پیام خوزستان
مدیر کارآفرینی اداره‎کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خوزستان تاکیدکرد:
لزوم تلاش برای تربیت جوان ایده‌پرداز و کارآفرین
چهارشنبه 27 دي 1396 - 11:22:21 PM
ایسنا - علمی و آموزشی
خوزستان آنلاین - مدیر کارآفرینی و اشتغال اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خوزستان با بیان اینکه سیستم آموزشی ما متناسب با بازار کار، نیرو تربیت نمی‌کند، گفت: باید تلاش کنیم جوان‌ها از تصور کسب شغل‌های تابع و استخدام شدن در یک سازمان خارج شده و به سمت کارآفرینی حرکت کنند.
به گزارش ایسنا - منطقه خوزستان، رضا میرانی در افتتاحیه استارتاپ ویکند HSE که امروز (چهارشنبه، 27 دی‌ماه) در مجتمع آموزش فنون نفت اهواز برگزار شد، اظهار کرد: برگزاری این استارتاپ در خصوص HSE کار بسیار جالب و جدیدی است. از سال 84 بحث کارآفرینی در استان مطرح شد و در سال‌های اخیر برنامه‌های مختلف به سمت برگزاری استارتاپ‌ها رفتند.
وی افزود: تلاش کردیم با همکاری بخش غیردولتی، استارتاپ‌ها را تحت عنوان زنجیره اشتغال خُرد، بومی سازی کنیم. زنجیره اشتغال خرد اکنون به عنوان یک طرح ملی انتخاب شده است و در دیگر استان‌های کشور در حال برگزاری است اما در خود خوزستان که متولی آن بوده است، هنوز برگزار نشده است.
مدیر کارآفرینی و اشتغال اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خوزستان گفت: بیش از 80 درصد اشتغال خوزستان دولتی است و به اعتقاد من 20 درصد باقی مانده نیز وابسته به دولت است و در واقع می‌توان گفت که اقتصاد استان یک اقتصاد دولتی است و بخش غیردولتی آن بسیار ضعیف و نحیف است و نمی‌تواند با بخش دولتی رقابت کند.
میرانی ادامه داد: از سال 84 که بحث کارآفرینی مطرح شده است تا حدود دو یا سه سال پیش فقط در حوزه فرهنگسازی فعالیت می‌کردیم. در گذشته جوانان ما تصور می‌کردند باید در حوزه‌های اشتغال تابع فعالیت کرده و استخدام شوند. استقبال خوبی که از این استارتاپ شده است، نشان می‌دهد این تفکر جوانان تغییر پیدا کرده است.
وی تصریح کرد: در دنیا، مراکز علمی و دانشگاهی به سمت نسل پنجم دانشگاه‌ها درحال حرکت هستند. این نسل، نسل دانشگاه‌های پول آفرین است که تولید ثروت می‌کنند ولی ما می‌بینیم در کشور ما بسیاری از دانشگاه‌ها در مرحله اول که آموزش است، باقی مانده‌اند و هیچ توجهی به وظیفه و جایگاه اجتماعی خود ندارند.
مدیر کارآفرینی و اشتغال اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خوزستان ادامه داد: وجود این همه جوینده کار نشان می دهد که آموزش های ما در راستای نیاز بازار کار ما نیست و دانشگاه صرفا یک محیط آموزشی است و بر اساس نیازهای ما آموزش نمی دهد. به جرأت می گویم اغلب افرادی که بیکار هستند، تنها برای گرفتن یک مدرک و کسب یک شغل به دانشگاه رفته اند.
میرانی گفت: در بحث کارآفرینی دو گام وجود دارد؛ یکی شناسایی و ارزیابی فرصت و دوم ایده یابی. در حال حاضر ساده‌ترین راه این است که فرصت‌ها را شناسایی کرده و هر جا مشکلی وجود دارد، یک نیاز به وجود بیاوریم. هر نیاز می‌تواند برای شما یک فرصت باشد تا آن را به درآمد تبدیل کنید. مرحله دوم یعنی ایده یابی نیز به این شکل است که شما برای مشتری خود یک نیاز ایجاد می کنید. به طور مثال تلفن همراه؛ در گذشته ما نیاز چندانی به تلفن همراه نداشتیم، اما یک کارآفرین موجب بوجود آمدن این نیاز در ما شد. در خصوص این استارتاپ نیز اولین کاری که شما می توانید انجام دهید، این است که مشکلات و معضلاتی که در بحث HSE وجود دارد را شناسایی کرده و بر اساس آن و در جهت رفع این معضلات و مشکلات، ایده‌های خود را ارائه دهید.
وی تصریح کرد: امیدوارم ایده‌های خوبی که در این استارتاپ مطرح می‌شوند به عنوان شرکت‌های کوچکی که می‌توانند در کنار شرکت‌های نفت فعالیت داشته باشند، هدایت شده تا بتوانند ایده‌های خود را پرورش داده و ثبت کنند. این کار می‌تواند در از بین بردن دیدگاه کسب شغل‌های تابع و حرکت به سمت ایده پردازی و کارآفرینی، بسیار موثر باشد.
انتهای پیام

http://www.khozestan-online.ir/fa/News/24509/لزوم-تلاش-برای-تربیت-جوان-ایده‌پرداز-و-کارآفرین
بستن   چاپ