پیام خوزستان
مطلوبیت آب در مناطق سیل زده خوزستان پایین است
چهارشنبه 29 خرداد 1398 - 22:59:16
پیام خوزستان - اهواز – سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با ارائه گزارش از وضعیت مطلوبیت میکروبی آب در حوزه شهری در 2 ماهه اول سال 98 گفت: انتظار داریم مطلوبیت میکروبی آب به 100 درصد برسد چرا که این مطلوبیت در مناطق سیل زده خوزستان پایین است.

سیدمهدی حسینی زاده چهارشنبه در کارگروه سلامت و امنیت غذایی در سرسرای اداری استانداری خوزستان اظهار داشت: در خصوص وضعیت کلرسنجی در مناطق شهری در حوزه‌های سیل زده نگرانی‌هایی وجود دارد که انتظار داریم آبفا شهری و روستایی به این موضوع بیشتر توجه کنند.
کدورت آب شهری کمی بالاست
وی به عنوان یک شهروند از کدورت آب شهری و قطعی آب انتقاد کرد و گفت: با توجه به احتمال شکستگی در مسیر خطوط انتقال شبکه آب نگرانی بابت تلاقی آب و فاضلاب وجود دارد بنابراین اگر سطح فشار آب بالا باشد و تکرر کاهش فشار آب کمتر شود کدورت آب هم کاهش پیدا می‌کند.
حسینی زاده ادامه داد: میانگین استانی مطلوبیت کدورت آب شبکه توزیع شهری در 2 ماهه اول سال 98 رقمی معادل 69.14 درصد بوده و از این نظر حمیدیه، ماهشهر، هویزه، دشت آزادگان، مسجد سلیمان و کارون و باوی کمتر میانگین استانی هستند.
سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در خصوص بیماری‌های منتقله از آب و غذا نیز گفت: خوزستان از نظر اقلیمی شرایط مناسبی برای بروز بیماری‌های روده‌ای دارد که در حال حاضر در پیک اول بیماری‌های روده‌ای از جمله وبا قرار داریم.
در زمان سیل هیچ موردی از بیماری وبا گزارش نشد
وی در ادامه با بیان اینکه در زمان وقوع سیل هیچ موردی از بیماری التور و وبا در خوزستان گزارش نشد افزود: این بیماری بومی منطقه است و در صورت مساعد بودن شرایط اتفاق می‌افتد و مهم این است که این بیماری در مرحله شناسی کنترل و از شیوع آن جلوگیری شود.
حسینی زاده اضافه کرد: در مقاطعی از سالهای 61 تا 98 مواردی از شیوع یا طغیان و تهدید بیماری التور مشاهده شده است.
سرپرست مرکز بهداشت خوزستان گفت: در زمان اربعین حسینی نیز تیم‌های بیماریاب در مرزها مراقبت لازم را انجام می‌دهند.
بیشترین موارد اسهالی در زمان سیل در کمپ‌ها اتفاق افتاد
وی افزود: همه سازمانها از جمله آبفا و شهرداری نسبت به وظایف خود باید با جدیت وارد عمل شوند که نمونه ملموس آن در سیل اتفاق افتاد ولی اگر یک روز موارد اسهالی به صفر رسید نباید خوش بین باشیم بلکه باید همیشه هوشیار باشیم و وظایف خود را انجام دهیم.
حسینی زاده ادامه داد: بیشترین موارد اسهالی در زمان سیل در کمپ‌ها اتفاق افتاد که بیشتر ناشی از مسمومیت‌های غذایی بوده و بیماریابی به خوبی انجام و هماهنگی لازم با آبفا صورت گرفت.
سرپرست مرکز بهداشت خوزستان گفت: به علت اختلاط آب و فاضلاب در مناطق سیل زده، برخی موارد شبه وبا یا ناگ اتفاق افتاد و می‌توانست پیش زمینه بیماری التور باشد که این موارد ما را هوشیار می‌کرد که امکانات را تشدید کنیم.
وی با اشاره به اینکه یکی از موارد مرتبط با سلامت آب و غذا هپاتیت A است که مواردی از آن هنگام سیل در یکی از روستاهای شرق اهواز با عنوان سندرم زردی مشکوک به هپاتیت A مشاهده شد گفت: در این روستا حدود 30 مورد بیماریابی انجام و درمان لازم انجام شد و آبفا روستایی در لوله لشکی و آبرسانی به روستا اقدامات لازم را انجام داد.
طرح پیشنهادی در درمان بیماری هپاتیت سی
حسینی زاده گفت: بیماری هپاتیت سی تا کنون واکسنی نداشته و سرطان کبد و سیروز کبدی از عوارض آن محسوب می‌شود و 25 هزار نفر در خوزستان هپاتیت سی مبتلا هستند.
سرپرست مرکز بهداشت خوزستان بیان کرد: طرح سطح دسترسی عادلانه به تشخیص و درمان این بیماری در مناطق حاشیه نشین و گروههای آسیب پذیر برای اجرا پیشنهاد شده و باید برای تامین اعتبار به سازمان برنامه و بودجه استان ابلاغ شود.
وی ادامه داد: حذف عفونت هپاتیت C در گروههای هدف زنان در معرض بیشترین آسیب، کودکان کار، بیماران کلیوی، معتادان تحت درمان متادون، معتادان متجاهر، بیماران هموفیلی، زندانیان و خانواده‌های آنها و افراد آسیب پذیر ساکن منطقه حاشیه‌ای در نظر گرفته شده است.
حسینی زاده اظهار داشت: نحوه اجرای طرح آموزش و اطلاع رسانی و بیماریابی اولیه در گروههای هدف، انجام آزمایشات تخصصی قبل از شروع درمان و آغاز درمان در مرکز مشاوره هپاتیت اهواز زیر نظر پزشک متخصص عفونی است.
552 مرکز متخلف عرضه قلیان به مراجع قضائی معرفی شدند
سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز ادامه داد: 31 ماه می هر سال به عنوان روز جهانی بدون دخانیات با شعار سازمان جهانی بهداشت با عنوان "اجازه ندهید دخانیات نفس شما را بگیرد" و در ایران در سال جاری 25 تا 31 خرداد هفته ملی بدون دخانیات با شعار ملی "اماکن عمومی بدون دخانیات حق شهروندی" نامگذاری شده است.
وی در خصوص وضعیت عرضه و مصرف قلیان در اماکن مسقف از سال 97 تا خرداد 98 در خوزستان گفت: در این مدت 552 محل عرضه قلیان به مراجع قضائی معرفی شدند 343 مورد پلمپ شدند و هشت هزار و 852 قلیان از اماکن عرضه جمع آوری شد.
سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز ادامه داد: کاهش مصرف نمک از اهداف اصلی سند ملی پیشگیری و کنترل بیماری‌های غیر واگیر است که باید این فرهنگ سازی صورت گیرد که مصرف نمک در هر فرد به زیر پنج گرم در روز برسد چون در خوزستان میزان مصرف نمک بالای 10 گرم در روز است.
27 درصد افراد بالای 18 سال در خوزستان فشار خون بالا دارند
وی با اشاره به اینکه 27 درصد افراد بالای 18 سال در خوزستان به فشار خون بالا مبتلا هستند گفت: حدود 50 درصد افراد از فشار خون خود بی اطلاع هستند و از بقیه موارد 33 درصد مراقبت می‌شوند و از این میزان نیز 30 درصد درمان مناسب دریافت می‌کنند.
حسینی زاده با اشاره به طرح ملی کنترل فشار خون در دانشگاه علوم پزشکی اهواز اظهار داشت: درحوزه دانشگاه یک میلیون و 300 هزار نفر و در استان بیش از 2 میلیون نفر جمعیت هدف هستند و در این طرح، هدف شناسایی 50 درصد از این جمعیت است ولی تمام دانشگاه‌ها از جمله اهواز تصمیم دارند به هدف بالاتری دست یباند.
سرپرست مرکز بهداشت خوزستان گفت: انتظار می‌رود در خوزستان مشارکت جدی تری از سوی اعضای کارگروه سلامت صورت گیرد تا آمار خوبی در خصوص شناسایی و آگاهی مردم داشته باشیم.
وی اظهار داشت: سالانه حدود 100 هزار مرگ ناشی از فشار خون بالا در کشور و در استان نیز چند 10 هزار مرگ ناشی از بیماری‌های فشار خون بالا و قلبی، عروقی رخ می‌دهد.
حسینی زاده گفت: طرح ملی کنترل فشار خون از 27 اردیبهشت تا 15 تیرماه ادامه دارد و مادران باردار، افراد بالای 30 سال و بیماران کلیوی جمعیت هدف هستند.
فشار خون 380 هزار و 850 نفر در سامانه ثبت شده است
دکتر کوروش نعمانی مدیر گروه بیماری‌های غیر واگیر مرکز بهداشت خوزستان نیز در خصوص عملکرد دانشگاه علوم پزشکی اهواز در بسیج ملی کنترل فشار خون از 27 اردیبهشت تا کنون گفت: جمعیت بالای 30 سال شامل یک میلیون و 330 هزار و 452 نفر است که فشار خون اندازه گیری شده در سامانه سیب 380 هزار و 850 نفر و در ایستگاههای موقت 77 هزار و 311 نفر است.
دکتر ایرج نظری رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز نیز اظهارداشت: در طرح ملی بسیج کنترل فشار خون باید شرایط زندگی بهتر را برای افراد جامعه فراهم کنیم و در دانشگاه علوم پزشکی اهواز فشار خون 35 درصد افراد واجد شرایط ثبت شده و دزفول، بهبهان باید بیشتر تلاش کنند.
صادق جلیلی مدیر درمان تأمین اجتماعی خوزستان نیز گفت: 32 مرکز ثابت و 6 پایگاه سیار برای کنترل فشار خون برپا شد و جامعه هدف ادارات و تمام زیر مجموعه‌های وزارت، تعاون، کار و رفاه اجتماعی هستند و در 2 روز آینده کار کنترل تمام ادارات زیر مجموعه پایان می‌یابد.
‏6068/‏3004

http://www.khozestan-online.ir/fa/News/123675/مطلوبیت-آب-در-مناطق-سیل-زده-خوزستان-پایین-است
بستن   چاپ