پیام خوزستان
نگاهی به اماکن زیارتی و مذهبی آبادان و خرمشهر
شنبه 3 فروردين 1398 - 16:43:27
پیام خوزستان - آبادان - آبادان و خرمشهر از قدیمی‌ ترین شهرهای ایران هستند که از زیبایی های طبیعی، تاریخی و معنوی خاصی برخوردار هستند.
آبادان و خرمشهر در جنوب غربی استان خوزستان در محل تلاقی دو رودخانه پر آب کارون و اروند واقع شده اند و با جاذبه های گردشگری فراوان هر سال پذیرای خیل عظیم گردشگران، کاروان های راهیان نور و مسافران از جای جای ایران اسلامی می باشند.
این 2 شهر دارای مراکز زیارتی و مذهبی هستند که در ایام نوروز مورد استقبال مهیمانان نوروزی قرار می گیرند.
**قدمگاه خضر نبی علیه الاسلام
قدمگاه خضر نبی ( ع) در جنوب آبادان به فاصله 20 کیلومتر تا مرکز شهر واقع میباشد. این بقعه در سال 920 هجری بنا شده و یکی از زیارتگاه های مهم آبادان بشمار می رود، در بالای گنبد بقعه لنگری نصب شده که اهل محل می گویند مربوط به کشتی خضر بوده و به عنوان تبرک حفظ شده است، این مکان هر ساله تعداد زیادی از گردشگران را به این منطقه می کشاند.
**قدمگاه امام رضا (ع)
قدمگاه امام رضا (ع) در شمال شهر آبادان، پشت بیمارستان آیت‌الله طالقانی و در مسیر روستای فیاضیه قرار دارد، براساس مدارک و اسناد تاریخی موجود، اواخر سال 200 هجری قمری پس از عزیمت امام رضا (ع) از آبادان و حرکت به سوی مشهد، مردم آبادان جهت زنده نگه داشتن خاطره حضور ایشان اقدام به ساخت بنایی در مکان دیدار با امام رضا (ع) می‌نمایند. طبق روایات، در این مکان امام رضا (ع) با مردم آبادان دیدار و برای آنها سخنرانی می‌کردند.
**آرامگاه سید عباس
سید عباس یکی از سادات محترم و صاحب کرامت شهرستان آبادان است. او در سال 1298 هجری شمسی در شهر آبادان وفات یافته است. هر روزه به ویژه در اعیاد و مناسبت های خاص و نیز در پنجشنبه شب ها این زیارتگاه پذیرای زائرین بسیاری از شهرهای دور و نزدیک است.
**زیارتگاه و حسینیه سید محمد (ابوتاوه)
زیارتگاه وحسینیه سید محمد ملقب به ابو تاوه در آبادان در خیابان طالقانی(زند سابق ) حد فاصل بین کلیسا و حوزه علمیه واقع می باشد. زیارتگاه در دوران دفاع مقدس متحمل خسارات فراوانی شد که پس از پایان جنگ و آغاز دوران سازندگی، بازسازی شد و هم اکنون زائران فراوانی از آبادان وشهرهای اطراف را به خود جذب کرده است و یکی از مکان های مقدس آبادان به شمار می آید.
(زیارتگاه ها و مکان های مذهبی خرمشهر)
**حضرت ارمیاء نبی (ع)
این پیامبر الهی بنا به احادیث و مستندات تاریخی در زمان حکومت بخت النصر می زیسته و توسط آن حاکم از سرزمین قدس به سمت مدائن که آن نیز جزء قلمرو بخت النصر بوده و این سرزمین (بارما) خرمشهر کنونی در منتها الیه آن است، تبعید و پس از مدتی به قتل رسیده و در اینجا مدفون شده است.
**قدمگاه امام علی (ع)
این محل در حدود پنج کیلومتری جاده شلمچه قرار گرفته و ابتدای روستای سوره از توابع بخش مرکزی و در قسمت روستاهای شرقی می باشد که دارای یک بنای بسیار قدیمی و گنبد می باشد. قدمت بنا به گفته اهالی و قدمای قوم بیش از 200 سال می باشد که در هر چند سال یکبار با مصالح روز تعمیر می شد و تا کنون بدین شکل درآمده است و در دوران جنگ تحمیلی آسیب زیادی بدان وارد نشد.
طبق احادیث مستند تاریخی ، امام علی (ع) در سالهای ولایتشان از مسیر عراق وارد این سرزمین شده اند و در این مکان استراحت نمودند و نماز بجا آوردند. این مکان از آن پس تاکنون زیارتگاه شیعیان و شیفتگان آن حضرت می باشد.
**قدمگاه حضرت علی بن الحسین (ع)
این مکان در قسمت روستاهای شرقی و در هشت کیلومتری مسیر جاده شلمچه و در سه کیلومتری جنوب غربی و در امتداد رودخانه و نهر فیلیه قرار دارد. قدمت بارگاه آخرین ساختمان آن بیش از صد سال است.
قبل از جنگ تحمیلی رسم زیارت عاشقان و شیفتگان آن حضرت بدین صورت معمول بوده است آنان که حاجت گرفته بودند از روز قبل همه لوازم تهیه غذا و مواد آنرا آماده و از صبح زود راهی آن مکان می شدند و در نخلستان اطراف طبخ نموده و پس از زیارت و نماز و حاضر شدن غذا آنرا بین حاجت مندان و مریدان و فقرا توزیع می کردند. این روند از دیرباز تا سال 1359 و آغاز جنگ تحمیلی ادامه داشته است.
7104/6068

http://www.khozestan-online.ir/fa/News/112963/نگاهی-به-اماکن-زیارتی-و-مذهبی-آبادان-و-خرمشهر
بستن   چاپ