پیام خوزستان
سالانه 40 تن کود گیاهی در دانشگاه چمران اهواز تولید می شود
سه شنبه 7 اسفند 1397 - 18:05:53
پیام خوزستان - اهواز – ایرنا – معاون طرح و توسعه دانشگاه شهید چمران اهواز گفت : تولید سالانه 40 تن کمپوست (کودگیاهی) از پسماند فضای سبز در دانشگاه از جمله دستاوردهای شورای مدیریت سبز است.
به گزارش ایرنا دکتر حمید رضا غفوری سه شنبه در سرسرای اداری معاونت فرهنگی دانشگاه شهید چمران اهواز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: برای نخستین بار طرح تولید کمپوست (کود گیاهی) از پسماند فضای سبز یعنی شاخ و برگ درختان با همکاری شرکت های دانش بنیان مرکز رشد در دستور کار دانشگاه قرار گرفت.
وی افزود: تولید کمپوست از پسماند فضای سبز، دانشگاه را از خرید کود بی نیاز کرد و در صورت بالا رفتن ظرفیت تولید، قابلیت عرضه به خارج از دانشگاه را دارد.
غفوری ادامه داد: طراحی و ساخت دستگاه آب شیرین کن نیز از جمله دیگر دستاوردها است که نوع خاصی از این نوع دستگاه توسط همکاران دانشکده مهندسی طراحی و نمونه اولیه آن ساخته شده و در صورت حمایت سازمان های ذیربط در مقیاس صنعتی تولید می شود.
معاون طرح و توسعه دانشگاه شهید چمران اهواز بیان کرد: اصلاح معماری ساختمان ها به منظور کاهش هدر رفت انرژی از جمله دیگر فعالیت ها در حوزه مدیریت سبز دانشگاه است.
وی اضافه کرد: درمجموعه خوابگاهی، ساختمان های ساخته شده متناسب با اقلیم خوزستان نیست وبه شدت هدررفت انرژی دارد بنابراین در چهار ساختمان، اصلاح معماری صورت گرفت و تا حدود زیادی از هدر رفت انرژی جلوگیری شد.
غفوری گفت: نصب کنتورهای هوشمند به منظور پایش مصرف برق در قسمت های مختلف دانشگاه، ارتقای کیفی موتورخانه های تاسیساتی دانشگاه و نوسازی سیستم های برق رسانی از جمله دیگر اقدامات است.
رییس ستاد برگزاری دومین هفته مدیریت سبز ادامه داد: از دیگر دستاوردها، استفاده از لامپ های کم مصرف به ویژه در مسیرهای عمومی دانشگاه، حذف ظروف یک بار مصرف از سلف سرویس و توسعه فضای سبز دانشگاه است به گونه ای که پارسال یک هزار و 730 نهال در یک روز در خوابگاهها و قسمت ها مختلف دانشگاه کاشته شد.
وی گفت: همچنین در برخی قسمت ها تفکیک زباله کاغذی صورت گرفت و از هدر رفت کاغذها جلوگیری شد.
غفوری اظهار داشت: همچنین 2 فعالیت نیز در مرحله مطالعه است و هنوز اجرایی نشده است که شامل مطالعه و طراحی سامانه استفاده از پساب دانشگاه و یا بازچرخانی آب و احداث پنج نیروگاه خورشیدی نیازمند به تامین سرمایه گذار است.
معاون طرح و توسعه دانشگاه شهید چمران اهواز بیان کرد: حدود سه سال گذشته تفاهمنامه ای بین سازمان برنامه و بودجه کشور و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری منعقد شد که بر اساس آن قرار شد وزارت علوم و دانشگاههای زیر مجموعه ، فعالیت های مرتبط با حفظ محیط زیست را در دستور قراردهند و سازمان نیز موظف شد حمایت های مادی و معنوی را به عمل آورد.
وی اضافه کرد: این تفاهمنامه با عنوان مدیریت سبز در دانشگاهها نام گرفت و از سه سال پیش جاری شد و مدت کوتاهی پس از آن برای عملیاتی شدن این تفاهمنامه، دستورالعمل از سوی وزارت ابلاغ و در دانشگاههای کشور شوراهای مدیریت سبز شکل گرفت که قرار شد فعالیت های مرتبط با این حوزه را طراحی و ساماندهی کنند.
غفوری ادامه داد: در دانشگاه چمران نیز از 2 سال گذشته شورای مدیریت سبز دانشگاه شکل گرفت و دارای 2 کمیته شامل آموزشی و فرهنگی و اجرایی است .
رییس ستاد برگزاری دومین هفته مدیریت سبز گفت: پنج محور اصلی برای فعالیت های مدیریت سبز دانشگاهها شامل توسعه استفاده از منابع انرژی تجدید پذیر، مدیریت پسماند و استفاده مجدد از پسماند و دورریزها، صرفه جویی در استفاده از انرژی، صرفه جویی در مصرف آب و استفاده مجدد از پساب ها و توسعه فضاهای سبز و گسترش آنها محورهای اصلی مدیریت سبز هستند که باید راهنما و دستور کار دانشگاهها قرار گیرند.
وی اظهار داشت: وقتی شورا در دانشگاه شکل گرفت در اولین گام برنامه جامع پنج ساله برای فعالیت های مدیریت سبز دانشگاهها طراحی شود که حدود 6 ماه به طول انجامید که از پارسال در حال اجرا است.
**برگزاری هفته مدیریت سبز در دانشگاه شهید چمران اهواز
مدیر امور فرهنگی دانشگاه شهید چمران اهواز نیز گفت: هفته مدیریت سبز با هدف فرهنگ سازی، تقدیر از تلاش های صورت گرفته در سال گذشته و برجسته کردن مساله مدیریت سبز، حفاظت از محیط زیست و اصلاح الگوی مصرف برای دومین بار از 15 تا 20 اسفند برگزار می شود.
علی یاری افزود: جشنواره دستاوردها و ایده ها، برگزاری سمینارها و کارگاهها، کاشتن 40 نهال به یاد 40 استاد درگذشته دانشگاه، پاکسازی محیط دانشگاه، روز بدون خودرو و معرفی برگزیدگان و دستاوردهای هفته مدیریت سبز از جمله برنامه های این هفته است.
3004/6002

http://www.khozestan-online.ir/fa/News/110611/سالانه-40-تن-کود-گیاهی-در-دانشگاه-چمران-اهواز-تولید-می-شود
بستن   چاپ