پیام خوزستان
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان خوزستان عنوان کرد:
نظارت بر ساخت‌وساز منازل آسیب‌دیده در سیل/کاهش درآمدهای نظام‌مهندسی
چهارشنبه 1 خرداد 1398 - 13:57:30
پیام خوزستان - رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان خوزستان گفت: سیل فروکش کرده است اما خسارت‌ها و مسایل پساسیل همچنان ادامه دارد و ممکن است یک یا دو سال آینده مسایل سیلاب در خوزستان در بحث کنترل ساختمان‌ها و مقاوم سازی آن‌ها ادامه داشته باشد.
به گزارش ایسنا – منطقه خوزستان، کمال دویده در نشست خبری که امروز یکم خردادماه در اهواز برگزار شد، با اشاره به اقدامات انجام‌گرفته از سوی سازمان نظام مهندسی در بحث ارائه خدمات در سیل خوزستان، اظهار کرد: سازمان نظام مهندسی مطابق ماده 12 بند 15 قانون نظام مهندسی که به سازمان‌ها اجازه داده است تا در بحث بلایای طبیعی ورود کند، نسبت به ارائه خدمات رسانی به مناطق سیل‌زده خوزستان اقدام کرده است.
وی افزود: این قانون در خصوص بحث زلزله است اما از آنجا که مساله سیل بسیاری از مناطق کشور را تحت شعاع خود قرار داد، اجازه فعالیت برای ارائه خدمات به سازمان‌های نظام مهندسی داده شد تا در این زمینه ورود و نسبت به ارائه خدمات اقدام کنند.
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان خوزستان تصریح کرد: با توجه به اینکه مجموعه نظام‌مهندسی یک مجموعه غیر انتفاعی است و نمی‌تواند بدون مجوز هزینه‌هایی را انجام دهد. پس از اجازه شورای مرکزی نظام مهندسی در بحث سیل ورود کردیم و یک کمیته بحران در همان روزهای ابتدایی سیل در درون سازمان تشکیل دادیم تا در خصوص ارائه خدمات در مناطق سیل‌زده تصمیم گیری کنیم و اقدامات لازم را انجام دهیم.
ارائه خدمات فنی و مهندسی در زمان وقوع سیلاب
دویده ادامه داد: نمایندگان سازمان نظام مهندسی در زمان سیلاب در شهرستان‌های معین که برای خدمات‌رسانی انتخاب شده بودند، حضور پیدا کردند و با هماهنگی با ستادهای مدیریت بحران آن شهرستان‌ها اقدامات لازم را در قالب خدمات مشاوره‌ای و خدمات فنی‌مهندسی انجام دادند.
وی با اشاره به خدمات ارائه‌شده در زمینه احداث سیل‌بندها و دایک‌ها در زمان وقوع سیلاب، گفت: همچنین کمک‌هایی در بحث نقدی از سوی سازمان نظام مهندسی انجام گرفت. در این زمینه با هماهنگی ستاد مدیریت بحران استان و استانداری خوزستان، یک شماره حساب اعلام و نسبت به جمع‌آوری کمک‌های مالی اقدام شد.
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان خوزستان بیان کرد: امیدواریم با شناسایی مناطق آسیب‌دیده و افراد نیازمند، این مبالغ جمع‌آوری شده را به آن‌ها اختصاص دهیم و بتوانیم نسبت به ارائه خدمات لازم به آن‌ها اقدام کنیم و در این راستا گام‌های موثری را برداریم.
نظارت بر ساخت‌وساز واحدهای آسیب‌دیده در سیلاب
دویده با اشاره به انعقاد تفاهم‌نامه با بنیاد مسکن خوزستان، اظهار کرد: یک تفاهم‌نامه میان این سازمان و بنیاد مسکن استان منعقد شده است، تا سازمان نظام مهندسی خوزستان در بحث نظارت بر کار بازسازی، نوسازی و تعمیرات ساختمان‌هایی که در سیلاب آسیب دیده‌اند ورود کند.
وی ادامه داد: بر این اساس مهندسانی که مایل هستند تا در این امر خیر شرکت کنند و کار نظارت بر ساخت و ساز منازل آسیب‌دیده را بر عهده داشته باشند، از تخفیف‌هایی در زمینه‌های مختلف بهره‌مند خواهند شد. سیل فروکش کرده است اما خسارت‌ها و مسایل پساسیل همچنان ادامه دارد و ممکن است یک یا دو سال آینده مسایل سیلاب در خوزستان در بحث کنترل ساختمان‌ها و مقاوم‌سازی آن‌ها ادامه داشته باشد.
جامعه مهندسی کار خود را در سیلاب خوزستان به خوبی انجام داد
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان خوزستان تصریح کرد: مشارکت مهندسان از ابتدای وقوع سیلاب در خوزستان بسیار خوب بود و پس از گذشت چند روز این مشارکت افزایش پیدا کرد. جامعه مهندسی کار خود را در سیلاب خوزستان به صورت خودجوش به خوبی انجام داد و در این زمینه عملکرد مطلوبی داشت.
دویده در خصوص بحث استحکام‌سنجی خانه‌هایی که در سیلاب آب وارد آن‌ها شد، اظهار کرد: باید از ساختمان‌هایی که در سیلاب خوزستان آب وارد آن‌ها شده است بازدید کرد و در این زمینه کارهای کارشناسی انجام داد تا بتوان در خصوص استحکام آن ساختمان‌ها اظهارنظر کرد.
ارائه طرحی برای مقاوم‌سازی منازل آسیب‌دیده از سیلاب خوزستان
وی با بیان اینکه در چند ماه آینده می‌توان گزارش‌های کامل‌تری در خصوص استحکام منازل ارائه داد، گفت: این کار یک کار فنی و تخصصی است و با حضور کارشناسان فنی این مساله بررسی خواهد شد. در این زمینه به دنبال ارائه یک طرح برای مقاوم‌سازی منازل آسیب‌دیده از سیلاب خوزستان هستیم تا در صورت نیاز نسبت به مقاوم سازی، بازسازی و یا بازسازی منازل و ساختمان‌ها اقدام شود.
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان خوزستان با اشاره به اینکه حجم خسارت‌های سیلاب در خوزستان آنقدر بالا است که جبران آن‌ها نیازمند یک عزم ملی است، ادامه داد: ظرفیت‌هایی به لحاظ قانونی برای نظام مهندسی وجود ندارد تا بتواند در بحث ساخت و ساز منازل آسیب‌دیده در سیل ورود کند و در این زمینه نسبت به ارائه خدمات نظارتی و فنی مشاوره‌ای اقدام خواهد کرد.
هزینه‌های نظام‌مهندسی فقط 2 درصد هزینه‌های ساخت یک ساختمان است
دویده با اشاره به بحث هزینه‌های خدمات فنی و مهندسی در بحث ساخت و ساز مسکن، گفت: اینکه گفته می‌شود هزینه‌های خدمات نظام مهندسی بالا است، بحثی منطقی نیست. اگر بخواهیم دیگر هزینه‌های ساخت و ساز را با هزینه خدمات نظام‌مهندسی مقایسه کنیم، هزینه‌های نظام مهندسی فقط 2 درصد کل هزینه‌های ساخت یک ساختمان است.
وی ادامه داد: سازندگان مسکن نیز این مساله را پذیرفته‌اند اما همچنان بر این مساله تاکید دارند و عنوان می‌کنند که هزینه خدمات نظام‌مهندسی بالا است اما اصلا شرایط به این شکل نیست و هزینه‌های نظام مهندسی بر اساس آنچه که تعریف شده است، دریافت می‌شوند.
درآمدهای سازمان نظام مهندسی کاهش پیدا کرده است
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان خوزستان با اشاره به کاهش درآمدهای سازمان نظام مهندسی، گفت: وزیر پیشین راه و شهرسازی با تبصره‌ها و بخشنامه‌هایی که صادر کرد، اختیارات و شرح وظایف سازمان نظام مهندسی را کاهش داد و این مساله باعث شد تا بخشی از درآمدهای مستقیم این سازمان حذف شود و کاهش پیدا کند.
دویده ادامه داد: اتفاق بد دیگری که در بحث درآمدهای این سازمان رخ داد، مساله فرار ظرفیت‌ها بود. در دو یا سه سال گذشته درصد قابل توجهی از نقشه‌های ساختمانی وارد سازمان نمی‌شود و این مساله باعث شده تا شاهد کاهش درآمدها باشیم. همچنین کاهش ساخت و ساز مسکن نیز یکی دیگر از عوامل تشدیدکننده این مساله است.
مبحث "مجریان ذی صلاح" از اصلی‌ترین مطالبات مهندسان
وی با اشاره به اینکه بحث "مجریان ذی صلاح" یکی از اصلی‌ترین مطالبات مهندسان است، عنوان کرد: این مساله یکی از مطالباتی است که به جد می‌تواند بسیاری از مسایل در بحث ساخت و ساز مسکن را در استان خوزستان حل کند. بسیاری از مشکلاتی که اکنون در بحث ساخت و ساز مسکن مطرح می‌شود، در صورتی که مجریان ذی صلاح وجود داشته باشند، حل خواهند شد.
نظارت بر نمای شهری باید توسط سازمان نظام مهندسی انجام بگیرد
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان خوزستان تصریح کرد: بحث مجریان ذی صلاح، صدور شناسنامه فنی-ملکی، فرار ظرفیت‌ها و... را با معاونت شهرسازی مطرح کرده‌ایم و قرار است تا این موضوعات پیگیری شوند. همچنین خواهان بحث کنترل سیما و نمای شهری از سوی سازمان نظام مهندسی هستیم و در این زمینه نباید از سوی نهادی دیگر بر این مساله نظارت شود.
دویده ادامه داد: این مسایل بر بحث ارتقای کیفیت ساخت و ساز در استان کمک شایانی خواهد کرد و امیدواریم خواسته‌های سازمان نظام مهندسی مورد توجه قرا بگیرند و به آن‌ها عمل شود.
انتهای پیام

http://www.khozestan-online.ir/fa/News/119586/نظارت-بر-ساخت‌وساز-منازل-آسیب‌دیده-در-سیل-کاهش-درآمدهای-نظام‌مهندسی
بستن   چاپ