پیام خوزستان
حکایت ورزشکاری که نویسنده شد!
شنبه 7 بهمن 1396 - 11:39:14 AM
ایسنا
خوزستان آنلاین - در حالی که به صورت جدی رشته تنیس‌روی‌میز را دنبال می‌کرد و آرزوهای بسیاری داشت، با یک مشکل اساسی مواجه می‌شود؛ در حین تمرین بدنش جواب نمی‌دهد و ضعف بدنی مانع از ادامه فعالیتش می‌شود. مربیان استفاده از مکمل‌ها را تنها راه تقویت جسم او می‌دانستند ولی او نمی‌خواهد تن به این کار بدهد.
او مدتی بعد نیز در یک سال برای پنج بار دچار سرماخوردگی و از فصل تمرینات دور می‌شود؛ برای یک ورزشکار با آن همه آرزوها، خانه‌نشین و دور شدن از هدف بسیار سخت بود. در ادامه به صورت اتفاقی با طب ایرانی آشنا و دریچه امید به روی او باز می‌شود. علاقه‌مندی به طب ایرانی و خواندن چنین کتاب‌هایی، ایده نوشتن کتاب را در سر او پروراند.
برای رسیدن به هدفش در دوره‌های مختلف بین‌المللی شرکت می‌کند و هر روز نیز بیشتر به علم او افزوده می‌شود؛ اکنون نیز کتاب "ورزش و مزاج" او در دست چاپ است...
 مهدی قنواتی درخصوص بدو ورود به رشته تنیس‌روی‌میز و اتفاقاتی که باعث شد که دیگر نتواند این رشته را دنبال کند تا نوشتن کتابی که جرقه آن به یک‌باره زده شد، به صحبت پرداخت که مشروح این گفت‌و گو را در ادامه می‌خوانید:
وی بااشاره به بدو ورودش به رشته تنیس‌روی‌میز، می‌گوید: از تابستان سال 71 وارد این رشته شدم و به عناوین مختلف استانی و کشوری دست پیدا کردم. همچنین یک بار به سوپرجام کاپ آسیا دعوت شدم که آن موقع در رده سنی جوانان و امید بودم.
این ورزشکار ادامه می‌دهد: در آن زمان باتوجه به این که در حال ورود به رده سنی بزرگسالان بودم و یک ورزشکار این رده سنی باید دست‌ها و بدن قوی‌تری باشد، من بدنسازی را شروع کردم که آن موقع احساس می‌کردم، بدنم بعد از تمرین یا حین مسابقات دچار ضعف می‌شود، این در حالی بود که ما باید برای تعداد بسیاری از مسابقات در طول یک روز آماده می‌شدی ولی بدنم برای سه چهار مسابقه جواب می‌داد.
وی توضیح می‌دهد: بدنسازی مدت زمان کوتاهی جواب داد ولی بعد سطح انرژی بدنم کاهش پیدا می‌کرد. خیلی علاقه مند بودم که علت این موضوع را بدانم و همین دلیل با مربیان مختلفی صحبت کردم که هر کدام مواردی را لحاظ می‌کردند اما من نمی‌خواستم به سمت مکمل‌ها بروم و به هیچ‌وجه هم از مکمل‌ استفاده نکردم. من می خواستم بدانم که چگونه بدون استفاده از مکمل‌ها می توانم یک بدن آماده‌تر داشته باشم. در این راستا برنامه‌های بدنسازی را از مربیان می‌گرفتم ولی به سمت مکمل‌ها نمی‌رفتم اما آن ها همچنان اصرار داشتند که من اگر از مکمل‌ها استفاده نکنم، بدنم جواب نخواهد داد.
قنواتی می‌گوید: در نهایت در سال 1388 بود که من در زمستان آن سال برای پنج بار به صورت متوالی سرما خوردم که شدت آن در حدی بود که من را خانه‌نشین کرد. تقریبا پنج ماه از فصل تمرینات دور شدم زیرا درگیر درمان بودم که متاسفانه درمانی هم حاصل نمی‌شد.

وی ادامه می‌دهد: من در همین مقطع به صورت اتفاقی در کتابخانه خانه مان، یک نسخه کاهی و قدیمی از طب سنتی ایران را دیدم که این کتاب من را بسیار تحریک کرد که به سمت طب سنتی بروم. وقتی کتاب را مطالعه کردم، دیدم که مباحث این کتاب به اتفاقاتی که درون بدن من می‌افتد، نزدیک است و به همین دلیل ترغیب شدم که از این علم بیشتر بدانم.
این ورزشکار که اگرچه از رشته مورد علاقه‌اش دور شد ولی هرگز ناامید نشد، می‌گوید: بعد مطالعه این کتاب به این نتیجه رسیدم که مثل این که کسی از قبل می‌دانسته که در بدن من انسان اگر چنین اتفاقای رخ دهد، باید چگونه با آن مبارزه کرد. به هر حال من آن کتاب را کمی جدی‌تر دنبال و تلاش کردم هر آن چه در آن کتاب آورده شده بود را در سبک و سیاق زندگی‎ام پیاده کنم؛ این کار را انجام دادم و تقریبا من که در یک سال پنج بار سرما خوردم، تا سه سال به سرماخوردگی مبتلا نشدم.
وی ادامه می‌دهد: در سال 1391 بود که با یک دوره طب سنتی آشنا شدم و یکی دو سال بعد نیز در این دوره شرکت کردم. اساتید این کلاس ها کمک بسیاری به علم و دانش من داشتند. مباحث بسیار جذابی در این دوره گفته شد که فکر می‎کنم برای من که تشنه آن علم بودم، بسیار راه را باز کرد. بعد از آن نیز در کلاس‎های علوم فیتنس شرکت کردم. این علوم تقریبا سال‌های اولیه عمر خود را در ایران می‌گذراند که آن زمان جوانان زیادی در حال آمدن به سمت این رشته بودند.
قنواتی که به حضور در دوره‌های مختلف ورزشی علاقه‌مند است، می‌گوید: سپس سمیناری توسط یکی از شرکت‌های بین‌المللی کشور برگزار شد که از اساتید حرفه‌ای و قهرمانان رشته بدنسازی برای حضور در آن دعوت شده بود. من در این سمینار با آقای مهداد اکبری از قهرمانان این رشته آشنا شدم و تمایل خودم را به این رشته اعلام کردم. او نیز مانند یک برادر بزرگتر، دلسوزانه کمک داد و توانستم در این زمینه علوم بسیاری را فرا بگیرم.
وی ادامه می‌دهد: در ادامه نیز موفق به کسب لیسانس فیتنس و مربیگری شخصی این رشته از آکادمی پروفیتنس آلمان شدم. در همین زمان هم با موسسه‌ای در تهران آشنا شده بودم که او نیز بسیار به من در این زمینه کمک داشت و توانستم از طریق این موسسه در دوره‌های آموزشی کشور آمریکا شرکت کنم.

این ورزشکار می‌گوید: من از همین دانشکده کد تدریس دریافت کردم و زمانی که اصول هفتگانه مربیگری فیتنس را از دانشکده تیلور دریافت کردم، یک طرح درس را به این دانشکده ارائه دادم که آن ها نیز پذیرفتند. این موضوع برای من یک افتخار بود؛ من از 100 نمره مربوطه به نمره 93 دست پیدا کردم که وقتی پیگیر علت کم شدن هفت نمره شدم، آن ها علت را دستخط بد انگلیسی‌ من عنوان کردند.
وی ادامه می‌دهد: بعد از این که دوره‌های آلمان و آمریکا و دوره‌های طب ایرانی را که از قبل گذرانده بودم، پشت سر گذاشتم، احساس کردم رابطه‌ای بین طب ایرانی و فیتنس وجود دارد. من از همان موقع شروع به جمع‌آوری مطالبی در این زمینه کردم؛ هفت سال از آن زمان گذشت و من توانستم یک ضلع دیگر به مثلث دنیای ورزش - فعالیت، تغذیه و استراحت- اضافه و آن را به لوزی تبدیل کنم. آن ضلع جدید اصلاح مزاج است.
قنواتی می‌گوید: وقتی ضلع جدیدی به این مثلث اضافه شد، به دنبال این بودم که اسم این ضلع را چه باید بگذارم؛ این موضوع برای مدتی مسکوت باقی ماند و من دیگر به سراغ آن نرفتم، البته در این فکر هم بودم که چرا این اطلاعات را به یک مقاله یا کتاب تبدیل نکنم؟ درنهایت این مهم اتفاق افتاد.
وی ادامه می‌دهد: هدف‌ این بود که ابتدا این کتاب را بیرون از ایران به چاپ برسانیم و این ایده‌ای از سوی دوستم بود که با استقبال من مواجه شد داشت. در حال حاضر 80 درصد از کارهای مربوط به این کتاب تمام شده است و 20 درصد باقیمانده مربوط به پیدا کردن یک ناشر خوب در کشور آمریکا برای به چاپ رساندن آن است.
این نویسنده که امیدوار است در ایران نیز از او حمایت‌های لازم صورت بگیرد، می‌گوید: ‌در حال حاضر با یکی از دانشگاه‌های درون ایران فعالیت می‌کنم و طرحم را به صورت پروپوزال ارائه داده‌ام ولی هوز اقدامی صورت نگرفته است. دکترای فیزیولوژی و بیوشیمی آن دانشگاه در حال کار کردن روی طرح هستند و حتی قرار است در این دانشگاه این علم را آموزش دهم. فعلا منتظر حمایت هستیم و اگر این گونه نشود، طرحی را که هفت سال از عمرم را برای آن گذاشتم، هدر می‌رود. حیف است که این کتاب در گوشه‌ای بماند و از آن استفاده نشود.
وی که به چاپ رسیدن کتابش بسیار امیدوار است، ادامه می‌دهد: امیدوارم این کتاب به چاپ برسد و حمایت شود، زیرا ورزشکاران ما به این کتاب بسیار نیاز دارند. در این کتاب، به چهار تیپ‌ بدنی اشاره شده است، در حالی که پیش از این از سه تیپ بدنی چاق، لاغر و متوسط نام برده می شد. مجموع این چهار تیپ بدنی در دوازده حالت بررسی شده اند و تمامی مربیان دنیا، مدرسان و ورزشکاران می‌توانند از این کتاب به نحو احسن استفاده کنند. هر ورزشکاری در سطح دنیا از این علم استفاده کند، می‌تواند سه تا پنج پله با پیشرفت مواجه شود. این کتاب می‌تواند کمک بسیار بزرگی به سلامت ورزشکاران ما داشته باشد، آن هم قبل از این که خود را روی تخت‌های بیمارستانی ببینند.

قنواتی می‌گوید: از مباحث دیگر این کتاب می‌توان به فیزیولوژی پیشرفته ورزشی، پزشکی مدرن، تغذیه و طب ایرانی اشاره کرد. همچنین بحث روانشناسی در این کتاب به کار رفته است. من اسم این کتاب را "ورزش و مزاج" گذاشته‌ام که پایه این کتاب، طب ایرانی است.
این ورزشکار ادامه می‌دهد: همان طور که می‌دانید فیتنس به معنای تناسب و تندرستی است که مفهوم آن تعادل روح و جسم است؛ از قدیم همه ما با این جمله ارزشمند که روح سالم در جسم سالم است، آشنا هستیم. علوم فیتنس واقعا علوم غنی هستند و امیدوارم این علوم در سراسر ایران حرفه‌ای‌تر دنبال شود، زیرا تمام مردم جامعه ما به این علوم و همچنین روحیه شاداب و تناسب اندام نیاز دارند و قطعا فردی که سالم باشد، از خود انرژی‌های مثبت ساطع می‌کند و فرد دیگری در جامعه نیز این انرژی را دریافت می‌کند و این چرخه می‌تواند ادامه داشته باشد.
وی می‌گوید: به هر حال این کتاب در واقع کمک بسیار شایانی به تمام انسان‌های موجود است و متعلق به قشر خاصی از جامعه نیست‌. از طب ایرانی می‌توان به عنوان سمبل سلامت، تناسب تا رسیدن به سکوی قهرمانی استفاده کرد.
قنواتی ادامه می‌دهد:‌ البته کارها برای به چاپ رسیدن این کتاب دیر پیش می‌رود اما واقعا این بخش دست ما نیست و نیاز به حمایت داریم و آن حمایت لازم هنوز صورت نگرفته است. با طب ورزشی آمریکا در مرداد ماه مکاتباتی انجام دادم و آن ها اعلام کردند که برای ارائه طرح‌ به آمریکا بروم ولی با توجه به شرایط سیاسی روز دنیا که آقای ترامپ به وجود آرود، به فردی مثل من ضربه وارد شد، زیرا دیگر اجازه ورود به آمریکا را نداشتم. قرار بود طرح مربوط به این کتاب را ارائه دهم.که به همین دلیل اینکار صورت نگرفت. هنوز هم امیدوارم که راهی پیدا شود تا بتوانیم این کتاب را در آن جا ارائه دهم.

وی می‌گوید: ‌منتظر هستم که ایران نیز واقعا من را بخواهد تا در خصوص این طرح صحبت کیم و از من بپرسند که چکار کرده‌ای تا حداقل برای من دلخوشی باشد ولی وقتی در اینجا سراغ هر کسی می‌روم، حمایتی نمی‌کنند و می‌گویند متوجه این علم نمی‌شویم، ناراحت کننده است. حتی با وزارت ورزش و جوانان نیز صحبت کردیم ولی حمایتی صورت نگرفت.



http://www.khozestan-online.ir/fa/News/25541/حکایت-ورزشکاری-که-نویسنده-شد!
بستن   چاپ