پیام خوزستان
پژمان نور: چشم و هم‌چشمی در موسیقی وجود دارد/ استعداد خوزستانی‌ها در موسیقی بالا است
چهارشنبه 25 بهمن 1396 - 2:00:37 PM
ایسنا - فرهنگی و هنری
خوزستان آنلاین - یک مدرس موسیقی گفت: به دلیل این که هنرجوهای زیادی از شهرستان اهواز و استان خوزستان دارم و برای یادگیری به کرج و تهران می‌آیند تصوری که در ذهنم از موسیقی خوزستان داشتم به واقعیت نزدیک بود.
پژمان نور در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایسنا ـ منطقه خوزستان، اظهار داشت: ضریب هوشی هنرجوهای خوزستانی در زمینه یادگیری موسیقی بسیار بالا است چون به مطالبی که گفته می‌شود دقت زیادی می‌کنند.
وی افزود: در تهران و کرج دقت و توجه کم است اما قدرت یادگیری در خوزستان بسیار بالا است و به خوبی پیشرفت می‌کنند. به دلیل کمبود امکانات آموزشی تصور نمی‌کردم هنرجوها به این سرعت مطالب را یاد بگیرند.
او ادامه داد: برگزاری ورک‌شاپ‌ها می‌تواند به پیشرفت موسیقی در استان کمک کند. به نظر من در تهران و کرج موسیقی فلامنکو پیشرفت کرده است و اکنون لازم است استان‌های دیگر مانند خوزستان که از پایتخت دورتر هستند و اساتید خبره در آن کم هستند فعالیتی صورت بگیرد. این گونه فعالیت‌ها جنبه مثبت و اهمیت فراوانی برای هنرجوها دارد و برای پیشرفت سطح موسیقی استان ضروری است.
این مدرس موسیقی خاطرنشان کرد: اکنون هنرجوهای زیادی دارم که با سختی و مشقت زیادی از شهرستان‌ها به تهران و کرج می‌آیند. تمام این سختی‌ها و مشقت‌ها و هزینه‌های نامتعارف سد بزرگی برای توسعه و پیشرفت بیشتر موسیقی کلاسیک هستند. این در حالی است که شاید هنرجوها یک ـ پنجم این هزینه‌ها را در صورت تشکیل کلاس‌ها در شهرستان‌ها متحمل شوند.
نور تصریح کرد: استعداد و ضریب هوشی خوزستانی‌ها در زمینه موسیقی بالا است اما امکاناتی که این جا وجود دارد مناسب سطح خوزستان نیست. به نظر من نبود مدیریت منسجم و دلسوز که بتواند فرهنگ‌سازی درستی انجام دهد و آموزش صحیحی صورت بگیرد در پیشرفت نکردن شهرستان‌ها تاثیر دارد.
وی با بیان این که باید بدانیم که مقایسه در موسیقی اشتباه است گفت: چشم و هم چشمی و حسادت در موسیقی وجود دارد که جلوی پیشرفت هنرمندان و موسیقی را می‌گیرد. اگر ارگانی باشد که هنرمندان استان را طبقه‌بندی و سطح‌بندی کند و زیر نظر خود بگیرد می‌شود هم پیشرفت کرد و هم حاشیه‌هایی که اهالی موسیقی درگیر آن هستند از بین بروند.
او ادامه داد: دولت با امکانات و فراهم شرایط مادی و معنوی می‌تواند مانع ایجاد حاشیه‌ها و همچنین با برگزاری کلاس‌های آموزشی و دعوت از استادان خبره و ارایه امکانات و برگزاری جشنواره‌هایی زیر نظر دولت می‌تواند باعث پیشرفت شود.
نور درباره حضور و نقش موسیقی کشور در عرصه‌های بین‌المللی اظهار کرد: دعوت استادانی از کشورهای صاحب سبک در موسیقی به کشور ما صورت نمی‌گیرد. ما می‌توانیم در موسیقی در عرصه بین‌المللی حرفی برای گفتن داشته باشیم اما بیشترین بها به موسیقی سنتی داده می‌شود. حال آن که باید در سبک‌های دیگر هم استعدادها مشخص شوند و دولت به شکلی حمایت کند قطعا می‌توانیم در عرصه‌های بین‌المللی بدرخشیم و در جشنواره‌های خارج از کشور هم شرکت کنیم.
این مدرس گیتار فلامنکو گفت: فاصله بین سبک‌های موسیقی کم شده چراکه عرضه موسیقی کمتر از تقاضا است. درک موسیقیایی مردم بیشتر شده و اکثر مردم به موسیقی علاقه دارند و نسبت به سبک‌های مختلف آشنایی پیدا کرده‌اند‌. طرفداران پاپ بیشتر هستند و اگر موسیقی‌های دیگر معرفی شوند و میدان برای موسیقی‌های دیگر باز شود و مردم آنها را ببینند حتما از آنها هم استقبال خواهند شد.
نور افزود: آینده بسیار خوبی را برای موسیقی فلامنکو در استان خوزستان متصور هستم چون در این استان کسانی هستند که این امکان را فراهم می‌کنند تا استادانی را به خوزستان برای آموزش دعوت کنند. امیدوارم از کسانی مانند سام کشاورز حمایت شود تا کلاس‌های آموزشی بیشتری را در اهواز برگزار کند.
انتهای پیام

http://www.khozestan-online.ir/fa/News/28044/پژمان-نور---چشم-و-هم‌چشمی-در-موسیقی-وجود-دارد--استعداد-خوزستانی‌ها-در-موسیقی-بالا-است
بستن   چاپ