پیام خوزستان
به مناسبت هفته هلال احمر؛
50 روز تلاش منجیان سرخ پوش درمقابل سیل
دوشنبه 23 ارديبهشت 1398 - 03:31:38
پیام خوزستان - اهواز - سیلابی که از اوایل فروردین امسال بسیاری از شهرستان های خوزستان را درگیر کرد علاوه بر اینکه به مردم سختی و فشار زیادی وارد کرد امدادگران هلال احمر را نیز متحمل سختی و فشار زیاد کار کرد.
هلال احمر خوزستان از اوایل فروردین امسال تجربه ای دشوار و فراموش نشدنی را به نام سیل 98 در کارنامه خود ثبت کرد.
امداد رسانی شبانه روزی، فراهم کردن شرایط اسکان سیل زدگان ، رساندن اقلام مورد نیاز و غذا، جمع آوری کمک های مردمی به سیل زدگان و حتی رسیدگی به روحیه آسیب دیده سیل زدگان تنها قطره ای از دریای کمک و از خودگذشتگی امدادگران هلال احمر در حادثه سیلاب اخیر است.
18 تا 24 اردیبهشت به عنوان هفته هلال احمر نامگذاری شده است که امسال به دلیل درگیر بودن هلال احمر برای امدادرسانی به سیل زدگان در استان حتی امکان برگزاری آیین گرامیداشت این هفته را نداشتند.
چشم امید بسیاری از مردم سیل زده به امدادگران هلال احمر و کمک رسانی آنها بود و با دیدن لباس سرخ رنگ ماموران امدادی در مناطق درگیر سیل قلبشان آرام می گرفت.
این منجیان آسیب دیدگان از سیل، خود هم از این حادثه، رنج ها و آسیب های زیادی دیدند اما با گذشت بیش از 50 روز از وقوع سیل در این استان، همچنان با تمام توان در حال امدادرسانی به سیل زدگان هستند.
** یک هزار و 37 امدادگرهلال احمر در تقابل با سیل خوزستان
از اوایل فروردین امسال بالغ بر 21 شهرستان خوزستان دچار سیلاب و آبگرفتگی شدند و همچنان برخی شهرستان های خوزستان درگیر سیل و اثرات ناشی از آن هستند.
رییس اداره امداد و نجات جمعیت هلال احمر خوزستان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بیان کرد:بالغ بر یک هزار و 37 نفر از ماموران امدادی این جمعیت از ابتدای جاری شدن سیلاب در خوزستان، وارد عمل شده و به مردم کمک رسانی کردند.
امیر عباس نجفی بابادی با تبریک هفته هلال احمر گفت: جریان سیل امسال بسیار گسترده بود اما با وجود گستردگی سیل ماموران امداد و نجات موفق شدند که مردم مناطق سیل زده را به مناطق امن و یا اردوگاه ها منتقل کنند.
وی با اشاره به اینکه 91 اردوگاه اسکان را در این ایام راه اندازی کردیم ادامه داد: با 6 فروند بالگرد و 45 فروند قایق به افراد سیل زده در خوزستان امدادرسانی شد.
نجفی بابادی ادامه داد: سیلابی که در خوزستان جاری شد لحظه به لحظه برای ماموران امدادی هلال احمر تجربه و خاطره بوده است؛ شرایط به گونه ای بود که در هر ساعت شبانه روز امدادگران برای امدادرسانی به مردم، به مناطق سیل زده اعزام می شدند.
** احساس خوشحالی در زمان امدادرسانی
رییس اداره امداد و نجات جمعیت هلال احمر خوزستان گفت: با وجود سختی و فشار کار در زمان امدادرسانی به سیل زدگان، احساس خوشحالی و خرسندی در کمک رسانی داشتیم و سختی کار را فراموش می کردیم.
نجفی بابادی با اشاره به اینکه در این بحران تجربیات زیادی را کسب کردیم ادامه داد: از جمله تجربیاتی که در این حادثه کسب کردیم این بود که در زمان بحران تجهیزات بیشتری برای امداد رسانی باید آماده کرد و مدیریت بحران استان همواره مکان هایی را برای اسکان اهالی مناطق آسیب دیده احتمالی باید در نظر داشته باشد.
وی گفت: در این بحران این تجربه را کسب کردیم که از ظرفیت مساجد و مدارس به درستی برای اسکان استفاده شود.
رییس اداره امداد و نجات جمعیت هلال احمر خوزستان افزود: همدلی و همراهی مردم و مسئولان و نهادهای حمایتی در این بحران در بهترین حالت ممکن انجام گرفت.
** سخت شدن کار با دیدن وضعیت مردم سیل زده
ماموران امداد و نجات هلال احمر در کنار امدادرسانی به مردم از نزدیک وضعیت سخت مردم مناطق سیل زده را شاهد بودند و همین موضوع بر احساس و روحیه آنها تاثیر منفی می گذاشت.
فرزاد حسین وند، از نیروهای تیم واکنش سریع جمعیت هلال احمر خوزستان که 14 سال سابقه خدمت در هلال احمر را دارد، نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا از سختی کار خود در این بحران می گوید.
وی افزود: دیدن هم استانی های خود که دچار سیلاب شده بودند و خانه ها و مزارع آنها را آب فرا گرفته بود سختی و فشار کار بر ما امدادگران را دوچندان می کرد.
وی ادامه داد: درگیر طرح امداد و نجات نوروزی بودم که در تاریخ 6 فروردین امسال به ما هشدار جاری شدن سیلاب در برخی مناطق خوزستان را دادند.
حسین وند افزود: قرار بود پس از نوبت کاری طرح نوروزی به استراحت و دید و بازدید ایام عید نوروز بروم که سیلاب در خوزستان جاری شد و من هم مثل سایر مردم استان برای کمک کردن به مردم مناطق سیل زده شتافتم.
این نیروی تیم واکنش سریع هلال احمر استان ادامه داد: در شرایط بسیار سختی در حال امدادرسانی بودیم و همچنان هم این امدادرسانی ادامه دارد.
وی گفت: تاکنون تجربه چنین بحران و سیلابی را در خوزستان نداشتیم اما تمام تلاش خود را کردیم که امدادرسانی ما به اندازه گستردگی سیل در استان باشد.
حسین وند بیان کرد:طولانی شدن پروسه سیلاب هم باعث آسیب بیشتری به مردم و سختی و دشواری کار امدادگران شده است.
وی گفت: به همان اندازه که به مردم استرس و نگرانی در این بحران وارد شد به امدادگران نیز فشار و سختی وارد شد.
** مردم سیل زده چشم انتظار امدادگران هلال احمر
یکی دیگر از نیروهای واکنش سریع جمعیت هلال احمر خوزستان که در جریان سیلاب اخیر به مناطق سیل زده اعزام می شد مصطفی طرفی است که 19 سال تجربه خدمت در هلال احمر را دارد.
وی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: از ابتدای فروردین درگیر سیلاب هستیم و به صورت شبانه روز در حال خدمات رسانی و امداد رسانی به مناطق سیل زده هستیم.
طرفی ادامه داد: مردم در مناطق سیل زده چشم انتظار کمک ماموران امدادی این جمعیت بودند و به دلیل نوع برخوردها گاهی مجبور بودیم با لباس شخصی برای کمک رسانی به این مناطق اعزام شویم.
این نیروی تیم واکنش سریع در ادامه گفت: وضعیت در سیل چنان سخت و دشوار بود که هر روز امیدی به زنده ماندن نداشتم.
اوایل فروردین امسال بارش شدید باران و رهاسازی آب از سدهای کرخه و دز باعث شد که مناطق حاشیه ای رودخانه های دز ، کرخه و کارون دچار آبگرفتگی شود.
جمعیت هلال احمر خورستان 91 اردوگاه در این استان برای اسکان سیل زدگان مستقر کرد و به بیش از 256 هزار نفر امدادرسانی شد.
در اثر سیلاب رودخانه های کرخه، دز و کارون بیش از 114 روستای خوزستان دچار آبگرفتگی شده و بیش از 270 روستا به صورت کلی و جزیی تخلیه شد و بیش از 400 هزار نفر در خوزستان درگیر سیلاب شدند.
گزارش از زینب فرحانی
7158/ 6037

http://www.khozestan-online.ir/fa/News/118458/50-روز-تلاش-منجیان-سرخ-پوش-درمقابل-سیل
بستن   چاپ