پیام خوزستان
اعتبارات تملک دارایی در خوزستان 31 درصد کاهش یافت
چهارشنبه 19 ارديبهشت 1397 - 19:42:32
خوزستان آنلاین - اهواز - رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خوزستان گفت: اعتبارات تملک دارایی در خوزستان 31 درصد نسبت به پارسال کاهش یافته است.
امید حاجتی روز چهارشنبه در شورای برنامه ریزی و توسعه خوزستان اظهار کرد:این در حالی است که اعتبارات تملک دارایی سرمایه‌ ای استان ‌های کشور به طور میانگین امسال 51 درصد کاهش داشته‌ اند.
وی گفت: امسال اعتبارات طرح‌ های ملی استانی شده در استان‌های کشور نسبت به پارسال حدود 11 درصد کاهش یافته اما سهم خوزستان از این اعتبارات نسبت به پارسال، 17 درصد رشد داشته است.
وی افزود: اعتبارات طرح‌های ملی استان‌های کشور که به طور میانگین در تمام کشور 26 درصد کمتر شده، در خوزستان با حدود 41 درصد کاهش همراه بوده و نشان می دهد که خوزستان در این موضوع که دستگاه‌ ها باید سهم خود را با تعامل با وزارتخانه‌ ها و سازمان‌ های متبوع خود در مرکز بگیرند، وضعیت خوبی ندارد.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خوزستان بیان کرد: اعتبارات خوزستان در فصل‌ های پژوهش ‌های توسعه ‌ای و نیز آب و فاضلاب، بیشترین رشد و در فصل‌ های توسعه خدمات شهری، روستایی ، عشایری و نیز بازرگانی، کمترین رشد را از محل اعتبارات طرح‌های ملی داشته است.
حاجتی گفت: درآمد جرایم رانندگی خوزستان در سال 96 نسبت به سال پیش از آن با 50 درصد کاهش به 100 میلیارد ریال رسید که ابهام بر انگیز است.
وی افزود: در سال 96 درآمد بازارچه‌های مرزی خوزستان نسبت به سال پیش از آن، 78 درصد کاهش داشته و لازم است معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خوزستان برای یافتن دلیل این مساله اقدام کند زیرا این مساله در معیشت مرزنشینان بسیار تاثیر گذار است.
وی گفت: هم اکنون یک هزار و 900 پروژه نیمه ‌تمام در خوزستان وجود داشته که پیشرفت فیزیکی صفر تا نزدیک به صد در صد دارند.
حاجتی افزود: برای تکمیل این پروژه ها به 21 هزار و 600 میلیارد ریال اعتبار نیاز است که هم اکنون امکان تخصیص آن وجود ندارد.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خوزستان تاکید کرد: با وجود هزار و 400 پروژه نیمه‌ تمام با پیشرفت فیزیکی کمتر از ده درصد، آغاز پروژه‌های جدید هیچ توجیهی ندارد.
وی ادامه داد: اعتبارات امسال ارتقای شاخص ‌های توسعه خوزستان یک هزار و 870 میلیارد ریال، اعتبارات تبصره 18 سه هزار و 690 میلیارد ریال، بخش استانی اعتبارات استانی توسعه متوازن چهار هزار و 970 میلیارد ریال و بخش ملی اعتبارات توسعه متوازن برای خوزستان 2 هزار میلیارد ریال است.
** افزایش اعتبارات باید اثربخشی لازم را برای مردم خوزستان داشته باشد
غلامرضا شریعتی استاندار خوزستان نیز گفت: تلاش همگانی دو ساله ما بر این بوده که تلاش ها برای افزایش اعتبارات، اثربخشی لازم را برای مردم داشته باشد.
وی ادامه داد: بودجه سال 96 خوزستان با تلاش همگانی همه دستگاه ها از جمله سازمان مدیریت و برنامه ریزی خوزستان، نسبت به سال پیش از آن 97 درصد رشد داشته و تخصیص اعتبارات 2.3 برابر شده و از پنج هزار و 240 میلیارد ریال به 12 میلیارد و 500 میلیون ریال رسید.
وی گفت: انتظار داریم در هزینه کردها، دستگاه ها نهایت دقت، جدیت و تلاش را داشته باشند تا اثربخشی و رضایت مندی در مردم ایجاد شده و احساس کنند توجهی به استان می شود.
وی ادامه داد: اینکه دولت اعتبار و بودجه تخصیص دهد ولی مردم احساس نکنند توجه بیشتری به خوزستان شده، نشانه ناکارآمدی است.
شریعتی بیان کرد: اعتبارات عمرانی در استان های مختلف از 3.5 تا 29.6 (میانگین 8.5 درصد) کاهش داشته در حالی که این اعتبارات در خوزستان 18.5 درصد افزایش داشته است.
استاندار خوزستان با اشاره به 10 برابر شدن اعتبارات به پروژه ملی آب رسانی غدیر در خوزستان اظهارکرد: اعتبارت این پروژه ملی در سال 96 و همچنین سال 97 بیشتر شد و برنامه کنونی دولت اتمام این پروژه در یک دوره سه ساله است.
وی یادآور شد: فاینانس آب رسانی در دیگر شهرها نشانه توجه دولت به خوزستان است بنابراین لازم است مدیران در اخذ و جذب صحیح اعتبارات ملی و هزینه کرد بودجه های استانی تلاش بیشتری کنند و سهم استان را از ردیف های ملی متمرکز بگیرند.
شریعتی همچنین گفت: برای 6 ماه در چهار شهر اهواز، ماهشهر، اندیمشک و آبادان به صورت آزمایشی عوارض ارزش افزوده با نسبت 88 به 12 درصد اجرا می شود.
منصور کتانباف شهردار اهواز نیز نتیجه اضافه شدن برخی روستاها به این شهر را فقیرتر شدن کلانشهر اهواز عنوان کرد و گفت: این روستاها در تامین هزینه های شهری مشارکت نداشته، پول زمین و هزینه ساخت و ساز را نداده و بیش از همه نقاط مطالبه گر هستند.
وی ادامه داد: بیش از 20 نقطه روستایی از جمله عین دو(در سال 90 به اهواز تحمیل شد)روستای ملاشیه، خیبنه و زرگان، علی آباد، اندیشه با 400 هزار نفر جمعیت به کلانشهر اهواز اضافه شدند که باعث مشکلات زیادی برای این شهر شده است.
کتانباف گفت:اهواز کلانشهری است که جز وسعت و جمعیت، هیچ یک از شاخص های کلانشهری را نداشته و بی نظم و غیر متوازن در حال توسعه است.
وی اظهارکرد: شهرداری با بودجه کنونی، توان اجرای برنامه های خود را برای این 20 منطقه ندارد و انتظار داریم برای اجرای برنامه های خود در سال جدید، توزیع عوارض ارزش افزوده برای یک سال با نسبت 88 به 12 اعمال شود.
7148/ 6037

http://www.khozestan-online.ir/fa/News/43147/اعتبارات-تملک-دارایی-در-خوزستان-31-درصد-کاهش-یافت
بستن   چاپ