پیام خوزستان
پاکسازی حریم رودخانه ها از سازه های غیرمجاز دولتی آغاز شود
دوشنبه 30 ارديبهشت 1398 - 17:13:48
پیام خوزستان - اهواز - معاون سیاسی اجتماعی استاندار خوزستان گفت: پاکسازی حریم و بستر رودخانه ها باید از ساخت و سازهای غیرمجاز سازمان های دولتی آغاز شود.
علی حسین حسین زاده دوشنبه در گفت وگو با ایرنا با اشاره به بحث های اخیر درباره تعرض به حریم رودخانه ها لزوم آزادسازی این حریم ها، اظهار داشت : سازمان های مرتبط معتقد هستند که ساخت و سازهای غیرمجاز در حریم و بستر رودخانه ها پیامدهایی همچون خسارت سیلاب اخیر دارد، اما برای اصلاح و پاکسازی حریم رودخانه ها باید مسائلی مدنظر قرار گیرد.
وی افزود: اگر قرار باشد حریم و بستر رودخانه ها در سطح استان حفاظت شود، این کار نخست باید از دولت شروع شود و ارگان ها و دستگاه هایی که برخلاف قانون، نه در حریم بلکه در بستر رودخانه ها ساخت و ساز کرده اند، باید برچیده شود.
حسین زاده با اشاره به اینکه مردم شاهد تخلف این دستگاه ها هستند، اضافه کرد : وقتی دستگاه هایی که خود باید حافظ حریم رودخانه باشند برخلاف قانون، سازه ایجاد می کنند، نمی توان از اقدام یک کشاورز که به دلیل سال های خشکسالی در محدوده رودخانه کشت کرده، جلوگیری کرد، اگر چه اقدام آن کشاورز نیز خلاف قانون باشد.
وی با تاکید بر اینکه پاکسازی حریم و بستر باید از ساختمان های غیرمجاز دولتی آغاز شود، تصریح کرد: سازمان آب و برق و استانداری، ساخت و سازهایی در بستر ایجاد کرده اند که باید اقدام برای آزاد سازی حریم را از خودشان آغاز کنند و بعد به سراغ مردم بروند.
معاون سیاسی اجتماعی استاندار خوزستان همچنین درباره طرح جابجایی و ادغام برخی روستاهای واقع در بستر رودخانه ها گفت: این طرح باید با موافقت ذینفعان و اهالی روستاها که قرار است جابه جا شوند، اجرا شود و نظر و خواست و پیشنهادات آنها مورد توجه قرار گیرد.
وی تاکید کرد: با مساله جابه جایی روستاها نمی توان به صورت فیزیکی و طرح صرفا عمرانی برخورد کرد و باید جنبه های فرهنگی اجتماعی، به ویژه خواسته های ذینفعان، نیز در آن لحاظ شود.
حسین زاده افزود: تعیین محل جدید برای استقرار روستاها، بدون نظر روستائیان و ذینفعان به صلاح نیست و قابل استفاده نخواهد بود.
وی با اشاره به تجارب بازسازی بعد از جنگ اظهار داشت: طرح های بازسازی در برخی روستاها که عملیات عمرانی بدون نظر ذینفعان انجام شده، موفقیت آمیز نبوده و در برخی مناطق قابلیت استفاده برای مردم نداشت، به طوری که مردم در برخی روستاها مصالح را جابه جا کرده و در جاهای دیگر استفاده می کردند.
بعد از فروکش کردن سیلاب در بیشتر شهرستان های خوزستان، بحث جابه جایی و ادغام روستاهای واقع در حریم و بستر رودخانه ها مطرح شده است.
رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی اخیرا در سفر به خوزستان در نشست قرارگاه بازسازی و نوسازی مناطق سیل زده گفته است: جابه جایی روستاهای سیل زده خوزستان امکان پذیر نیست لذا نباید بر جابجایی برخی روستاها در مناطق سیل زده پافشاری کرد. این در حالیست که سازمان آب و برق خوزستان اعلام کرده 245 روستای خوزستان در بستر سیلابی رودخانه ها قرار دارند و در سیلاب اخیر نیز 120 روستای استان در بستر سیلابی قرار داشتند که 76 روستا دچار آبگرفتگی شده و وضعیت 32 روستا بحرانی تر بوده است که برای مدیریت رودخانه ها ضرورت دارد جابه جا شوند.
بیش از 50 روز است که خوزستان درگیر سیلاب شده است. طغیان رودخانه های کرخه، دز و کارون، 244 روستا و بیش از 200 هزار نفر در خوزستان درگیر سیل شدند. هم اکنون با فروکش کردن سیلاب 2 روستای حاشیه کرخه دچار آبگرفتگی هستند.
با وجودی که اردوگاه های رسمی اسکان سیل زدگان در خوزستان تعطیل شده، همچنان تعدادی از روستاییان دامدار در حمیدیه و تپه های الله اکبر دشت آزادگان و شوش در اردوگاه های غیررسمی زندگی می کنند.
/6002/9754

http://www.khozestan-online.ir/fa/News/119425/پاکسازی-حریم-رودخانه-ها-از-سازه-های-غیرمجاز-دولتی-آغاز-شود
بستن   چاپ