویزیون پخش می‌شد و همه ما در کودکی، خردسالی به نوعی در این پهنه و عرصه، تجربه‌های کمابیش مشترکی داریم.
 
رضوانی قصه گویی را تجربه‌ای دانست که در آینده برای فرزندانمان و فرزندان نسل‌های آینده تکرار خواهد شد و افزود: در واقع بهره گیری از قصه را می‌توان به ارزان‌ترین قیمت و کمترین هزینه تجربه کرد.
 
مدیر روابط عمومی استانداری خوزستان اظهار داشت: اگر بخواهیم کودکی را درخصوص یک خطر آگاه کنیم اگر وی را در معرض آن خطر قرار دهیم، ممکن است دچار مخاطرات بیشتری شود، ولی وقتی با زبان قصه درباره خطرات و مشکلات با کودک گفتکو می‌کنیم این تجربه تا سال‌ها در ذهن و یاد وی نهادیه می‌شود و بدون اینکه خودش را درگیر مسائل خیر و شر کند قصه‌ها میدانی برای نبرد این خیر و شر است که در آینده این کودک بتواند در جامعه‌های دو قطبی خود را از تنگنا‌ها عبور دهد و مقصود برسد.
 
این مقام مسئول تصریح کرد: قصه و قصه گویی این ظرفیت را دارد که بخش عمده‌ای از خلا‌های آموزشی و تربیتی را پر کند.
 
سعید رضوانی درخصوص فرق قصه با سایر مفاهیم آموزشی گفت: قصه گویی نیاز به مهارت‌های زیادی ندارد و لازمه آن این است که زبان قصه و داستان را بلد باشیم و با زبان کودکی و مخاطب با وی گفتگو کنیم تا بتوانیم مفاهیم مدنظر به فرد مورد نظر انتقال دهیم.
 
وی اذعان داشت: قصه و قصه گویی در درازنای تاریخ همواره کنار بشر بوده و بشر بعنوان یک موجود ناطق و سخنگو در حال صحبت کردن و بخش عمده‌ای از عمر خود را در گفتگو کردن با دیگران می‌گذراند و از ابتدایی که تاریخ و بشر بوجود آمد، قصه یکی از قدیمی‌ترین و باستانی‌ترین ابزار بود تا تجربیات از نسلی به نسل دیگر منتقل شوند تا ارتباطات بین نسلی توسعه یابد و مفاهیم، ارزش‌ها و گویش‌ها را از طریق قصه و داستان منتقل نمایند.
 
اجرای قصه‌ها به گویش‌های محلی
 
رضوانی در ادامه با بیان اینکه در گذشته بعضی از قصه‌های به گویش‌های محلی اجرا می‌شد اظهار کرد: این موضوع کمک می‌کند تا آن گویش‌ها زنده بمانند و نسل بعدی بتوانند ارتباط خود با نسل‌های پیشین ادامه دهند.
 
وی از منصور کوهی رستمی، مدیرکل و مجموعه نهاد کتابخانه‌های استان خوزستان تقدیر و تشکر کرد و افزود: از زمانیکه وی تصدی امور کتابخانه‌های استان را بر عهده گرفت با تدابیر و تعاملاتی که با دیگر بخش‌های فرهنگی دارد توانسته است که این حوزه را در خوزستان پررنگ‌تر نمایند.
 
این مقام مسئول ارتباط نهاد کتابخانه‌های استان با کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، حوزه هنری و سایر حوزه‌ها را ارتباطی سازنده و مفید دانست و اظهار داشت: بسیاری از جشنواره‌های فرهنگی برگزار و کتابخانه‌های بسیاری در خوزستان احداث و تجهیز شد.
 
سعید رضوانی یکی از منظم‌ترین جلسات در استان را جلسه انجمن کتابخانه‌های خوزستان عنوان کرد که در طی سال بصورت مرتب و با برنامه و با خروجی مناسب در حال برگزاری است و این خروجی منتج شد به جشنواره قصه گویی کشور که به میزبانی اهواز و با هدف کودکان است که در واقع آینده سازان این مملکت هستند و در بستر همین تعاملات و گفتگو‌هایی که با کودکان انجام می‌شود و آشنایی آن‌ها با کتاب سبب می‌گردد تا آینده کشور تضمین شود.
کد: 49326
نویسنده خبر: سید محمدرضا قریشی
تصاویر مرتبط


Text/HTML
به منظور ورود محتوا می بایست حالت نمایش پرتال را در وضعیت ویرایش قرار داده سپس از منوی ماژول و یا لینک موجود استفاده نمایید.

http://www.khozestan-online.ir/fa/News/109955/قصه-و-قصه-گویی-خلأهای-آموزشی-و-تربیتی-را-پر-میکند
بستن   چاپ