پیام خوزستان
آبی از سیلاب‌های خوزستان وارد کانون‌های ریزگرد نشد
دوشنبه 27 خرداد 1398 - 19:29:08
پیام خوزستان - اهواز - مدیر کل مدیریت بحران استانداری خوزستان گفت: با توجه به وضعیت توپوگرافی زمین آبی از سیلاب‌ها وارد عرصه ها و کانون های بحرانی نشده است چرا که سطح عرصه های ریزگرد از سیلاب‌های موجود بالاتر بود.

به گزارش ایرنا کیامرث حاجی زاده روز دوشنبه در نشست بررسی راهکارها و اقدامات لازم برای حل مشکل عرصه‌های ریزگرد در سطح استان در اداره کل مدیریت بحران استان خوزستان اظهار داشت: سیلاب و باران‌های بسیاری که در سال آبی جاری داشتیم عوارضی مانند افزایش تبخیر، افزایش دما و.. را به دنبال دارند که این موارد منجر به خشک شدن سریع خاک و حتی ایجاد کانون‌های ریزگرد جدید می‌شوند.
وی افزود: پروژه نهال کاری که در عرصه‌های ریزگرد کلید خورد جزو پروژه‌های ملی و بسیار مهم در استان خوزستان محسوب می‌شود چراکه اگر این پروژه مهم نبود مقام معظم رهبری به آن ورود نمی‌کردند تا اعتباری از صندوق توسعه ملی به آن تخصیص یابد یا اینکه دولت مصوبه 26 فروردین 96 را به عنوان مهمترین مصوبه نمی‌گذراند.
مدیر کل مدیریت بحران استانداری خوزستان با اشاره به سومین نشستی که برای حل مشکل معارضین کانون‌های ریزگرد برگزار می‌شود ادامه داد: متأسفانه هزینه کرد اعتبارات در کانون‌های ریزگرد به درستی انجام نمی‌شود و نهال‌های کاشته شده نیز در حال خشک شدن هستند.
وی ادامه داد: هیچ گونه اهمال کاری از ناحیه هیچ نهادی در آسیب دیدن نهال‌ها پذیرفته نیست و با این اهمال کاری‌ها قاطعانه برخورد می‌کنیم زیرا پای پروژه ملی و بیت المال در میان است که باید به خوبی مدیریت شود.
حاجی زاده تاکید کرد: جهاد نصر متولی تأمین آب در عرصه‌های ریزگرد در همه حوزه‌های آب اندازی، آب نهال‌ها، مراتع، حفظ ذخیره‌های مرتع و قرنطینه‌ای و مراقبت نهال‌ها است و اگر تاکنون آبی از سوی جهاد نصر به نهال‌ها داده نشده است باید پاسخ گو باشد.
وی با اشاره به نیاز 30 هزار هکتار عرصه ریزگرد به آب توضیح داد: اگر آب جنوب شرق و کانال کوت امیر نبود تاکنون نهال‌ها خشک شده بودند.
مدیر کل مدیریت بحران استانداری خوزستان با تاکید بر به سرانجام رساندن پروژه‌های نهال کاری توضیح داد: برخی دستگاه‌ها فکر می‌کنند کار در عرصه‌های ریزگرد به پایان رسیده است در حالی که این گونه نیست و کار باید همچنان ادامه یابد لذا انتظار ما از جهاد نصر، اداره کل منابع طبیعی و سازمان آب و برق این است که همکاری در این زمینه را مضاعف کنند.
وی تصریح کرد: اداره کل منابع طبیعی ملزم به پرداخت 20 میلیارد ریال جهت راه اندازی کردن پمپ‌های آب در شرکت آب جنوب شرق است و از سوی دیگر نیز مساله ترمیم و برطرف کردن جاده شریف آباد در شهرستان کارون باید هر چه سریع‌تر انجام شود.
**ریزگردها ربطی به میزان بارندگی ندارند
مدیر کل هواشناسی خوزستان نیز بیان کرد: گرد و خاک ناشی از کانون‌های ریزگرد ربطی به میزان بارندگی ندارد لذا باید فکری به حال آنها شود چرا که جنس خاک کانون‌های ریزگرد در خوزستان به گونه‌ای است که اگر یک ماه بارندگی نباشد فعال می‌شوند.
محمد سبزه زاری توضیح داد: در سال گذشته با توجه به اینکه در فصل پاییز بارش خوبی در منطقه داشتیم گرد و خاک کاهش یافت اما در دی ماه طی 20 روز باران نبارید و شاهد بودیم که در بهمن ماه به گرد و خاک شدید گرفتار شدیم.
وی با اشاره به وضعیت دمای استان بیان کرد: از فردا (سه شنبه) دمای استان روند کاهشی خواهد داشت و تا اواخر هفته به 44 تا 43 درجه در اهواز می‌رسد و پیش بینی می‌شود در دهدز دمای هوا به کمتر از 30 درجه سانتیگراد نیز برسد.
مدیر کل هواشناسی خوزستان گفت: اما از سه شنبه هفته آینده دوباره دمای هوا افزایش می‌یابد و در اهواز به 49 می‌رسد، پس از آن نیز در روز چهارشنبه وزش باد شدید خواهیم داشت که براساس سرعت آن می‌توان میزان ریزگرد را پیش بینی کرد.
به گزارش ایرنا در پی طوفان گرد و خاک در بهمن ماه سال 1395 که منجر به قطع آب و گاز و برق و تلفن در تعدادی از شهرهای خوزستان به ویژه کلانشهر اهواز شد، هیأت دولت طرح فوری مقابله با گرد و غبار را مصوب کرد. بر این اساس مقرر شد مهار کانون فوق بحرانی ریزگرد در جنوب شرق اهواز با وسعت بیش از یکصد هزار هکتار در اولویت قرار گیرد.
برآوردها کانون‌های گرد و غبار خوزستان را بیش از 700 هزار هکتار (رسی و ماسه‌ای) نشان می‌دهد که 350 هزار هکتار از آنها بحرانی و بیش از 40 هزار هکتار فوق بحرانی است. کارشناسان بر این باورند که 400 تا 700 هزار هکتار از زمین‌های این استان نیز تنها یک گام با بیابانی شدن فاصله دارند.
بر اساس مطالعات سازمان زمین شناسی، کانون‌های ریزگرد خوزستان را 50 هزار هکتار در جنوب تالاب هورالعظیم، 28 هزار هکتار در شمال خرمشهر، 15 هزار هکتار در شرق اهواز، 112 هزار هکتار در جنوب و جنوب شرق اهواز، 86 هزار هکتار در بندر امام تا امیدیه، 31 هزار هکتار در ماهشهر و هندیجان و 18 هزار هکتار در شرق هندیجان کانون‌های گرد و غبار در خوزستان را تشکیل می‌دهند.
7164/‏6002/‏

http://www.khozestan-online.ir/fa/News/123372/آبی-از-سیلاب‌های-خوزستان-وارد-کانون‌های-ریزگرد-نشد
بستن   چاپ