پیام خوزستان
استیفای حقوق هسته ای
شنبه 22 ارديبهشت 1397 - 09:14:11
خوزستان آنلاین - اهواز- تبدیل علم و فناوری هسته ای به عنوان فناوری برتر جهان مردم ایران را همگام با مواضع دولت و نظام جمهوری اسلامی در داشتن این حق و ایستادگی در برابر زورگویی های ابرقدرت های جهانی مصمم تر کرده است.
به گزارش ایرنا فناوری هسته ای در دوران مذاکره جهانی نشان داد که دستیابی به این دانش نقش مهمی در اقتدار و قدرت چانه زنی یک کشور و جهت گیری ها و تصمیمات بین المللی دیگر کشورها دارد.
پس از یک دهه مذاکره گروه 1+5 با ایران و تصویب یک قرارداد جهانی، اکنون این توافق به واسطه رفتارهای دور از منطق برخی کشورها در هاله ای از ابهام قرار گرفته است.
از آنجایی که نتیجه نهایی این قرارداد می تواند آینده جهان کنونی را رقم زده و سمت و سوی مرزهای کنونی ارتباط و گفت و گوها را تغییر دهد، رفتار عاقلانه و تعامل بین المللی در آن مهم و تاثیرگذار است.
از سوی دیگر، تبدیل علم و فناوری هسته ای به عنوان فناوری برتر جهان مردم ایران را همگام با مواضع دولت و نظام جمهوری اسلامی در داشتن این حق و ایستادگی در برابر زورگویی های ابرقدرت های جهانی مصمم تر کرده است.
مردم ایران که هشت سال دفاع مقدس را با سختی اما با افتخار پشت سر گذاشتند و به گفته ظریف وزیر امور خارجه، هیچ کشوری حاضر نشد برای دفاع در برابر تعرض خارجی سلاح در اختیار آن ها بگذارد، امروز بیش از هر چیزی بر داشتن حق مسلم خود درخصوص فناوری هسته ای اصرار دارند.
جنگی که در آن روزها با ایستادگی مردم و با هزینه های چندین برابری سلاح به پیروزی رسید، این درس را به مردم کشورمان داد تا همواره از حق خود برای دفاع و توسعه و پیشرفت کشور دفاع و بر داشتن آن پافشاری کرده و با وجود فشارهای اقتصادی ناشی از تحریم ها، همچنان بر داشتن حقی اصرار بورزند که نه تنها می تواند در برابر تعرضات خارجی برای آن ها سرنوشت ساز باشد، بلکه استفاده آن در علوم مختلف، می تواند یک عنصر اساسی و مبنای ضروری برای توسعه پایدار به شمار آید.
**عزت ایران نباید در برابر زورگویی ها خدشه دار شود
به گفته محمد حسین راضی جلالی استاد دانشگاه شهید چمران اهواز، کشور ایران هم مانند بسیاری از کشورهای جهان در راستای توسعه سیاسی و اقتصادی در عرصه های مختلف و ظرفیت های داخلی به استفاده از فناوری هسته ای روی آورده اما بهانه ها برای این که ایران تبدیل به کشورهایی مانند لیبی بدون دفاع و شکننده شود، باعث شده تا کشورهای قدرتمند جهان در برابر این حق مقاومت کنند.
وی در ادامه با اشاره به قدرت ایران در عرصه بین المللی عنوان کرد: مذاکره ابر قدرت ها با کشور ما، عزت و توانمندی ایران را می رساند زیرا اگر قدرتمند نبودیم، کشورهای جهان حاضر به نشستن بر سر میز مذاکره نبودند.
استاد دانشگاه شهید چمران اهواز با اشاره به ضرورت داشتن حقوق هسته ای گفت: روند رو به کاهش نسبی سوخت های فسیلی در جهان در سال های گذشته، تولید انرژی راندمان بالا و هزینه اندک باعث شده تا کشورها به سمت انرژی های پاک و راندمان بالا بروند.
وی ادامه داد: در دهه های آینده درمان بسیاری از بیماری ها، اختلالات و تومورها از ترکیبات هسته ای ممکن خواهد بود و این نوع فناوری جایگزین منابع سوخت فسیلی شده و بنابراین این حق را داریم که برای توسعه صنعت، علوم و پزشکی خود از آن بهره مند شویم.
راضی جلالی با تاکید بر توان مقاومت و ایستادگی مردم ایران برای استیفای حقوق خود تصریح کرد: مسئولان کشور باید توجه داشته باشند که عزت، جایگاه و اقتدار کشور نباید در برابر زورگویی های برخی کشورها خدشه دار شود و اگر توافقی صورت می گیرد، باید در راستای تامین منافع کشورمان باشد.
استاد دانشگاه شهید چمران اهواز با بیان این که برای حقوق هسته ای خون دانشمندان خود را داده و هزینه زیادی کرده ایم، گفت: قطره قطره خون شهدای هسته ای که برای جلوگیری از دستیابی کشور ما به این نهضت علمی ترور شدند، ارزشمند بوده و باید از آن دفاع کنیم.
**اساس برجام حفظ منافع ملی ایران و احترام به منافع دیگر کشورها است
کوروش بختیاری زاده بازیکن و مربی سابق فوتبال کشور نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: انرژی هسته ای مانند همه منابع انرژی در جهان از جمله آب پشت سدها و خورشید، حق مسلم هر کشور بوده و دولت ایران باید ثابت قدم و استوار بر ادامه برجام پافشاری کند زیرا این قرارداد بر اساس منافع ملی ما و با احترام به منافع دیگر کشورها بسته شده است.
وی تاکید کرد: اجرای برجام تامین کننده منافع ایران خواهد بود و ما باید تلاش کنیم از استعدادها و امکانات خود در جهت قوی تر شدن کشور در زمینه های مختلف استفاده کنیم.
محمد ربیعی فعال محیط زیست خوزستان نیز با اشاره به ضرورت استیفای حقوق هسته ای ایران بیان کرد: اگرچه هر فناوری و پروژه ای محاسن و معایب خود را دارد با این وجود فناوری هسته ای در مواردی از جمله پزشکی و درمان بیماری هایی مانند سرطان می تواند کاربرد داشته باشد و از این منظر داشتن آن بسیار ارزشمند است.
**تلاش کنیم حقوق خود را با تعامل با جهان حفظ کنیم
امید علی کرم زاده شهنی پروفسور برجسته کشور نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان این که انرژی هسته ای بدون شک حق مردم ایران است، گفت: رفتار کنونی جهان در برابر برجام و مواضع امریکا در قبال آن نشان می دهد که برجام دارای نکات و مواردی در جهت منافع کشور ما بوده و به همین دلیل در انتخابات ریاست جمهوری سال 96 شجاعانه از روحانی برای تصویب برجام و کسب این موفقیت برای کشور حمایت کردم.
وی ادامه داد: در کنار حفظ حقوق خود باید تلاش کنیم باید با جهان تعامل داشته باشیم و ضمن تقویت دانش و تکنولوژی در کشور، به گونه ای رفتار کنیم که جهان به رفتار ما انتقاد نداشته باشد.
کرم زاده شهنی یادآور شد: باید تلاش کرده و جوانان را به خدمت به کشور تشویق کرده و با جهان تعامل کرده و انتقادات خود را به جهان در محلی مانند سازمان ملل داشته باشیم.
جمیله حسنی فرد معلم نمونه ناحیه یک اهواز نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: با توجه به هزینه بالای استحصال سوخت های فسیلی و نگرانی ها برای اتمام آن، نیاز است تا با آینده نگری به سمت دانش هسته ای به عنوان یک حق طبیعی برویم ولی این انتخاب باید با درایت و در نظر گرفتن منافع کشور باشد.
وی ادامه داد: باید از راه های صلح آمیز و گفتگوی بین المللی حق داشتن فناوری هسته ای را کسب و با ارتباط و تعامل با جهان، داشته هایمان را حفظ کنیم.
استفاده از انرژی های هسته ای از 40 سال پیش آغاز شده و در دوره پس از جنگ سرد، فعالیت ها برای تبدیل مواد هسته ‌ای به سوخت هسته ‌ای غیر نظامی ادمه یافت .
در حال حاضر این فناوری کاربردهای زیادی در علوم مختلف، صنعت و زیرساخت های صنعتی، پزشکی و دارو سازی و کشاورزی داشته و بیش از دو سوم مردم جهان در کشورهایی با این فناوری زندگی می کنند.
هم اکنون حدود 440 نیروگاه هسته‌ ای در 31 کشور جهان برق تولید کرده و سهم نیروی هسته ‌ای در تأمین برق در بیش از 15 کشور آن حداقل 25 درصد برق، در اروپا و ژاپن بیش از 30 درصد، در آمریکا 20 درصد است.
در سرتاسر جهان، دانشمندان بیش از 50 کشور با در اختیار داشتن 300 راکتور تحقیقاتی درباره فناوری های هسته ‌ای پژوهش کرده تا برای تشخیص بیماری و درمان سرطان، رادیوایزوتوپ تولید کنند.
در حال حاضر دستیابی به دانش و انرژی هسته ای در سراسر جهان به دلیل نیازهای روز افزون بخش های کشاورزی، صنعت، پزشکی و نیز کاهش روز افزون اقبال سوخت های فسیلی، به یک ضرورت و حق تبدیل شده است.
در کنار آن، توان هسته ای که نقش مهمی در مناسبات بین المللی آینده ایفا خواهد کرد، نشانی از توان و اراده یک ملت در صحنه بین المللی است به همین دلیل است که کشورهای قدرتمندتر در برابر دستیابی برخی کشورها از جمله ایران به این دانش مخالف می ورزند.
به نظر می رسد هر گامی که امروز در دو سوی توافق برجام نهاده می شود، می تواند نه تنها آینده جهان بلکه سرنوشت کشور و ملت ما را تغییر دهد بنابراین ضروری است تا با درایت همیشگی و صلح ذاتی مردم کشورمان حقوق به حق خود را مطالبه کنیم.
7148 /1596

http://www.khozestan-online.ir/fa/News/43243/استیفای-حقوق-هسته-ای
بستن   چاپ