پیام خوزستان
همایون یوسفی:
40 تا 45 درصد اقتصاد ایران از نظارت دولت و مجلس خارج شده‌ است
جمعه 8 شهريور 1398 - 14:36:14
پیام خوزستان - نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی گفت: طی 20 سال اخیر بیشتر واگذاری‌هایی که در کشور اتفاق افتاده است، به بخش‌های شبه دولتی و خصوصی‌سازی بوده و این موضوع باعث شده است که حدود 40 تا 45 درصد اقتصاد ایران از نظارت دولت و مجلس خارج شده‌ و به این دلیل به نظر می‌رسد در آینده‌ی اقتصاد ما آثار زیان‌باری داشته باشد.
به گزارش ایسنا - منطقه خوزستان، همایون یوسفی در جلسه شورای برنامه‌ریزی و توسعه و اقتصاد مقاومتی استان که شامگاه هفتم شهریورماه در سالن شهید رجایی استانداری خوزستان برگزار شد، اظهار کرد: موضوعی که شاید ریشه در ده‌ها سال اقتصاد کشور دارد، این است که اقتصاد ایران، یک اقتصاد نهاده‌محور است و آن نهاده نیز نهاده نفت است و در واقع به واسطه وجود نفت، رشد اقتصادی در حوزه‌های مختلف اقتصاد کشور به وجود نیامده است.
وی افزود: اقتصاد ایران دچار حالتی شده است که رشد اقتصادی در کشور ما اتفاق می‌افتد ولی ظرفیت ایجاد اشتغال در اقتصاد کشور همراه با این رشد اقتصادی نیست که علت آن نیز این است که زمینه تولید اشتغال در کشور یا نفت یا دولت است که به نظر می رسد نه نفت و نه دولت، ظرفیت ایجاد شغل در کشور را ندارند و کشور دچار یک رشد اقتصادی بدون ایجاد شغل شده است.
نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی گفت: نکته دیگری که به نظر می‌رسد در اقتصاد ما خطرناک و متاسفانه در حال اتفاق افتادن است، این است که طی 20 سال اخیر بیشتر واگذاری‌هایی که در کشور اتفاق افتاده است، به بخش‌های شبه دولتی و خصوصی‌سازی بوده و این موضوع باعث شده است که حدود 40 تا 45 درصد اقتصاد ما زیر نظر دولت و زیر نظر مجلس نباشند. در واقع حدود 40 تا 45 درصد اقتصاد ایران از نظارت دولت و مجلس خارج شده‌اند و به این دلیل به نظر می‌رسد در آینده‌ی اقتصاد ما آثار زیان‌باری داشته باشد.
وی بیان کرد: در دنیا رشد اقتصادی که اتفاق می‌افتد، حدود 42 درصد آن در زمینه رشد بهره‌وری است که این عدد در کشور ما حدود 7 درصد است. علت هم این است که وقتی ارتباط ما با دنیا قطع شود، نمی‌توانیم از تکنولوژی‌های مهم و برتر استفاده کنیم و با سازمان‌های بین‌المللی ارتباط داشته باشیم و به تبع آن نیز رشد بهره‌وری در کشور اتفاق نمی‌افتد.
یوسفی با اشاره به رتبه نیروی انسانی در ایران، گفت: ایران از نظر بضاعت نیروی انسانی در منطقه شمال آفریقا و خاورمیانه، رتبه اول و از نظر میزان مهاجرت نیز بین 91 کشور دنیا، رتبه اول را دارد و در عین حال کشوری مانند ترکیه که بضاعت انسانی‌اش از ما کمتر است، جزو 19 اقتصاد برتر دنیا قرار دارد.
یوسفی عنوان کرد: یکسری اعداد و ارقام در کشور ما وجود دارد که به نظر می‌رسد باید تعیین تکلیف شوند. کل اعتباری که در اختیار دولت است، حدود 400 هزار میلیارد تومان است، ولی چهار برابر پول دولت به صورت نقدینگی در دست مردم است که این به شدت می‌تواند برای اقتصاد کشور زیان‌بار باشد. علاوه بر این، 150 هزار میلیارد تومان قاچاق در کشور داریم. یعنی حدود یک‌سوم پولی که در اختیار کشور است، در حوزه قاچاق اتفاق می‌افتد. من آماری را دیده‌ام که نمی‌دانم چقدر درست است اما طبق آن، حدود 170 هزار میلیارد تومان پول در زمینه قاچاق مواد مخدر در کشور ما در حال جریان است. علاوه بر این نیز حدود 900 هزار میلیارد تومان رایانه پنهان در اقتصاد کشور داریم. همچنین 77 هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی داریم و تا تکلیف این اعداد را در اقتصاد کشور مشخص نکنیم، اقتصادمان تکان اساسی نخواهد خورد و چندین برابر پولی که در دست دولت است، در بازارهای غیر رسمی است و این می‌تواند هر ساختار اقتصادی را از بین ببرد.
وی گفت: به نظر می‌رسد تجارب بحث حذف چهار صفر از پول ملی در کشورهای دیگر وجود دارد. این تجربه در تمام کشورها یک مشخصه مشترک داشته است و آن، این است که وقتی می توانیم چهار صفر را از پول کشور حذف ‌کنیم که حداقل 10 سال ثبات اقتصادی برای کشورمان پیش‌بینی کنیم و بر آن اساس در این حوزه قدم برداریم. به هر حال به نظر می‌رسد تا این مسائل مهم تعیین تکلیف نشود، اقتصاد کشور نیز تعیین تکلیف نخواهد شد.
نماینده مردم اهواز عنوان کرد: اگر به خوزستان توجه شود، رشد این استان مساوی با رشد کشور است و عدم رشد خوزستان نیز مساوی با عدم توسعه کشور است. این پیشنهاد را دارم که اگر مقدور باشد، خوزستان به عنوان پایلوت رشد کشور در نظر گرفته شود و مطمئنا بیش از هر نقطه دیگر، زمینه توسعه دارد.
انتهای پیام

http://www.khozestan-online.ir/fa/News/132648/40-تا-45-درصد-اقتصاد-ایران-از-نظارت-دولت-و-مجلس-خارج-شده‌-است
بستن   چاپ