پیام خوزستان
نان بی کیفیت همچنان بحث داغ کارگروه آرد و نان دزفول
سه شنبه 24 ارديبهشت 1398 - 00:36:31
پیام خوزستان - دزفول - با وجود برگزاری نشست های مختلف برای حل مشکل کیفیت نان شهرستان دزفول، همچنان مسئولان و شهروندان نسبت به کیفیت نان تولیدی معترض هستند.
به گزارش ایرنا نان به عنوان سنگ بنای معیشت مردم از سالیان بسیار دور در میان خانواده ها، تقدس و جایگاه خاصی داشته و نگاه مردم را از بعد مذهبی و اخلاقی با خود همراه کرده است.
با وجود تغییر در سبک زندگی و تغذیه مردم از سنتی به صنعتی هنوز ذائقه آنها بر تغذیه با نان در انواع مختلف بوده و لازم است سازو کاری برای ارتقای کیفیت نان تولیدی نانواها در نظر گرفته شود.
شهروندان دزفول انتظار دارند با هر بار افزایش قیمت نان تغییری در کیفیت نیز مشاهده کنند که البته این موضوع کمتر دیده شده است.
یکی از شهروندان دزفول ضمن ابراز نارضایتی از رفتار برخی نانوایی ها هنگام اعتراض مردم نسبت به کیفیت نان می گوید: با وجود افزایش قیمت نان ولی خبری از ارتقای کیفیت نیست.
رضا مرادی افزود: در برخی نانوایی ها نه تنها کیفیت افزایش نیافته بلکه با کم کردن میزان خمیر از لحاظ وزنی، نان کمتری به مردم ارائه می شوند.
وی با بیان اینکه ریزش نان در منازل به نسبت انتظارات زیاد است، ادامه داد: متاسفانه به دلیل کیفیت پایین، بخشی از نان خریداری شده دور ریخته می شود.
محمد رضا عرفی زاده یکی از نانوایان شهرستان دزفول نیز دلیل کیفیت پایین نان را پایین بودن کیفیت آرد عنوان کرد و گفت: اگر آرد با کیفیت در اختیار نانوایان قرار گیرد به طور قطع کیفیت نان نیز افزایش می یابد.
این درحالی است که رئیس اداره تعزیرات حکومتی شهرستان دزفول در نشست کارگروه آرد و نان دزفول، آرد این شهرستان را از بهترین آردهای موجود عنوان کرد و اظهار داشت: کم کاری صنف نانوایان باید مرتفع و در پخت نان دقت بیشتری شود.
** نانوایان دزفول نیاز به آموزش دارند
موسی منصوری ادامه داد: موضوع کیفیت نان دزفول از 6 سال پیش در نشست های مختلف مطرح بوده ولی هنوز راهکار درستی برای رفع این مشکل درنظر گرفته نشده است.
وی با بیان اینکه کیفیت پایین نان دزفول بر هیچ شهروندی پوشیده نیست، افزود: قرار بود دوره های آموزشی برای نانوایی های این شهرستان برگزار و از اساتید موفق دیگر شهرها برای آموزش استفاده شود.
وی گفت: نانوایی ها باید به صورت دوره ای از آموزش های لازم برخوردار شوند چرا که نان تولید دزفول پس از ساعتی امکان استفاده ندارد.
رئیس اداره تعزیرات حکومتی شهرستان دزفول افزود: پنج فقره پرونده کم فروشی واحدهای نانوایی از ابتدای امسال تاکنون به تعزیرات حکومتی ارسال شده و واحدهای متخلف چهار میلیون و 118 هزار ریال جریمه شده اند.
** دلایل کاهش کیفیت نان بررسی و رفع شوند
رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت دزفول نیز در نشست کارگروه آرد و نان دزفول با تاکید بر لزوم ارتقای کیفیت نان در این شهرستان گفت: دلایل کاهش کیفیت نان در دزفول بررسی و رفع شوند تا نان باکیفیت در اختیار شهروندان قرار گیرد.
مهراب عبدالهی افزود: در نشست های پیشین مقرر شده بود برای سلامت مردم و رعایت بهداشت، به جای استفاده از پاکت پلاستیکی از پاکت پارچه ای برای حمل نان از نانوایی به خانه استفاده شود ولی هنوز جایگزین مناسبی مطابق با تایید مرکز بهداشت پیدا نشده است.
وی گفت: 255 مورد بازرسی از اسفندماه سال گذشته تاکنون از واحدهای نانوایی شهرستان دزفول انجام شده که 22 مورد تخلف ثبت شده و17 پرونده به تعزیرات حکومتی ارجاع داده شده است.
رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت دزفول از تعطیلی 2 واحد نانوایی در شهرستان دزفول طی این بازرسی ها خبر داد و افزود: واحدهای متخلف 32 میلیون و 190 هزار ریال جریمه شدند.
** تذکرات لازم درخصوص کیفیت نان به نانوایان داده شد
نماینده اتحادیه نانوایان دزفول نیز در این نشست گفت: هر عدد پاکت پارچه ای برای حمل نان 80 هزار ریال است که به دلیل قیمت بالای آن مورد استقبال شهروندان قرار نگرفته است.
کاظم ابراهیمی افزود: 39 بازرسی مشترک و 24 بازرسی توسط بازرسان اتحادیه از 20 اسفندماه پارسال تا 20 فروردین امسال از واحدهای نانوایی دزفول انجام شده و به بیشتر واحدها تذکرات لازم در خصوص کیفیت نان و ساعت کار داده شده است.
وی اظهار داشت: اتحادیه نانوایان دزفول اخیرا اقدام به اهدای 35 هزار و 200 قرص نان، 12 هزار و 100 کیسه خالی، 70 کیلوگرم کلوچه محلی و 83 کیسه آرد به ارزش ریالی 11 میلیون و 428 هزار ریال به سیل زدگان کرده است.
بی توجهی به ارزش و اهمیت نان از یک سو و پایین آمدن کیفیت آن از سوی دیگر موجب افزایش دور ریز این ماده غذایی در جامعه شده است، که امید است با افزایش کیفیت دیگر شاهد چنین مشکلاتی نباشیم.
7278/3022

http://www.khozestan-online.ir/fa/News/118575/نان-بی-کیفیت-همچنان-بحث-داغ-کارگروه-آرد-و-نان-دزفول
بستن   چاپ