پیام خوزستان
عضو شورای شهر اهواز با اشاره به استیضاح و برکناری شهردار:
تصمیم امروز شورای شهر اهواز یک تصمیم تاریخی است
جمعه 27 ارديبهشت 1398 - 00:48:02
پیام خوزستان - عضو شورای شهر اهواز در نطق پیش از دستور خود در دفاع از استیضاح کتانباف گفت: تصمیم امروز اعضای شورای شهر اهواز یک تصمیم تاریخی است که آینده شهر اهواز را رقم خواهد زد.
به گزارش ایسنا - منطقه خوزستان، محمدهادی قنوات در نطق پیش از دستور خود در هفتاد و نهمین جلسه علنی شورای شهر اهواز که امروز (26 اردیبهشت ماه) با دستورکار استیضاح شهردار برگزار شد، با بیان اینکه در این نطق، صدای مردمِ بی‌صدای اهواز هستم، اظهار کرد: شورای پنجم با پشتوانه سرمایه اجتماعی شهروندان اهوازی از هر جناح و قوم و سلیقه‌ای تشکیل شده است. 
وی افزود: امروز 21 ماه پس از تحلیف شورا و 20 ماه پس از انتخاب شهردار اهواز با 13 رأی؛ این سرمایۀ اجتماعی مانند کوهی از یخ در برابر آتشِ بی‌انگیزگی و بی‌برنامگی قرار گرفته است. 
عضو شورای شهر اهواز گفت: در راستای عمل به سوگندی که در روز تحلیف برای صیانت از امانت و انجام وظایف نمایندگی مردم یاد کرده‌ام، مطالب خود را بیان می‌کنم. مطالبه عمومی شهروندان اهوازی که در شعارهای انتخاباتی اعضای شورای پنجم تبلور یافت؛ مبارزه با فساد، کارآمد ساختن مجموعه مدیریت شهری و محرومیت‌زدایی از مناطق کم برخوردار اهواز بود. 
قنوات ادامه داد: شهرداری اهواز با هزاران کارگر زحمتکش، صدها متخصص توانمند و ده‌ها نخبه علمی متعهد، این ظرفیت را داشت که مبداء تحولی سترگ برای شهر اهواز باشد. شورای شهر هم یک فرد با تجربه و خوش‌نام را برای شهرداری اهواز برگزید و من هم در انتخاب وی نقشی بر عهده داشتم. 
عضو شورای شهر اهواز تصریح کرد: یکی از انتقادات همیشگی به مدیریت استان خوزستان، عدم ثبات مدیریت‌هاست. از این رو علیرغم پیشنهادهای برخی از اعضا تاکید داشتم که باید شهردار فرصت کافی برای ارائه برنامه‌های خود داشته باشد‌ بنابراین حدود دو سال فرصت کافی در اختیار شهردار گذاشتیم و وی را در خدمت به شهروندان یاری رساندم، اما حالا در نیمه راه، بر مبنای تحلیل شرایط و وضعیت موجود، تغییر مدیریت شهری را نسخه‌ای علاج بخش برای مشکلات شهر می‌دانم تا شاید خون و هوای تازه، موجب تغییر و بهبود شرایط موجود شود. 
وی گفت: قرار بود شهرداری برای همه شهروندان به اتاق شیشه‌ای تبدیل شود حال آنکه حتی اعضای شورا نیز از بسیاری تصمیمات بی‌خبرند و هنوز هم اطلاعات، درون سیستم مدیریت شهری شفاف نیست و این گونه مشکلات که ناشی از عدم اصلاح ساختاری است، صدای اعتراض شهروندان را درآورده است. چرا نهضت خدمت و رفع محرومیت مناطق حاشیه‌ای بر زمین ماند؟ 
قنوات خاطرنشان کرد: آسفالت معابر و شریان‌های مواصلاتی کدام شهر ایران به خرابی شهر اهواز است؟ همچنین شهردار اهواز می‌توانست با تعامل و رایزنی نسبت به نوسازی ناوگان حمل و نقل شهری فرسوده و کم تعداد اهواز اقدام کند. 
وی ادامه داد: شهردار می‌توانست نسبت به ساماندهی بلوارهای اصلی و معابر اهواز که به اشغال متصرفین درآمده است، اقدام کند و این تهدید به فرصتی برای ایجاد اشتغال تبدیل شود. 
عضو شورای شهر اهواز عنوان کرد: شهردار اهواز می‌توانست پل‌های عابرپیاده مکانیزه اهواز را با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی به چرخه خدمت بازگرداند. شهردار اهواز بایستی اهتمام ویژه‌ای در این وضعیت آب و هوایی، نسبت به ایستگاه‌های اتوبوس و تاکسی جهت تجهیز به سیستم سرمایشی می‌داشت. 
وی تصریح کرد: شهردار اهواز می‌توانست با استفاده از اعتبارات ملی ریزگردها، وضعیت پارک‌ها، فضای سبز اهواز و کمربند سبز اهواز را متحول کرده و ارتقا بخشد. شهردار اهواز بایستی توجه بیشتری به وضعیت پرداخت حقوق کارگران خدمات شهری و فضای سبز می‌کرد. 
قنوات بیان کرد: چرا مترو اهواز به موزه تبدیل شده؟ چرا حتی یک پارکینگ در هسته مرکزی شهر احداث نشد؟ شهرداری باید نسبت به تعامل با شرکت آب و فاضلاب برای رسیدگی به وضعیت بحرانی دفع فاضلاب و آب‌های سطحی اهواز اقدام کند. چرا شهرداری نمی‌تواند حقوق مردم اهواز را از وزارت نفت استیفا کند؟
وی ادامه داد: چرا سیستم دیجیتال و GIS املاک شهر اهواز راه‌اندازی نشد؟ نقشه‌برداری هوایی اهواز به کجا رسید؟ 
عضو شورای شهر اهواز گفت: در این دوره جدید مدیریت شهری انتظار داشتیم پروژه‌های شاخص عمرانی که مردم شورای پنجم را با آن ارزیابی کنند، کلنگ بخورد. نباید به اتمام پروژه‌های نیمه‌تمام بسنده می‌شد. 
وی افزود: آیا شخص شهردار اهواز از روند خدمت‌رسانی به شهروندان در بخش خدمات شهری راضی است؟ آیا شخص شهردار اهواز از فعالیت‌های شهرداری در جذب سرمایه‌گذار بخش خصوصی رضایت دارد و چرا حتی یک قرارداد در این زمینه منعقد نشد؟ سامانه ارتباطی مدیریت شهری و مکانیزم شهروندمداری و پاسخگویی بهنگام و دقیق و علمی به شهروندان اهوازی کجاست؟ 
قنوات بیان کرد: چرا مدیریت شهری در کلانشهر اهواز به شکل سنتی و شخص محور اداره می‌شود به نحوی که بسیاری از مدیران با‌سابقه و متخصص شهرداری از نبود اختیارات لازم برای اداره مدیریت تحت امر و هدایت خود انتقاد می‌کنند.
عضو شورای شهر اهواز تصریح کرد: مگر قرار نبود برای کارکنان و کارگران شهرداری یک مجموعه رفاهی و تفریحی احداث شود، چه شد؟ مگر قرار نبود هر سه ماه به شورا گزارش عملکرد داده شود، چه شد؟ فرصت‌ها از دست رفت و زمان باقی مانده اندک است. 
وی گفت: منکر فعالیت‌های جناب کتانباف نیستم. وضعیت اهواز بحرانی است و انتظار ما بیش از اداره معمولی شهر است. باید برای یک لحظه تعلقات جناحی، گروهی و عاطفی خود را کنار بگذاریم و در پیشگاه افکار عمومی پاسخ دهیم. 
قنوات بیان کرد: پیشنهاد اول من برای شهرداری اهواز کتانباف بود. بیشترین حمایت هم توسط من از شخص شهردار انجام شد. یکی از دلایل جدّی من برای طرح سوال و استیضاح و اصرار بر تغییر مدیریت، رعایت شان و حال کتانباف است. 
عضو شورای شهر اهواز خاطرنشان کرد: ادامه روند فعلی بیشترین آسیب را متوجه شخصیت و سابقه کتانباف می‌کند. آیا می‌توان مدعی بود که مناطقی مانند منبع آب، گلدشت، مندلی، عین2، بروال، آل صافی، شهرک اندیشه، شهرک پیام، فدک، مهدیس و زرگان متحول شده‌اند؟ 
وی افزود: آیا وضعیت مناطقی مانند زیتون کارمندی و کارگری، هسته مرکزی شهر و حتی کیانپارس و گلستان بدتر از گذشته نشده است؟ مردم و نخبگان اهوازی بدانند شورای پنجم از هیچ اقدامی در حمایت از شهردار منتخب خود فروگذار نکرد. 
قنوات گفت: بیشترین اختیارات در تاریخ شوراهای شهر اهواز به شهردار بیست و سوم اعطا شد. کمترین دخالت توسط اعضای شورا در چیدمان مدیران، استخدام‌ها و نحوه اجرای پروژه‌ها انجام شده است. 
وی ادامه داد: کمترین حاشیه‌سازی از سوی شورای پنجم پیش روی فعالیت شهردار ایجاد شد. آن هم شورایی که از مدیران با سابقه اجرایی، اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و از افراد برجسته و خوش‌نام شهر اهواز تشکیل شده و من به عنوان عضو کوچکی از این جمع، عضویت در این شورا و همکاری با تک تک اعضای شورا را یک افتخار و توفیق بزرگ در کارنامه خود می‌دانم. 
عضو شورای شهر اهواز تصریح کرد: متاسفانه با وجود همه مساعدت‌های شورای پنجم از همان سال اول شاهد استعفاهای مکرر شهردار بودیم که آثار سوِئی در کاهش انگیزه مدیران و کارکنان شهرداری داشت. امروز بیش از هر زمان دیگری نیازمند تزریق خون تازه‌ای به مدیریت شهری اهواز هستیم. 
وی بیان کرد: در دهه پنجم انقلاب اسلامی مهم‌ترین چالش نظام، افزایش کارآمدی در همه حوزه‌هاست. چنان‌که می‌بینیم مقام معظم رهبری با جوان‌گرایی، فصلی تازه در مدیریت کشور گشوده است. شهرداری اهواز نیز نیازمند تحول، شجاعت و فعالیت هدفمند و شبانه‌روزی است. 
قنوات تاکید کرد: تغییر مدیریت الزاما به معنای ناکارآمدی نیست بلکه بر انگیزه‌ها خواهد افزود و شعله امید را در شهر می افروزد چراکه در نیمه راه شورای پنجم قرار داریم و باید برای تحولات بزرگ، تصمیمات سخت اتخاذ کنیم. امیدواریم در سایه تغییر مدیریت، همدلی اعضای شورای شهر و وحدت مدیران شهری، قطار مدیریت شهری اهواز با سرعت بیشتری در جهت توسعه و آبادانی شهر اهواز حرکت کند. 
وی گفت: تصمیم امروز اعضای شورای شهر اهواز یک تصمیم تاریخی است که آینده شهر اهواز را رقم خواهد زد.
انتهای پیام

http://www.khozestan-online.ir/fa/News/118845/تصمیم-امروز-شورای-شهر-اهواز-یک-تصمیم-تاریخی-است
بستن   چاپ