پیام خوزستان
دلایل تغییر؛ آنچه موافقان استیضاح کتانباف مطرح کردند
جمعه 27 ارديبهشت 1398 - 00:48:00
پیام خوزستان - یک عضو شورای شهر اهواز در موافقت با استیضاح کتانباف گفت: هدف ما تغییر به سمت و سوی رشد و توسعه است و با تمام فشارها و لابی‌ها از مسیر خود منحرف نشدیم.
به گزارش ایسنا - منطقه خوزستان، جاسم موسی‌پور در جلسه امروز شورای شهر که با دستورکار استیضاح شهردار اهواز برگزار شد، به عنوان موافق استیضاح شهردار اهواز با تاکید بر لزوم نقد منصفانه اظهار کرد: باید در صحبت‌ها جانب انصاف رعایت شود و در کنار نقاط ضعف، نقاط قوت را نیز بگوییم.
وی با اشاره به نقاط مثبت شهردار اهواز، افزود: در این راستا باید از شهردار اهواز بابت تلاش برای ایجاد نظم در پرداخت حقوق‌ها و دستمزدها مخصوصا برای کارگران شهرداری تشکر کنیم.
عضو شورای شهر اهواز گفت: همچنین باید از شهردار اهواز بابت کاشت 600 هزار اصله نهال جهت داشتن فضای سبز بهتر، توجه به مسائل فرهنگی مخصوصا در نقاط محروم و آداب و رسوم اقوام مختلف، سلامت مالی و تلاش‌های خوب در زمان سیل تشکر شود.
موسی‌پور با اشاره به موارد مورد نقد خود در خصوص عملکرد شهردار اهواز بیان کرد: در شرایط اقتصادی فعلی نباید انتظارات فوق‌العاده‌ای داشته باشیم اما زمانی که شهروندان به شهرهای دیگر سفر می‌کنند و به اهواز برمی‌گردند، تفاوت‌ها بین دو شهر را احساس می‌کنند و با برگشتن به شهر خود دچار دوگانگی می‌شوند که چرا روز به روز بر خرابی‌های شهر افزوده می‌شود یا اینکه چرا تغییر و توسعه اهواز کُندتر از شهرهای دیگر است؟ 
عضو شورای شهر اهواز عنوان کرد: اگر شهردار اهواز با معیار قرار دادن تعهد و تخصص در انتصابات اقدام می‌کرد حال و روز شهر این گونه نبود. گفته بودیم که باید فسادستیزی شود البته فساد شاخ و دم ندارد و فساد به معنای اتهام مالی به بدنه خدوم و سالم شهرداری نیست؛ بلکه سپردن پست به یک فرد غیرمتخصص عین فساد است. اینکه پرونده‌های املاک شهرداری تاکنون غیرشفاف است، عین فساد است.
وی افزود: از اوایل کار این دوره شورا تأکید کردم که دخالت در انتصابات چه توسط شورا و چه غیر شورا باید متوقف شود. همچنین باید بر اساس شایسته سالاری عمل شود و خروج از این راه جز عقب ماندگی شهر و ضعف ابدی چیزی بار نمی آورد. اگر بنا است میز خود را با تن دادن به این انتصابات تثبیت کنید، ننگ بر چنین ماندنی.
موسی‌پور عنوان کرد: شهردار اهواز پاسدار اهواز است و منش پاسداری با مقاومت بر حق و مقابله با ظلم آمیخته شده است. فشارهای وارد شده به شورا در هفته اخیر از سوی مجموعه شهرداری برای جلوگیری از استیضاح برای معامله پست‌ها بسیار ناامیدکننده بود.
موسی‌پور گفت: یکی از اعضای شورا سوال کرد که چرا در این دو ماه برخی دیگر از اعضای شورا به استیضاح پیوستند. اعضای شورا پیش از این با شفافیت عنوان کرده بودند که به دلیل تعطیلات عید نوروز و لزوم انجام اقدامات مناسب جهت فضاسازی مناسب در ایام نوروز به استیضاح شهردار در اواخر سال گذشته رأی نداده‌اند و این موضوع ابهام ندارد.
وی افزود: تماس برخی از افراد منتسب به شهردار اهواز مخصوصا روز گذشته برای سپردن برخی پست‌ها به بعضی همکاران ابهام دارد که امیدواریم در این زمینه با آقای کتانباف هماهنگی نشده باشد. 
موسی‌پور ادامه داد: عنوان کرده بودم که باید خدمات شهرداری از لحاظ کمی و کیفی تقویت شود، اما چه شد؟ بارها بر بحث نوع رفتار اجرائیات شهرداری با مردم تذکر داده شد اما همچنان شاهد برخورد زننده این افراد با مردم و بعضا رد و بدل مسائل مالی هستیم. همچنین حتی یک قرارداد مشارکت و سرمایه‌گذاری نداشتیم.
عضو شورای شهر اهواز گفت: وضعیت نابسامان خدمات شهری و عدم لکه‌گیری اصولی آسفالت باعث گله‌مندی شهروندان شده است. حتی یکی از ورودی‌های شهر اصلاح نشد. بازنشستگی و تمدید ماموریت آقای کتانباف ابهامات قانونی زیادی داشت. همچنین استعفاهای مکرر شهردار به تزلزل امنیت شهرداری افزود.
عضو شورای شهر اهواز ادامه داد: این استیضاح به معنای نادیده گرفتن شهردار نیست بلکه حق قانونی شورا است. مصلحت مردم، شورا و شهرداری را در تغییر مدیریت شهری می‌بینیم. اگر این استیضاح موفق نشد باید مواردی که امروز بیان کردم، مدنظر قرار گرفته شود و اگر موفق شد نیز چنین تغییری در تحولات نظام اسلامی باید در آرامش و بدون حاشیه‌سازی باشد.
به گزارش ایسنا در ادامه، اسکندر لطفعلی‌زاده به عنوان دیگر موافق استیضاح شهردار اهواز اظهار کرد: در جلسه قبل بیان کردم که نقد ما به دلیل کم‌کاری یا بدکاری نیست. بلکه مشکلات ما به حدی است که سطح انتظارات شورا بیش از این است.
وی افزود: اکنون مردم مشکلات زیادی دارند و به این موضوع که مدیریت شهری دچار مشکل است، توجه نمی‌کنند. همچنین باید امید مردم حفظ شود و به این سمت و سو حرکت کنیم. بحث ما حرکت رو به رشد و توسعه شهری است.
عضو شورای شهر اهواز گفت: نه ما انتظار داریم و نه مردم می‌پذیرند که نه تنها پیشرفت و رشد در شهر نداشته باشیم بلکه شاهد پس‌رفت باشیم. بنابراین ایراد اصلی ما در مدیریت شهری به دلیل سطح انتظارات است و امیدواریم فرصت‌ها را به فرد دیگر بدهند تا مشکل رفع شود.
لطفعلی‌زاده با بیان اینکه شورای پنجم منتقدان زیادی دارد، گفت: در حال حاضر شهر و جایگاه شورای شهر در جامعه تنزل پیدا کرده و متزلزل شده است. 
وی با اشاره به رشد بودجه برخی کلانشهرها در شرایط اقتصادی فعلی، تصریح کرد: تصور می‌شد که از سال 95 تا 96، 10 تا 15 درصد افزایش رشد داشته باشیم، اما این گونه نبود و هنوز مشخص نشده که در سال 97 رشد داشته‌ایم یا خیر.
عضو شورای شهر اهواز بیان کرد: من به صورت شفاف به آقای کتانباف گفتم تاکنون تلاش کردیم که به عنوان شهردار بمانی اما اکنون که رغبت نداری یا هر مورد دیگری، دیگر نمی‌خواهم شهردار اهواز بماند.
وی افزود: عنوان می‌شد که سرانه فضای سبز اهواز باید 13 متر باشد اما مگر سرانه افزایش یافته است؟ آیا کسی از شهروندان وجود دارد که از وضعیت رفت و روب رضایتمندی داشته باشد؟
لطفعلی زاده بیان کرد: مدیریت شهری متزلزل شده است و یک هماهنگ‌کننده خوب و بدون تعارف می‌خواهد. قرار نیست که مدیریت شهری زیر بار خواسته نامشروع اعضای شورا یا هر کس دیگر برود.
وی با اشاره به دیگر موارد مورد انتقاد در عملکرد شهردار اهواز گفت: با رخ دادن سیل، در بحث فضای سبز بهانه‌های خوبی برای گزارش دهی داریم. عدم ایجاد پارک، عدم رفت و روب مناسب و بحث ساماندهی و نظم مستمری‌ها از موارد دیگر مورد نقد است. اهواز در زمان وقوع سیل خراب شد. زیرساخت‌ها مخصوصا در بحث فاضلاب مشکل دارد و بسیاری از زیرساخت‌ها تخریب شده است. اما مگر می‌توانیم بگوییم به دلیل مشکلات نمی‌توانیم کاری کنیم؟
لطفعلی‌زاده بیان کرد: پیگیر آن هستیم که فرصت‌ها را در اختیار کسی دیگر قرار دهیم. اما به این نکته‌ای که آقای فلسفی در خصوص عدم ارائه کمک یا برنامه از سوی اعضای شورای شهر به شهردار مطرح کردند، مورد قبول است.
وی افزود: هدف ما تغییر به سمت و سوی رشد و توسعه است و با تمام فشارها و لابی‌ها از مسیر خود منحرف نشدیم.
انتهای پیام

http://www.khozestan-online.ir/fa/News/118842/دلایل-تغییر؛-آنچه-موافقان-استیضاح-کتانباف-مطرح-کردند
بستن   چاپ