پیام خوزستان
تاسیسات شبکه برق خوزستان فرسوده است
چهارشنبه 1 خرداد 1398 - 13:57:55
پیام خوزستان - اهواز – مدیرعامل شرکت برق منطقه ای خوزستان با اشاره به فرسودگی شبکه برق خوزستان گفت: در اردیبهشت امسال تاسیسات برق فشار قوی خوزستان 60 ساله شد این مساله پیشگامی خوزستان در احداث صنعت برق را نشان می دهد.
محمود دشت بزرگ روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا عنوان کرد: تاسیسات صنعت برق با این عمر بالا نمی توان عملکرد نرمال و بدون مشکل را انتظار داشت، این تاسسات باید نوسازی و بهینه سازی شوند که البته این کار نیازمند تامین منابع مالی قابل توجه است.
وی افزود: ترانس های با قدمت بیش از 50 سال را در شبکه داریم درحالی که طراحی تاسیسات برای شبکه برق حداکثر 30 ساله است لذا این ترانسهای قدیمی سبب کاهش راندمان شبکه و تهدید پایداری شبکه برق می شوند.
مدیرعامل برق منطقه ای خاطر نشان کرد: برای سال 98 شاخص هایی از جمله احداث 11 پروژه پست برق به ظرفیت 854 مگاولت آمپر و 14 پروژه خط به طول 340 کیلومتر مدار برنامه ریزی شده است.
وی افزود: در اجرای پروژه ها به فرض تامین اعتبار، با مشکلات دیگری همچون دراختیار نداشتن زمین توسط دستگاه های مربوطه مواجه هستیم، در نقاط مورد مطالعه برای ساخت پست برق باید زمین مناسب درنظر گرفته شود.
دشت بزرگ گفت: تا پیش از این در طرح های جامع شهری برای استقرار تاسیسات برق هیچ زمینی در نظر گرفته نمی شد اما در چند سال اخیر تلاش کردیم در کمیسیون های مختلف مسئولان و متولیان را متوجه ضرورت این مساله کنیم.
وی ادامه داد: در منطقه ای مانند کیانپارس شاهد تراکم بالای بار شبکه هستیم و تاسیسات برقی که از قبل احداث شده اند در شرایط پرباری قرار دارند و شاید حتی نیاز باشد در تابستان برای جلوگیری از ورود صدمه به تاسیسات در این منطقه برنامه های خاموشی برق بدهیم.
مدیرعامل برق منطقه ای اظهار داشت: حدود سه سال است که یک قطعه زمین در منطقه کیانپارس برای ساخت پست برق مدنظر است اما دستگاه های متولی مشارکت نمی کنند که این یک تهدید جدی برای شهر اهواز تلقی می شود.
وی ادامه داد: همچنین در مسیر اجرای پروژه ها به ویژه خطوط معارضینی وجود دارند که از آنها می خواهیم با شرکت برق منطقه ای همکاری داشته باشند زیرا اینگونه فعالیت های زیرساختی در نهایت به توسعه استان می انجامد.
**پیش بینی یکصد میلیون یورو برای برق خوزستان در سال98
دشت بزرگ یادآور شد: درحال حاضر شرکت برق منطقه ای خوزستان برای خرید 52 دستگاه ترانس فشار قوی قرارداد دارد، بالغ بر سه هزار میلیارد ریال ارزش این قراردادها است.
وی ادامه داد: قرارداد ساخت 6 دستگاه ترانس 400 کیلوولت با یک شرکت داخلی بسته شده است که چهار عدد ترانس 400 به 132کیلوولت و 2 دستگاه 400 به 232 کیلوولت است، ترانس های 400 به 132کیلوولت نخستین ترانس های ساخته شده در داخل با این مقیاس هستند.
مدیرعامل شرکت برق منطقه ای خوزستان تصریح کرد: در بودجه سال 97 مبلغ 50 میلیون دلار برای کاهش اثرات خشکسالی و ریزگردها در شبکه برق خوزستان پیش بینی شده بود و در سال 98 نیز یکصد میلیون یورو در بودجه پیش بینی شده که دستور تخصیص 10 درصد از این بودجه صادر شده است.
**2هزار و 138 دکل در معرض سیلاب بودند
دشت بزرگ در بخشی دیگر از سخنان خود گفت: عرصه نفوذ سیلاب در سطح برق را باید شناسایی می کردیم زیرا شبکه های برق فشار قوی، متوسط و ضعیف در تمام استان خوزستان گستره هستند در گام نخست مواضعی که بیشتر در مسیر طغیان رودخانه ها بودند شناسایی شدند.
وی ادامه داد: متناسب با شرایط اقدامات تامینی و مراقبتی صورت گرفت، برق منطقه ای خوزستان در 2 بخش پست های فشار قوی و خطوط فشار قوی اقدامات لازم برای مقابله با سیلاب را در دستور کار خود قرار داد.
به گفته دشت بزرگ از هفته دوم فروردین ماه تا نیمه نخست اردیبهشت ماه در مجموع 51 پست انتقال و فوق توزیع شناسایی شدند که یا در معرض سیلاب بودند و یا احتمال قرار گرفتن آنها در سیلاب وجود داشت، این میزان پست 24 درصد کل پست های شرکت برق منطقه ای خوزستان را تشکیل می دهد.
وی ادامه داد: 2هزار و 138 دکل نیز در معرض سیلاب قرار داشتند که معادل 13 درصد کل شبکه انتقال و فوق توزیع برق منطقه ای خوزستان است.
مدیرعامل شرکت برق منطقه ای گفت: طراحی شبکه باتوجه به مطالعات بلند مدت در حوزه نقاط مختلف استان، به گونه ای است که خطوط برق کمترین آبگرفتگی را داشته باشد از همین رو نگرانی خاصی از بابت آبگرفتگی دکل ها نداشتیم اما استمرار وجود آب در آن نقاط، امکان رانش زمین و عدم تعادل این دکل ها را تهدید می کرد که البته شاهد بروز چنین رخدادی نبودیم.
وی افزود: هر 2 بخش پست ها و خطوط به صورت صد درصدی پایدار بودند که البته این به معنای عدم آسیب دیدن آنها نیست زیرا ساخت همین سیل بندها در بیرون و داخل تاسیسات و نفوذ آب به آنها مخرب است.
**برآورد اولیه خسارت سه هزار و 500 میلیارد ریالی
دشت بزرگ تصریح کرد: طبق برآوردهای اولیه سه هزار 500 میلیارد ریال خسارت مستقیم و غیر مستقیم به تاسیسات شرکت برق منطقه ای خوزستان وارد شده است اما به طور مستند تاکنون 770 میلیارد ریال خسارت مستقیم شناسایی شده است.
وی ادامه داد: در بودجه سال 98 منابعی برای جبران خسارت سیل وجود ندارد و باید از ردیف محل هایی همچون حوادث غیرمترقبه و ماده 12 مدیریت بحران اعتباراتی برای جبران این خسارت ها اختصاص یابد.
به گفته وی درحال حاضر بیشتر توجه به بازسازی منازل آسیب دیده از سیل معطوف شده است که البته اقدام درستی است اما نباید از حوزه های زیرساختی نیز غافل شد زیرا در نهایت این بخش ها نیز به خود مردم خدمت رسانی می کنند.
دشت بزرگ خاطر نشان کرد: درحال حاضر رشد مصرف شبکه نسبت به نیمه نخست فروردین ماه امسال رشد 100 درصدی را شاهد بوده است و از 2هزار و 300 مگاوات به پنج هزار و 800 مگاوات رسیده است از همین رو زیرساخت ها باید آمادگی لازم برای تامین برق در شرایط پیک مصرف را داشته باشند.
وی با اشاره به لزوم تامین منابع کافی و به موقع برای جبران خسارت به حوزه برق گفت: اگر این خسارت ها به موقع جبران نشود پایداری و امنیت شبکه برق در سطح استان به مخاطره می افتد.
مدیرعامل شرکت برق منطقه ای افزود: در کنار منابعی که برای جبران خسارت های سیل اختصاص می یابد می توان منابع در نظر گرفته شده برای مقابله با خشکسالی را 2 تخصیصه کرد و از آن هم برای مقابله با خشکسالی و هم سیل استفاده نمود.
وی با اشاره به عدم خاموشی برق در استان به دلیل برنامه ریزی بار شبکه گفت: شبکه برق خوزستان به شبکه سراسری متصل است و در صورت وقوع یک اتفاق در شبکه برق استان امکان ناپایداری برق کشور وجود داشت.
وی ادامه داد: نقاط مهم و حیاتی که از مجموعه تاسیسات صنعت برق تغذیه می شوند مانند شرکت های آب و فاضلاب شناسایی شدند و به آنها اعلام شد که در صورت بروز مشکل باید به دنبال روش های جایگزین مانند استفاده از دیزل های برق باشند.
دشت بزرگ اظهار داشت: در همه نقاط دنیا حوادث گذرا ناشی از ماهیت شبکه و مسائل زیست محیطی در تمام بخش ها وجود دارد و در شبکه برق خوزستان نیز ممکن است به وجود بیاید و گروه های تعمیراتی نیز برای همین مسائل آموزش دیده اند و نمی توان ادعا کرد به صورت 100 درصدی هیچ وقفه ای در هیچ جای شبکه به وجود نمی آید.
9887/6002

http://www.khozestan-online.ir/fa/News/119590/تاسیسات-شبکه-برق-خوزستان-فرسوده-است
بستن   چاپ