پیام خوزستان
سند معیشت پایدار روستایی و عشایری خوزستان تدوین شد
چهارشنبه 8 خرداد 1398 - 9:28:57 AM
ایرنا

پیام خوزستان- امید حاجتی با اشاره به اینکه این سند با همکاری دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان تدوین شده است، بیان کرد: برای تهیه این سند در گام نخست از شاخص‌های ارزیابی معیشت پایدار بر اساس تجارب ملی و بین المللی استفاده شد تا در نهایت داده‌های لازم در این رابطه به دست آید.

وی با اشاره به اینکه پس از جمع آوری داده‌ها وضعیت معیشت خوزستان در سطح دهستان‌ها پهنه بندی شد، افزود: بر این اساس وضعیت هرکدام از دهستان‌های خوزستان به لحاظ معیشتی مشخص شد.

رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خوزستان یادآورشد: پهنه بندی صورت گرفته به تفکیک دارای پیشرانه‌های کشاورزی، صنعت، خدمات و گردشگری است.

حاجتی هدف تهیه این سند را سند کاهش آسیب پذیری جوامع روستایی و عشایری بیان کرد و گفت: تاب آوری مردم روستا در مقابل مسایل مختلف نیاز به افزایش دارد که این سند به این موضوع کمک می‌کند.

وی با اشاره به اینکه 121 شاخص در سطح دهستان‌های مختلف برای تهیه این سند جمع آوری شد، ادامه داد: با استفاده از تکنیک‌های مختلف وضیعت اقتصادی هرکدام از روستاها تعیین شده تا برای افزایش تاب آوری لازم برنامه ریزی مناسبی صورت بگیرد.

تهیه برنامه توسعه روستاهای خوزستان

رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خوزستان همچنین با اشاره به تکلیف قانونی که سازمان برنامه و بودجه کشور برای استان‌های سراسر کشور برای تهیه برنامه توسعه روستاها تعیین کرده، بیان کرد: در 2 سال گذشته برای 600 روستای استان این برنامه تهیه شده و قرار است سالانه برنامه 300 روستای خوزستان نیز تدوین شود.

حاجتی با تاکید بر اینکه الزامات جوامع روستایی ضرورت برنامه ریزی محلی در این رابطه را می‌طلبد، گفت: مهمترین هدفی که این برنامه دنبال می‌کند جلوگیری از مهاجرات مردم روستا به شهرها است تا از آسیب‌های اجتماعی به ویژه حاشیه نشینی جلوگیری کند.

وی یادآور شد: جامعه روستایی با جامعه شهری از تفاوت‌هایی برخوردار است که به نظر می‌آید تفکیک برنامه در سطح شهری و روستایی لازم است و صرف برنامه ریزی شهرستانی در خیلی از زمینه‌ها پاسخگو نیازها نیست.

رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خوزستان افزود: در این برنامه‌ها معیشت و توانمندسازی به صورت محوری مورد توجه قرار گرفته است تا به شرایط روستاییان که جامعه‌ای مولد هستند برای انجام فعالیت‌ها با رویکرد حفظ امنیت غذایی و تثبیت تولید محصولات کشاورزی کمک شود.

در سند معیشت پایدار روستایی و عشایری خوزستان تنها هفت دهستان در وضعیت معیشت پایدار قرار دارند و بیشتر روستاها در وضعیت نامطلوب و یا خیلی نامطلوب قرار دارند.


http://www.khozestan-online.ir/fa/News/119857/سند-معیشت-پایدار-روستایی-و-عشایری-خوزستان-تدوین-شد
بستن   چاپ