پیام خوزستان
یک مسئول هیات حمایت از کرسی های نظریه پردازی: کرسی های نظریه پردازی باعث پیوند جامعه و دانشگاه می شود
يکشنبه 29 بهمن 1396 - 10:22:46 AM
ایرنا - علمی
خوزستان آنلاین - اهواز - قائم مقام هیات حمایت از کرسی های نظریه پردازی، نقد و مناظره گفت: آسیب ها و ناهنجاری های جامعه تنها با پژوهش های علمی قابل رفع است بنابراین ضرورت دارد تا کرسی های نظریه پردازی برای حل مشکلات اجتماع، پیوندی بین دانشگاه و جامعه ایجاد کنند.
حجت الاسلام عبدالحسین خسروپناه روز چهارشنبه در همایش " آشنایی با کرسی های نظریه پردازی، نقد و مناظره؛ بررسی چیستی، چرایی چگونگی و امتیازات" در دانشگاه آزاد اسلامی اهواز اظهار کرد: کرسی های نظریه پردازی در معرض قرار دادن نظریه های نویی است که برخی افراد ارایه می کنند و با نقد و داوری صحت و امتیاز آن مشخص می شود.
وی افزود: دانشگاه مرکز تولید علم است و این تولید علم تنها با برگزاری این کرسی ها میسر خواهد بود زیرا برگزاری این کرسی ها باعث رشد علمی دانشگاه ها می شود.
دبیر هیات حمایت از کرسی های نظریه پردازی، نقد و مناظره با اشاره به اهمیت و ضرورت برگزاری کرسی های نظریه پردازی و نیز ترویجی گفت: بسیاری از مشکلات جامعه تنها از طریق دانش رفع می شود بنابراین ارایه نظریه های ناظر به نیاز جامعه می تواند به رفع بسیاری از این معضلات کمک کند.
وی رونق نداشتن کرسی های نظریه پردازی را نبود اطلاع رسانی دانست و اظهار امیدواری کرد با پیگیری صورت گرفته و برگزاری این کرسی ها شاهد رونق این کرسی ها و نیز بهبود وضعیت پژوهش در سطح کشور باشیم.
*** نقد و بررسی علم به افزایش کیفیت آن کمک می کند
معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی نیز اظهار کرد:از ویژگی های دانشگاه مدرن در ایران در بحث علوم انسانی و علوم اجتماعی، کپی برداری از دانشگاه های خارجی بود.
حجت الاسلام ابراهیم کلانتری افزود: دانشگاه منهای دین یا ضد دین، دانشگاه غیر بومی ساخته شده در غرب و ضد فرهنگ بومی، و همچنین صدور دستاوردها به غرب و تربیت نیروهای خوب برای غرب از جمله ویژگی های این دانشگاه های مدرن بود.
وی بیان کرد: روشنفکری در ایران در عصر قاجار بیمار متولد شد چنان که دانشگاه برای یک کار علمی همه جانبه و نیز پژوهش متولد نشد؛ ولی امروز به برکت انقلاب اسلامی دانشگاه به تولید علم بر پایه دین مشغول بوده و دانشجویان زیادی را در کشور پرورش داده است.
معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی با انتقاد از ویژگی دین ستیزی دانشگاه، در پیش از پیروزی انقلاب اسلامی گفت: در آن دوره انسان با فرهنگ ملی و اسلامی، محقق و متدین وجود داشته ولی حاکمیت سیاسی همواره تلاش می کرد این فرهنگ را سرکوب کرده و به حاشیه براند.
حجت الاسلام کلانتری ادامه داد: پیش از پیروزی انقلاب اسلامی، همچنین به دروغ بحث تاسیس دانشگاه اسلامی مطرح شد که به شدت با مخالفت امام خمینی(ره) روبه رو شد زیرا هدف آنها از بین بردن ریشه های حوزه های علمیه بود.
وی در ادامه به تاریخچه وجود دانشگاه ها در ایران در طول تاریخ اشاره کرد و گفت: ایرانی ها نه تنها با دانشگاه بیگانه نبودند بلکه دانشگاه بزرگ جندی شاپور را داشتند که در آن سه شاخه فلسفه، پزشکی و زبان آموزش داده می شد.
معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی یادآور شد: اسلام هرگز مانعی در برابر دانشگاه جندی شاپور ایجاد نکرد و این دانشگاه قرن ها رونق داشت ولی در نهایت سبقت اسلام در علم و فلسفه و پیشرفت تمدن اسلامی باعث تعطیلی این دانشگاه شد.
حجت الاسلام کلانتری با تاکید بر لزوم برگزاری کرسی های نظریه پردازی و اهمیت نقد در پیشرفت علم در کشور بیان کرد: بسیاری از ما حرف تازه می زنیم و تولید علم می کنیم ولی آن را در معرض چالش و نقد قرار نمی دهیم در حالی که تنها نقد و بررسی افراد متخصص می تواند به افزایش کیفیت علم ما کمک کرده و آن را به دانشی موثر در کشور تبدیل کند.
*** کرسی های آزاد اندیشی و نظریه پردازی مانع حاکم شدن رخوت در دانشگاه می شود
سرپرست پژوهشکده علوم اجتماعی و انقلاب دانشگاه آزاد اسلامی نیز گفت:انتظار می رود تا عقب ماندگی ها در کرسی های نظریه پردازی با اطلاع رسانی و برگزاری منطقه ای این همایش ها و با گام های اساتید دانشگاه آزاد برطرف شود.
حسن خیری افزود:برای کرسی های آزاد اندیشی دانشگاه ها که مربوط به دانشجویان دانشگاه آزاد است، هیات مرکزی دانشگاه تشکیل شده و تلاش شده تا عقب ماندگی موجود در این زمینه برطرف شده و مانع از حاکم شدن فضای رخوت، سستی و بی تفاوتی در دانشگاه ها شویم.
وی با اشاره به فعالیت های پژوهشکده علوم اجتماعی و انقلاب عنوان کرد: از مهم ترین فعالیت های این پژوهشکده نظارت بر بحث کرسی های نظریه پردازی، ترویجی و آزاد اندیشی است.
سرپرست پژوهشکده علوم اجتماعی و انقلاب دانشگاه آزاد اسلامی، فعالیت در عرصه تحول علوم انسانی و اسلامی را دیگر فعالیت این پژوهشکده خواند و افزود:هم اکنون حلقه های علمی به تناسب رشته های علوم انسانی، معارفی و تلفیق و ترکیب آنها ایجاد شده و تلاش می شود تا با مشارکت اعضای هیات علمی، در سازمان مرکزی و استان ها ساماندهی شود.
وی یادآور شد:عرصه فرهنگ، تمدن و تاریخ و توجه به هویت ملی دینی انقلابی و همچنین تحقیقات میدانی و آسیب شناسی از جمله برنامه ها ی دیگر این سازمان است.
خیری ادامه داد: تلاش داریم تا سواد انقلابی و وضعیت دانشجویان و اساتید این دانشگاه از جهت معرفت، انگیزه و نگرش انقلابی، بررسی و آسیب شناسی شود.
وی بیان کرد: سامانه رصد در راستای فعالیت های کرسی های نظریه پردازی و به منظور ثبت اطلاعات رایانه ای فرزانگان و نخبگان و کمک به پرورش این افراد و شناسایی فیزیکی این نخبگان راه اندازی شده است.
وی با اشاره به برنامه های آتی این سازمان گفت: انتشار فصل نامه گفتمان انقلابی اجتماعی با همکاری اساتید دانشگاه آزاد اسلامی و همچنین برگزاری همایش بین المللی کارآمدی نظام جمهوری اسلامی که در سال آینده برگزار می شود، از برنامه های آینده این پژوهشکده هستند.
*** باید از دین به عنوان چراغ تولید علم استفاده شود
رییس دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز نیز گفت: نظریه پردازی با توجه به فرمایشات رهبر معظم انقلاب، اهمیت زیادی داشته و می تواند دانشگاه را از مصرف گرایی به تولید علم رهنمون کند.
فرج اله براتی افزود: در بحث نظریه پردازی باید از دین به عنوان چراغ تولید علم استفاده کنیم.
وی یادآور شد: دانشگاه آزاد اسلامی در خوزستان ٩٧ هزار دانشجو و یک هزار و ٨٠٠ هیات علمی دارد بنابراین اگر مسایل علمی را با برنامه ریزی پیگیری کنیم، این ظرفیت می تواند در جامعه عملکرد موثری داشته باشد.
دومین همایش منطقه ای نظریه پردازی، نقد و مناظره با موضوع بررسی چیستی، چرایی چگونگی و امتیازات روز چهارشنبه با حضور قائم مقام هیات حمایت از کرسی های نظریه پردازی، نقد و مناظره، معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی، مدیر کل اجتماعی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی، مدیر دانشکده عترت و همچنین رییس دانشگاه آزاد اسلامی خوزستان در اهواز برگزار شد.
در این همایش اساتید دانشگاه آزاد اسلامی استان های خوزستان، ایلام و بوشهر شرکت داشتند.
نخستین همایش منطقه ای نظریه پردازی، نقد و مناظره، ماه گذشته با حضور مقامات دانشگاه آزاد اسلامی و اساتید دانشگاه های مرکزی، لرستان و همدان در اراک برگزار شد.
7158/ 6037

http://www.khozestan-online.ir/fa/News/29358/یک-مسئول-هیات-حمایت-از-کرسی-های-نظریه-پردازی--کرسی-های-نظریه-پردازی-باعث-پیوند-جامعه-و-دانشگاه-می-شود
بستن   چاپ