پیام خوزستان
رییس مجتمع آموزش فنون نفت اهواز عنوان کرد:
لزوم برگزاری استارتاپ ویکندها برای استفاده از ایده‌های ایده‌پردازان
چهارشنبه 27 دي 1396 - 11:44:21 PM
ایسنا - علمی و آموزشی
خوزستان آنلاین - رییس مجتمع آموزش فنون نفت اهواز گفت: باید با برگزاری رخدادهایی هم چون استارتاپ ویکند، برای کسانی که علاقه‌مند به مشارکت در حل مشکلات هستند، فضایی را فراهم کنیم تا ایده‌های خود را مطرح و وارد فضای کسب و کار کنند.
به گزارش ایسنا - منطقه خوزستان، دکتر سعید غلامی در افتتاحیه استارتاپ ویکند HSE که امروز (چهارشنبه، 27 دی‌ماه) در مجتمع آموزش فنون نفت اهواز برگزار شد، اظهار کرد: تولید، ارائه، پرورش و به ثمرنشاندن ایده، آسان نیست. استارتاپ ویکند یک کار جدید، مفید و رویاپردازانه است که موجب می‌شود ایده‌ها به منصه ظهور برسند. اما اینکه این رویدادها اغلب در اواخر هفته برگزار می‌شوند شاید به این دلیل است که صاحبان ایده در این روزها از مشغله‌های روزانه خود آزاد هستند و می‌توانند در یک محیط آرام و با یک همکاری جمعی و تیمی، ایده‌های خود را مطرح کنند.
وی افزود: شاید در علم مدیریت با بحث تیم‌ها و عملکرد متقابل روبرو شده باشیم. این تیم‌ها در یک ساختار و یک سازمان منسجم می‌توانند بهتر عمل کنند. استارتاپ شاید یک محیط مناسب باشد تا بتواند ایده‌های تیم‌ها را بارور کند. امروز ارتقا و حیات سازمان‌ها به کارکنان فرهمند، مدیران فریبا و تولید ایده‌هایی وابسته است که توسط کارکنان آن‌ها انجام می‌شود.
رییس مجتمع آموزش فنون نفت اهواز گفت: اگر افراد را در منظومه اقتصادی کشور دخالت ندهیم، چنین شرایطی پیش می‌آید که نمی‌توانیم در بحران روسیه و ترکیه به بازار ترکیه راه پیدا کنیم. اگر به ایده‌ها و دانش یک ملت در منظومه تصمیم‌گیری یک کشور دخالت نکنیم، همین شرایط پیش می‌آید که در بحران قطر نمی‌توانیم به بازار آن راه پیدا کنیم. شاید دلیل این مساله این باشد که یک بخش خصوصی قدرتمند و رقابت پذیر با بخش دولتی را پرورش نداده‌ایم.
غلامی ادامه داد: شاید این مشکل ناشی از کمبود تمریناتی باشد که ما برای آن‌ها دور یکدیگر جمع شده‌ایم. به عقیده من اگر بخواهیم سازمان‌های خصوصی را در کشور پرورش دهیم، شاید یکی از بهترین راه‌ها برای تقویت آن‌ها برگزاری چنین برنامه‌هایی باشد. بدون شک تمام ایده‌های مطرح شده در این رویداد، ما را به سرمنزل مقصود نمی‌رساند اما برگزاری آن می‌تواند بسیار مفید باشد.
وی تصریح کرد: تحقیقاتی که درباره استارتاپ‌ها برگزار شده است نشان می‌دهد بسیاری از این ایده‌ها به دلایل مختلفی مانند نبود ایده‌های مناسب و پروش یافته، نبود نقدینگی و پول کافی برای اجرای این ایده‌ها و شاید عدم طراحی تیم‌های متناسب و خودگردان برای اجرای ایده‌ها، با شکست روبرو می‌شوند و علت‌هایی مانند عدم وجود یک کسب و کار یا سرمایه کافی در این بررسی ها، به عنوان علت‌های آخر مطرح می‌شوند.
رییس مجتمع آموزش فنون نفت اهواز افزود: ششم اسفندماه نیز برنامه‌ای به نام مدل تعالی و سرآوری HSE در مجتمع برگزار می‌شود که یکی دیگر از تمریناتی است که در حوزه HSE به آن نیاز داریم. اما چرا مساله HSE تا این اندازه مهم شده است؟ در 9 ماهه گذشته بالغ بر 12 میلیون و 670 هزار انسان در معرض حوادث قرار داشتند. علمای علم ایمنی، حفاظت صنعتی و اخیرا HSE وقتی علت‌های این حوادث را بررسی می‌کنند به 2 عامل کلی می‌رسند.
غلامی ادامه داد: یکی از این عوامل، اعمال ناایمن و دیگری شرایط ناایمن است که در درصددهی به این عوامل، اعمال ناایمن، 80 درصد دلایل را به خود اختصاص داده‌ است. شرایط ناایمن در برخی بررسی ها 18 درصد و دیگر موارد نیز دو درصد از دلایل حوادث را به خود اختصاص داده‌اند. اعمال ناایمن شامل مواردی ازجمله نبود استاندارد، عدم آموزش اثربخش و موثر، مداوم و ماندگار، عدم پشتیبانی کافی در فعالیت های روتین و غیرروتینی که سازمان ها با آن درگیر هستند و عدم آمادگی برخورد با شرایط اضطراری که امروز به وضوح در کشور ما نمایان است، می شود؛ به همین دلایل، HSE باید جدی گرفته شود.
وی افزود: حیات بشر متاثر از رعایت عناصر و زیرمجموعه های سه کلمه ای است که HSE را می سازد. در یک سال گذشته شاهد حوادثی مانند سقوط بالگرد در شرکت نفت خزر، انفجار دکل 95 در چاه 147 رگ سفید، آتش سوزی پلاسکو و ... بودیم. اما همه این حوادث ناشی از چه چیزی هستند؟ ناشی از عدم توجه، نبود استاندارد، پشتیبانی کافی، یا شاید ناشی از اعمال عمدی. ما دلایل را نمی دانیم و باید در جایی درباره علل این حوادث، ایده پردازی شود.
رییس مجتمع آموزش فنون نفت اهواز گفت: اخیرا برگزاری کارگاه کار در ارتفاع را دنبال می کردم؛ مایه شرمساری است که در صنعتی که بالغ بر یک قرن و 20 سال قدمت دارد، تاکنون چنین کارگاهی وجود نداشته است. یکی از مهمترین دلایل حوادث در صنایع نفت، گاز، پتروشیمی و صنایع وابسته نیز همین مسأله است. به همین خاطر باید با برگزاری چنین رخدادهایی برای کسانی که علاقه دارند ایده های خود را در جایی مطرح و وارد فضای کسب و کار کنند، برنامه ریزی کنیم.
غلامی ادامه داد: شاید در این رویدادها، همه انتظاراتی که داریم برآورده نشوند اما قطعا برگزاری آن بلااستفاده نخواهد بود. در این چند روز به وسیله تسهیل گران، مربیان و داوران، ایده های شما را دسته بندی و ارزیابی می کنیم.
وی گفت: باید از دانش خود استفاده کرده، آن را به تجربه تبدیل کنیم و در اختیار یکدیگر قرار دهیم. زمانی ما را یک ملت می نامند که در چنین مسائلی به خودکفایی برسیم. زمانی یک ملت نامیده می شویم که بتوانیم حداقل 30 درصد صادرات خود را به دانش فنی و اندیشه های خود اختصاص دهیم.
انتهای پیام

http://www.khozestan-online.ir/fa/News/24510/لزوم-برگزاری-استارتاپ-ویکندها-برای-استفاده-از-ایده‌های-ایده‌پردازان
بستن   چاپ