پیام خوزستان
به جز براي آب شرب، با هيچ انتقال آبي موافقت نمي‌کنيم
يکشنبه 23 آبان 1395 - 9:12:31 AM
ايسنا

خوزستان انلاين- ستار محمودي اظهار کرد: در بحث خوزستان، گمانه‌زني‌هاي بسياري در خصوص انتقال آب وجود دارد اما تعهد وزارت نيرو اين است که هيچ آبي براي کشاورزي يا صنعت انتقال داده نشود و بحث انتقال آب فقط براي تامين آب شرب است.

وي افزود: وقتي صحبت از تامين آب شرب براي اصفهان يا ساير استان‌ها مي‌شود، در خوزستان مسائلي بيان مي‌شود مبني بر اين‌که انتقال به نام آب شرب است اما براي کشاورزي انجام مي‌گيرد. در اين زمينه با هيچ‌کس تعارفي نداريم و بايد گفت که براي کشاورزي به اصفهان و هيچ استان ديگري آب منتقل نخواهيم کرد.

محمودي تصريح کرد: خوزستان يکي از مناطقي است که با حوزه‌هاي آبي غرب و مرکز کشور از جمله اصفهان مشترک است و ما با استانداران اين استان‌ها، مديران آب، جهاد کشاورزي، محيط زيست، صنايع آن‌ها و ... جلسات مشترکي برگزار کرده‌ايم و با توجه به ميزان منابع آبي اين مناطق، در خصوص انتقال آب تصميم‌گيري مي‌کنيم.

وي با اشاره به اين نکته که وزارت نيرو براي تامين آب شرب اصفهان، يزد، کرمان و ... بايد آب منتقل کند، گفت: اين انتقال براي مصارف کشاورزي و صنعت نيست زيرا آبي نيست و اگر آبي باشد، فقط براي شرب است و اين عمل در راستاي قانون توزيع عادلانه آب انجام مي‌گيرد تا شاهد بروز مشکلات در مناطق مختلف در کشور نباشيم.

قائم مقام وزير نيرو با بيان اين‌که وزارت نيرو نمي‌تواند آب توليد کند، تصريح کرد: انتقال آب هرچند تلخ است اما بايد چهارچوبي تهيه کرد تا همه طبق آن چهارچوب عمل کنند، هر چند ممکن است در مسير انتقال آب، بسياري دچار مشکل شوند.

محمودي با اشاره به اين‌که در دولت يازدهم يکي از اساسي‌ترين سياست‌ها اين بود که به هر قيمتي آب منتقل نشود و به هر قيمتي سدسازي انجام نگيرد، عنوان کرد: اکنون اگر قرار باشد سدي ساخته شود، بايد مجوز سازمان محيط زيست را داشته باشد و مسائل اجتماعي آن ديده شده باشد و اولويت آن سد، مديريت آب‌هاي خروجي کشور باشد و همچنين اثرات آن روي منابع زيرزميني در نظر گرفته شود.

وي افزود: به عنوان يک دستگاه دولتي نمي‌توانيم به صورت چند‌نرخي عمل کنيم و مردم بايد بپذيرند که بايد با يک شاخص عمل کنيم و در اين زمينه وزارت نيرو به جز براي آب شرب، با هيچ انتقال آبي موافقت نخواهد کرد.

محمودي اظهار کرد: براي انتقال آب شرب نيز بايد به مسائل زيست‌محيطي که در مبدا به وجود مي‌آيد، توجه شود. همچنين بايد ديد که اگر در مقصد، آبي براي جايگزيني وجود دارد، از آن براي تامين آب مورد نياز شرب استفاده کرد.

وي با بيان اين‌که آب شرب به هر قيمتي انتقال پيدا نخواهد نکرد و طبق يکسري قيدوبندها در اين زمينه عمل خواهد شد، گفت: اگر آبي براي شرب انتقال داده شود، بايد ديد که مسائل فني در طول مسير پاسخگو هستند زيرا اگر مسائل فني در طول مسير انتقال پاسخگو نباشند، سرمايه‌گذاري کشور و مسائل اجتماعي و .. در بحث انتقال آب با مشکل مواجه خواهند شد.

محمودي بيان کرد: همه استان‌ها به وزارت نيرو اعتماد کنند زيرا اين وزارتخانه در خصوص انتقال آب به صورت کارشناسانه عمل مي‌کند. بنابراين در مسائل کارشناسانه نمي‌توان رضايت همه را جلب کرد و اين مساله باعث مي‌شود که عده‌اي از اين وزراتخانه انتقاد کنند.

قائم مقام وزير نيرو  خاطرنشان کرد: بايد در زمينه‌هاي مختلف به صورت علمي عمل کنيم و انتقادپذير باشيم و بر  چهارچوب‌هاي کارشناسي به صورت محکم بايستيم و به آن‌ها پايبند باشيم زيرا نگراني‌هاي بوجود آمده در زمينه‌هاي مختلف به دليل عدم انتقال صحيح مطالب است و در اين زمينه با توجه به سابقه وزارت نيرو جاي نگراني نيست.


http://www.khozestan-online.ir/fa/News/4568/به-جز-براي-آب-شرب،-با-هيچ-انتقال-آبي-موافقت-نمي‌کنيم
بستن   چاپ