پیام خوزستان
رییس انجمن رادیولوژی ایران:
تعرفه‌های رادیولوژی در کشور عموما واقعی نیستند
چهارشنبه 4 بهمن 1396 - 11:58:25 AM
ایسنا - علمی و آموزشی
خوزستان آنلاین - رییس انجمن رادیولوژی ایران با اشاره به این‌که رادیولوژی در ایران از نظر علمی از وضعیت مناسبی برخوردار است، گفت: رادیولوژی یک رشته هزینه‌بر است و با توجه قیمت بالای ارز و گرانی دستگاه‌ها و تجهیزات این رشته، بسیاری از دستگاه‌ها حتی با وام‌های بانکی نیز نمی‌توانند دستگاهی خریداری کرده یا دستگاه خود را تجهیز کنند.
به گزارش ایسنا - منطقه خوزستان، دکتر جلال جلال‌شکوهی در حاشیه نهمین کنگره سالیانه تصویربرداری بیماری‌های زنان و مامایی که امروز (چهارشنبه، چهارم بهمن‌ماه) در تالار شهدای دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز برگزار شد، در جمع خبرنگاران اظهار کرد: رادیولوژی از نظر علمی در ایران از جایگاه خوبی برخوردار است. چرا که تمام رشته‌ها در حال حاضر به رادیولوژی وابسته هستند. هیچ بیمارستان خصوصی یا دولتی بدون متخصص رادیولوژی قادر به انجام خدمات این حوزه نیست.
وی افزود: با مطرح شدن روش‌های تصویربرداری نوین نیز هر بیمارستان مجهزی نیاز دارد که از متخصصان رادیولوژی استفاده کند. تشخیص‌های پزشکی امروز بدون سند پذیرفته نمی‌شوند. بهترین سند نیز آزمایش‌های رادیولوژی هستند. رادیولوژیست تنها کسی است که تمام گزارش کار و چگونگی کار خود را به صورت کتبی در اختیار پزشک معالج قرار می‌دهد.
رییس انجمن رادیولوژی ایران گفت: رادیولوژی یک رشته هزینه‌بر است. بخصوص با توجه به شرایط ارزی که در کشور نسبت به ارزهای خارجی وجود دارد، دستگاه‌ها و تجهیزات این رشته به شدت گران هستند. به طوری که در حال حاضر بسیاری از دستگاه‌ها اگر مجوز خرید تجهیزات داشته باشند نیز حتی با وام‌های بانکی نمی‌توانند دستگاهی خریداری کنند یا دستگاه خود را تجهیز کنند و حتی وام‌های بانکی نیز پاسخگوی هزینه بالای دستگاه‌ها نیستند.
جلال‌شکوهی ادامه داد: از طرفی تعرفه‌های رادیولوژی عموما واقعی نیستند و وزارت بهداشت نیز در جریان آن قرار دارد. با وجودی اینکه خریدهای ما با ارز بین‌المللی انجام می‌شود، اما تعرفه‌های رادیولوژی در داخل کشور متفاوت هستند. با این وجود تمام تلاش ما این بوده است که رادیولوژی را در سطح اعلای خود نگه داریم. البته پوشش تمام کشور، مدیریت خاص خود را می‌طلبد.
وی تصریح کرد: ممکن است در بخش خصوصی در رادیولوژی کمبودی نداشته باشیم اما بخش دولتی با کمبودهایی مواجه‌اند. علت این کمبودها این نیست که پزشکان رادیولوژیست جذب مراکز دولتی نمی‌شوند. این پزشکان نیز وظایف قانونی دارند اما پس از طی مدت خدمت خود در بخش دولتی، دیگر تعهد قانونی در دولت ندارند. البته ما در سطح کشور بسیار تلاش کرده‌ایم که با همکاری با دولت، کمبودی در این زمینه پیش نیاید.
رییس انجمن رادیولوژی ایران گفت: بیشتر کمبودهای ما در شهرهای کوچک است و اغلب نیز مسأله سونوگرافی در بحث کمبودها مطرح می‌شود. سونوگرافی یک وسیله تشخیصی است و ما نیز ترجیح می‌دهیم که در اختیار همه مردم قرار داشته باشد اما حتی در کوه‌های آلپ هم ممکن است دهکده‌ای سونوگرافی نداشته باشد. اما راه‌های ارتباطی این دهکده از وضعیت مناسبی برخوردارند و مریض می‌تواند به سرعت به جایی که سونوگرافی داشته باشد، مراجعه کند.
جلال‌شکوهی خاطرنشان کرد: رادیولوژی در ایران از نظر علمی از وضعیت مناسبی برخوردار است. از نظر تجهیزات نیز تعداد دستگاه‌های ما از کشورهایی مانند آلمان، آمریکا، کره جنوبی و حتی ترکیه کمتر است. اغلب گفته می‌شود که تعداد دستگاه‌های سی‌تی‌اسکن یا ام‌آی‌آر ما در ایران از کانادا، استرالیا و انگلیس بیشتر است و این مقایسه صحیح نیست. چرا که این کشورها دارای طب ملی یا سیستم ارجاع هستند و سیستم این کشورها با کشور ما بسیار متفاوت است اما وضعیت تعرفه‌ها در ایران مانند کشورهای خارجی نیست.
انتهای پیام

http://www.khozestan-online.ir/fa/News/25235/تعرفه‌های-رادیولوژی-در-کشور-عموما-واقعی-نیستند
بستن   چاپ