پیام خوزستان
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی دزفول خبر داد:
اجرای طرح کنترل فشار خون در 316 ایستگاه توسط علوم پزشکی دزفول
جمعه 17 خرداد 1398 - 15:51:10
پیام خوزستان - دزفول- معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی دزفول از آغاز اجرای طرح بسیج ملی کنترل فشار خون بالا در 316 ایستگاه مستقر در مناطق تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی دزفول خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر ، شاپور مسعودی فر پیش از ظهر امروز جمعه در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت آغاز طرح بسیج ملی کنترل فشار خون بالا در سالن کنفرانس علوم پزشکی شهرستان، اظهار کرد: در سال 96 حدود 100 هزار نفر در کشور بر اثر بیماری‌های مرتبط با فشار خون جان خود را از دست داده‌اند.
وی با بیان اینکه 15 میلیون نفر در کشور دچار پرفشاری خون هستند، افزود: یکی از بزرگترین مشکلات ما این است که پرفشاری خون یک بیماری دیر علامت بوده که کشف آن طول می‌کشد و عمدتاً بیمار پس از ابتلاء و با عارضه مراجعه می‌کند به گونه‌ای که از جمعیت مذکور تنها 60 درصد از فشار خون بالای خود اطلاع دارند و از این میزان نیز فقط 50 درصد پس از متوجه شدن، دارو مصرف می‌کنند ضمن اینکه از این 60 درصد فقط 20 درصد به دنبال درمان مستمر و اصولی هستند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی دزفول ادامه داد: از سه سال پیش وزارت بهداشت سندی با عنوان سند ملی کنترل بیماری‌های غیر واگیر با افق 1404 را ابلاغ کرد که بر این اساس تمامی کشور و دستگاه‌های مرتبط با سلامت موظف شدند تا سال 1404 شیوع فشار خون بالا را 25 درصد و مصرف نمک را 30 درصد کاهش دهند و زمینه سازی برای دریافت دارو برای بیماری‌های غیر واگیر را تا 70 درصد افزایش دهند که این مهم از سه سال پیش با تدوین برنامه‌های مختلف در حال اجرا است.
مسعودی فر با اشاره به عزم ملی برای کنترل بیماری فشار خون بالا توضیح داد: اولین و مهمترین هدف ما از اجرای این طرح افزایش آگاهی جامعه در خصوص عوامل خطر ایجاد کننده فشار خون، پیامدها، علائم، اهمیت درمان زودرس و تغییر باورها و اطلاع رسانی است.
وی، مشخص کردن شیوع پرفشاری خون و درمان و مراقبت از آن را دومین هدف طرح بسیج ملی کنترل فشار خون بالا برشمرد و گفت: در این دو هدف ما باید شیوه و سبک زندگی مردم را تغییر دهیم. مردم باید به درستی اطلاع داشته باشند که تغذیه سالم، کاهش مصرف سیگار، دخانیات، کاهش استرس و ورزش زیاد موجب کنترل بسیاری از بیماری‌ها به ویژه فشار خون می‌باشند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی دزفول با اشاره به معرفی سه روش برای اجرای این طرح عنوان کرد: در روش اول مردم به خانه‌ها، مراکز و پایگاه‌های بهداشتی در شهر و روستا و در روش دوم به پایگاه‌های مخصوص فشار خون مراجعه کنند. اما سومین روش مربوط به خود اظهاری و ثبت مشخصات فرد توسط خود فرد در سامانه Salamat.Gov.ir است.
مسعودی فر اضافه کرد: مرحله غیرحضوری یا طرح خود اظهاری فشارخون از 27 اردیبهشت ماه همزمان با روز ملی کنترل فشارخون با شعار «فشارخون، بدانیم و اقدام کنیم» با دستور وزیر بهداشت کلید خورد که بدین ترتیب کلیه افراد 30 سال و بالاتر ایرانی و غیر ایرانی ساکن در کشور، بیماران کلیوی و زنان باردار در همه گروه‌های سنی می‌توانند با ورود به سایت salamat.gov.ir نسبت به تکمیل پرسشنامه و ثبت فشارخون خود اقدام کنند.
وی با اشاره به آغاز این طرح از امروز در کشور و انجام اقدامات متعدد طی روزهای گذشته در این خصوص، اظهار کرد: در مدت چهار هفته اخیر و قبل از آغاز کمپین ملی کنترل فشار خون بالا، بالغ بر چهار میلیون و 200 هزار نفر فشار خون خود را سنجش و ثبت کرده‌اند اما از این میزان صرفاً حدود 100 هزار نفر در سامانه ثبت مذکور خود اظهاری کرده‌اند به این معنی که با دستگاه فشار سنج و به صورت مستقل فشار خون خود و یا اطرافیانشان را سنجش و ثبت کرده‌اند.
وی با اشاره به لزوم انجام تست فشار خون و ضرورت گرایش مردم به روش خود اظهاری در سایت مذکور گفت: فرد پس از اینکه مشخصات و شماره خود را در این سایت ثبت کرد به صورت مستمر آگاهی بخشی‌های مختلف به وی با توجه به شرایطش ارسال می‌شود.
معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی دزفول با بیان اینکه 316 ایستگاه ثابت و سیار در حوزه این دانشگاه در سه شهرستان دزفول، شوش، گتوند برای اجرای طرح بسیج ملی کنترل فشار خون بالا مشخص شده‌اند، ادامه داد: از این تعداد، 224 ایستگاه در واقع همان خانه‌های بهداشت، مراکز و پایگاه‌های بهداشتی مستقر در شهرها و روستاهای تحت پوشش دانشگاه دزفول هستند.
اجرای طرح در 3 شهرستان
مسعودی فر با اشاره به استقرار پایگاه‌های سیار در مراکز پرجمعیت همچون هایپر مارکت ها، کلینیک‌ها، کارخانجات و مکان‌هایی همچون آستان سبزقبا در دزفول برای اجرای این طرح و پذیرش مردم، افزود: جمعیت علوم پزشکی دزفول در سه شهرستان دزفول، شوش و گتوند 790 هزار نفر است که از این جمعیت بالغ بر 330 هزار نفر سن بالای 30 سال دارند که هدف اولیه و مهم ما سنجش فشار خون این افراد است.
وی از سنجش فشار خون 42 هزار نفر از جمعیت تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی دزفول طی چند روز اخیر و قبل از آغاز کمپین ملی خبر داد و گفت: از این جمعیت بالغ بر 68 درصد فشار خون نرمالی داشته‌اند و 22 درصد دیگر یا مبتلا به فشار خون بوده و یا در آستانه ابتلاء به آن بودند که باید تحت کنترل و درمان قرار بگیرند.
معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی دزفول با بیان اینکه از امروز تا چهار هفته آینده تلاش می‌کنیم تا تمام جامعه هدف به ویژه 330 هزار نفر افراد بالای 30 سال را وارد طرح کنیم، عنوان کرد: کنترل و پیشگیری از وقوع بیماری فشار خون بالا در افرادی که در شُرف ابتلاء هستند قطعاً مهمترین دستاورد ما خواهد بود.
مسعودی فر همچنین بیان کرد: برای اجرای طرح ملی کنترل فشار خون بالا یکهزار و 400 نفر از نیروهای دانشگاه علوم پزشکی دزفول و 200 نیرو از دیگر دستگاه‌های مرتبط بسیج شده‌اند تا با تلاش مستمر ظرف یک ماه این طرح با موفقیت اجرا شود.
به گزارش مهر، طرح بسیج ملی کنترل فشار خون بالا از روز جمعه 17 خردادماه آغاز و تا روز شنبه 15 تیرماه 98 در کلیه مراکز درمانی، بهداشتی و پایگاه‌های شهری و روستایی در شهرستان‌های دزفول، شوش و گتوند ادامه خواهد داشت.

http://www.khozestan-online.ir/fa/News/120376/اجرای-طرح-کنترل-فشار-خون-در-316-ایستگاه-توسط-علوم-پزشکی-دزفول
بستن   چاپ