پیام خوزستان
کالاهای سرمایه ای و واسطه ای همچنان 85 درصد واردات کشور را شامل می شوند
پنجشنبه 23 خرداد 1398 - 11:10:31
پیام خوزستان - اهواز- وزیر اقتصاد و دارایی تجارت فرامرزی را یکی از مولفه های بسیار مهم در اقتصاد عنوان کرد و گفت: کالاهای سرمایه ای واسطه ای و مواد اولیه همچنان 85 درصد واردات کشور را شامل می شوند.

به گزارش ایرنا فرهاد دژپسند پنجشنبه در حاشیه بازدید از مجتمع تجاری بندر امام خمینی (ره) در جمع خبرنگاران اظهارداشت: امسال به عنوان سال رونق تولید نامگذاری شده و یکی از مولفه هایی که در این زمینه با اهمیت است بهبود فضای کسب و کار است.
وی با اشاره به اینکه واردات کالا در برخی مواقع ممکن است به تولید آسیب بزند، گفت: در ساختار اقتصادی که تجارت فرامرزی اهمیت دارد این موضوع آسیبی به اقتصاد وارد نمی کند.
وزیر اقتصاد و دارایی با بیان اینکه کشور در شرایط تحریم ظالمانه و یک سویه قرار دارد، گفت: در این شرایط تامین کالاهای اساسی از اهمیت قابل توجه ای برخوردار است.
دژپسند به سفر امروز خود به بندر امام خمینی اشاره کرد و ادامه داد: سفر امروز به منظور بررسی روند کارها در گمرک و بندر امام خمینی (ره) انجام شد تا ببینیم روند فعالیت این بندر و واردات و تخلیه کالا به چه نحوی صورت می گیرد که خوشبختانه شاهد فرآیند مطلوبی در این زمینه در بندر امام خمینی هستیم.
وی بندر امام خمینی (ره) را یکی از بنادر نسل سوم و پیشرفته کشور دانست و گفت: در این مجتمع بندری در کنار کارهایی که برای واردات و صادرات صورت می گیرد، واحدهای صنعتی نیز احداث شده که این موضوع خود به تامین کالاهای اساسی برمی گردد.
دژپسند با تاکید بر اینکه کارها در این بندر بر اساس سیستم های مدرن انجام می شوند، گفت: در این راستا می توان امیدوار بود که روند موجود یک روند رو به رشد است.
وزیر اقتصاد و دارایی با اشاره به تلاش های صورت گرفته برای ترخیص کالا از بندر امام خمینی (ره)، گفت: با اقداماتی که صورت گرفته می توان گفت کالاها در این حوزه رسوب نمی شوند و جای نگرانی نیست. ضمن اینکه هر کالایی را نمی توان رسوب تلقی کرد به این خاطر که رسوب بعد از اظهار صورت می گیرد و اگر ماندگاری بعد از اظهار در بندر صورت بگیرد، درواقع از نظر ما به عنوان یک پدیده منفی تلقی می شود.
دژپسند موضوع کنترل کیفیت را یکی از دلایل رسوب کالا در بنادر عنوان کرد و گفت: این موضوع یک امر طبیعی است به این دلیل که کالاهای اساسی با جان مردم سر و کار دارند و نمی توان درباره این کالاها از نظر کنترل کیفیت بی توجه باشیم و لازم است تا ارزیابی های استاندارد و بهداشتی صورت گیرد.
وی افزود: البته باید این روند سرعت پیدا کند و اگر این موارد انجام شوند می توان گفت که فعالیت های بندری و گمرکی در بندرامام خمینی (ره) خیلی خوب در حال انجام است و این روند را می توان در دیگر بنادر تعمیم داد تا کارها تسریع پیدا کنند.
وزیر اقتصاد همچنین از رشد واردات کالاهای اساسی در سه ماه اول سال نسبت به مدت مشابه پارسال خبر داد و گفت: واردات برخی کالاها در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته رشد دو برابر داشته است اما در بندر امام خمینی شاهد رشد حدود 78 درصدی هستیم.
دژپسند یادآور شد: این شرایط برای ما امید بخش است و به مردم کشور این اطمینان داده می شود که در تامین کالاهای اساسی جای نگرانی وجود ندارد.
وزیر اقتصاد و دارایی برای سفری یک روزه صبح پنجشنبه از طریق فرودگاه اهواز وارد خوزستان شد.
بندر امام خمینی بعد از بندر شهید رجایی بزرگترین بندر تجاری ایران است که راه آهن سراسری آن را به پایتخت پیوند می دهد. طول اسکله تجاری مجتمع بندری امام حدود هفت کیلومتر است و سالانه 30 میلیون تن کالا را پذیرش می‌کند که از این رو از بزرگترین و مهم ترین پایانه تجارتی دریایی کشور محسوب می شود.
همزمان با افزایش تعداد شناورهای ورودی حامل کالاهای اساسی به بندر امام خمینی (ره) طی دو ماهه نخست سال جاری بیان با توجه به ضرورت تسهیل و تسریع در پذیرش و تخلیه کشتی های حامل کالاهای اساسی مورد نیاز کشور، یک میلیون و 625 هزار و 946 تن در پایان اردیبهشت ماه جاری تخلیه شد که در نوع خود یک رکورد است.
منطقه ویژه اقتصادی بندری امام خمینی (ره) به عنوان یکی از دروازه های ورود کالاهای اساسی به کشور، نقش و مسئولیت خود را در زنجیره ی تأمین این نوع کالاها با شایستگی ایفا می کند.
رکورد پیشین مجتمع بندری امام خمینی (ره) که طی بهمن ماه سال گذشته به ثبت رسیده معادل یک میلیون و 538 هزار و 175 تن بوده است.
9931/‏6068

http://www.khozestan-online.ir/fa/News/122906/کالاهای-سرمایه-ای-و-واسطه-ای-همچنان-85-درصد-واردات-کشور-را-شامل-می-شوند
بستن   چاپ