پیام خوزستان
سدهای خوزستان برای کشت تابستانه آماده می شوند
يکشنبه 19 خرداد 1398 - 09:59:51
پیام خوزستان - اهواز - مدیر برنامه ریزی منابع آب سازمان آب و برق خوزستان با اشاره به پایان آبگیری سدهای استان گفت: سیاست برنامه ریزی مخازن سدهای استان اکنون تامین کشت تابستانه است و با توجه به تکمیل ظرفیت مخازن آنها، محدودیت خاصی در تامین مصارف معمول وجود ندارد.

داریوش بهارلویی روز شنبه در گفت وگو با ایرنا بیان کرد: پس از فروکش کردن سیل، سیاست برنامه ریزی مخازن سدهای استان، کاهش تدریجی و منظم رهاسازی آب بود تا شرایط بازگشت اهالی روستاهای سیل زده فراهم شود.
وی انجام کشت تابستانه را اولویت برنامه ریزی سدهای استان عنوان کرد و افزود: با توجه به اینکه مخازن سدهای استان تقریباً پر شده است، محدودیت خاصی در تأمین مصارف معمول و نرمال مناطق مختلف وجود ندارد.
به گفته وی درحال حاضر آبگیری سدهای استان به پایان رسیده و روند افزایش خروجی آب برای مصارف تابستانه از حوضه آبریز مارون آغاز شده است.
بهارلویی خاطرنشان کرد: اولویت همیشگی در برنامه ریزی منابع آب سدهای خوزستان تأمین آب شرب و مصارف محیطی زیستی بوده و بعد از آن سایر مصارف مد نظر قرار می‌گیرد که در سال آبی جاری با توجه به تکمیل شدن ظرفیت سدها، تأمین نیازهای مختلف در صورت مصرف صحیح و به اندازه با مشکلی مواجه نخواهد شد.
وی تاکید کرد: کم آبی یکی از ویژگی‌های دائم کشور بوده و در حوضه‌های آبریز رودخانه‌های منتهی به خوزستان نیز این امر صادق است، این در حالیست که هم اکنون بارگذاری و استفاده از سیستم رودخانه‌های کشور فراتر از استانداردهای جهانی است که باید با سیاست‌های تعدیل و حرکت به سمت افزایش راندمان و بهره وری و تغییر رفتار در مصرف آب به تعادل هیدرولوژیکی مناسب در منابع ومصرف آب دست یافت.
بهارلویی با بیان اینکه وقوع یک ترسالی شدید و یا حتی توالی سال‌های مرطوب و عاری از خشکسالی به معنای پایان بحران آب کشور و استان نیست، افزود: بسیار مهم است که با جدیت سازگاری با کم آبی را از اولویت‌های مهم تمامی برنامه ریزی های مرتبط با آب و مصرف آن قرار دهیم.
وی اضافه کرد: تالاب‌ها و آبگیری های استان در سیلاب‌های اخیر جان دوباره ای گرفته‌اند و نباید نیازهای زیست محیطی را با مصرف بی رویه و توسعه ناهمگون در خطر نابودی و خشکی قرار دهیم.
*سد کرخه فراتر از تراز نرمال
مدیر برنامه ریزی منابع آب سازمان آب و برق خوزستان همچنین گفت: 54 درصد میزان ورودی‌های آب از ابتدای سال آبی جاری در طی روزهای گذشته فصل بهار محقق شده است.
وی اظهار داشت: 57 درصد از کل میزان ورودی آب به حوضه‌های آبریز پنجگانه استان و 68 درصد از آب رهاسازی شده متعلق به حوضه‌های دز و کرخه که نشان دهنده خاص بودن شرایط آبی در این حوضه هاست.
بهارلویی یکی از ویژگی‌های سال آبی جاری را همزمانی سیلاب در همه حوضه‌های آبریز استان دانست و گفت: این مساله اگرچه مدیریت سدها را با چالش‌های عدیده روبرو کرد اما با موفقیت انجام شده و از خسارات فراگیر و شدیدی که ماهیت و کلیت خوزستان را متأثر می‌ساخت جلوگیری به عمل آمد.
وی در ادامه با اشاره به تنظیم میزان خروجی آب متناسب با شرایط و مصارف در همه حوضه‌ها گفت: در حال حاضر دبی خروجی سد دز 400 متر مکعب درثانیه، سد گتوند علیا 600 مترمکعب در ثانیه و سد مارون 70 متر مکعب در ثانیه است.
بهارلویی دبی خروجی سد کرخه را 350 مترمکعب درثانیه عنوان کرد و افزود: حجم ذخیره این سد همچنان بالاتر از تراز نرمال و بیش از 5.4 میلیارد مترمکعب است.
به گفته وی جریان رودخانه کارون در اهواز نیز 779 مترمکعب در ثانیه است.
طغیان رودخانه‌های کرخه، دز و کارون در بهار امسال، 21 شهرستان را در خوزستان تحت تأثیر قرار داد و 374 روستا به صورت جزئی و کلی تخلیه شدند.
طبق گزارش جمعیت هلال احمر خوزستان، به 256 هزار و 701 نفر در استان (بیش از 46 هزار و 808 خانوار) امدادرسانی شده است.
در زمان سیلاب، خروجی سد دز تا بیش از سه هزار مترمکعب درثانیه و سد کرخه تا بیش از 2 هزار مترمکعب درثانیه افزایش یافته بود همچنین جریان رودخانه کارون در اهواز به بیش از سه هزار مترمکعب درثانیه رسید که در بیش از یک دهه گذشته بی سابقه بوده است.
9754/6002/

http://www.khozestan-online.ir/fa/News/120482/سدهای-خوزستان-برای-کشت-تابستانه-آماده-می-شوند
بستن   چاپ