پیام خوزستان
آغاز به کار دوازدهمین نمایشگاه کتاب خوزستان
هیچ کتابی جای کتاب دیگر را نمی‌گیرد/ برای ما مسلمانان لفظ کتاب هم مقدس است
شنبه 28 بهمن 1396 - 9:38:07 AM
ایسنا - فرهنگی و هنری
خوزستان آنلاین - نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری با بیان این که کتاب هیچ گاه از مُد نمی‌افتد و تاریخ آن تمام نمی‌شود و هر چه در این حوزه کار کنیم، به پایان آن نمی‌رسیم، گفت: هیچ کتابی جای کتاب دیگر را نمی‌گیرد و کتابی پیدا نمی‌کنید که با داشتن آن از دیگر کتب بی‌نیاز شوید.
به گزارش خبرنگار ایسنا ـ منطقه خوزستان، آیت‌الله سید علی شفیعی روز گذشته در آیین آغاز به کار دوازدهمین نمایشگاه کتاب خوزستان در محل نمایشگاه‌های بین‌المللی اهواز با بیان این که خوشحال هستم که خدای متعال یک بار دیگر این توفیق را عنایت فرمود با یک نمایشگاه ارزشمند کتاب مواجه باشیم، اظهار کرد: آن چه باید در حوزه کتاب گفته شود، در برنامه‌ها و مناسبات مختلف گفته شده است. از نظر ما به عنوان معتقدان مذهبی و اسلامی حتی لفظ کتاب، یک لفظ مقدس و متبرک است و پروردگار متعال در قرآن کریم، لفظ کتاب را به صورت متعدد نام برده است، چون آنچه باعث تثبیت علم، فرهنگ و تمدن می شود، کتاب است.
شفیعی گفت: ماده این کلمه به معنی ثبات، استقرار و رسوخ است و کتاب را از این رو کتاب می‌نامند چون معلومات خود را به این وسیله تثبیت می‌کنند؛ تا آنجا که مرحوم شهید مطهری معتقد است این همه فرهنگ، تمدن و ترقی اخلاق و دانش به برکت کتاب است. ما باید همیشه مدیون کتاب و مجموعه‌های کلی و غیرکلی کتاب که توانسته‌اند این موهبت بزرگ را برای ما حفظ کنند باشیم. بارها گفته‌ام کتاب از مُد نمی‌افتد و تاریخ آن تمام نمی‌شود و هر چه در این حوزه کار کنیم، به پایان آن نمی‌رسیم.
متولی کتابخانه تخصصی شهید سید مرتضی شفیعی ادامه داد: در کشور ما کتاب‌های موجود به حد و حصر نمی‌آیند. صدها هزار کتاب دیده و مرور کرده‌ام، هیچ کتابی جای کتاب دیگر را نمی‌گیرد و کتابی پیدا نمی‌کنید که با داشتن آن از دیگر کتب بی‌نیاز شوید.
وی با تأکید بر دانستن قدر کتاب از برگزارکنندگان این نمایشگاه، ناشران، چاپخانه‌ها و فروشندگان کتاب، قدردانی کرد.

پس از او، دکتر عبدالحسن مقتدایی ، استاندار سابق خوزستان، ضمن قدردانی از برگزاری نمایشگاه کتاب بر توجه به اهل قلم و حمایت از آنها در قالب همین نمایشگاه‌ها تأکید کرد و گفت: توجه به اهل قلم و توزیع‌کنندگان کتاب یک نکته اساسی است، ولی آنچه اولویت دارد ایجاد انگیزه برای کتاب به عنوان مطالعه آن و نه صرفاً داشتن آن است. در این جنبه بسیار عقب هستیم.
وی ادامه داد: در کشوری که برای خرید کتاب بُن تزریق می‌شود بیانگر آن است که ما مشکل بنیادی داریم. باید ببینیم اشکال کار کجاست و کسانی که اهل قلم و مطالعه هستند به این موضوع بپردازند.
مقتدایی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: برگزاری نمایشگاه کتاب کار خوبی است اما نوآوری در هر نمایشگاه مهم است. باید به جنبه‌های ارزیابی و نقد اینکه چرا جامعه کشش ندارد و وقت زیادی برای مطالعه نمی‌گذارد، در نمایشگاه کتاب پرداخته شود.
استاندار سابق خوزستان با بیان این که امیدواریم به انتقادات ناشرین و فروشندگان کتاب توجه شود، گفت: روزی که بُن را از مطبوعات برداشتیم معلوم است وظیفه خود را انجام داده‌ایم.
وی با بیان این که در شرایطی که مشکلات اقتصادی همه حوزه‌ها را آزار می‌دهد، کمبودهای اعتباری اهالی فرهنگ را بیشتر آزار می‌دهد، گفت: خواهش من از متولیان فرهنگ این است که توجه بیشتری به این حوزه داشته باشند.
همچنین مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان اظهار کرد: نمایشگاه کتاب بعد از برگزاری جشنواره استانی فیلم فجر که با استقبال خوبی از سوی عموم مردم همراه بود، در استان آغاز شده است و بعد از این رویداد شاهد برگزاری جشنواره بین‌المللی تئاتر اهواز برای نخستین بار در استان هستیم.

محمد جوروند گفت: نمایشگاه امسال در سه سالن نمایشگاهی و شامل 340 غرفه عرضه کتاب برای علاقه مندان برگزار شده است. 145 ناشر نمایندگی و 45 ناشر فروش متمرکز، 30 ناشر استانی و 17 ناشر کتب عربی در دوازدهمین نمایشگاه کتاب استان تولیدات خود را عرضه می‌کنند.
جوروند افزود: تعداد هشت کتابفروشی از استان خوزستان در کنار دیگر ناشران تولیدات خود را در حوزه کتاب در نمایشگاه امسال عرضه می‌کنند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان اعلام کرد: در نمایشگاه امسال 650 میلیون تومان بن برای خرید کتاب اختصاص یافته است. سال گذشته این مبلغ 600 میلیون تومان بود ولی فروش کتاب به یک میلیارد و 200 میلیون تومان رسید. این خبر در عین حال که برای فعالان حوزه فرهنگ بسیار خوب است، اما یک هشدار به حساب می‌آید که در حوزه تألیف کتاب، دقت کنیم و فعالیت ناشرین و کتابفروشی‌های استان را توسعه دهیم.
وی ادامه داد: همزمان با برگزاری نمایشگاه کتاب، هفته قرآن و عترت نیز با برنامه‌های متنوعی در استان برگزار می‌شود و برخی رویدادهای این هفته در همین محل تقدیم علاقه مندان می‌شود.

سپس، حسین‌علی حسین‌زاده ، معاون سیاسی استاندار خوزستان، ضمن قدردانی از اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی در برگزاری این نمایشگاه، آغاز چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب را تبریک گفت و با اشاره به حضور شکوهمند مردم خوزستان در راهپیمایی 22 بهمن، گفت: مردم خوزستان در 22 بهمن حماسه شکوهمندی را برای استان رقم زدند.
وی بیان کرد: یکی از افتخارات مهم ما این است که انقلاب اسلامی ایران را انقلابی فرهنگی می‌دانیم. رهبران ما، امام راحل و مقام معظم رهبری بیش از اینکه رهبر سیاسی شناخته شوند به عنوان شخصیت‌های علمی شناخته شده هستند.
حسین‌زاده تصریح کرد: انقلابی با این صبغه فرهنگی متأسفانه در شاخص‌های دیگر فرهنگی که با کتاب و کتابخوانی ارتباط پیدا می‌کند در سطح پایین قرار دارد. متأسفانه میزان مطالعه در کشور ما از کشورهایی که این صبغه فرهنگی را ندارند پایین‌تر است. تیراژ کتاب در کشور ما بیش از هزار نسخه، نیست. اینها درد است و باید بر آنها چاره‌ای بیندیشیم.
معاون سیاسی استاندار خوزستان گفت: در این شرایط که مشکلات اقتصادی همه حوزه‌ها را آزار می‌دهد، کمبودهای اعتباری اهالی فرهنگ را بیشتر آزار می‌دهد. خواهشم از متولیان فرهنگ این است که توجه بیشتری به این حوزه داشته باشند.
انتهای پیام

http://www.khozestan-online.ir/fa/News/29122/هیچ-کتابی-جای-کتاب-دیگر-را-نمی‌گیرد--برای-ما-مسلمانان-لفظ-کتاب-هم-مقدس-است
بستن   چاپ