پیام خوزستان
بررسی سیل خوزستان در مجلس؛
تمام امکانات باید برای استان های سیل زده بسیج شود
يکشنبه 18 فروردين 1398 - 13:58:23
پیام خوزستان - تهران- نمایندگان استان خوزستان با تاکید بر این که سیل در این استان تلفات جانی نداشت از دولت خواستند تمام امکانات کشور برای استان‌های سیل زده بسیج شود و مجلس شورای اسلامی هم به نحو احسن وظایف خود را در این باره انجام دهد.
به گزارش خبرنگار پارلمانی ایرنا، همایون یوسفی نماینده اهواز در جلسه علنی روز یکشنبه‌ مجلس شورای اسلامی با تشریح آخرین وضعیت مناطق سیل زده استان خوزستان از همه خدمتگزاران مردم، دولت، مجلس شورای اسلامی، نیروهای نظامی و انتظامی و آحاد مردم که در حادثه سیل در صحنه حاضر شدند، تشکر کرد و گفت: این حضور باعث شد انسجام ملی را شاهد باشیم.
وی افزود: در حواشی سیاسی احتمال دارد علت اصلی سیل به نوعی مورد غفلت قرار گیرد، از این رو بررسی علت اصلی سیل بعد از وقوع آن یکی از نکات ضروری است.
نماینده مردم اهواز در مجلس گفت: شواهد نشان می‌دهد که علت اصلی سیل تغییر اقلیم است که به دنبال تغییر کاربری اراضی کشاورزی، از بین بردن پوشش گیاهی و ساخت منازل و همچنین لای روبی نکردن سدها رخ می‌دهد.
وی ادامه داد: نقشه‌های جهانی نشان دهنده این است که تغییرات اقلیم بیشتر در شمال آفریقا و غرب آسیا در حال‌ اتفاق افتادن است که در کشور ما نیز که در مرز میانی قرار دارد، دارد انجام می‌شود.
نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت:یکی از عوامل عدم مدیریت این مشکلات دخالت سیاسیون در آنها است؛ به ویژه‌ در حوزه آب این موضوع مشهود است، از آن جا که سیاسیون اشراف علمی دقیقی ندارند و مسائل را ساده سازی می‌کنند، این باعث می‌شود که مشکلاتی ایجاد شود.
یوسفی با بیان این که باید از بزرگ نمایی و سیاسی کاری در سیل فاصله گرفت گفت: بنده از دولت تقاضا دارم نسبت به تجهیز کمپ‌ها و اردوگاه و کمبود ماشین آلات لازم، اطلاع رسانی درباره سیل و حل مشکلات مردم اقدام کند.
** بی تدبیری بحران سیل را رقم زد
در ادامه سید راضی نوری نماینده شوش در مجلس درباره سیل این استان گفت: بی تدبیری مسئولان، وزارت نیرو و ستاد مدیریت بحران سیلاب اخیر را برای خوزستان رقم زد.
وی افزود: هواشناسی 11 اسفند ماه اعلام کرد که اوایل سال 98 باران شدیدی پیش‌بینی می‌شود که می‌تواند خطرساز باشد، متاسفانه در این زمینه برنامه‌ریزی صورت نگرفت و رهاسازی آب مدیریت نشد.
وی خاطرنشان کرد: بر اثر این سیل، 400 هزار نفر زندگی عادی‌شان را از دست داده‌اند و نه تنها مدارس و دانشگاه‌ها،‌ بلکه کل زندگی مردم تعطیل شده است که این عزم ملی و ورود نیروهای دلسوز نظام و انقلاب را می طلبد.
عضو مجمع نمایندگان استان خوزستان ادامه داد: اگر 50 درصد از خسارات وارده برای لایروبی رودخانه‌ها و سدسازی مخزنی اختصاص می یافت این مشکل برای خوزستان به وجود نمی آمد و اگر از قبل برای استقرار کمپ های ثابت و موقت و تجهیز آنها چاره اندیشی می‌شد شاهد آوارگی مردم نبودیم.
نوری افزود: در این سیل مردم پای کار آمدند، ولی فعالیت‌های مردمی ظرفیتی دارد، ما انتظار داریم تمامی امکانات کشور برای استان‌های سیل زده بسیج شود و مجلس شورای اسلامی هم به نحو احسن وظایف خودش را انجام دهد.
وی پیشنهاد کرد که مجلس شورای اسلامی با تشکیل کمیته‌های تخصصی برای بررسی موضوع به همراه دولت و قوه قضاییه ورود کند، همچنین فوریت طرح تامین مالی از طریق صندوق توسعه ملی و اذن گرفتن از رهبری پیگیری شود و نسبت به پرداخت یک میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی جهت جبران خسارت و راه‌اندازی ستاد بازسازی مناطق سیل زده اقدام شود.
**ستاد مدیریت بحران باید اقدامات پیشگیرانه‌ای انجام می داد
در ادامه سهراب گیلانی نماینده مردم شوشتر درباره این سیل در خوزستان گفت: سیل در خوزستان شهرها و روستاهای زیادی را در هم کوبید و زیر آب برد. مردم را آواره کمپ‌ها کرد و منازل آنها را تخریب کرد.
وی ادامه داد: خدا را شاکریم که در این وسعت سیل، تلفات جانی نداشته‌ایم، سیل در خوزستان و سیل سال 1395 در شعیبیه شوشتر به دلیل آب پشت سد دز، کارون و کرخه بوده است که به دلیل میزان بارندگی‌ها در سدها و سرریز شدن به پایین‌دست این سیل رخ داد.
نماینده مردم شوشتر در مجلس تصریح کرد: باید ستاد مدیریت بحران اقدامات پیشگیرانه‌ای را از تابستان سال 1397 انجام می‌داد، عملکرد ضعیف بوده، انتظار می‌رفت که آمادگی برای مقابله با این سیل بزرگ وجود می‌داشت که چنین چیزی را شاهد نبودیم.
گیلانی ادامه داد: مردم سیل‌زده خوزستان از دولت، مجلس شورای اسلامی و سایر نهادها و سازمان‌های کشوری و لشگری انتظار اقدامات اساسی و آنی برای برطرف کردن خسارات سیل را دارند، اولویت، استقرار کمپ‌ها و دادن پتو، غذا و وسائل حمل و نقل است.
**رهاسازی آب در شرایط امروز اشتباه است
همچنین علی ساری نماینده اهواز درباره این سیل گفت: ماشین آلات سنگین به میزان کافی وجود ندارد، متأسفانه در روستاهایی که با سیل درگیر هستند و احتمال سیل در آنها وجود دارد به اندازه کافی ماشین آلات نیست.
وی افزود: رهاسازی آب در شرایط امروز اشتباه است. بنده از آذر ماه پیگیر هستم و اکنون باید پرسید که چرا تا اسفند ماه رهاسازی آب انجام نشده است؟
9887

http://www.khozestan-online.ir/fa/News/115547/تمام-امکانات-باید-برای-استان-های-سیل-زده-بسیج-شود
بستن   چاپ