پیام خوزستان
شهردار اهواز در كارگروه پسماند استان: نخستین گام در موضوع پسماند، بهبود سبك زندگی در شهرهاست
شنبه 5 اسفند 1396 - 10:15:04 AM
شهرداری اهواز
خوزستان آنلاین - كمیته كارگروه پسماند شهرداری های استان خوزستان با حضور هاشمی زاده معاون عمرانی استانداری، كتانباف شهردار اهواز، صدیقی مدیركل امور شهری استانداری و خبیر مدیرعامل شركت توسعه و سرمایه گذاری استان برگزار شد .
منصور كتانباف شهردار اهواز در این جلسه گفت: حفظ و صیانت از سلامت عمومی شهروندان و رعایت مولفه های قوام بخش و پایدار در موضوع محیط زیست راهبرد مدیریت شهری در اهواز است .
شهردار اهواز با اشاره به طرح های پیشنهادی برای سرمایه گذاری در بخش پسماند استان با مشاركت سرمایه گذاران خارجی گفت: ساماندهی وضعیت پسماند تولید شده در استان و شهر اهواز كه ٣٣ درصد از جمعیت استان را در خود جای داده بسیار ضروری و حایز اهمیت است .
كتانباف خاطرنشان ساخت: نخستین قدم در بحث پسماند، اصلاح رفتار اجتماعی و بهبود سبك زندگی در شهرهاست كه این مهم با اهتمام به فرهنگ سازی و آموزش شهروندی و اجرای طرح تفكیك از مبداء محقق خواهد شد .
شهردار اهواز ادامه داد: كارگروه پسماند استان به ٧ منطقه تقسیم شده است تا با اشتراك گذاری تجارب موفق در كشور و انتقال تكنولوژی های نوین و روز دنیا، شاهد كاهش حجم پسماند تولیدی و بازیافت كامل پسماند موجود باشیم .
كتانباف گفت: به عنوان مثال در سایت صفیره اقدامات خوبی در سال ٩٠ تا ٩٢ صورت گرفت كه قرار بود این سایت با احداث كارخانه ها، خطوط پردازش متعدد و صنایع جانبی تبدیل به یك شهرك صنعتی و منطقه مدرن بازیافت زباله شود كه متاسفانه به دلیل بی توجهی به آن ظرفیت مناسب ١١٥ هكتاری تنها به عنوان محلی برای دفن زباله نگاه شد و وضعیت موجود آن نیازمند تغییرات اساسی و بازنگری دارد .
مهندس كتانباف، تجارب موفق شهرهای كرمانشاه، اصفهان و مشهد را مورد تقدیر قرار داد و افزود: این شهرها امروز در حال حركت به سمت هدف بازیافت كامل زباله تولید شده هستند و در این زمینه موفقیت هایی نیز كسب كرده اند كه می تواند مورد استفاده در شهر اهواز قرار گیرد، این در حالی است كه در سال های ٩٠ تا ٩٢ شهر اهواز به واسطه اقدامات علمی و اجرایی صورت گرفته و خون دل هایی كه خوردیم و زحماتی كه كشیده شد، در بخش بازیافت پسماند در شمار یكی از شهرهای پیشرو كشور قرار گرفته بود و امروز باید از شهرهای همتراز خود در آن سال ها الگوگیری كند كه جای تاسف دارد و باید با مسببان وضعیت موجود برخورد شود .
شهردار اهواز اظهار داشت: هرگونه سرمایه گذاری در بخش پسماند باید با رعایت مسایل زیست محیطی و با پیش زمینه تحقیقات جامع و پژوهش های همه جانبه باشد چرا كه وضعیت بومی و جغرافیایی شهرها با یكدیگر متفاوت است و یك نسخه واحد را نمی توان برای همه شهرها پیچید .
كتانباف با انتقاد از بی توجهی صنایع ملی فعال در استان به توسعه شهری و خدمات و مسئولیت اجتماعی خود، اظهار داشت: امروز شهرداری و شهر اهواز، وارث مجموعه ای از مشكلات و كمبودهایی است كه معلول علل مختلف در چند دهه گذشته است و تغییر این وضعیت كه اصلا در تراز مردم شریف اهواز نیست، مستلزم اراده دولت برای جبران عقب ماندگی های شهر اهواز است و نباید شهرداری اهواز در امر محرومیت زدایی از مناطق مختلف شهر اهواز تنها بماند .
شهردار اهواز در پایان بر اهمیت كار فرهنگی و آموزش شهروندی تاكید كرد و گفت: ٧١ درصد جمعیت كشور در شهرها زندگی می كنند و یكی از راه های مهم در بازیافت زباله، تفكیك از مبداء پسماندهاست و باید با حوصله و تدبیر در این زمینه فرهنگ سازی كنیم .
در ادامه این جلسه محمدرضا قنواتی مدیرعامل سازمان پسماند شهرداری اهواز گفت: قبل از هر گونه سرمایه گذاری در بخش پسماند و تولید انرژی های نو باید نسبت به تدوین آنالیز ساختمان فیزیكی و شیمیایی پسماند و زباله هر شهر اقدام كرد تا متناسب با مواد اولیه، كارخانه لازم برای تبدیل و بازیافت مواد طراحی و انتخاب شود .
قنواتی اعلام كرد: راهبرد شهردار اهواز، دفع زباله و پسماند بدون دفن می باشد و در زمینه تحقق این هدف طرح جامع و تفصیلی پسماند شهر اهواز مبتنی بر نظرات كارشناسان برجسته كشور و بازدیدهای متعدد و مستندسازی و بررسی های تطبیقی آماده ارائه می باشد .
مدیرعامل سازمان پسماند شهرداری اهواز اظهار داشت: با عنایت به كمبود منابع آب و هزینه های سنگینی كه تولید برق از زباله دارد و مقدار آب زیادی كه برای تولید هر مگاوات برق از زباله مورد نیاز می باشد، به طور قطع در كشور ما تامین و تولید برق از زباله صرفه منطقی و توجیهی ندارد .
قنواتی توضیح داد: باید طرح های فرهنگی لازم برای تفكیك زباله از مبداء و پردازش و بازیافت كامل زباله كه هدف اصلی ما در سازمان پسماند است در دستور كار قرار گیرد كه در این راستا هم اقدامات ویژه ای در دست اقدام است .
قنواتی در پایان گفت: با حمایت شهردار و شورای شهر و هم افزایی همه دستگاه های اجرایی استان تلاش می كنیم هدف گذاری بازیافت بالا ی ٨٠ درصد پسماند اهواز طی دو سال آینده محقق شود.

http://www.khozestan-online.ir/fa/News/29687/شهردار-اهواز-در-كارگروه-پسماند-استان--نخستین-گام-در-موضوع-پسماند،-بهبود-سبك-زندگی-در-شهرهاست
بستن   چاپ