پیام خوزستان
چاپ دوم «فوران»
«فوران» حدیث نفس مسجدسلیمان
شنبه 21 ارديبهشت 1398 - 21:09:44
پیام خوزستان - قباد آذرآیین می‌گوید: رمان «فوران» (نوشته او) حدیث نفس مسجدسلیمان است؛ حدیث "نفت، که آمد و رفت" (مصرعی از محمدمراد یوسفی‌نژادی).
وی در گفت‌وگو با ایسنا ـ منطقه خوزستان، اظهار کرد: «فوران» رمان استحاله است؛ استحاله سنت به مدرنیته. «فوران» رمان گریز و مهاجرت است. رمان دل کندن به ناچار است. حدیث تنهایی یک شهر است.
او با اشاره به موضوع رمان «فوران» اظهار کرد: کیان، بختیار و داریوش نمایندگان سه نسل بومیان مسجدسلیمان هستند که در چنبره نفت گرفتار شده‌اند. کیان، نماینده نسل اول رمان، با سرنوشتی ناگزیر، نتیجه یک جنون ناگزیر، خودش را راحت می‌کند. بختیار، نماینده نسل دوم و راوی و شهرزاد قصه پرغصه مسجدسلیمان، پنجه در پنجه سرطان خون، در آخرین شب زندگی‌اش، روی تخت بیمارستان شرکت نفت، زندگی سراسر رنج و مرارت خود و خانواده و همتبارانش را واگویه می‌کند. داریوش جوان، نماینده نسل سوم بومیان شهر، تحصیلکرده و دانشگاه دیده، که باید بایستد و برای آبادی زادگاهش آستین بالا بزند، به سنت‌های ایلی و بومی پشت پا می‌زند، از بیگانه زن می‌گیر و دل کنده از شهری که حالا دیگر تنها و دست خالی است، تن به مهاجرت می‌دهد.
آذرآیین افزود: غریب کهزادی، ساده‌لوح و توسری‌خور، ساتیار، بیمار و متنفر از فرنگی‌ها و هر چه مظاهر شهری است، کوهیار، مبارز و خواهان حق کارگر، کنیز، بی‌شوی و تنها، ماه صنم، همدم شکیبای بختیار، سروناز، طعم آرزو و مزرتی و دیگر شخصیت‌های رمان هم حال و روزی بهتر از بختیار ندارند؛ گریز یا مرگ.
وی اظهار کرد: این میان، ماهبانو، سنگ صبور سه نسل خانواده کیان، نامیرا، با قاب عکس خانوادگی، دربه‌در، محله‌به‌محله و کوچه‌به‌کوچه، گمشدگانش را می‌جوید.
او تاکید کرد: رمان «فوران» تنها رمان بومیان بختیاری مسجدسلیمان نیست؛ اصفهانی‌ها، ارمنی‌ها، هندی‌ها و مهاجران شهرها و سرزمین‌های دیگر هم در فوران حضور دارند.
به گزارش ایسنای خوزستان، رمان «فوران» پس از «عقرب‌ها را زنده بگیر» (نشر افراز) و «من... مهتاب صبوری (نشر نسل روزنه) سومین رمان آذرآیین است که گروه انتشاراتی ققنوس آن را منتشر کرده و چاپ دوم آن در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران عرضه شد.
انتهای پیام

http://www.khozestan-online.ir/fa/News/118292/«فوران»-حدیث-نفس-مسجدسلیمان
بستن   چاپ