پیام خوزستان
فواید صنعت نیشکر برای هوای خوزستان بیش ازضرر آن است/ یک صدایی نیاز توسعه استان
شنبه 15 مهر 1396 - 12:07:21 AM
ایرنا - اجتماعی
خوزستان آنلاین -  مدیر کل مدیریت بحران خوزستان با بیان این که شرکت کشت و صنعت نیشکر در خوزستان طرح عظیمی است که بد جلوه داده شده است گفت: نیشکر سه برابر آلودگی خود دی اکسید کربن را از هوا جذب می‌کند بنابر این سودش از ضررش برای هوای خوزستان بیشتر است.
کیامرث حاجی زاده  اظهار کرد: این در حالی است که در زمان آتش سوزی مزارع نیشکر فقط یک برابر دی اکسید کربن پس میدهد بنابر این 2 برابر ضررش سود به هوای استان می‌رساند.
وی با تاکید بر حمایت از صنایع اشتغال زایی چون کشت و صنعت نیشکر اظهار کرد: خاکسترهای ناشی از آتش زدن مزارع نیشکر مادامی که مستقیم وارد ریه نشوند خطری برای افراد ندارد.
وی گفت: اگر امروز این صنعت در خوزستان نبود اکثر زمین‌های استان به کانون ریزگردها تبدیل شده بود.
وی با بیان این که این شرکت بیش از 20 هزار نفر را مشغول به کار کرده است اظهار کرد: این حوزه قطب صنعت کشور است که باید به آن کمک کنیم و در کنار آن پیوست‌های زیست محیطی را نیز لحاظ کنیم.
مدیر کل مدیریت بحران خوزستان اظهار کرد: این شرکت علاوه بر ایجاد اشتغال با توجه به کشت آن در مرزهای استان به امنیت این استان نیز کمک کرده است.
وی گفتک شرکت توسعه نیشکر در حوزه خدمات اجتماعی نیز فعالیت هایی داشته است که به عنوان نمونه در سال جاری این شرکت برای مقابله با ریزگردها 100هزار ماسک تهیه کرده است.
وی بیان کرد: 2 شرکت نیشکر دعبل خزاعی و دهخدا در این استان موظف شده اند 50 درصد کشت نیشکر خود را به صورت برداشت سبز داشته باشند که این میزان در گذشته 20 درصد بوده است.
حاجی زاده با بیان این که مهمترین کار در توسعه نیشکر تکمیل صنایع جانبی است بیان کرد: پایگاه اطفای حریق در شرکت دعبل خزاعی برای فعالیت در 2 بخش نئوپان و الکل سازی ایجاد شده است.
*** مشکل آب شرب شهرهای زاگرس‌نشین سه ساله حل می‌شود
وی با اشاره به مساله آب شرب در برخی شهرهای خوزستان گفت: طبق گزارش شرکت آب و فاضلاب خوزستان چه در بخش روستایی و چه شهری، اکثر شهرهای حوزه زاگرس که در کنار منابع عظیم آب قرار دارند دچار تنش آبی هستند زیرا زیرساخت آبرسانی ندارند.
مدیر کل مدیریت بحران خوزستان تصریح کرد: با توجه به مصوبه دولت برای تامیت آب شرب شمال شرق، مشکل آب شرب اغلب شهرهای حوزه زاگرس در یک دوره سه ساله حل خواهد شد.
وی بیان کرد: مشکل آب شرب ایذه با وارد مدار کردن 2 چاه آب جدید برطرف شد، دهدز نیز که خود در کنار 2 سد عظیم واقع شده و حوزه آب خوان محسوب می‌شود امسال تشنه بود که مصوب شد در پروژه آب شمال شرق قرار گیرد.
حاجی‌زاده با بیان این که مناطق آغاجاری، هندیجان، دهدز، ایذه و شهرهای بالادست امسال مشکل آب شرب داشتند بیان کرد: البته این مشکل به صورت قطعی آب نبود بلکه اغلب افت فشار آب داشتند که به منظور کاهش این مشکل چندین چاه حفر و وارد مدارشد.
وی با اشاره به چگونگی پرداخت خسارت‌های سیل سال 95 در خوزستان گفت: پرداخت خسارات به 2 صورت انجام شد که بخشی از کشاورزان که در آن زمان بیمه بودند از طریق بیمه به آنها خسارت پرداخت شد.
مدیر کل مدیریت بحران خوزستان افزود: براساس گزارش بانک کشاورزی استان خوزستان در پرداخت بیمه خسارت کشاورزی استان دوم در سطح کشور است و جذب اعتبارات خوبی نیز در این زمینه دارد.
وی با اشاره به وضعیت کشاورزانی که بیمه نبودند خاطرنشان کرد: باتوجه به این که کشت گندم این کشاورزان دچار مشکل شد و با نرخ پایین‌تر گندم های آنان خریداری شد مقرر شد مابه تفاوت این میزان از طرف جهاد کشاورزی استان پیگیری و پرداخت شود اما تا کنون پرداخت نشده است به طوریکه میزان مابه تفاوت آن 30 میلیارد ریال است.
حاجی زاده ادامه داد: البته بیشتر خسارات وارده در بحث های زیرساختی مانند ابنیه، جاده‌ها و... بود که بدین منظور در سال 95، 300 میلیارد ریال اعتبار در قالب ماده 12 برای دستگاه‌‌های مختلف تخصیص داده شد اما به علت وضعیت بحرانی بودجه‌ها این اعتبار با وجود ابلاغ تامین نشد.
وی با بیان این که این اعتبار در سال 96 تنفیذ شد اظهار کرد: البته در این مدت دستگاه های متولی و مربوطه کارهایی را در بحث زیر ساخت ها در منطقه انجام داده اند اما قرار است این 300 میلیارد ریال تخصیص داده شود.
***سرنوشت روستای میراحمد دهدز
مدیر کل مدیریت بحران خوزستان با اشاره به وضعیت روستای میر احمد دهدز بیان کرد: وقتی در این روستا سد راه اندازی شد می‌بایست فکری به حال آن می‌شد هرچند که سد به تنهایی عامل رانش آن نیست اما این روستا روی گسل واقع شده و خاک آن نیز رسی است که نفوذ پذیری آب در آن زیاد است.
وی افزود: مطالعات آن توسط اداره کل زمین شناسی استان انجام شده است و اداره کل بنیاد مسکن و شهر سازی استان نیز برآورد ریالی آن را محاسبه کرده است.
حاجی زاده با بیان این که 50 میلیارد ریال اعتبار در ستاد بحران استان برای آن مصوب شده است گفت: به زودی منطقه مناسب برای این روستا که نزدیک به زمین های کشاورزی آن‌ها است و از نظر ایمنی مشکلی ندارد جانمایی می شود و با همت بنیاد مسکن کار جابجایی روستا در آن محل آغاز می‌شود.
***غرق شدگی بحران نیست
وی بیان کرد: مساله غرق شدگی در کل کشور جزو موارد بحران نیست اما در سال جاری مواردی چون حادثه غرق شدگی چال کندی به شکل انسان دوستانه در دستور کار مدیریت بحران استان قرار گرفت.
مدیر کل مدیریت بحران استانداری افزود: در خوزستان در حوزه زیرساخت‌ها و تجهیزات امدادی مشکل وجود دارد که براساس سیاست‌های در نظر گرفته شده قرار است تا پایان سال به تجهیزات امدادی استان اضافه شود.
وی بر نصب علایم هشدار دهنده در حاشیه رودخانه‌ها به عنوان عامل باز دارنده تاکید کرد و گفت: استان خوزستان بهترین آب و مناطق گردشگری آبی را در جای جای خود دارد که شهرداری‌ها باید در این زمینه ورود پیدا کنند و اگر نمی توانند بخش خصوصی را به کار گیرند چراکه در این زمینه کم کاری شده است.
حاجی زاده با بیان اینکه گردشگری آبی منبع درآمد خوبی برای استان است و خوزستان در این زمینه می تواند به قطب گردشگری تبدیل شود توضیح داد: در شهری‎هایی مانند دزفول، شوشتر و اهواز می توان مانند شهرهای شمالی کشور اقدام به ساخت پلاژهایی با امکانات ویژه نمود و تورهای گردشگری باید سامان‌دهی شوند.
*** زیرساخت نامناسب معضل اساسی خوزستان
وی اظهار کرد: یکی از معضلات اساسی در استان خوزستان مربوط به حوزه زیرساخت‌ها است و زیرساختها فعلی استانی که خود قطب بزرگ اقتصادی و قلب تپنده کشور است مناسب این استان نیست.
مدیر کل مدیریت بحران خوزستان با اشاره به دلایل فرسوده بودن زیرساخت های استان گفت: بسیاری از زیرساخت‌های استان پیش از پیروزی انقلاب اسلامی ایجاد شده‌اند که با آغاز انقلاب اسلامی ایران و جنگ تحمیلی نیز آسیب هایی به آن ها وارد شد.
وی بیان کرد: در ادوار گذشته نسبت به فرسوده بودن زیرساخت‌ها مُسکنی برخورد شده است.
***آبگیری بیش از 80 درصد هورالعظیم
حاجی زاده تصریح کرد: با پیگیری های ویژه دولت تدبیر و امید، حوضچه‌های چهار و پنج از کانون ریزگرد خارج شد و براساس آخرین آمار محیط زیست و سازمان آب و برق خوزستان بیش از 80 درصد هور العظیم آبگیری شده است.
وی بیان کرد: دولت تدبیر و امید به خاطر اقداماتی مانند اجرای طرح‌های محیط زیستی از جمله احیای دریاچه ارومیه، تامین حق آبه‌های تالاب خوزستان دولت محیط زیست نام گرفت.
مدیر کل مدیریت بحران خوزستان با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری توضیح داد: محیط زیست بحث ملی است و مربوط به این دولت و آن دولت یا این جناح و آن جناح نیست و باید محیط زیست را برای نسل های آینده نگه داریم.
وی با اشاره به دلایل ایجاد کانون‌های ریزگرد بیان کرد: دخالت‌های بی‎جا از سوی عوامل انسانی در عرصه‌های طبیعی و محیط زیست، کشت بی رویه در بالا دست بدون مجوز جهاد کشاورزی، حفر چاهای بسیار و همچنین کارهای غیرکارشناسی صورت گرفته باعث شده 2 حوضچه بزرگ شماره چهار و پنج تالاب هور العظیم در گذشته به کانون ریزگزد تبدیل شوند.
حاجی زاده ادامه داد: تاثیر شرایط اقلیمی و آب و هوایی در کل جهان، منطقه و ایران و همچنین چندین سال خشکسالی پی در پی موجب افزایش خشکی در تالاب ها شده است.
وی افزود: همچنین تامین نشدن حق آبه از سوی کشور عراق در بخشی از تالاب هور العظیم نیز مزید بر علت شده است زیرا یک سوم تالاب در کشور ما و 2 سوم در کشور عراق است که کاملا خشک است.
***افتتاح کانال آبرسانی به کانونهای فوق حاد ریزگردها در اوایل آبان سال جاری
وی با اشاره به سیاست های دولت برای مقابله با ریزگردها گفت بیان کرد: بحث آبرسانی به کانون های فوق حاد گرد و غبار در جنوب شرق اهواز که شامل 42 هزار هکتار است و در دراز مدت به صد هزار هکتار خواهد رسید بسیار موثر است.
مدیر کل مدیریت بحران خوزستان بیان کرد: این کانال آبرسانی به طول 44 کیلومتر تا اوایل آبان ماه احداث و آب اندازی میشود.
وی با اشاره به نهال کاری در بخش دیگر کانون های ریز گرد بیان کرد: چندین هزار هکتار تاکنون نهال کاری شده است و ادامه کاشت آنها آن با اولین بارش باران که انجام می شود، بر اساس مصوبه دولت 38 هزار هکتار از این اراضی باید نهال کاری شوند.
حاجی زاده به بحران قطع برق و آب در بهمن سال 95 اشاره کرد و گفت: برای اولین بار مصوبه 23 هزار میلیارد تومانی که در بخش های مختلف برای استان در نظر گرفته شد و بیشتر منوط به بخش زیرساخت‌ها مثل آب و برق و فاضلاب است مصوب شد.
وی با اشاره به اهمیت مساله پیش‌بینی و پیشگری در حوزه مقاوم سازی شهرها گفت: استان خوزستان زلزله خیز است و زمین لرزه‌های متعددی به ویژه در بخش‌های دامنه های زاگرس اتفاق افتاده که ضرورت مقاوم سازی در مناطق روستایی و شهری احساس می‎شود.
مدیر کل مدیریت بحران خوزستان بیان کرد: سال 93 حدود180 میلیارد ریال تسهیلات چهار درصدی از سوی بانکها برای بحث مقاوم سازی و 10میلیارد ریال نیز برای لوازم خانگی که در اثر ساعقه دچار آسیب شده اند در نظر گرفته شد.
وی ادامه داد: میزان اعتبار برای سال 95 و 96 در بخش مسکونی و مقاوم سازی اعتبار را از 180 میلیارد ریال به بیش از 440 میلیارد ریال افزایش دادیم و در بخش لوازم خانگی نیز به بیش از 30 میلیارد ریال افزایش پیدا کرد.
***آماده سازی 200هزار ماسک تاکنون
حاجی زاده تصریح کرد: در روزهای گرد و خاکی موظف به تهیه ماسک رایگان برای مردم هستیم که در این راستا شرکت هایی که حتی خودشان عامل افزایش آلاینده ها هستند را ملزم به تهییه ماسک فیلتر دار و قابل شستشو کرده ایم.
وی بیان کرد: بیش از 200 هزار ماسک تاکنون در انبار ذخیره شده است که به فرمانداری های شهرهای در معرض گرد و غبار تحویل داده شده‌اند.
مدیر کل مدیریت بحران خوزستان با اشاره به آتش سوز‌ی‌هایی که در استان به ویژه جنگل‎ها رخ می دهد گفت: دلیل عمده بسیاری از این آتش سوزی ها به نزاع های طایفه ای و اختلافات داخلی مربوط است.
وی ادامه داد: خوزستان بیش از پنج درصد از عرصه‌های جنگلی را در خود جای داده است اما یک پایگاه اطفای حریق ثابت جنگل ندارد که در ابتدای سال راه احداث آن مصوب شد و بدین منظور چهار مکان جانمایی شد تا توسط سازمان منابع طبیعی راه اندازی شود.
حاجی زاده بیان کرد: خلا آموزش در استان بسیار احساس می شود و آگاه سازی مردم، کشاورزان و دامداران و کسانی که در حاشیه جنگل ها کشت یا دامداری می‌کنند بسیار اهمیت دارد چرا که آتش زدن مزارع پس از کشت اکوسیستم را برهم میزند و زمین کشاورزی برای کشت دوباره آسیب می‌بیند.
***یک صدایی نیاز توسعه استان
وی در پایان با طرح این سوال که چرا خوزستان با وجود منابع مختلف هنوز توسعه نیافته است گفت: لازم است که در استان مطالبه گری یک صدایی داشته باشیم و انتظار می‌رود علمای استان، نمایندگان استان در مجلس خبرگان، نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی، احزاب، خبرنگاران برای توسعه و مطالبات استان یک صدا شوند.
وی بیان کرد: باید از نزاع های سیاسی و قومی جلوگیری شود زیرا موجب می شود قشر نخبه و تحصیلکرده دچار مشکل شود.
حاجی زاده افزود: دامن زدن به بحران ها موجب خروج سرمایه از استان می‌شود درحال حاضر بسیاری از مسولان کشور نسبت به مسایل استان حساس هستند اما این که از مسایل کوچک معضل بزرگ بسازید موجب ایجاد ناامنی و مهاجرت می شود.



http://www.khozestan-online.ir/fa/News/11923/فواید-صنعت-نیشکر-برای-هوای-خوزستان-بیش-ازضرر-آن-است--یک-صدایی-نیاز-توسعه-استان
بستن   چاپ