پیام خوزستان
معاون وزیر صنعت:
یکهزار و 100 واحد صنعتی پارسال 4 میلیارد دلار صادرات داشتند
يکشنبه 27 مرداد 1398 - 12:06:44
پیام خوزستان - تهران- رئیس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران گفت: یکهزار و 100 واحد صنعتی صادراتی مستقر در شهرک های صنعتی پارسال چهار میلیارد دلار صادرات انجام دادند.

محسن صالحی نیا روز شنبه در نشست خبری درمحل وزارت صنعت، معدن وتجارت به مناسبت 21 مردادماه روز شهرک های صنعتی افزود: 210 سرمایه گذاری خارجی با سرمایه گذاری بالغ بر 2 میلیارد دلاری نیز در شهرک‌های صنعتی جذب شده است.
وی تعداد واحد های مستقر در شهرک‌های صنعتی کشورمان را 43 هزار و 650 واحد که 33 هزار و 800 واحد آنها درحال بهره برداری هستند و این واحد های فعال برای 710 هزارنفر اشتغال فراهم ساخته اند.
معاون وزیر صنعت اضافه کرد:اکنون تعداد 9 هزار و 800 واحد نیز از مجموع واحد های مزبور غیرفعال و از بین واحدهای فعال، حدود 40 درصد واحدها با 50 درصد ظرفیت فعالیت دارند، 30 درصد بین 50 تا 70 درصد و 30 درصد نیز از 70 درصد به بالا فعالیت دارند.
صالحی نیا با بیان اینکه امسال برنامه فعال سازی یک هزار و 350واحد از 9 هزار و 800واحد غیرفعال در دست اجرا است، که شمار واحد های فعال از رقم یاد شده، به 200 واحد رسیده و بقیه نیز به مرور فعال می شوند.
وی با بیان اینکه 78 هزار و 800 قرارداد با متقاضیان حضور در شهرک های صنعتی امضا شده، افزود: از این تعداد 44 واحد هزار به بهره برداری رسیده اند و 34 هزار نیز درحال ساخت قرار دارند و 18 هزار واحد در مرحله تخصیص زمین قراردارند.
مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران گفت: کل این واحد های صنعتی در 811 شهرک و ناحیه صنعتی درحال بهره برداری ، استقراریافته اند.
وی افزود: اکنون 500 شهرک صنعتی و 310 ناحیه صنعتی در کشور وجود دارد که در مجموع 37 هزار هکتارزمین با انعقاد قرارداد به واحد های صنعتی اختصاص یافته است.
صالحی نیا از طراحی برنامه هایی برای بازگشت به چرخه تولید واحد های غیرفعال خبرداد و گفت: برای 350 واحد برنامه ریزی شده که اکنون 200 واحد به چرخه فعالیت برگشته اند.
معاون وزیر صنعت، معدن وتجارت گفت: امروز 17 درصد واحد های صنعتی مستقر در شهرک های صنعتی در بخش صنایع غذایی و آشامیدنی، 22 درصد در بخش صنایع شیمیایی، 12 درصد در بخش صنایع کانی غیر فلزی، هفت درصد در صنایع سلولزی، پنج درصد در صنایع نساجی، چهاردرصد برق و
الکترونیک، 27درصد صنایع فلزی و 6 درصد در بخش خدمات و سایر فعالیت دارند.
به گفته وی،‌ در بخش تامین زیرساخت های مورد نیاز تاکنون 15 هزار و 600 لیتردر ثانیه آب مورد نیاز برای واحد ها تامین شده و تاکنون 9 هزار و 250 مگاوات برق تامین شده است .
صالحی نیا از احداث نیروگاه های تولید برق مقیاس کوچک در شهرک های صنعتی خبرداد و افزود: تاکنون 57 هزار نیروگاه با 470 مگاوات برق بهره برداری شده است.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: اکنون 96 شهرک غیر دولتی در دست اجرا است که 45 شهرک در دست ساخت قرار دارد و برای 77 شهرک و ناحیه صنعتی برنامه توسعه ای مصوب شده است.
وی هدف گذاری برای ایجاد 438 شهرک صنعتی در مناطق روستایی خبرداد و گفت: برای اینها برنامه های مطالعاتی تدوین شده است.
صالحی نیا گفت: اکنون 60 شرکت مدیریت صادرات تشکیل شده که اینها کنسرسیوم های صادراتی تشکیل داده اند.
مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی از شناسایی 466 خوشه صنعتی خبر داد که 97 خوشه به اتمام رسیده و 40 پروژه هم اکنون در حال اجرا است و در آینده اضافه خواهند شد.
وی تامین سرمایه برای اس.ام.ای ها از محل های مختلف از جمله صندوق های سرمایه گذاری خبردادو گفت : تاکنون از 33 هزار و 700 واحد برای شرکت در نمایشگاه های داخلی و خارجی حمایت شده و بیش از سه هزار و 500 تورصنعتی برای مدیران واحد ها انجام شده است.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: صندق ضمانت از صنایع کوچک با سرمایه 110 میلیارد تومان برای تضمین تسهیلات دریافتی توسط واحد ها راه اندازی شده که به زودی سرمایه آن دو برابر خواهد شد.
وی گفت: چنانچه سهم صنایع از تسهیلات بانکی که اکنون 30درصد است به 40درصد افزایش یابد واحد های صنعتی کوچک هم خواهند توانست از این تسهیلات به راحتی استفاده کنند.
صالحی نیا از برداشته شدن کفایت سرمایه برای واحد های زیر100 نفر خبرداد و گفت: سال 97 نزدیک به 293 ضمانت با 2 هزار و 140 میلیارد تومان اعتبار برای واحد های صنعتی صادر و در اختیار آنها قرار داده شد و امسال تاکنون 70 فقره ضمانت با 70 میلیارد تومان اعتبار صادر شده است.
این مقام مسئول درباره ایجاد واحدهای جدید تولید قطعات خودرو و لوازم خانگی در شهرک‌های صنعتی گفت: تعداد واحدهای فعال در زمینه تولید قطعه و مجموعه سازی در شهرک‌های صنعتی در ماه های گذشته افزایش یافته که دلیل آن تأکید بر تقویت داخلی سازی و همچنین روشهای حمایتی
وزارت صنعت در مورد ممنوعیت واردات برخی کالاها و توجه شرکت های تولیدکننده به کاهش قیمت تمام شده تولیدشان از محل داخلی سازی قطعات است.
وی تأکید کرد: انگیزه بیشتری برای ایجاد واحدهای قطعه سازی در کشور ایجاد شده و بسیاری از واحدهای تولیدی سعی دارند زنجیره تأمین قطعاتشان را ایجاد کنند.

http://www.khozestan-online.ir/fa/News/130841/یکهزار-و-100-واحد-صنعتی-پارسال-4-میلیارد-دلار-صادرات-داشتند
بستن   چاپ