پیام خوزستان
از سوال تا جواب، اعضای شورا درباره شهردار چه گفتند؟
چهارشنبه 25 ارديبهشت 1398 - 08:09:41
پیام خوزستان - در جلسه امروز شورای شهر اهواز که با حضور شهردار برگزار شد، اعضا با اشاره به طرح سوال از شهردار و پاسخ کتبی به این سوالات، نظرات خود را در زمینه عملکرد شهردار و شهرداری در حوزه سوالات طرح شده بیان کردند.
به گزارش ایسنا - منطقه خوزستان، مهران باباپور در هفتاد و هشتمین جلسه اعضای شورا که امروز سه‌شنبه (24 اردیبهشت‌ماه) برگزار شد، با اشاره به قرارداد پروژه فیبر نوری بین شرکت ایرانسل و شهرداری اهواز اظهار کرد: شهر هوشمند، شهروند هوشمند و بهداشت هوشمند را می‌خواهد. اهواز به عنوان شهر پایلوت هوشمندسازی انتخاب شده است، اما آیا این بستر در اهواز وجود دارد؟ 
در ادامه، رحیم کعب‌عمیر از اعضای شورا نیز در این زمینه اظهار کرد: در اوایل دوره شورا نیز این پروژه را مطرح کردند که اولا این قرارداد نبود، بلکه تفاهم‌نامه‌ای بین شهرداری و شرکت ایرانسل بود. اکنون بحث ما فراتر از این است که شرکت ایرانسل تنها بخشی را به عنوان سرویس به شهرداری اهواز بدهد. 
وی افزود: پروژه فیبر نوری را به عنوان یک درآمد پایدار برای شهرداری مطرح کردند زیرا شهرداری متولی معابر است و باید این درآمد به جیب شهرداری و مردم جهت افزایش رفاه مردم برود که این کار انجام نشده است. 
عضو شورای شهر اهواز گفت: چندین بار این موضوع را به شهردار اهواز گفته‌ایم و عنوان کردند که این موضوع در شورای صیانت از اموال دولتی مطرح می‌شود اما پیگیری‌های اعضای شورا منجر به نتیجه مثبت نشده است. 
در ادامه، محمدرضا ایزدی دیگر عضو شورای شهر اهواز اظهار کرد: بحث فیبر نوری و تفاهم‌نامه‌ای که شرکت ایرانسل با شهرداری اهواز منعقد کرده است، در دوره شورا و شهردار قبل منعقد شده بود و قرار بود به میزان 100 کیلومتر کابل‌کشی فیبر نوری ایرانسل، 100 کیلومتر نیز برای شهرداری اهواز کابل‌کشی انجام دهد اما متاسفانه در آن دوره ایرانسل تنها کابل‌کشی مورد نیاز خود را انجام داد و به تعهدات خود در قبال شهرداری عمل نکرد. این شرکت تنها بخش کمی از کابل‌کشی را انجام داد و کابل‌های خود را زیر بار بردند اما شهرداری از آن بی‌نصیب ماند. 
وی افزود: سال گذشته شرکت ایرانسل مجددا جهت ادامه کار با شهرداری اهواز صحبت کرد اما در جایی که قرار است کار شود، چارچوب مشخصی وجود ندارد یا ما مطلع نیستیم. ایرانسلی که به تعهدات قبلی خود پایبند نبوده، حق و حقوق شهرداری را نداده، اما مجددا شروع به کار کرده و بخش‌هایی از کار خود را تکمیل کرده است. 
محمدجعفر فلسفی دیگر عضو شورای شهر اهواز نیز اظهار کرد: اگر می‌خواهیم انتقاد ما موثر باشد، شرط این است که اگر کار مثبت انجام شده است، با همان ظرافت بیان شود. هر کاری ایراد دارد، اما در نگاه کلان یک برداشت از آن داریم. 
وی افزود: در سیلاب سربلند بیرون آمدیم. اگر این سیل کاملا غافلگیرانه نبود، پس آیا شورای شهر از وقوع این سیل اطلاع داشت؟ یا اینکه تنها شهردار باید از وقوع سیل اطلاع داشته باشد؟ 
فلسفی بیان کرد: مگر ما اطلاعاتی داشتیم که سیل با این ویژگی و مشخصات رخ خواهد داد. بنابراین این اظهارات ابهامی ایجاد می‌کند که اعضای شورا کجای این ماجرا بودند و در پیش‌بینی‌ها و برنامه‌ریزی‌های خود چرا در این خصوص برنامه‌ریزی نداشتند. 
عضو شورای شهر اهواز گفت: سال آینده مجددا با این مقوله مواجه خواهیم بود و باید از هم‌اکنون با کمک مدیران شهرداری برنامه‌ریزی شود. 
فلسفی تصریح کرد: وظیفه نظارتی اعضای شورا بود که در بحرانی مانند سیل در صحنه باشند که اگر این کار انجام نمی‌شد، اعضای شورا زیرا سوال می‌رفتند. 
وی عنوان کرد: گاهی وقت‌ها کمک‌های فکری اعضای شورا گره‌گشای کار بود و به کسانی که در صحنه کار بودند، انگیزه می‌داد. 
عضو شورای شهر اهواز تصریح کرد: موضوع سیل پیچیده بود و به گونه ای نبود که کسی به تنهایی بتواند با آن مقابله کند. هر چند مدیر بحران در شهر، فرماندار است اما شهرداری اهواز نیز تمام قامت پای کار بود که این اقدامات ارزشمند است و باید قدر این اقدامات مثبت را بدانیم و در غیر این صورت باید جوابگو باشیم. 
فلسفی خاطرنشان کرد: در خصوص مقوله موضوع فیبر نوری از هم‌اکنون به عنوان عضو شورا درخواست می‌کنم که اعضای شورا درخواست تحقیق و تفحص را امضا کنند. در این زمینه ابهامی وجود دارد که باید ابعاد آن روشن شود. بخشی از این پروژه فیبر نوری مربوط به دوره قبل شورا بوده است. 
وی افزود: در این دوره که وارد شورا شدیم، در هر پروژه‌ای وارد شدیم، چالش داشتیم و هر پروژه که می‌خواستیم در اهواز اجرا کنیم، مساله‌ای داشته است. نمی‌شود در اهواز کار کرد. 
عضو شورای شهر اهواز گفت: پس چه اقدامی می‌خواهیم بکنیم و یک جایی باید راه باز شود. اگر کار درست است باید جلو برویم و اگر ایراد اساسی دارد باید در کمیته تحقیق و تفحص مخالفت اعلام شود تا کار اجرا نشود. 
همچنین حسین حیدری دیگر عضو شورای شهر اهواز اظهار کرد: تذکر و یا طرح سوال از شهردار یکی از وظایف شورا است و هر سوال یا تذکر به معنی استیضاح نیست. یکی از مزایای آن، این است که شهردار اهواز در خصوص ابهاماتی که وجود دارد، در صحن علنی شورا پاسخگو خواهد بود. اکنون فرایند قانونی تذکر و طرح سوال طی شده است و شهردار پاسخ دادند که باید فرد سوال کننده پاسخ دهد که قانع شده است یا نه. 
وی افزود: آقای قنوات از نکاتی طرح سوال کرد که نقاط قوت شهردار بوده است! 
محسن موسوی‌زاده دیگر عضو شورای شهر اهواز نیز در ادامه اظهار کرد: انتقادات و تذکرات خودمان را به شهردار منعکس می‌کنیم و این وظیفه قانونی ما است. 
وی افزود: بحث سیل اتفاق عجیبی بود که کل کشور و خوزستان را درگیر کرده بود و در شورای عالی کشور از مسئولین تراز بالای مملکت به دلیل عملکرد سال‌های قبل و عملکرد فعلی در بحث انتقال آب سیل، نطق داشتم. 
عضو شورای شهر اهواز گفت: اما در سیل خوزستان کار بزرگی انجام شد و اگر کارهای انجام شده را زیر سوال ببریم، بی‌انصافی کرده‌ایم. مردم و جوانان مناطق گلدشت، گلبهار، عین 2 و کوی سیاحی کارهای بزرگی انجام دادند. همچنین اعضای شورا پای کار بودند که این وظیفه ذاتی آن‌ها است. شهرداری نیز حرف اول را زد و اقدامات آنها قابل تحسین است که همه به آن اذعان داشتند. 
موسوی‌زاده تصریح کرد: کسانی که در بارندگی‌های اخیر و بحران سیل اخیر تلاش کردند، باید تقدیر شوند. 
در ادامه، محمدعلی قنوات عضو شورای شهر اهواز اظهار کرد: تذکر و تحقیق و تفحص و طرح سوال جزو وظایف اعضای شورای شهر است و این موضوع نباید کسی را ناراحت کند. 
وی افزود: با توجه به پاسخ‌های ارائه شده، طبق مهلت مقرر پاسخ خود را اعلام خواهم کرد. 
جاسم موسی‌پور دیگر عضو شورای شهر اهواز نیز اظهار کرد: خدمات ارائه شده قابل انکار نیستند. بحث سرمایه‌گذاری که یکی از سوال‌های مطرح شده در این زمینه بود، نقاط قوت شهردار نیست. در بحث مشارکت‌ها اتکا به فراخوان‌های عادی و بروکراسی‌های عادی و اداری دردی را دوا نمی‌کند. ما معتقد هستیم کار انقلابی بن‌بست ندارد. دو سال از عمر شورا و شهرداری می‌گذرد اما حتی یک پروژه سرمایه‌گذاری انجام نشده است. عدم شجاعت و عدم سرعت عمل موجب شده یک پروژه سرمایه‌گذاری هم نداشته باشیم. 
وی افزود: در بحث سیلاب از تلاش‌های انجام شده تشکر می‌کنیم اما گلایه‌هایی در این زمینه وجود دارد که بسیاری از آن‌ها به زیرساخت‌های اهواز برمی‌گردد. یک ماه اهواز درگیر مشکل بود و در خیلی از مواقع استرس بی‌جهتی به مردم وارد شد و مدیریت مناسب روانی انجام نشده است. 
عضو شورای شهر اهواز گفت: عدم تصمیم به موقع در خصوص غرب اهواز نیز وجود دارد و تبعاتی آن را فرا گرفته است که نمی‌شود بسیاری از مسائل آن را بیان کرد. اگر چهار روز قبل به ما اطلاع داده می‌شد و تشخیص داده می‌شد که قرار است این میزان آب به طرف اهواز بیاید، شهرداری اقدامات لازم را انجام می‌داد و حتی یک درصد از غرب اهواز دچار آبگرفتگی نمی‌شد. 
موسی‌پور گفت: اینکه عنوان می‌شود با مسدود شدن جاده‌های ساحلی مشکل ترافیکی نداشتیم، صحت ندارد. مدارس مدتی با تاخیر بازگشایی شدند و مسیر 15 دقیقه‌ای یک ساعته طی می‌شد. با این مسائل احساس می‌کنیم که مدیریت بحران و آمادگی ما در این زمینه علمی نیست.
انتهای پیام

http://www.khozestan-online.ir/fa/News/118627/از-سوال-تا-جواب،-اعضای-شورا-درباره-شهردار-چه-گفتند؟
بستن   چاپ